Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

Gastcollege

Dit maal een gastcollege door de heer J. Van den Eynde:

Heya, upon request schrijf ik hier ook een stukje- en ook omdat ik d’r zin in heb…

Eerst en vooral wil ik nog even kwijt dat ik dit blog DE MAX vind, zoals ze dat zo schoon in Gent kunnen zeggen. Ik vind Richard vlot en humoristisch schrijven- en bovendien nog accuraat ook! (Getuige het mini-mapje van de asfaltweg- Ik lolde hard) Origineel was het idee dat ik ook mijn versie ging neerpennen, maar ik had zoiets van Richard heeft het meeste al gezegd- vandaar mijn briljante idee van te starten van de teksten van Richard en daar dan ergens mijn commentaar tussen te wringen… Het failde. ^_^ Dat deed ik dus maar niet. Maar ik zal in ieder geval de finale reporten alhier. Wel nadat de uitzending is geweest, ik heb immers geen notities genomen.

Ik wil het even over stereotypen hebben- de doom van deze onverschillige maatschappij. (Overigens ging ook mijn comedy-act daarover, en niet mainly omdat ik een BORSTENMAN ben :p) Ik geef een voorbeeld. Zowel ik als Richard zijn/waren langharig werkschuw tuig (Vlaamsche uitdrukking). Beide roodharig, een baard en metaalliefhebbers. Voor de kijker evident dat we bound to be bestest fwiends foreva waren. Ik kan u verzekeren: niets is minder waar. Toen Richard dag 0 het hotelletje in Bouillon binnenkwam in zijn legervest en bepatchte rugzak binnenkwam, had ik echt zoiets van WEE TEE EF. De eerste dagen liep ik godganse dagen met Pieter te zeveren en te zeiken- En het is pas sinds Pieter het huis verliet dat we eigenlijk zijn beginnen praten tegen elkaar. Richard was dus tweede keus. Maar wel’n heel goeie keus. Met Pieter praatte ik amper over serieuze onderwerpen, met Richard wel. (Je weet wel: FAPPEN en TETTEN enzo… En als Jeroen dan een Jeroen pullde, konden we terug normaal doen. ^_^)

In ieder geval, ik ben aan het afwijken. Iemand die ons beide niet kent zou zeggen van damn jullie lijken veel op elkaar. Again: niets is minder waar. Het gaat gewoon mis op Hollander vs. Vlaming, zelfs al is het een Hollander die het meerendeel van zijn tijd in Vlaanderen spendeert. Het beste voorbeeld voor mij blijft toch gewoon Dieuwke. Richard en Dieuwke hadden iets dat dicht tegen een relatie begon aan te leunen terwijl ik al blij mocht zijn als ik twee minuten normaal met d’r kon converseren- je weet wel, zonder mekaar in de haren te vliegen en naar mekaar luisteren en zo. Nog een leuke: we luisteren allebei naar metalen- welja, tot zover de overeenkomsten. Ik hou oneindig veel meer van vrouwelijke gothic zangeressen, en ik neig ook meer naar de electro naarmate de jaren verstrijken. Nu ja, af en toe nog eens een Fear of the Dark brullen kan er nog wel af, hetgeen we dan ook regelmatig deden. Zo ook Belgian Associaly, hetgeen zelfs er bij de Beauties ingekoloniseerd was. ^_^

Jammer genoeg wil de gemiddelde VTM- en RTL-kijker stereotypes. Dus dat krijgen ze ook, vooral in de eerste afleveringen dan. Je krijgt een ellenlange eliminatieronde, waardoor er net genoeg zendtijd over is om op een drafje een paar 2D-karakters weer te geven. Jammer genoeg is dit de realiteit van goedkoop televisiemaken. Nevertheless vind ik het programma wel lachen hoor, tot op het punt dat het over mij gaat. Mja, ik ben dus blijkbaar toch nog menselijk. ^_~

Jelle.

Advertisements

16 comments on “Gastcollege

 1. Erik
  4 November 2007

  Yo

  Ik had toch echt een vraagje aan beide over dit stuk. Hebben jullie echt zoveel last gehad van het verschil Hollander/Vlaming? Mijn persoonlijke ervaring s dat sit er eigenlijk niet is. Wanneer je Nederlanders en Belgen bij elkaar in een huis stopt krijg je een na een tijdje een mengelmoesje van beide. Ik heb hooguit grappige anekdotes overgehouden over het taal verschil (Gaat en Nederlander naar de WC, “Ja, ik ga even poepen”. Vraagt een Belg: “In je eentje?”) maar meer niet.

  Sterker nog, je noemt de opmerking “Langharig Werkschuw Tuig” als typisch vlaams. Het spijt me heel erg, maar die kennen we hier in Noord-Nederland zelfs, ik ben vaak genoeg zo genoemd.

  Greetz,
  Erik Snippe
  Winnaar B&tN 1

 2. Ghislaine
  5 November 2007

  Beste meneer van den Eynde,

  naar aanleiding van uw gastcollege zou ik graag zeggen;
  Check uw meel^^

  x

 3. Harry d. Busdriver
  5 November 2007

  Erik, ik had zelf nietecht last van ‘t vlamingen/nederlander-gedoe. Maar de vlamingskes vonden het wel regelmatig nodig te noten hoe kut nederland is though =p Zoals je wel op tv hebt gezien was ik echter na aflevering 1 al een nepbelg…dus heb er nietecht mee gezeten xD

 4. Jelle
  5 November 2007

  Sommigen hebben er meer last van dan andere. Om te beginnen al zuiver communicatief. Als Oost-Vlaming heb ik al problemen met een West-Vlaming te verstaan- laat staan dat een Hollander er wijs uitgeraakt, wi. :p Nee, het gaat hem ook om fundamentele mentaliteitsverschillen die ik constateer maar heel moeilijk definieerbaar vind. Ik vermoed dat het ook wel te maken heeft met de fundamentele menselijke drang om samen te hokken met ‘de eigen soort’ enzo… I dunno.

  In het algemeen merk ik ook sowieso tegenstrijdigheden op. Als ik naar Hollandse LARPs ga merk ik dat de sfeer veel amicaler en knuffeliger is dan in België- maar dan blijkt dat over het algemeen Hollanders een stuk ‘kouder’ volkje zijn.

  Gelukkig vallen dus niet alle dingen te stereotypiseren. ^_^

 5. Maca
  5 November 2007

  En hoevaak eet je nou frieten, Jelle?

 6. Jelle
  5 November 2007

  Eh, dikwijls. :p

 7. Maca
  5 November 2007

  Echte belg. :D

 8. Maca
  6 November 2007

  Spoilerhoer Jensen verziekt het weer hoor.

  ‘Ik heb vanavond de winnaars bij mij in de studie..”.. En selene mocht bij Jensen komen.

 9. NewbieForLife
  6 November 2007

  Yup, maar dat was natuurlijk eigenlijk geen echte verrassing meer…

 10. Maca
  6 November 2007

  Nouja, tis natuurlijk wel gwn fucking lullig,

 11. sjon
  7 November 2007

  Is er nou wat gebeurd tussen Tijmen en Selene? (of een andere beauty)

  Wordt zo geheimzinnig over gedaan, je kan toch gewoon zeggen van ja ze hebben gebekt of gebatst ;)

 12. Maca
  7 November 2007

  Piraat als ik ben, kan je de finale hier downloaden in een 500mb avi:

  http://files.filefront.com/finaleavi/;8986434;/fileinfo.html

 13. Harry d. Busdriver
  8 November 2007

  Mjom, wij zijn geinstrueerd niets te zeggen over wie wie gebatst heeft enzo en of er uberhaupt gebatst is (dit keyboard doet geen trema’s, dus bear with me). Kan ‘t natuurlijk wel doen ofzo, maar possibly worden er dan mensen link. Dus PAY ME SOME MONEYS en misschien worden mijn lippen dan wat losser 0=)

 14. Maca
  8 November 2007

  Maaarrr.. als er helemaal niet gebatst is betalen we voor niets?

 15. Harry d. Busdriver
  9 November 2007

  That’s a risk you’d have to take.

 16. The Fluff
  9 November 2007

  Ik bats liever zelf dan te weten dat iemand anders gebatst heeft ;) hehe

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 4 November 2007 by in Beauty & The Geek.

For e-mail updates!

Join 64 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

 • 24,543 Minds Expanded

Instagram

Apparently, this passes for #art in #Korea. 
Eh, I'll take it. 
#StarWars #스타워즈 #Museum #미술관 #Stormtrooper #스톰트루퍼 #DarthVader #다스베이더 #LukeSkywalker #루크스카이워커 Final picture of the day:
A really, really #happy #Gumiho #고병재 after winning his first ever #GSL #Final. 
After the match, he said the first thing he's going to do is absolutely nothing for at least 5 days since getting this far in the GSL was a lot harder than he had imagined. 
Take a rest, 병재야, you deserved it. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #스타크래프트 #esports #gaming #progamer #Korea #Terran #SouthKorea #게임 #Gumiho #고병재 with his friends, celebrating his #GSL #Finals #victory over #soO. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #스타크래프트 #esports #gaming #progamer #Korea #Gumiho #고병재 asked me for a picture after I won the #GSL #final against #soO #어윤수 today. Thought I'd humor him. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #esports #gaming #progamer #Terran #스타크래프트 #테란 #파이널 And once again your #GSL #Final #winner is NOT #soO! 
Congratulations to #Gumiho #고병재 for his first win, and apologies for Instagram's focusing being so crap. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #esports #gaming #progamer #Zerg #Terran #어윤수 #테란 #저그 #videogames The #Alien #Anthology 35th #Anniversary Edition Bluray #Boxset is safely in my hands where #RidleyScott can't touch it. 
Now to find a #Bluray player so I can actually watch it.. #에이리언 #블루레이 #세트
%d bloggers like this: