Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

B&N FAQ

Zo, dus ik ben maar eens een FAQ gaan schrijven, omdat veel mensen dezelfde vragen stellen. Heb je ook een boeiende vraag? Zet dat dan hier even in een comment en ik zal ‘m erbij zetten.

Q: Hoe kwam je erop om mee te doen aan zo’n programma en hoe is dat gegaan?
A: Ik volgde Beauty and the Geek al vanaf de eerste amerikaanse serie en ben het altijd trouw blijven kijken. Zodoende kwam ik eens uit op de RTL site van de nederlandse beauty en de nerd, waar (HEEL erg toevallig) stond dat ze mensen zochten voor het volgend seizoen. Okay, dat ga ik maar eens proberen, dacht ik. Eerst moest ik een stukje over mezelf schrijven en dat met 2 foto’s naar hen sturen. Dan kreeg ik een vragenformulier van 4 pagina’s ofzo, en heb ik dat in 16 pagina’s beantwoord. Vervolgens zijn er nog 2 castinggesprekjes geweest en toen vond RTL me blijkbaar boeiend genoeg o/

Q: Zijn die meisjes echt zo dom?
A: Nee en Ja. Nee, want alle slimme/goede dingen die ze hebben gezegd zijn er grotendeels uitgeknipt. Ja, want die antwoorden die je op tv ziet hebben ze toch ECHT gezegd, niets daarvan is ingefluisterd ofzo.

Q: Is er op momenten gezegd hoe je je moest gedragen of wat je moest doen?
A: We hebbengeen richtlijnen gekregen om ons extra nerderig te gedragen. Dat hebben zevoornamelijk in the cutting room opgelost. Het is heel makkelijk om iemandanders te laten overkomen dan hij is, daarvoor hoef je m niet perse richtlijnente geven. Je kijkt gewoon achteraf welke delen hem nerderig maken en welkedelen te normaal zijn, en dan knip je de normale delen eruit. Ook onze uitsprakenzijn zo lekker aangepast en uit hun context gerukt. 9 van de 10 gesprekkendie je op tv ziet gingen als volgt:
* er is een gesprek*
*Vanessa (of iemandanders van de crew, MAAR MEESTAL VANESSA) komt langslopen en merkt dat 't eeninteressant gesprek is*
"Zeg, kunnen julliehet daar nog eens over hebben?"
"Liever niet want wehebben 't er net over gehad"
"Mja, dan doe je het nu nog een keer. En wel SPONTAAN he?"
*vies, nep en geacteerd gesprek volgt*
Ook kwamen ze vaak opje af met de vraag "of je eens hier of hier over kan praten". Vaak waren datdingen waar je al over had gepraat, of niet over wilde praten of gewoon nietaan gedacht had.. Ik snap dat ze die dingen nodig hebben om uit te zenden endat ze niet overal tegelijk kunnen zijn om alle gesprekken te filmen, maar hetkomt zo enorm gay en geacteerd over op tv, en dat is voor hen ook jammer. GAEENS HIER EN HIER OVER PRATEN! Uhm…ja…okay…zeg jules hoevaak denk je dat eenman aan sex denkt? Etc. Het komt gewoon niet natuurlijk over en dat was het ookniet.

Q: Vind jezelf dat het programma representatief is voor ‘the real world’, in de zin van,zo was het echt?
A: Nee.Vooral omdat ze alle na-opdracht-se-activiteiten eruit hebben gelaten. Zehadden het programma langer moeten maken om echt de realiteit weer te geven.Niks van de vriendschappen en de nachtelijke zuipsessies, van mij en maartendie om 3 uur 'snachts de keuken inliepen om de restjes van die middag op teeten, van het dagelijks gebeuren eigenlijk, is uitgezonden. Overigens ben ikook van mening dat ze beter op z'n big brother's in elke kamer n paar GOEDEcamera's op hadden kunnen hangen, zodat je juist de leuke momenten (die zijn erheel veel geweest, maar telkens net off-camera) kan laten zien aan de kijker.Zoals het programma nu is, is het hetzelfde als je EEN DOCUMANTAIRE maakt overeen persoon, en dan NIKS filmt, behalve z'n schooldag. Sow, da's een mooievergelijking.

Q: Zijner ook ruzies, drama’s of dergelijke ontstaan tussen de mannen onderlingtijdens de opnames, ipv steeds de vrouwen?
A: Dit is een beetje moeilijk te beantwoorden zonder de komende afleveringen teverpesten…laten we zeggen dat het tegen het einde van mijn B&N ervaringniet zo goed ging tussen mij en jelle tegenover jeroen. Dat was zo'n beetje deenige onenigheid tussen de mannen though. De vrouwen hadden echter like elke 2dagen ofzo wel weer een andere reden om te ruziën, dus dat is een verhaal apart=p

Q: Ervaring voor het leven, of spijt dat je er aanbegonnen bent?
A: Nouja, heb ik in de vorige vraag al zo'n beetje beantwoord, maar het wasecht supergaaf! Je hebt een hoop leuke mensen leren kennen (en wat minderleuke, maar die vergeet je dan maar gewoon) en het is echt wel een avontuurgeweest die 3 weken. Het is iets wat je waarschijnlijk maar 1x in je levendoet, en ik ben enorm blij dat ik het heb gedaan. Ik twijfelde eerst nog tussenhieraan meedoen en naar Wacken (een metalfestival in Duistland) gaan, maar ditwas een miljard keer leuker dan wacken dus ik ben heel blij dat ik me over m'ninitiële angst heen heb gezet (ik doe niet snel "nieuwe" dingen, ik ben eenbeetje een "wat de boer niet kent eet hij niet" persoon en hou niezo vanverandering).

Q: Worden jullie sinds het programma soms spontaanaangesproken of herkend op straat? Opdringerige fans of zo?
A: Nou, over het algemeen valt dat hier in Nederland enorm mee. Hetprogramma is nu zo'n 5 weken bezig (denkik?) en ik ben in totaal zo'n 4xaangesproken (door mensen die ik compleet niet kende, mensen die ik ooitweleens had gezien op de universiteit spreken me echter wel regelmatig aan)ofzo, en dat zijn dan meestal mensen die alle bovengenoemde vragen stellen enhet dan weer voor gezien houden, dus niks opdringerigs aan ^^. Ik wou dat hetwat meer "leefde" hier, want je hebt echt het gevoel dat er niemand kijkt ofzoof dat niemand het wat kan boeien. In België schijnt het echter totaal anderste zijn, Jeroen zei dattie op weg naar de frituur op de hoek al zo'n 3x herkendwordt..dusja. STOM NEDERLAND.
Update 04-11-2007: De afgelopen weken ben ik míííg herkend! Like handtekening herkend zelfs xD En mensen die stiekem foto’s maken. En 4x in 1 trein herkend worden. Dat is wel cool zo ^^

 

Q: Welke games speel je zoal?
A: Ik speel op het moment:
Shin Megami Tensei Persona 3 (PS2)
Guitar Hero 1 & 2 (PS2)
Planescape: Torment (PC)
Rollercoaster Tycoon 3 (PC)
Gears of War (X360)
Mijn lievelingsgame EVER is Baldur’s Gate II en daaropvolgend Tim Schafer’sPsychonauts (wat wel duidelijk was aan mijn tshirts denkik, khad 3 Psychonautstshirts aangehad)
Ik speel voornamelijk oude RPG games, omdat ik vind dat het genre tegenwoordigcompleet verkloot is. Ik hou van games als Icewind Dale en Baldur’s Gate enzo.
Verder speel ik tegenwoordig ook weleens een shooter (want lol ik heb eenxdoosdriezestig en daar zitten echt alleen shooters op enzo) maar daar ben ikniet echt van.
Oh, en geen MMORPGs want ik HAAT die shit, om bovengenoemde"nieuwe RPGs" redenen.

Q: Welke muziek luister je zoal?
A: Ik luister voornamelijk naar 2 genres, Metal en Indie.Verder luister ik ook veel JPOP/JROCK en Electronix. Buiten m'n genres luisterik eigenlijk bar weinig.
Een paar bands die ik wel win vind (ik luister echt teveelom op te noemen):

Metal:
SonataArctica
Iron Maiden
Soilwork
Hammerfall
Korpiklaani
Finntroll

Indie:
EELS
The Apples in Stereo
Beulah
Guster
Grandaddy
The PostalService

JPOP/JROCK:
Dir en Grey
D'EspairsRay
SakamotoMaaya
Yuki
Hyde
L~Arc en Ciel

Electro :
Ladytron
Autolux
Kraftwerk
Aphex Twin

Advertisements

31 comments on “B&N FAQ

 1. Hans
  17 January 2008

  Ik ben ook een die hard RPG fan, je bent één van de weinige Nederlanders. Zo irritant..
  – Welke spellen speel je?
  + Ik speel RPG’s..
  – Wat is een RPG???
  + ……

  Ik vind ook dat de ‘old school’ RPG veel beter zijn.
  http://www.youtube.com/profile?user=atrea&locale=en_US&persist_locale=1
  Mijn YT profiel, 1000+ video’s, video walkthroughs van oude games =P. Behalve The Elder Scrolls IV.

  Wel cool dat je je best doet om te reageren, op youtube reageer ik op maximaal 1/3 van het commentaar.
  Maar krijg ik dan ook vaak zulke stomme reacties. “How do you make good video’s?” Ik heb dat op mijn profiel staan, en zelfs een video van gemaakt *Facepalm*, en 90% leest geen beschrijving voordat ze mijn video’s lopen afkraken. Gelukkig is daar een de ‘Block’ button voor :)

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 14 October 2007 by in Beauty & The Geek.

For e-mail updates!

Join 64 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

 • 24,545 Minds Expanded

Instagram

Apparently, this passes for #art in #Korea. 
Eh, I'll take it. 
#StarWars #스타워즈 #Museum #미술관 #Stormtrooper #스톰트루퍼 #DarthVader #다스베이더 #LukeSkywalker #루크스카이워커 Final picture of the day:
A really, really #happy #Gumiho #고병재 after winning his first ever #GSL #Final. 
After the match, he said the first thing he's going to do is absolutely nothing for at least 5 days since getting this far in the GSL was a lot harder than he had imagined. 
Take a rest, 병재야, you deserved it. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #스타크래프트 #esports #gaming #progamer #Korea #Terran #SouthKorea #게임 #Gumiho #고병재 with his friends, celebrating his #GSL #Finals #victory over #soO. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #스타크래프트 #esports #gaming #progamer #Korea #Gumiho #고병재 asked me for a picture after I won the #GSL #final against #soO #어윤수 today. Thought I'd humor him. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #esports #gaming #progamer #Terran #스타크래프트 #테란 #파이널 And once again your #GSL #Final #winner is NOT #soO! 
Congratulations to #Gumiho #고병재 for his first win, and apologies for Instagram's focusing being so crap. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #esports #gaming #progamer #Zerg #Terran #어윤수 #테란 #저그 #videogames The #Alien #Anthology 35th #Anniversary Edition Bluray #Boxset is safely in my hands where #RidleyScott can't touch it. 
Now to find a #Bluray player so I can actually watch it.. #에이리언 #블루레이 #세트
%d bloggers like this: