Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

Abunai '06: Weeaboo Paradise

!Abunai 2006!

Dit wordt een verslag van de Abunai Anime Convention 2006 op de campus van Universiteit Twente. To begin with: IK MIS HET IK WIL JULLIE TERUG WAPANESE! Het was echt zo hax en ik voelde me helemaal thuis tussen de cosplaynerds en narutards… Irgendwo:

DAG 1
VR 27.10.2006

Toen ik vrijdag aankwam bij het vrijhof op de campus was dit het eerste wat ik zag:
1_2 2_2
Weeaboo’s, een hueg rij, en dikke shjonnen. De mensen die er waren waren roughly in drie categorieën in te delen: Gothics, Wapanese en Nerds (of een mix van 2 van deze). Vandaar dat ik me zo thuis voelde, ik ben ook een gruwelijke mix van alledrie. In ieder geval, cosplay overal en mannen verkleed als vrouw en dikke shjonnen die KAWAI DESU NE roepen en general win. Also 2uur in de rij staan voordat ik binnen was. De opening zou tegen die tijd (17:00u) beginnen, maar die liep een uur uit omdat de rij zo lang was. Dus verder was er weinig te doen behalve het super-multiplayer DDR kijken (wat ik overigens bij elkaar waarschijnlijk ongeveer 8uur heb gedaan in 3dagen) wat enorm won. (Wat ik ook ongeveer 4uur heb gedaan is gegamed in de GameRoom, waar ik geen foto’s van mocht maken. Het was een hele grote kamer vol met PS2’s, NES’en en twee XBOX360’s en daar zaten dan een hoop nerds allerlei games te spelen op breedbeeldtv’s) Maar ze hadden dus de Animeversie van DanceDanceRevolution en daarop 12special edition patsmatten aangesloten, like dies:
3_1
En dat was dus hax. Ik wilde wel meedoen, maar zij zaten allemaal op eenzaam hoog weeaboo niveau en ik heb het nog nooit gespeeld, maar kga ‘t possibly wel kopen.

Toen ik een beetje had rondgeken en gelopen ging ik naar de Mangaworkshop die gegeven werd door een van de organisatoren. Was nietzo heel boeiend, beetje hetzelfde als elk How-to-draw-Manga boek. Heb er wel een mooi free Aniway schetsboek aan overgehouden. Daarna was de Cosplay Fashion show, wat erg harde hax was. Voor degenen die niet weten wat cosplay is, dat is als je zelf een costuum maakt waarin je lijkt op een animecharakter uit een serie die je leuk vindt. En dat hadden een heleboel van die waps gedaan. Het was een wedstrijd, en degenen met de mooiste/origineeste costuums wonnen. Dit waren de winnaars:
4_2 5_2 6_2
(Lol ik zie net dat de tweeling van de laatste foto meedoet in de Nederlandse editie van Beauty and the Nerd xD I friggin’ lol’d)
En nog een paar shots van andere haxheden:
7_2
(De hele groep die meedeed aan de Competition)
8_2
("It’s a man baby")
9_1
(De Counter T-Shirt Unit, a.k.a. 4gasten met KFC buckets op hun hoofd en eentje met een hoop karton op z’n kop)

Daarna was er nog een fotoshoot. Toen heb ik al deze foto’s gemaakt, want tijdens de competition zelf mocht je geen foto’s maken. After that was ik nog wat DDR kijken, want het was de "light" competition en meteen maar een hoop animu shit ingeslagen in de dealer room. Nouja, ik hád gerekend op 180euro, en er is maar 100 opgegaan, dus het viel mee. Even patsen met wat er gekocht is: Een Hellsing wallscroll, een DVD van Stratos4, een manga van Pita Ten, een setje figuren van Neon Genesis Evangelion: End of Evangelion, een buste van Hellsing (<3) en een Final Fantasy VII poster. Die avond was er JDISCOOOOOHHHH dus daar was ik met de don, apy en lwy heen (ze zijn wel meer meegeweest, zo goed werden de bandjes die je als bewijs van betaling kreeg niet gecheckt) om even te lollen. Het bleek geen jpop te zijn maar eurobeat en MASTERS OF HARDCOOOORRRRREEEEEE dus dat was lekker kut, maar er ging een wap helemaal UIT Z’N PLAAT en dat was wel harde lol, hij stond keihard te hakken voor een projectorscherm. Een paar sake (ik blijf een wap) en wat gezeik later stonden we buiten, waar we een paar /b/tards tegenkwamen. Het bleek dat er een hoop waren op de con. Kheb er later however geen meer gezien. Ze hadden hun hele tshirt onder laten tekenen:
10_1

Die nacht kenkerlaat naar bed gegaan, en ik wilde er de volgende dag eigenlijk optijd uit om naar Disgaea te gaan, maar dat was gefaald omdat ik sowieso niet in slaap kon komen op lwy’s betonnen vloer en omdat 9uur wel kenkervroeg is om wakker te worden voor een anime.

DAG 2
ZA 28.10.2006

Dag twee begon zoals vermeld iets later dan gepland, maar ik was nog ruim op tijd bij de Lucky charm Workshop, waar je je eigen Maneki Neko kon maken. Mijne was vanzelfsprekend helemaal verneukt, aangezien het nogal prielerig werk is om kleine details aan te brengen met klei enzo en dat kan ik niet. ‘T was wel heel gezellig, want ik zat met ‘n paar aardige meisjes aan een tafel en toen de Neko’s de oven inmoesten hebben we de restanten van de klei verneukt tot een soort pretpark…don’t ask. Irgendwo, toen was er de Cosplay Act Competition, waarin mensen in cosplay een soort toneelstukjes gingen opvoeren. Hilarity ensued natuurlijk met een scala van hilarische tot dodelijk gefaalde stukjes. Het was ook teringdruk, want er moesten zelfs mensen meekijken vanuit een van de bioscoopzalen (er waren 3 Video Rooms waar constant anime getoond werd). Het epicste stuk ging als volgt: Er kwamen twee mensen op, met maskers van bekende slasherfilms. Ze lopen om elkaar heen, begeleid door spannende muziek. Een van de twee gaat van het publiek af staan, en je ziet hem zijn kleren uitdoen en een leren pet opzetten. Hij gooit z’n lange jas uit, draait zich om en het is een man in een superstrak leren pakje: HARD GAY. Ik lolde fucking hard en klapte m’n aars eraf, want Hard Gay is een meme op 4chan. De andere persoon trekt ook zijn kleren uit en blijkt HARD LESBIAN te zijn. Samen gaan ze het publiek in en schudden met hun in leer gehulde konten en rijden overal tegenaan, het was echt fucking win. Hier zijn sum foto’s van de mensen die meededen:
11
(De hele groep)
12
(De Zelda groep die hadden gewonnen met hun interactive cosplay)
17 18
(Hard Gay en Hard Lesbian hadden de "Best acting" prijs gewonnen, en terecht xD)
13
(Cactuar, die enorm hard won in my book (de kop van de gast die erin zat zit boven de ogen van de cactuar))
14
(Een paar maids en dingen van een anime die ik niet ken (eentje van Full Metal Alchemist if I’m not mistaking) en ja daar links-achter staat een man in een Sailor Moon costuum)

Die avond kwam Three Extremes in een van de videorooms. Three Extremes is een compilatie van drie van de grootste aziatische horrordirectors. De eerste film ging over embryo’s, die in knoedels (dé meme van de dag, want LOL KNOEDELS, telkens als er in de ondertitels knoedels stond lolden ik, apy en de 3 failers die achter ons zaten en net zo kut waren als wij) verwerkt waren en degene die die at werd er jonger van ofzo, maar toen kreeg ze aids in d’r nek. Anyway, de gozers achter ons zaten de hele tijd knoedelopmerkingen te maken, tot een wap link werd en "BEN NOU ES EFFE STIL" naar ze roept, waarop eentje zegt "Ja joh, met je knoedelkop" waarop de wap heeeeeel link "HAD JE WAT!?" roept en ik "WIL JE TANDJES RAPEN!?" erachterna roep. Iets later was er weer geshhh
in
onze richting, omdat ik, apy en de failers achter ons steeds zaten te lollen, toen riep ik "KOP HOUWE KLOOTZAKKUH" en alle waps lolden. Anyways, de tweede film ging over een rare moordenaar die fucked up was en de film was fucking raar maar wel hax en er kwamen instantknoedels in voor. En de derde ging over een tweeling, maar eentje was in een doosje verbrand en toen stond die onder het bed van de andere maar toen werd ze wakker en was het een siamese tweeling..dat sloeg echt nergens op. Maar het was dus alsnog wel epische hax wegens de asshole-waps achter ons die samen met ons de hele film zaten te verneuken iks dee.

DAG 3
ZO 29.10.2006

Op dag drie was er eigenlijk niet echt een programma ofzo, voornamelijk karaoke (wat overigens ook erg hax was, nederlanders die japans proberen te zingen en nog in de maat ook) en anime. Maar er was ook de Anime Music Video competition, die SARPRIES opeens 3uur duurde. Daarvoor had ik Maudy nog het hele gedoetje laten zien en hebben we wat .Hack// gekeken, wat wel vet was. De AMV competition was dus erg lang, maar ook best gaaf. Het idee was om een music video te maken met stukjes uit anime’s. Zoals bij de Cosplay Act competition waren hier ook weer massive amounts of win and fail te bekennen. Het was op zich wel gaaf en de jury was lekker hard aan het kankeren op narutards, dus dan is het altijd goed. Daarna was het onderhand alweer tijd om te eten, en na het eten ging ik nog even langs om wat anime te kijken (RE: Cutie Honey) en om naar de closing ceremony te gaan. Dat was lekker hax want er waren maar 15mensen xD Er werden wat prijsjes uitgedeeld en gratis pocky (superwapanese nerdenvoedsel oftewel chocolade op een eetbaar stokje) en dat was het einde van de con. Toen ik het gebouw uitliep was bijna alles al opgeruimd, alle bordjes hingen op hun plaats, de abunai posters waren weg en de DDR matten werden opgeruimd. Al met al zeker voor herhaling vatbaar!

Abunai Weeabai Winabai!

Nog twee mooie foto’s met mij erop =p
15
(Ik en twee van de groepsleden van de groep die de Cosplay Fashionshow hadden gewonnen. Ik vond die rechtse fukken sexy dus die is uitgebreid gestalkt 0=)
16
(Ik en Hard Gay en Hard Lesbian, HG was net m’n manboobs aan het rubben, vandaar dat z’n arm bewogen is xD)

Advertisements

5 comments on “Abunai '06: Weeaboo Paradise

 1. Remi
  31 October 2006

  omg stfu etc!

  ik snap waarom je me niet wou zien!
  als ik mocht kiezen(a)

  en OMG ik dacht bij die noobtweeling; hej, die lijken wel op de sukkels van beauty and the nerd waarvan ik toevallig net een stukje gekeken had, WAREN ZE HET! maar dan met fkkn zwart haar…

  waaw.

  blub

  i need some sleep right now…

  liefjouw!

 2. Remi
  31 October 2006

  enne Richi

  [heelklein]je bent ‘gegroeid’ of niet?[/heel klein]

  (a)

 3. Remi
  31 October 2006

  oeps, dubbelpost!
  nu ga ik dood he?

  [fix’d -Red-]

 4. Maud
  1 November 2006

  Lo XD fotos had k al gespot natuurlijk XD Abunai was hipjes :3 vooral dancematjes >.> waar kun je die dingen kopen XD miss kan k mn ouders misc pogen mbt sinterklaas of zo XD alleen als k hier op zo’n ding ga springen denken mn huisgenootjes dat k iemand aant vermoorden ben wss want zolder kraakt. als k ‘s nachts naar de wc wil lopen weet ik ook echt welke stukken vloerbedekking k moet vermijden omdat ze anders wakker worden XD handig. heel erg bedankt voor neko! nogmaals XD heb er al brood uit gegeten en zo XP er pas toch wel 1,5e boterham in XD maar t wint. dankdank ! ~

 5. Harry d. Busdriver
  2 November 2006

  @ Ghislaine: De foto’s zijn ongelukkig =p Ik ben zelfs 2kilo afgevallen o/ Alleen door het fukken bier krijg ik wel een pens…dusja you might be right ><

  @Maudy: Ik ga binnenkort DDR kopen, 't is 50euro voor 2matten. als je nou meedokt mag je er een =p

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 30 October 2006 by in Animu and tagged , , , .

For e-mail updates!

Join 71 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

 • 26,646 Minds Expanded

Instagram

Finally, just for an instant, my life looked just like one of those Apple commercials. It's 시험기간 (test week) in Korea, so cafés are filled to the brim with students sighing profound sighs of despair as they stare blankly at a pile of books and printouts, hoping the knowledge contained within them will somehow seep into their brains if only they sigh loudly enough. It's extra fun to visit cafés around this time of the year, not just because it's infinitely fascinating to observe Korean study rituals, but also because you'll automatically feel great about the fact that you do NOT have any tests to study for and can instead sit back and go through the birthday cards your family sent you for a birthday you almost forgot is now dawning very, very near. Good luck, guys, good luck. 화이팅, 한국 학생들! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ══════════════════════ #Korea #SouthKorea #Seoul #Seoul_Korea #Cafe #Café #Seoulcafe #HUFS #Hankukuniversityofforeignstudies #Midterms #Testweek #Study #Studying #Studygram #Birthday #Birthdaycard #Sony #Tentamenweek #ZuidKorea #Verjaardag #시험기간 #공부 #공부스타그램 #카페 #외대 #외대앞 #외대카페 #생일 #생일카드 #화이팅
If you ever find yourself in Gangnam around dinner time, and, like me, worry about being too poor (or budget conscious!) to pay 'Gangnam prices' for dinner, give this little Japanese restaurant called 'MomoSara' a chance. They serve delicious handmade Japanese style 'Hambageu' for ₩9,500, which is about as cheap as you can hope for around Gangnam. They're located about a 5 minute walk from exit 2. Also, they (unfortunately) didn't pay me to write this ㅋㅋ But sometimes it's nice to write a more 'Korean Instagram'-style post. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ══════════════════════ #Korea #SouthKorea #Seoul #Seoul_Korea #Gangnam #Food #Foodstagram #Japanesefood #Hambagu #MomoSara #Gangnam #Gangnamfood #Japanese #서울 #강남 #강남맛집 #모모사라 #일본음식 #일본집 #맛집 #일본맛집 #함바그 #먹스타그램
In spring, locals and tourists alike can often be seen hunting for that perfect selca with a tree adorned with cherry blossoms in the background to let everyone on their instagram or facebook feed know that spring has started. Being from a country that I guess simply doesn't have any cherry trees, suddenly seeing the roads and campuses of Korea covered in a blanket of pink always brings a smile to my face. It's a shame there's only a limited time to enjoy them. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ══════════════════════ #Korea #SouthKorea #Seoul #Seoul_Korea #cherryblossom #sakura #blossom #spring #flowers #bloom #petals #lente #ZuidKorea #벗꽃 #봄 #서울 #피우다 #꽃 #사쿠라
Seoul, as well as other cities in Korea, has a lot of apartment complexes. This is something we're not really used to back in Europe, but such a large portion of Korean territory consists of mountainous areas that there's little choice but to build up towards the sky. Apartment complexes like this one in Goyang are generally kind of like a mini-village; housing their own supermarket, hairdresser, etc. and because a lot of families live there, restaurants and schools tend to pop up near them. I guess it's every poor student's dream to some day be able to afford to live in a place like this away from the busy city, but not so far away that you cut visit it whenever you feel like it. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ══════════════════════ #Korea #SouthKorea #Seoul #Goyang #Seoul_Korea #City #Spring #Apartmentbuilding #Apartments #Flat #Flats #Koreanliving #Citylife #고양시 #고양 #아파트 #봄
8 years since he debuted at only 13 years old, 조성주, or Maru, has finally managed to bag that prize he so thoroughly deserves. As a fan, I was pretty worried about his opponent being Stats, who is a force to be reckoned with when it comes to PvT, but thankfully Maru reminded me and everyone else who might have doubted him that his skill is second to no one. Incidentally, his father also made a big impression on the fans in the Afreeca studio, with his relentless and completely adorable show of support for his son. Congratulations, Maru, and see you again in Season 2! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ══════════════════════ #Korea #SouthKorea #Seoul #Starcraft #Starcraft2 #SC2 #GSL #GSLFinal #Maru #Stats #Terran #Protoss #JinAir #esports #esport #gaming #gamer #progamer #Afreecatv #스타크래프트 #스타크래프트2 #스타2 #조성주 #김대엽 #팬 #테란 #프로토스 #진에어 #진에어그린윙스 #아프리카tv
Jin Air Greenwings Maru finally overcame his GSL curse and advanced to the finals last Saturday! He played 6 nail-biting back and forth matches against Dark, one of the best Zerg players out there and my personal favorite Zerg, but as a huge Jin Air fan I'm really happy Maru managed to pull through. On to the finals this weekend! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ══════════════════════ #Korea #SouthKorea #Seoul #GSL #Starcraft #Starcraft2 #SC2 #Terran #Zerg #Maru #Dark #Progamer #Gamer #Gaming #JinAir #Blizzard #스타 #스타2 #스타크래프트 #스타크래프트2 #조성주 #박령우 #테란 #저그 #프로게이머 #게이밍 #블리자드 #아프리카 #아프리카tv #진에어
%d bloggers like this: