Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

Sinterklaasverhaal

Jezus, ik vond dit verhaal wat ik vorig jaarheb geschreven terug, en het was zo win dat ik het jullie niet kon denyen:

Dit verhaal is gebaseerd op werkelijke feiten.
Enige overeenkomst met de werkelijkheid iszodoende niet te vermijden.

 

WO 06.12.2006

Vanacht hoorde ik niets toen ik naar bed ging,maar ik moest wel denken aan het gebonk wat ik de dag eerder de hele nacht hadgehoord. Het herinnerde me aan Ju-On2, waar die twee mensen in die kamer steedsgebonk hoorden en achteraf bleek dat dat zijzelf waren die later in de filmdood aan het plafond hangen en tegen de muur slaan. Ik lag dus een beetje tefalen in bed toen ik het gebonk weer hoorde. Om 1uur. Net als de dag ervoor.

Ik negeerde het gebonk en deed net alsof ikhet niet hoorde. Maar toen voelde ik vanuit de duisternis van mijn kamer eenhand naar m'n schouder grijpen. Ik voelde een zachte kneep en schoot omhoog.Zodra ik het licht had gevonden pakte ik m'n keukenmes en keek ik voorzichtigde kamer rond. Er was niets te zien…in ieder geval niet van waar ik stond. Voetvoor voet liep ik langzaam de kast voorbij, maar ook daarachter was niemand tebekennen. Het raam was nog dicht en ik had de lamellen niet horen bewegen. Hoewas er dan iemand binnengekomen? Ik liep de badkamer in, aangezien dat de enigedeur was die dicht, maar niet op slot was, en ik zag in eerste instantie niets.Paranoïde als ik ben, keek ik echter nog even in de badkuip, en ik staptemeteen 3 stappen achteruit. De hele badkuip was gevuld met een soort bruinstroachtig haar, drijvend op een ondiepe laag water. Met dat ik achteruitstapte hoorde ik achter me de lamellen bewegen en schoot ik naar het raam.

Hetenige wat ik nog zag was een schaduw die het dak op verdween. Ondertussen washet gebonk steeds luider en luider geworden, en ik werd helemaal gek van datoorverdovende kabaal. Hoe kan het toch dat niemand anders in het gebouw dithoorde? Was ik de enige die nog wakker was? Ik ging voorzichtig de gang op enklopte aan bij m'n buurman…geen reactie. Ik klopte wat harder, en tot mijnschrik was mijn geklop synchroon gaan lopen met het gebonk in het gebouw. Ikschrok en besloot te gaan kijken waar het gebonk vandaan kwam. Ik liep nog eventerug naar m'n eigen kamer om te zoeken naar iets beters dan dat mes om het watdan ook wat hier aan de hand was plat te steken, maar kon niets vinden. Met datik mijn kamer wilde verlaten hoorde ik voetstappen en dingen die werdenverschoven boven mijn hoofd, op de zolder waar nog nooit iemand was geweest enwaarvan niemand wist wat de hel daar lag. Hetzelfde schuivende geluid alsgisteren. Maar gisteren hoorde ik het om 4uur 's nachts. Welke normale studentis dan nog wakker? Ik durfde niet, maar had het gevoel dat ik eerst op zoldermoest gaan kijken. Langzaam liep ik door de gang tot ik aankwam bij hetzolderluik. Er zat, zoals altijd, een stuk karton tussen. Terwijl ik bezig wasmet mn moed te verzamelen zag ik opeens het luik bewegen en schreeuwde ik hetuit, terwijl ik een ruk aan het luik gaf een met mes in de aanslag naar bovenrende. Ik hoorde iemand vallen en dozen opzij schuiven, en zag toen een schaduwuit het raam verdwijnen. "De tering", dacht ik, "niet weer". Dus ik rende naarhet raam om te kijken of ik kon zien waar hij was. Ik zag echter niks, maar hetgebonk was nóg luider geworden.

Ondertussen zat ik al zo vol met adrenaline datik op de bron van het geluid afstormde. Het bleek een deur op de tweedeverdieping te zijn, die dienst deed als branduitgang. Ik rukte de deur open enstond perplex van wat ik zag. Snel stopte ik mijn mes weg en zette een nerveuzeglimlach op. "Sinterklaas…wat…wat doet u hier?" stamelde ik uit.

 
En dan is er nog uitleg maar ik wist nietzeker of ik die eraan moest doen, dus beschouw dit als einde van het verhaal,maar ik wil de rest nog wel ff voorlezen als je het geheim van de hand en haaren voetstappen enzo wil weten =p (dit stond ertussen omdat ik ‘t ging voorlezen aan iemand die zich verveelde ofzo, maar kheb ‘t er maar ingelaten)

 
"Ik ben al twee dagen bezig hier binnen tekomen. Duitsers krijgen ook cadeautjes hoor!" "Dus..het gebonk? Dat was u?""Daar heb ik pieten voor. We namen aan dat er wel iemand wakker zou zijn, maarniemand deed open. Vandaar dat ik een piet het dak op heb gestuurd om de deurvan binnen open te maken." "Dus dat was het geschuif op zolder….en het rarehaar in m'n badkuip?" "Hohoho jongen toch, dat waren juten zakken!" "Wat de heldeden die in mijn badkuip?" "Nou, we moesten ze weken want daar blijven zelekker soepel van, en aangezien we al uren hier aan het wachten waren beslotenwe zelf maar wat initiatief te tonen." "Dus er is een zwarte piet in mijn kamergeweest?…De tering, wilt u dat nooit meer doen?"

 
FIN

Advertisements

3 comments on “Sinterklaasverhaal

 1. solange
  8 November 2007

  OMFG,dat met die juten zakken in de badkuip is egt geweldig :p

 2. Ghislaine
  8 November 2007

  Geniaal Rich, geniaaaal!

 3. Merel
  8 November 2007

  Hehe ^^

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 8 November 2007 by in Original Content, Stories and tagged , .

For e-mail updates!

Join 65 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

 • 25,081 Minds Expanded

Instagram

I had a great time working with #SBS on their new program #내방안내서 in the beautiful #Mihwangsa #temple. I'm sure that @zazimusic has made @haemin_sunim proud with their song based on his book, #멈추면비로소보이는것들.
며칠동안 #미황사 에서 시간을 보내는 게 큰 인상을 주었고 만난 사람들 너무 친절하게 챙겨서 감사하는 말 밖에 못 한다.
다들 #수고했어.

#Korea #SouthKorea #tv #filming #television #tvshow #Koreantv #Buddhism #Buddha #traditional #절 #불교 #텔레비전 #쇼 #촬영 #버라이어티 #발송 I came back to #Seoul yesterday. Waking up to the sound of cars passing under my window and people shouting instead of the sound of the waves rolling over the beach and bugs chirping, I realized again that a part of me hates this city, no matter how much I love it. Now I understand why #혜민스님 makes the trip back to #미황사 so often even though he lives in Seoul as well.

For people living in a big city like this, it's important to #slowdown and not get caught and lose yourself in the flow of things. Life in the #countryside and in a #temple is so different, so much more #empty, but so much more fulfilling.

#Korea #SouthKorea #Mihwangsa #color #peace #reflection #religion #Buddhism #Buddha #tranquility #traditional #절 #평화 #불교 #해남 #108배 #전통 #역사 #생각 #자성 #내이야기 #미황사 에서 사흘밖에 안 보냈는데, 그래도 #생각 을 많이 바뀌었다. #성찰 하면서 내 한국 생활도 생각하고 한국 사람들의 #촌 을 생각하면서 왜 한국이랑 사랑에 빠졌는지 다시 깨달았어요. 한국에서 사는 것이 선물이니까.. 잘 살아야지.

#절라도 #절라남도 #절 #평화 #불교 #해남 #혜민스님 #Korea #SouthKorea #Temple #Shrine #tranquility #peace #reflection #religion #Buddhism #Buddha #혜민스님 의 #미황사 에서 #멈추면비로소보이는것들 많다. #절 의 #평화 를 느끼고 마음을 비우면서 깊은 생각도 하고 한국 생활을 #감사 하는 생각도 많고.. 한국이 역시 #아름다운 나라입니다. 
Another gorgeous #sunset at #Mihwangsa #temple.
I am so thankful to #SBS and 혜민스님 for letting us stay here.
Just like the title of his book, there are many things you can only see when you #slow down. Staying at the temple and talking with the staff has taught me once again that Korea is an amazing country, and I couldn't be happier to be here. 
#nofilter #Korea #SouthKorea #island #traditional #tranquility #nature #wood #meditation Everything is more beautiful in #Jeollanamdo, even a #sunset.

#nature #Korea #SouthKorea #sea #island #절라도 #절라남도 #바다 #섬 #자연 #일몰 Away from the hectic Seoul life for a couple of days, enjoying clean #Jeollanamdo air and the #calm of the #Mihwangsa #temple.

#Buddhism #Buddhist #Zen #Relaxation #Balance #Nature #Korea #SouthKorea #미황사 #절라도 #절라남도 #절 #평화 #불교
%d bloggers like this: