Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

Korpiklaani 22.12.2007 Baroeg Rotterdam

Dus de 22ste was Korpiklaani in Baroeg, Rotterdam. Na de geweldig genavigeerde heenweg (DE RINGWEG IS DIE KANT OP! -ZEG DAT DAN EERDER KUTDON -KUN JE NIET KIJKEN KLOOTZAK?) waren we precies op tijd voor het voorprogramma.T22_8

Het voorprogramma was Svidgar, een Nederlandse (prepare for disappointment) Epic Metal band. De bandleden waren allemaal 16 behalve de zanger want die was 25. De toetseniste (dat was dan weer wel een plus, ze was nieteens lelijk) stond te spelen als een 6jarig iemand die voor het eerst "Altijd is Kortjakje ziek" op de piano moet spelen, constant naar haar toetsen kijkend, haar ENIGE solo (van 16noten achter elkaar!!) verneukend en gewoon generally failend aan het spelen. De gitarist speelde alleen powerchords (lolz) én keek constant naar zijn vingers. De bassist was vrij hax, maar zag eruit als 12. De drummer was ook vrij hax. En de zanger failde dik want LOL IK KAN NIET ZINGEN. Daarbovenop kwam nog een heerlijk sausje van we-hebben-echt-nul-stage-presence en toen was de faal compleet. Ik heb bands van 14jarige meisjes (Smoosh, look it up) gezien die 10000x beter waren.

Gelukkig waren ze snel klaar (in het Nederlands obsceniteiten naar een Nederlandse band schreeuwen is altijd leuk). Misschien moet ik ook even vertellen hoe epic win dat zaaltje was. Want Baroeg is geloof ik niet dé hipste venue in Nederland xD We kwamen binnen en gaven onze jas af bij de 3x3m garderobe, en gingen naar de bar om een biertje te halen. Van daar zag ik een raar kamertje met rood licht, en later bleek dat dát de zaal was. DE BAR WAS NOG GROTER. Er pastten denkik ongeveer like 200 mensen in ofzo. Echt het was nog kleiner dan de woonkamer hier thuis. Maargoed, uiteindelijk was dat eigenlijk wel perfect voor ‘n band als Korpiklaani.

Het optreden van Korpiklaani was dan ook in een woord GEWELDIG. Ze speelden heel goed, met een redelijke songselectie, en (het allerbelangrijkste) een fantastische stage-presence. De zanger en gitarist betrokken het publiek heel goed bij het optreden, terwijl de vele rare instrumenten (doedelzak, viool, accordeon) de interesse vasthielden en de sfeer zetten. Dit concert zou easily beter zijn geweest dan het Sonata concert (het is mijn lievelingsband, maar zoveel passie als Korpiklaani die avond toonde zullen ze NOOIT kunnen opbrengen) ware het niet voor het ene minpunt wat de hele avond naar beneden haalde: het publiek.

Bij een FOLKMETALband verwacht je een publiek van:
a. Harige, ruige, brede metalmannen
b. Oude, dikke mannen die van bier houden
c. Mensen met goede muzieksmaak
Note dat hier in dit lijstje NERGENS iets staat over 12JARIGE X-TREME SPORTS HOMOFIELEN MET SYSTEM OF A DOWN T-SHIRTS DIE HET ZINGEN VAN HI-HA-HONDELUL LEUK VINDEN. En laat dat nou nét 90% van het publiek zijn. Dus HAHAHA HEUH WE GAAN LEKKER PITTUHHHH met de HELE fucking zaal, which sucked. Toen ik eenmaal op 1 rij na vooraan stond wilde ‘t wel opzich tough, want er stond een dikke trol die de meeste mensengolven als een  dik vatsig rotsblok tegenhield. Toen kwam er nog een uitgemergeld wijf even ertussenpersen, maarja het was EPIC PIT-TEIM dus ik duwde ‘r gewoon de halve zaal door en VOILA mijn plekje was weer vrij.

Verdict: Svidgar 3.5/10, Korpiklaani 9.5/10
Overall: 7.5

De overall is dus niet gebaseerd op het feit dat Svidgar kut was, maar dat het publiek kut was, which de overall haxheid ERNSTIG schade aandeed.

Advertisements

6 comments on “Korpiklaani 22.12.2007 Baroeg Rotterdam

 1. Maca
  27 December 2007

  De baroeg, is dat niet die paarse bouwkeet? (althans, de looks ervan) waar onlangs een pool met een barkruk is doodgeslagen?

 2. Harry d. Busdriver
  28 December 2007

  ROFL daar had ik niks over gehoord.
  Offie paars was weet ik eigenlijk ook niet (het was donker) maar een bouwkeet was het zeker. Er stonden bij de ingang iig EPISCHE DRAKEN opgeschilderd.

 3. Dominic
  28 December 2007

  Altijd leuk om te zien dat je graag tussen “Harige, ruige, brede mannen” en “Oude, dikke mannen” zou staan.

  Dan sta ik toch liever tussen een 12jarig publiek waarbij ik geen plankje in mijn broek moet houden om er zeker van te zijn dat ik de komende week nog serieus zal kunnen zitten.

 4. Dominic
  28 December 2007

  (Is trouwens niet elke draak per definitie “episch”? Of is dit hier een stoerheids-adjectief, zoals “hax”?)

 5. Maca
  28 December 2007

  Nee, niet elke draag is episch.

  @ doodgteslagen pool, http://www.nu.nl/news/1100798/14/rss/Twee_arrestaties_voor_fatale_klap_met_barkruk.html

  Zo, genoeg geurled.

 6. Harry d. Busdriver
  28 December 2007

  12jarig publiek is voor de fucking zuig. HAHA WE HOUDEN VAN AVRIL EN SOAD WOOOHHH WE ZIJN KOEL. U bent UNDERAGED B& mijnheer!
  En, ja, episch is een gewoon nederlands woord wat kan beschrijven dat iets “EXTREEM HAX” is.

  Also: god, die halo pic is echt té erg.
  En lol @ die arme Pool. Dat zal inderdaad ‘tzelfde Baroeg geweest zijn, want ‘t lag langs de Spinozaweg.

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 26 December 2007 by in Music, Reviews and tagged , , , , , .

For e-mail updates!

Join 64 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

 • 24,543 Minds Expanded

Instagram

Apparently, this passes for #art in #Korea. 
Eh, I'll take it. 
#StarWars #스타워즈 #Museum #미술관 #Stormtrooper #스톰트루퍼 #DarthVader #다스베이더 #LukeSkywalker #루크스카이워커 Final picture of the day:
A really, really #happy #Gumiho #고병재 after winning his first ever #GSL #Final. 
After the match, he said the first thing he's going to do is absolutely nothing for at least 5 days since getting this far in the GSL was a lot harder than he had imagined. 
Take a rest, 병재야, you deserved it. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #스타크래프트 #esports #gaming #progamer #Korea #Terran #SouthKorea #게임 #Gumiho #고병재 with his friends, celebrating his #GSL #Finals #victory over #soO. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #스타크래프트 #esports #gaming #progamer #Korea #Gumiho #고병재 asked me for a picture after I won the #GSL #final against #soO #어윤수 today. Thought I'd humor him. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #esports #gaming #progamer #Terran #스타크래프트 #테란 #파이널 And once again your #GSL #Final #winner is NOT #soO! 
Congratulations to #Gumiho #고병재 for his first win, and apologies for Instagram's focusing being so crap. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #esports #gaming #progamer #Zerg #Terran #어윤수 #테란 #저그 #videogames The #Alien #Anthology 35th #Anniversary Edition Bluray #Boxset is safely in my hands where #RidleyScott can't touch it. 
Now to find a #Bluray player so I can actually watch it.. #에이리언 #블루레이 #세트
%d bloggers like this: