Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

B&N FAQ

Zo, dus ik ben maar eens een FAQ gaan schrijven, omdat veel mensen dezelfde vragen stellen. Heb je ook een boeiende vraag? Zet dat dan hier even in een comment en ik zal ‘m erbij zetten.

Q: Hoe kwam je erop om mee te doen aan zo’n programma en hoe is dat gegaan?
A: Ik volgde Beauty and the Geek al vanaf de eerste amerikaanse serie en ben het altijd trouw blijven kijken. Zodoende kwam ik eens uit op de RTL site van de nederlandse beauty en de nerd, waar (HEEL erg toevallig) stond dat ze mensen zochten voor het volgend seizoen. Okay, dat ga ik maar eens proberen, dacht ik. Eerst moest ik een stukje over mezelf schrijven en dat met 2 foto’s naar hen sturen. Dan kreeg ik een vragenformulier van 4 pagina’s ofzo, en heb ik dat in 16 pagina’s beantwoord. Vervolgens zijn er nog 2 castinggesprekjes geweest en toen vond RTL me blijkbaar boeiend genoeg o/

Q: Zijn die meisjes echt zo dom?
A: Nee en Ja. Nee, want alle slimme/goede dingen die ze hebben gezegd zijn er grotendeels uitgeknipt. Ja, want die antwoorden die je op tv ziet hebben ze toch ECHT gezegd, niets daarvan is ingefluisterd ofzo.

Q: Is er op momenten gezegd hoe je je moest gedragen of wat je moest doen?
A: We hebbengeen richtlijnen gekregen om ons extra nerderig te gedragen. Dat hebben zevoornamelijk in the cutting room opgelost. Het is heel makkelijk om iemandanders te laten overkomen dan hij is, daarvoor hoef je m niet perse richtlijnente geven. Je kijkt gewoon achteraf welke delen hem nerderig maken en welkedelen te normaal zijn, en dan knip je de normale delen eruit. Ook onze uitsprakenzijn zo lekker aangepast en uit hun context gerukt. 9 van de 10 gesprekkendie je op tv ziet gingen als volgt:
* er is een gesprek*
*Vanessa (of iemandanders van de crew, MAAR MEESTAL VANESSA) komt langslopen en merkt dat 't eeninteressant gesprek is*
"Zeg, kunnen julliehet daar nog eens over hebben?"
"Liever niet want wehebben 't er net over gehad"
"Mja, dan doe je het nu nog een keer. En wel SPONTAAN he?"
*vies, nep en geacteerd gesprek volgt*
Ook kwamen ze vaak opje af met de vraag "of je eens hier of hier over kan praten". Vaak waren datdingen waar je al over had gepraat, of niet over wilde praten of gewoon nietaan gedacht had.. Ik snap dat ze die dingen nodig hebben om uit te zenden endat ze niet overal tegelijk kunnen zijn om alle gesprekken te filmen, maar hetkomt zo enorm gay en geacteerd over op tv, en dat is voor hen ook jammer. GAEENS HIER EN HIER OVER PRATEN! Uhm…ja…okay…zeg jules hoevaak denk je dat eenman aan sex denkt? Etc. Het komt gewoon niet natuurlijk over en dat was het ookniet.

Q: Vind jezelf dat het programma representatief is voor ‘the real world’, in de zin van,zo was het echt?
A: Nee.Vooral omdat ze alle na-opdracht-se-activiteiten eruit hebben gelaten. Zehadden het programma langer moeten maken om echt de realiteit weer te geven.Niks van de vriendschappen en de nachtelijke zuipsessies, van mij en maartendie om 3 uur 'snachts de keuken inliepen om de restjes van die middag op teeten, van het dagelijks gebeuren eigenlijk, is uitgezonden. Overigens ben ikook van mening dat ze beter op z'n big brother's in elke kamer n paar GOEDEcamera's op hadden kunnen hangen, zodat je juist de leuke momenten (die zijn erheel veel geweest, maar telkens net off-camera) kan laten zien aan de kijker.Zoals het programma nu is, is het hetzelfde als je EEN DOCUMANTAIRE maakt overeen persoon, en dan NIKS filmt, behalve z'n schooldag. Sow, da's een mooievergelijking.

Q: Zijner ook ruzies, drama’s of dergelijke ontstaan tussen de mannen onderlingtijdens de opnames, ipv steeds de vrouwen?
A: Dit is een beetje moeilijk te beantwoorden zonder de komende afleveringen teverpesten…laten we zeggen dat het tegen het einde van mijn B&N ervaringniet zo goed ging tussen mij en jelle tegenover jeroen. Dat was zo'n beetje deenige onenigheid tussen de mannen though. De vrouwen hadden echter like elke 2dagen ofzo wel weer een andere reden om te ruziën, dus dat is een verhaal apart=p

Q: Ervaring voor het leven, of spijt dat je er aanbegonnen bent?
A: Nouja, heb ik in de vorige vraag al zo'n beetje beantwoord, maar het wasecht supergaaf! Je hebt een hoop leuke mensen leren kennen (en wat minderleuke, maar die vergeet je dan maar gewoon) en het is echt wel een avontuurgeweest die 3 weken. Het is iets wat je waarschijnlijk maar 1x in je levendoet, en ik ben enorm blij dat ik het heb gedaan. Ik twijfelde eerst nog tussenhieraan meedoen en naar Wacken (een metalfestival in Duistland) gaan, maar ditwas een miljard keer leuker dan wacken dus ik ben heel blij dat ik me over m'ninitiële angst heen heb gezet (ik doe niet snel "nieuwe" dingen, ik ben eenbeetje een "wat de boer niet kent eet hij niet" persoon en hou niezo vanverandering).

Q: Worden jullie sinds het programma soms spontaanaangesproken of herkend op straat? Opdringerige fans of zo?
A: Nou, over het algemeen valt dat hier in Nederland enorm mee. Hetprogramma is nu zo'n 5 weken bezig (denkik?) en ik ben in totaal zo'n 4xaangesproken (door mensen die ik compleet niet kende, mensen die ik ooitweleens had gezien op de universiteit spreken me echter wel regelmatig aan)ofzo, en dat zijn dan meestal mensen die alle bovengenoemde vragen stellen enhet dan weer voor gezien houden, dus niks opdringerigs aan ^^. Ik wou dat hetwat meer "leefde" hier, want je hebt echt het gevoel dat er niemand kijkt ofzoof dat niemand het wat kan boeien. In België schijnt het echter totaal anderste zijn, Jeroen zei dattie op weg naar de frituur op de hoek al zo'n 3x herkendwordt..dusja. STOM NEDERLAND.
Update 04-11-2007: De afgelopen weken ben ik míííg herkend! Like handtekening herkend zelfs xD En mensen die stiekem foto’s maken. En 4x in 1 trein herkend worden. Dat is wel cool zo ^^

 

Q: Welke games speel je zoal?
A: Ik speel op het moment:
Shin Megami Tensei Persona 3 (PS2)
Guitar Hero 1 & 2 (PS2)
Planescape: Torment (PC)
Rollercoaster Tycoon 3 (PC)
Gears of War (X360)
Mijn lievelingsgame EVER is Baldur’s Gate II en daaropvolgend Tim Schafer’sPsychonauts (wat wel duidelijk was aan mijn tshirts denkik, khad 3 Psychonautstshirts aangehad)
Ik speel voornamelijk oude RPG games, omdat ik vind dat het genre tegenwoordigcompleet verkloot is. Ik hou van games als Icewind Dale en Baldur’s Gate enzo.
Verder speel ik tegenwoordig ook weleens een shooter (want lol ik heb eenxdoosdriezestig en daar zitten echt alleen shooters op enzo) maar daar ben ikniet echt van.
Oh, en geen MMORPGs want ik HAAT die shit, om bovengenoemde"nieuwe RPGs" redenen.

Q: Welke muziek luister je zoal?
A: Ik luister voornamelijk naar 2 genres, Metal en Indie.Verder luister ik ook veel JPOP/JROCK en Electronix. Buiten m'n genres luisterik eigenlijk bar weinig.
Een paar bands die ik wel win vind (ik luister echt teveelom op te noemen):

Metal:
SonataArctica
Iron Maiden
Soilwork
Hammerfall
Korpiklaani
Finntroll

Indie:
EELS
The Apples in Stereo
Beulah
Guster
Grandaddy
The PostalService

JPOP/JROCK:
Dir en Grey
D'EspairsRay
SakamotoMaaya
Yuki
Hyde
L~Arc en Ciel

Electro :
Ladytron
Autolux
Kraftwerk
Aphex Twin

31 comments on “B&N FAQ

 1. Hans
  17 January 2008

  Ik ben ook een die hard RPG fan, je bent één van de weinige Nederlanders. Zo irritant..
  – Welke spellen speel je?
  + Ik speel RPG’s..
  – Wat is een RPG???
  + ……

  Ik vind ook dat de ‘old school’ RPG veel beter zijn.
  http://www.youtube.com/profile?user=atrea&locale=en_US&persist_locale=1
  Mijn YT profiel, 1000+ video’s, video walkthroughs van oude games =P. Behalve The Elder Scrolls IV.

  Wel cool dat je je best doet om te reageren, op youtube reageer ik op maximaal 1/3 van het commentaar.
  Maar krijg ik dan ook vaak zulke stomme reacties. “How do you make good video’s?” Ik heb dat op mijn profiel staan, en zelfs een video van gemaakt *Facepalm*, en 90% leest geen beschrijving voordat ze mijn video’s lopen afkraken. Gelukkig is daar een de ‘Block’ button voor :)

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 14 October 2007 by in Beauty & The Geek.

For e-mail updates!

Join 70 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

 • 26,488 Minds Expanded

Instagram

Korean food comes in many shapes and sizes, but one of the most famous and well liked among tourists must be the humble #Bibimbap.
Usually not much more than a bowl of rice into which you mix (bibida in Korean) various vegetables, topped off with some spicy gochujang, bibimbap is a staple food that can be found almost anywhere and at very reasonable prices.

There's also quite a few traditionally styled restaurants such as the one in the picture that serve a bit more 'up-scale' versions that resemble the food royalty used to eat many centuries ago.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Seoul #Korea #SouthKorea #Seoul_Korea #SeoulKorea #Namsan #MongmyeokSanbang #Restaurant #KoreanRestaurant #Gochujang #Traditional #Food #Foodstagram #Koreanfood #Hanok
#서울 #남산 #목멱산방 #비빔밥 #고추장 #밥 #먹스타그램 #푸드그램 #전통 #한옥 #맛집 #남산맛집 You couldn't tell from this picture, but spring has suddenly been unleashed in Korea! We went from actual snow not much more than a week ago to 6° and now 22° today.

Originally, Koreans were always very proud of their '사계절' - 4 seasons. In the past few years though, fall and spring have been reduced to mere weeks as golden brown leaves freeze off the trees in 'fall' and cherry blossoms bloom in tropic temperatures in 'spring'.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Korea #SouthKorea #Goyang #Spring #Seasons #4seasons #fall #landscape #traintracks #tracks
#4계절 #계절 #봄 #가을 #고양 #선로 대한민국 만세!
Today is a holiday in Korea; the remembrance of the March 1st movement, which marked the beginning of the Korean people standing up to their Japanese oppressors in the early 20th century.

Unfortunately, instead of celebrating this important day in Korea's history, some people use it as an excuse to push their pro-박근혜 agenda. Former president Park Geun-Hye has been incarcerated for months now while on trial on 18 charges, including bribery, coercion, abuse of power and the leakage of government secrets during her ill-fated presidency. In spite of the overwhelming evidence against her, there are still some (almost exclusively senior) citizens who believe she should be reinstated as the legal president of Korea.

In spite of the fact that I don't agree with their politics, seeing everyone singing and waving the 태극기 together did make me feel good, although being one of the only foreigners in a crowd of riled up Koreans also reminded me that I'll never truly be part of their society.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Seoul #Korea #SouthKorea #Seoul_Korea #March #Demonstration #Rally #Parade #Politics #Flag #Gwanghwamun #Taegukgi #Japan #Occupation #Independence #gyeongbokgung
#Optocht #ZuidKorea #Demonstratie
#서울 #삼일 #삼일절 #광화문 #태극기 #대한민국 #만세 #대한민국만세 #삼일운동 #3월1일 #경복궁 More pictures from the Line store in Itaewon. I love it when a brand sets up something as elaborate as this; I can't stop myself from wanting to take pictures. 
These are also the first post-LASEK pictures I'm in! It is extremely strange to see myself in pictures without glasses, and I still feel kind of 'naked' when I go out without them, but it's already something I know I'll never regret!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Seoul #Korea #SouthKorea #Seoul_Korea #Itaewon #Line #LineMessenger #LineStore #LineKorea #LineFriends #LineFriendsStore #LineFriendsItaewon #Store #Cute #Bear #Plush #Dollhouse #Emoticon #Emoji
#서울 #이태원 #라인 #라인프렌즈 #라인프렌즈스토어 #라인프렌즈샵 #라인프렌즈이태원 #외국인 #네덜란드 One of the many things I love about Korea is that it has way more 'themed stores' than my own country. For some reason, some companies or brands such as Ghibli, Gundam, Kakao or, as in these pictures, Line, decide to spend millions creating beautiful flagship locations that feel like a mix of an exhibition space and a regular store.

This was the first time I visited the Line store in Itaewon since I'm not very interested in either Line nor Itaewon, but it was definitely a really cute sight to behold.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Korea #SouthKorea #Seoul #Seoul_Korea #Line #Kakao #LineFriends #LineStore #Store #Shop #Shops #Stores #Brand #Messenger #LineMessenger #Itaewon #LineFriendsItaewon
#서울 #이태원 #라인 #라인프렌즈 #카카오 #가게 #스토어 #라인스토어 #브랜드 A Gangnam view from the offices of my eye clinic, which is incidentally the reason I haven't posted anything in a while; I've been "busy" recovering from LASEK!

If you're interested in the process of getting vision correction surgery in Korea, check out my latest blog post. There's a link in my bio, or you can Google 'Anonymous of Holland'.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Korea #SouthKorea #Seoul #Seoul_Korea #Gangnam #Sinnonhyeon #BGNEyeClinic #BGN #Eyeclinic #LASEK #LASIK #SMILE #Laservisioncorrection #Visioncorrection #Cityscape #City #Skyline #Simcity #visit_korea #ig_korea
#밝은눈안과 #강남 #신논현 #서울 #대한민국 #라섹 #라식 #스마일 #도시 #도시경관
%d bloggers like this: