Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

Sonata Arctica, 26.11.2007~The Ghislaine Effect

Zo, dus de 26stevan deze maand was er in de Melkweg in Amsterdam een concert van SonataArctica, met Epica in het voorprogramma.

Sonata

Iedereen weet datik het niet zo heb op vrouwenmetal zoals Epica en After Forever en Nightwishenzo, maar, oh fucking joy, de zangeres van Epica was ziek! Dus geen dwijlerig,zeurend, opera-achtig gekrijs, maar een stevige grunt van meneer Schaap.Zodoende won Epica zowaar hard. Zonder Simone klonk het als een soort melodicdeath-metal band ofzo, which was pretty cool. De basgitarist was fucking sexy,en de toetsenist was echt mega-cute alsie z'n bril op had ^^ maargoed, Idigress, Epica was dus wel win. Wat me vooral opviel was het heel goede geluidhier. Het feit dat Tony Kakko, de leadsinger van Sonata Arctica, nog op kwam omde bandleden van Epica vruchtjes te voeren was helemáál hax.

Voor Sonata werdhet geluid echter NOG MAAR WAT HARDER gezet, which kinda killed de zuiverheidenzo, dus dat was wel jammer. Verder was dit however het BESTE Sonata concertwat ik dusver heb gezien (en ik heb er, like, 5of6 ofzo gezien ondertussen?)Tony was lekker op dreef, rondrennend en grappen uithalend zoals we van 'mgewend zijn. Een van de hoogtepunten was toch wel het "menselijk drummen",waarbij hij de zaal opdeelde in 3 delen, en elk deel een functie van eendrumkit kreeg. Groep 1 was de bekken, groep 2 de drum, en groep 3 de bassdrum.Als Tony naar een groep wees, moest die groep zijn geluid maken. Na een paarminuten failen snapte iedereen wat het idee was en begon hij met een paarbananen ipv drumstokjes (lol) te "drummen." En voor we het wisten was de helezaal "We Will Rock You" van Queen aan het drummen, waarop Tony het begon tezingen. Het publiek was super enthousiast, de sfeer was geweldig en Sonatamaakte daar gelukkig gebruik van door leuke interacties met het publiek.Halverwege de show kwamen de leden van Epica op om met Sonata Black Sheep tespelen, wat ook wel lollig was. De nieuwe gitarist, Elias, vervanger van mijnfucking held, Jani Liimatainen, was opzich ook wel cool. Alleen eigenlijk kanniemand Jani vervangen. Gelukkig kon Tommy (de basgitarist) met zijnomg-cuteheid en oh-zo-mannelijke baard het gebrek aan Jani wel grotendeelsgoedmaken.

Verdict: Epica7.5/10, Sonata Arctica 9/10

De titel slaatoverigens op het feit dat ik het gevoel heb dat deze avond alleen maar zoepisch was omdat Ghislaine mee was. Not only is er een tram voor ons gestoptterwijl we overstaken (terwijl ik normaal gewoon keihard doodgereden word doortrams), maar ZE HEEFT EEN PLECTRUM VOOR ME GEVANGEN <3 Sonata being myfavorite band, aasde ik al JAREN op een plectrum en omg nu heb ik er een! Ikhad er tijdens de show al /bijna/ een gevangen, maarja, LOLMIS. Gelukkig hadGhis er de vorige avond al een gevangen, en toen ze er deze avond nóg een vinggaf ze die aan mij ^^ Dus nu wordt ze aanbeden voor de komende paar maanden =p

Advertisements

10 comments on “Sonata Arctica, 26.11.2007~The Ghislaine Effect

 1. Ghislaine
  29 November 2007

  YEAHHHH! IK WORD AANBEDEN!
  Ik aanbid u ook wel hoor^^

  MAAR OMG HET WAS ZOOOOOOO FUCKING HAX EN WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHH!!!

  ik (L) Elias. Tering^^

  poeperd, waarom heb je je plectrum niet even bij mij door de brievenbus gedaan? dan had je m nu al met gat thuis liggen via de post!!

  Woesh, iedereen verklaart me voor een gestoorde fan met mijn ketting, en wellicht ben ik dat ook wel.
  Ik moet je echt even mailen, dus check straks je mail!!

  WOESH, je bent lieeeeeef!

 2. Jelle
  29 November 2007

  Mja, doe toch maar wijvenmetal. ^_^

 3. Maudy
  30 November 2007

  Sonata is ook hip, maar toch nog altijd liever nightwish, eigenlijk.

 4. Jelle
  30 November 2007

  Voor de liefhebbers: http://www.youtube.com/watch?v=5OGEKHFilj4
  Weet nog steeds niet wat ik nu van de /nieuwe/ Nightwish moet denken.

 5. Jelle
  30 November 2007

  Ugh, dat “Bye, bye beautiful” nummer is echt wel heel erg slecht. :(

 6. Jelle
  30 November 2007

  http://www.youtube.com/watch?v=BYJs3ajxvQI&feature=related | Best wel lol; regardless of the LOLIKHEBEENGSMopname. ^_^

 7. Iris
  30 November 2007

  Jaaa ik ben er in Tilburg geweest, en ze waren zóó fucking goed!
  Hebben ze in amsterdam ook die drumclinic gegeven ( tony dan :’) )
  Yeahh! =D

 8. Valkyrie
  30 November 2007

  Ja idd, die bassgitarist van Epica is a hotsome! Kijk eens aan Richard heeft smaak zelf als het op mannen aankomt. Of was dat totaal niet menens? Trouwens Simone heeft een fantastische stem. Ik versta niet wat er niet mooi aan kan zijn. Sonata Arctica zou ik ook nog wel eens willen zien, maar heb geen power metal luisterend vriendje.
  Ikzelf ben momenteel helemaal into Haggard! Hooray voor de violen.
  http://nl.youtube.com/watch?v=NMt9msFPDpk

 9. Harry d. Busdriver
  30 November 2007

  Die Drumkit (drumclinic is…iets voor retired drummers ofzo?) hebben ze idd gedaan, dat was lol =p

  Ennuh, ja, ik heb wel mannensmaak. Al zijn weinig vrouwen ‘t daarmee eens vrees ik. De sexyste man EVER vind ik Takeshi Kaneshiro (http://i121.photobucket.com/albums/o222/Takeshi_kaneshiro/61.jpg) en dat is waar veel vrouwen afhaken =p
  Ennuh, nee, ik hou niet van haar stem. í?ls er in metal al female vocals moeten zijn, dan liever zoals Arch Enemy, of in combinatie met muziek als Xandria, een soort easy-listening-metal ofzo.

 10. Dotty
  29 October 2008

  Good post.

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 29 November 2007 by in Music, Reviews and tagged , , .

For e-mail updates!

Join 64 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

 • 24,543 Minds Expanded

Instagram

Apparently, this passes for #art in #Korea. 
Eh, I'll take it. 
#StarWars #스타워즈 #Museum #미술관 #Stormtrooper #스톰트루퍼 #DarthVader #다스베이더 #LukeSkywalker #루크스카이워커 Final picture of the day:
A really, really #happy #Gumiho #고병재 after winning his first ever #GSL #Final. 
After the match, he said the first thing he's going to do is absolutely nothing for at least 5 days since getting this far in the GSL was a lot harder than he had imagined. 
Take a rest, 병재야, you deserved it. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #스타크래프트 #esports #gaming #progamer #Korea #Terran #SouthKorea #게임 #Gumiho #고병재 with his friends, celebrating his #GSL #Finals #victory over #soO. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #스타크래프트 #esports #gaming #progamer #Korea #Gumiho #고병재 asked me for a picture after I won the #GSL #final against #soO #어윤수 today. Thought I'd humor him. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #esports #gaming #progamer #Terran #스타크래프트 #테란 #파이널 And once again your #GSL #Final #winner is NOT #soO! 
Congratulations to #Gumiho #고병재 for his first win, and apologies for Instagram's focusing being so crap. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #esports #gaming #progamer #Zerg #Terran #어윤수 #테란 #저그 #videogames The #Alien #Anthology 35th #Anniversary Edition Bluray #Boxset is safely in my hands where #RidleyScott can't touch it. 
Now to find a #Bluray player so I can actually watch it.. #에이리언 #블루레이 #세트
%d bloggers like this: