Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

B&N FAQ

Zo, dus ik ben maar eens een FAQ gaan schrijven, omdat veel mensen dezelfde vragen stellen. Heb je ook een boeiende vraag? Zet dat dan hier even in een comment en ik zal ‘m erbij zetten.

Q: Hoe kwam je erop om mee te doen aan zo’n programma en hoe is dat gegaan?
A: Ik volgde Beauty and the Geek al vanaf de eerste amerikaanse serie en ben het altijd trouw blijven kijken. Zodoende kwam ik eens uit op de RTL site van de nederlandse beauty en de nerd, waar (HEEL erg toevallig) stond dat ze mensen zochten voor het volgend seizoen. Okay, dat ga ik maar eens proberen, dacht ik. Eerst moest ik een stukje over mezelf schrijven en dat met 2 foto’s naar hen sturen. Dan kreeg ik een vragenformulier van 4 pagina’s ofzo, en heb ik dat in 16 pagina’s beantwoord. Vervolgens zijn er nog 2 castinggesprekjes geweest en toen vond RTL me blijkbaar boeiend genoeg o/

Q: Zijn die meisjes echt zo dom?
A: Nee en Ja. Nee, want alle slimme/goede dingen die ze hebben gezegd zijn er grotendeels uitgeknipt. Ja, want die antwoorden die je op tv ziet hebben ze toch ECHT gezegd, niets daarvan is ingefluisterd ofzo.

Q: Is er op momenten gezegd hoe je je moest gedragen of wat je moest doen?
A: We hebbengeen richtlijnen gekregen om ons extra nerderig te gedragen. Dat hebben zevoornamelijk in the cutting room opgelost. Het is heel makkelijk om iemandanders te laten overkomen dan hij is, daarvoor hoef je m niet perse richtlijnente geven. Je kijkt gewoon achteraf welke delen hem nerderig maken en welkedelen te normaal zijn, en dan knip je de normale delen eruit. Ook onze uitsprakenzijn zo lekker aangepast en uit hun context gerukt. 9 van de 10 gesprekkendie je op tv ziet gingen als volgt:
* er is een gesprek*
*Vanessa (of iemandanders van de crew, MAAR MEESTAL VANESSA) komt langslopen en merkt dat 't eeninteressant gesprek is*
"Zeg, kunnen julliehet daar nog eens over hebben?"
"Liever niet want wehebben 't er net over gehad"
"Mja, dan doe je het nu nog een keer. En wel SPONTAAN he?"
*vies, nep en geacteerd gesprek volgt*
Ook kwamen ze vaak opje af met de vraag "of je eens hier of hier over kan praten". Vaak waren datdingen waar je al over had gepraat, of niet over wilde praten of gewoon nietaan gedacht had.. Ik snap dat ze die dingen nodig hebben om uit te zenden endat ze niet overal tegelijk kunnen zijn om alle gesprekken te filmen, maar hetkomt zo enorm gay en geacteerd over op tv, en dat is voor hen ook jammer. GAEENS HIER EN HIER OVER PRATEN! Uhm…ja…okay…zeg jules hoevaak denk je dat eenman aan sex denkt? Etc. Het komt gewoon niet natuurlijk over en dat was het ookniet.

Q: Vind jezelf dat het programma representatief is voor ‘the real world’, in de zin van,zo was het echt?
A: Nee.Vooral omdat ze alle na-opdracht-se-activiteiten eruit hebben gelaten. Zehadden het programma langer moeten maken om echt de realiteit weer te geven.Niks van de vriendschappen en de nachtelijke zuipsessies, van mij en maartendie om 3 uur 'snachts de keuken inliepen om de restjes van die middag op teeten, van het dagelijks gebeuren eigenlijk, is uitgezonden. Overigens ben ikook van mening dat ze beter op z'n big brother's in elke kamer n paar GOEDEcamera's op hadden kunnen hangen, zodat je juist de leuke momenten (die zijn erheel veel geweest, maar telkens net off-camera) kan laten zien aan de kijker.Zoals het programma nu is, is het hetzelfde als je EEN DOCUMANTAIRE maakt overeen persoon, en dan NIKS filmt, behalve z'n schooldag. Sow, da's een mooievergelijking.

Q: Zijner ook ruzies, drama’s of dergelijke ontstaan tussen de mannen onderlingtijdens de opnames, ipv steeds de vrouwen?
A: Dit is een beetje moeilijk te beantwoorden zonder de komende afleveringen teverpesten…laten we zeggen dat het tegen het einde van mijn B&N ervaringniet zo goed ging tussen mij en jelle tegenover jeroen. Dat was zo'n beetje deenige onenigheid tussen de mannen though. De vrouwen hadden echter like elke 2dagen ofzo wel weer een andere reden om te ruziën, dus dat is een verhaal apart=p

Q: Ervaring voor het leven, of spijt dat je er aanbegonnen bent?
A: Nouja, heb ik in de vorige vraag al zo'n beetje beantwoord, maar het wasecht supergaaf! Je hebt een hoop leuke mensen leren kennen (en wat minderleuke, maar die vergeet je dan maar gewoon) en het is echt wel een avontuurgeweest die 3 weken. Het is iets wat je waarschijnlijk maar 1x in je levendoet, en ik ben enorm blij dat ik het heb gedaan. Ik twijfelde eerst nog tussenhieraan meedoen en naar Wacken (een metalfestival in Duistland) gaan, maar ditwas een miljard keer leuker dan wacken dus ik ben heel blij dat ik me over m'ninitiële angst heen heb gezet (ik doe niet snel "nieuwe" dingen, ik ben eenbeetje een "wat de boer niet kent eet hij niet" persoon en hou niezo vanverandering).

Q: Worden jullie sinds het programma soms spontaanaangesproken of herkend op straat? Opdringerige fans of zo?
A: Nou, over het algemeen valt dat hier in Nederland enorm mee. Hetprogramma is nu zo'n 5 weken bezig (denkik?) en ik ben in totaal zo'n 4xaangesproken (door mensen die ik compleet niet kende, mensen die ik ooitweleens had gezien op de universiteit spreken me echter wel regelmatig aan)ofzo, en dat zijn dan meestal mensen die alle bovengenoemde vragen stellen enhet dan weer voor gezien houden, dus niks opdringerigs aan ^^. Ik wou dat hetwat meer "leefde" hier, want je hebt echt het gevoel dat er niemand kijkt ofzoof dat niemand het wat kan boeien. In België schijnt het echter totaal anderste zijn, Jeroen zei dattie op weg naar de frituur op de hoek al zo'n 3x herkendwordt..dusja. STOM NEDERLAND.
Update 04-11-2007: De afgelopen weken ben ik míííg herkend! Like handtekening herkend zelfs xD En mensen die stiekem foto’s maken. En 4x in 1 trein herkend worden. Dat is wel cool zo ^^

 

Q: Welke games speel je zoal?
A: Ik speel op het moment:
Shin Megami Tensei Persona 3 (PS2)
Guitar Hero 1 & 2 (PS2)
Planescape: Torment (PC)
Rollercoaster Tycoon 3 (PC)
Gears of War (X360)
Mijn lievelingsgame EVER is Baldur’s Gate II en daaropvolgend Tim Schafer’sPsychonauts (wat wel duidelijk was aan mijn tshirts denkik, khad 3 Psychonautstshirts aangehad)
Ik speel voornamelijk oude RPG games, omdat ik vind dat het genre tegenwoordigcompleet verkloot is. Ik hou van games als Icewind Dale en Baldur’s Gate enzo.
Verder speel ik tegenwoordig ook weleens een shooter (want lol ik heb eenxdoosdriezestig en daar zitten echt alleen shooters op enzo) maar daar ben ikniet echt van.
Oh, en geen MMORPGs want ik HAAT die shit, om bovengenoemde"nieuwe RPGs" redenen.

Q: Welke muziek luister je zoal?
A: Ik luister voornamelijk naar 2 genres, Metal en Indie.Verder luister ik ook veel JPOP/JROCK en Electronix. Buiten m'n genres luisterik eigenlijk bar weinig.
Een paar bands die ik wel win vind (ik luister echt teveelom op te noemen):

Metal:
SonataArctica
Iron Maiden
Soilwork
Hammerfall
Korpiklaani
Finntroll

Indie:
EELS
The Apples in Stereo
Beulah
Guster
Grandaddy
The PostalService

JPOP/JROCK:
Dir en Grey
D'EspairsRay
SakamotoMaaya
Yuki
Hyde
L~Arc en Ciel

Electro :
Ladytron
Autolux
Kraftwerk
Aphex Twin

Advertisements

31 comments on “B&N FAQ

 1. Hans
  17 January 2008

  Ik ben ook een die hard RPG fan, je bent één van de weinige Nederlanders. Zo irritant..
  – Welke spellen speel je?
  + Ik speel RPG’s..
  – Wat is een RPG???
  + ……

  Ik vind ook dat de ‘old school’ RPG veel beter zijn.
  http://www.youtube.com/profile?user=atrea&locale=en_US&persist_locale=1
  Mijn YT profiel, 1000+ video’s, video walkthroughs van oude games =P. Behalve The Elder Scrolls IV.

  Wel cool dat je je best doet om te reageren, op youtube reageer ik op maximaal 1/3 van het commentaar.
  Maar krijg ik dan ook vaak zulke stomme reacties. “How do you make good video’s?” Ik heb dat op mijn profiel staan, en zelfs een video van gemaakt *Facepalm*, en 90% leest geen beschrijving voordat ze mijn video’s lopen afkraken. Gelukkig is daar een de ‘Block’ button voor :)

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 14 October 2007 by in Beauty & The Geek.

For e-mail updates!

Join 65 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

 • 25,091 Minds Expanded

Instagram

There's just no stopping this guy!
Season 2 #GSL champion #김대엽 #Stats is also your Season 2 #SSL champion!
In an amazing back and forth, the #Protoss ultimately managed to defeat his #Zerg rival #박령우 #Dark.
As the #Starcraft season is coming to a close, I can only look forward to more of the same next year.

#Seoul #Korea #SouthKorea #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #Starcraft2 #esports #gaming #progamer #Korean #gamer #videogames #tournament #저그 #프로토스 #경기 #게임 #프로게이머 #champion #Splyce From #temples to #churches.

#church #Korea #SouthKorea #Seoul #religion #Christian #Christianity #cross #Korean #spooky #spoopy #filter #woods #교회 #무서워 #서울 #기독교 I had a great time working with #SBS on their new program #내방안내서 in the beautiful #Mihwangsa #temple. I'm sure that @zazimusic has made @haemin_sunim proud with their song based on his book, #멈추면비로소보이는것들.
며칠동안 #미황사 에서 시간을 보내는 게 큰 인상을 주었고 만난 사람들 너무 친절하게 챙겨서 감사하는 말 밖에 못 한다.
다들 #수고했어.

#Korea #SouthKorea #tv #filming #television #tvshow #Koreantv #Buddhism #Buddha #traditional #절 #불교 #텔레비전 #쇼 #촬영 #버라이어티 #발송 I came back to #Seoul yesterday. Waking up to the sound of cars passing under my window and people shouting instead of the sound of the waves rolling over the beach and bugs chirping, I realized again that a part of me hates this city, no matter how much I love it. Now I understand why #혜민스님 makes the trip back to #미황사 so often even though he lives in Seoul as well.

For people living in a big city like this, it's important to #slowdown and not get caught and lose yourself in the flow of things. Life in the #countryside and in a #temple is so different, so much more #empty, but so much more fulfilling.

#Korea #SouthKorea #Mihwangsa #color #peace #reflection #religion #Buddhism #Buddha #tranquility #traditional #절 #평화 #불교 #해남 #108배 #전통 #역사 #생각 #자성 #내이야기 #미황사 에서 사흘밖에 안 보냈는데, 그래도 #생각 을 많이 바뀌었다. #성찰 하면서 내 한국 생활도 생각하고 한국 사람들의 #촌 을 생각하면서 왜 한국이랑 사랑에 빠졌는지 다시 깨달았어요. 한국에서 사는 것이 선물이니까.. 잘 살아야지.

#절라도 #절라남도 #절 #평화 #불교 #해남 #혜민스님 #Korea #SouthKorea #Temple #Shrine #tranquility #peace #reflection #religion #Buddhism #Buddha #혜민스님 의 #미황사 에서 #멈추면비로소보이는것들 많다. #절 의 #평화 를 느끼고 마음을 비우면서 깊은 생각도 하고 한국 생활을 #감사 하는 생각도 많고.. 한국이 역시 #아름다운 나라입니다. 
Another gorgeous #sunset at #Mihwangsa #temple.
I am so thankful to #SBS and 혜민스님 for letting us stay here.
Just like the title of his book, there are many things you can only see when you #slow down. Staying at the temple and talking with the staff has taught me once again that Korea is an amazing country, and I couldn't be happier to be here. 
#nofilter #Korea #SouthKorea #island #traditional #tranquility #nature #wood #meditation
%d bloggers like this: