Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

Beowulf

Zo, dus wegens gebrek aan échte BN/BV’ers waren de beauty en de nerd mensen uitgenodigd voor de première van de Warner Bros. film Beowulf (http://www.beowulfmovie.com/) in Amsterdam.

Beo0a

Eenmaal aangekomen in Amsterdam Bijlmer ArenA was de bioscoop niet moeilijk te vinden. 2 Gigantische vuurkorven naast een constructie waarop een gast met facepaint op een trommel stond te rammen, met náást die constructie aan het gangpad nóg 2 mensen met trommels, en verderop langs de rode loper wat mensen die met elkaar aan ‘t "vechten" waren. ‘T begon dus al vrij hax. Tijmen, Jeroen en zijn vriend, Andy en Maarten en aanhang stonden al te wachten om naar binnen te gaan.

We kregen een glas champagne in onze hand geschoven, liepen wat verder naar binnen en vonden een free bar, wat dus BIER betekende. Op weg naar de bar kwamen we Jelle tegen (niet de echte jelle, maar een VIKINGER die echt precíes leek op Jelle vóór zijn make-over) die in vol ornaat schreeuwend de roltrap naar beneden kwam rennen met zijn zwaard in de hand. Eenmaal bij de zaal aangekomen waren er alleen nog kutplaatsen over (lol we waren wel ‘n beetje laat ofzo?) en gingen we dan maar gewoon ergens té ver vooraan zitten.

Er kwam een mannetje van Warner Brothers en die kwam vertellen hoe KUT HAX BEOWULF WEL NIET IS WANT DIT IS DE EERSTE KEER EVAR DAT ZE MOTION CAPTURE HEBBEN GEBRUIKT VOOR BEWEGINGEN (lol, zelfs StarWars Episode I had dat) EN DAT EEN FILM COMPLEET 3D IS (lol, spykids 3D anyone?). Maargoe, hij kwam dus een beetje patsen en na nog wat trommelgemep en gevecht van kerels van Archeon begon de film.

De eerste 2 minuten zat ik MET MIJN PIK IN DE HAND (bij wijze van spreken natuurlijk) omdat de 3D-heid van het BEOWULF logo enzo zo FUCKING SEXY was. Voor de rest van de film viel me dat een beetje tegen, de 3D-heid.. Ik (en andy en tijmen) hadden natuurlijk wel het nadeel dat we al een bril hadden, en dan nóg een bril eroverheen zorgde niet echt voor naadloze visuals. Maargoed, de CG was echt HEEL erg goed! Vooral John Malkovic zag er heel erg cool uit en Beowulf zelf was ook gaaf. Bij een naakte, 3D Angelina Jolie moest ik toch wel even kwijlen. Het jammere van deze geweldige CG was dat je een uncanny valley (http://en.wikipedia.org/wiki/Uncanny_valley) gevoel kreeg. Het houdt zegmaar in dat iets zó lifelike is, dat je jíist de dingetjes die níet life-like zijn op gaat merken en je erdoor freakt. Maar all in all waren het alleen de CG en de 3D-heid die deze film de moeite waard maakten. Het verhaal, hoe klassiek en OMG SHAKESPEAR dan ook, miste iets, al weet ik niet echt wat. ‘T was gewoon niet echt ‘n goede film. De Dragon scene was wel echt GEWELDIG overigens.

Ik geef hem een 7 out of 10, met een extra half punt voor naakte Angelina en de goede muziek.

Na de film was er een after-party ofzo, met z’n allen opeengedrukt in een te kleine ruimte. Na een korte tijd droogde het echter al wel op qua mensen enzo, dus toen was het wel te doen. Er kwamen nog naakte, met goud beschilderde vrouwen (zelfde "costuum" dus als Angelina Jolie in de film) dansen in de glazen wanden boven de uitgang van de kamer en er waren koks die ter plekke grote bonken ham in stukken sneden. Én er was gratis bier. Dus al met al erg geslaagd =p Er waren overigens echt geen bekende Nederlanders ofzo, alleen wij, als wij al tellen, en mensen die net zo "beroemd" zijn als wij, namelijk de deelnemers van Project Catwalk (ik was de enige die dat keek, dus ik was ook de enige die ze herkende =p).

De terugweg was nogal problematisch, want er gingen geen treinen meer naar Breda, en m’n ouders wilden me niet van Eindhoven komen ophalen. GELUKKIG was Dieuwke daar met haar rode autotje en nam ze me mee naar made (ze moest toch langs breda, dus ’twas niet zover).

(OMG btw, ik lees net dat NEIL GAIMAN deze shit heeft geschreven..hij is van de graphic novel SANDMAN van Vertigo comics…misschien die shit dan tóch maar niet kopen >.>)

Advertisements

24 comments on “Beowulf

 1. SJAAAAA MACA
  18 November 2007

  BIER EN TIETUH, JALALALALA!

 2. Maudy
  18 November 2007

  Dusss. beowulf. beter dat deze remake beter is dan de vorige die k gezien heb want lol bah, t verhaal is leuk en dan zo’n failende uitwerking. Nooozzzz t monster is een kwijlende vent o/

 3. Jelle
  18 November 2007

  WAT? Christopher Lambert is epische cult. ^_^ (Maar dan wel niet in Beowulf, die zoog negerpieten.)

 4. g
  18 November 2007

  ff dimmen over Neil Gaiman. Die man is fantastisch<3

 5. Harry d. Busdriver
  18 November 2007

  Nou zijn adaption van dit script zuigt noten..
  Maar ik was nog wel van plan om The Complete Sandman library te kopen…dusja, nu zit ik in dubio.

 6. koen
  20 November 2007

  Hey wanneer heb je vrij?

 7. Tijmen
  20 November 2007

  BTW CGI mensjes, menselijke huid reflecteert licht niet zo goed, srsly.

 8. Solange
  21 November 2007

  uncanny valley ??? Wtf die hele schema der bij ook xD lol ik begrijp er geen ene fuck van

 9. Harry d. Busdriver
  22 November 2007

  Ik check m’n mail ook hoor koen, dus dat kun je daar gewoon vragen =p
  Maarre, ik weet ‘t zelf atm nogniet precies, ergens rond 22 december ofzo naar het schijnt..

 10. Saskia
  22 November 2007

  dude… dat ik hier nog eens zou reageren
  ben jij dit weekend in made?

 11. Harry d. Busdriver
  23 November 2007

  DUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUDE
  Ook JIJ hebt m’n emailadres. WAT DE NEUK PEOPLE? Ik lees m’n email vaker dan m’n weblog hoor ><

 12. Maca
  23 November 2007

  boeiend, lijkt het voor ons buitenstanders ook alsof je vrienden hebt.

 13. Harry d. Busdriver
  23 November 2007

  Denk dat het initiële volk wel zo’n beetje vertrokken is na de reünie, dusja, niet echt nodig toch?
  En ik vind jou ook lief hoor maca.

 14. Maca
  24 November 2007

  Ik kom hier ook maar om iets te doen te hebben tussen het fappen door. jeweettoch, filmpjes moeten laaden enzo. En guitig dat je me lief vind, maar erm.. waar heb ik gezegdt dat het wederzijds is?

 15. Harry d. Busdriver
  24 November 2007

  GRAMMATICA, DO YOU DO IT!?

 16. Maca
  24 November 2007

  Nee, Ik ben een willekeurige VMBO’rt die staakt, gewoon om het feit te kunnen staken. dèh

 17. Maca
  24 November 2007

  Oh baaitehweej, Grammatica is GRAMMAR in het engels.

 18. Glenn
  24 November 2007

  Beowulf vrijdag gezien, in 3D
  was kwijlen, vooral die laatste scene(met die draak ^___^)

 19. Harry d. Busdriver
  25 November 2007

  Maca, neger, HET HOORDE ZO.
  Vraag maar aan mensen die me kennen =p

  Also, Glenn…ik vond ‘m dus NIEZOHAX en de 3D ook niet =p Was ‘t beter voor iemand zonder bril? (ervanuitgaandedatjijgeenbrilhebtdusxD)
  De draakscene was wel episch fappen though =p

 20. Keighley
  26 November 2007

  Hier ben ik gister heen geweest! Hij leek me eerst nogal kansloos maar hij was wel leuk opzich, typische mannenfilm, kreeg een beetje het 300 gevoel. Zo’n gespierde man die constant aan het brullen is :P
  Het verhaal was wel beter dan de eerdere beowulf&grendel film..alleen was die man een stuk leuker (A)

 21. De Eekhoorn
  26 November 2007

  Neil Gaiman FTW!!! (ken wel niks van dat Sandman gedoe, maar zijn boeken zijn hax! – American Gods ftw en zijn boek samen met Terry Pratchett – de parodie op The Omen)

  Groetjes Richard van Andy

 22. Sheila
  28 November 2007

  Een digitale, verwerkte, naakte Angelina… goh…. waar je wel niet van onder de indruk kan zijn.

 23. Harry d. Busdriver
  29 November 2007

  >Naakt
  >Angelina

  That does it for me.

 24. Glenn
  29 November 2007

  ja idd ivm 300, deed me er ook wel aan denke =P

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 17 November 2007 by in Beauty & The Geek.

For e-mail updates!

Join 65 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

 • 25,081 Minds Expanded

Instagram

I had a great time working with #SBS on their new program #내방안내서 in the beautiful #Mihwangsa #temple. I'm sure that @zazimusic has made @haemin_sunim proud with their song based on his book, #멈추면비로소보이는것들.
며칠동안 #미황사 에서 시간을 보내는 게 큰 인상을 주었고 만난 사람들 너무 친절하게 챙겨서 감사하는 말 밖에 못 한다.
다들 #수고했어.

#Korea #SouthKorea #tv #filming #television #tvshow #Koreantv #Buddhism #Buddha #traditional #절 #불교 #텔레비전 #쇼 #촬영 #버라이어티 #발송 I came back to #Seoul yesterday. Waking up to the sound of cars passing under my window and people shouting instead of the sound of the waves rolling over the beach and bugs chirping, I realized again that a part of me hates this city, no matter how much I love it. Now I understand why #혜민스님 makes the trip back to #미황사 so often even though he lives in Seoul as well.

For people living in a big city like this, it's important to #slowdown and not get caught and lose yourself in the flow of things. Life in the #countryside and in a #temple is so different, so much more #empty, but so much more fulfilling.

#Korea #SouthKorea #Mihwangsa #color #peace #reflection #religion #Buddhism #Buddha #tranquility #traditional #절 #평화 #불교 #해남 #108배 #전통 #역사 #생각 #자성 #내이야기 #미황사 에서 사흘밖에 안 보냈는데, 그래도 #생각 을 많이 바뀌었다. #성찰 하면서 내 한국 생활도 생각하고 한국 사람들의 #촌 을 생각하면서 왜 한국이랑 사랑에 빠졌는지 다시 깨달았어요. 한국에서 사는 것이 선물이니까.. 잘 살아야지.

#절라도 #절라남도 #절 #평화 #불교 #해남 #혜민스님 #Korea #SouthKorea #Temple #Shrine #tranquility #peace #reflection #religion #Buddhism #Buddha #혜민스님 의 #미황사 에서 #멈추면비로소보이는것들 많다. #절 의 #평화 를 느끼고 마음을 비우면서 깊은 생각도 하고 한국 생활을 #감사 하는 생각도 많고.. 한국이 역시 #아름다운 나라입니다. 
Another gorgeous #sunset at #Mihwangsa #temple.
I am so thankful to #SBS and 혜민스님 for letting us stay here.
Just like the title of his book, there are many things you can only see when you #slow down. Staying at the temple and talking with the staff has taught me once again that Korea is an amazing country, and I couldn't be happier to be here. 
#nofilter #Korea #SouthKorea #island #traditional #tranquility #nature #wood #meditation Everything is more beautiful in #Jeollanamdo, even a #sunset.

#nature #Korea #SouthKorea #sea #island #절라도 #절라남도 #바다 #섬 #자연 #일몰 Away from the hectic Seoul life for a couple of days, enjoying clean #Jeollanamdo air and the #calm of the #Mihwangsa #temple.

#Buddhism #Buddhist #Zen #Relaxation #Balance #Nature #Korea #SouthKorea #미황사 #절라도 #절라남도 #절 #평화 #불교
%d bloggers like this: