Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

I Am Legend

T22_13
[The last man on earth makes for a fucking awesome movie]

Jullie weten dat ik niet snel zwicht voor de massa. Als er teveel mensen roepen hoe geweldig iets wel niet is, dan doe ik m’n uiterste best om het kut te vinden (en meestal is daar weinig moeite voor nodig, zie bijv. Halo, Tarantino, Lowlands muziek, etc.). I Am Legend is zo’n film die nogal in the spotlight stond en waar iedereen razend enthousiast over was. Vandaar dat ik het kijken ervan dan ook regelmatig heb uitgesteld. De trailers zorgden er echter voor dat de film steeds interessanter begon te lijken en toen Solange me vroeg om ‘m te gaan kijken kon ik natuurlijk niet weigeren..

Het begon al goed, lekker onduidelijk wat er precies aan de hand is. De hele opbouw van het verhaal vond ik overigens vrij goed, redelijk origineel én overzichtelijk. Veel mensen die gefragmenteerd een verhaal willen vertellen (ik heb het over jou, Quintin) vernaaiden dat en maken het overbodig ingewikkeld. Dat gebeurde hier dus gelukkig niet. Het verhaal werd goed en interessant verteld, door eerst goed de mood te zetten en vervolgens de wereld in te vullen. Ik heb van begin tot eind m’n uiterste concentratie erbij gehouden omdat ik wilde weten wat er zou gaan gebeuren.
Ik ben geen fan van Will Smith, maar hij deed het érg goed in I Am Legend. Z’n uitgemergelde, doch gespierde lichaam en grijze haren pasten goed bij het verhaal wat verteld werd, en zijn acteerprestaties maken veel van de scenes erg overtuigend. Het kon me zelfs iets boeien toen Sam doodging, en jeez ‘t was maar ‘n hond.
In ieder geval, alles was dus eigenlijk hax aan deze film…op één ding na…de special effects. De herten zagen er nog okay uit, maar jesus christ @ de ratten! De "zombies" zagen er gedetailleerd genoeg uit, maar door slechte belichting en gewoon rare kleuren of afwerking ofzo zagen ze er héél erg nep uit.. Het borbarderen van de brug was dan weer FUCKING AWESOME, dus dan doemt bij mij de vraag of ze gewoon geen zin meer hadden in de zombies, of dat ze ze zo wel goed genoeg vonden..

T22_14

En zoals altijd zal natuurlijk ook het einde even besproken moeten worden: Ik had het mooier gevonden als het gewoon eindigde met Will die zichzelf opblies. Dit einde laat echter ruimte over voor ‘n sequel, en was niet ál te slecht ofzo vondik, ookal zijn de meningen op het internet vrijwel unaniem in hun afkeuring.

Verdict: 8.7/10 omdat ik een 9 wel érg hoog vind, maar ik 1408 een 7.5 heb gegeven O=]

Advertisements

23 comments on “I Am Legend

 1. Maca
  27 January 2008

  Waarempel, geen ene fout!

  Ben het eens met je over het einde, maar je kan er natuurlijk donder op zeggen dat er een vervolg gaat komen, die gasten hebben geld geroken.

  Jammer dat alles een beetje.. grijzig overkomt, alhoewel de groene planten weer erg groen leken (Lol sin city any2?). Maar och, lekker mainstream.

 2. Harry d. Busdriver
  27 January 2008

  Ik vond niks mis met de kleuren (lol, dit gaan we voortaan bij elke film hebben of wat?) maar ik had een SECURE (lol) SCREENER van de interwebs. Perfecte kwaliteit, maar misschien niet 100% hetzelfde als de final version I guess?

  Ik hoor idd dat er al geluld wordt over ‘n sequel. Nja, dat zal wel een ordinaire zombiefilm worden, en aangezien ik daar wel van hou zeg ik daar geen neen tegen =]

 3. Maca
  27 January 2008

  Ja, de kleur discussie moeten we aanhouden.. Maarmbeh ik had een kem dus daar zal ‘t wel aangelegen hebben.. op mij kwam hij een beetje stoffig over.

 4. Harry d. Busdriver
  28 January 2008

  Haha, een camversie?
  Die zijn wel beroemd om hun verneukte kleuren/contrast/brightness etc he >.>

 5. Maca
  28 January 2008

  Jup, Cams zijn fail. Maar wilde toch de film asap gezien hebben..

  Maar ff offtopic, Jij woont dus in Brabant, En daar is carnaval, right? Wanneer begint dat dit jaar? Het lijkt me leuk om er is bij te zijn en me gans vol te gieten aan bier.

 6. Harry d. Busdriver
  28 January 2008

  Ik heb geen idee over de datum eigenlijk, ik wacht tot m’n vrienden beginnen te zeiken of ze bij me kunnen blijven maffen >.> ‘Tis ergens in de zéér nabije toekomst though..
  Ik háát carnaval, maar in Maastricht is het heel gaaf dus kben wel van plan ‘t te gaan vieren, ookal ben ik nogal arm deze maand..

 7. Maca
  28 January 2008

  Hmmkay, Ik kom uit ZuidHolland dus heb geen idee hoe het eraan toe gaat ofzo.. Zalwellis kijken ofk een motelletje oid kan huren daarzo.

 8. Zinzi
  28 January 2008

  Ik ben ook heel arm (niet alleen deze maand) en ik ga het ook vieren dus je moet wel!

  @ Maca: dat is dus juist niet de bedoeling hè, carnaval beschouwen als iets wat enkel draait om het zuipen van bier. Zonde als je ons volksfeest komt verpesten met die instelling. ;)

 9. Maca
  28 January 2008

  Ja wat is dan de bedoeling? Alles wat je erover hoort is ‘IK WAS KANKERLARIE!!!1!!’ en ‘OMAKAWD IK EB EEN KATURRRR’…

  Het is de bedoeling dat we mt zn alleen collectief het brabants historisch museum gaan bezoeken en er een 14 pagina’s lang essay over schrijven? xD Ik kan toch moeilijk 140 km met een praalwagen over de snelweg gaan

 10. Jarvey
  28 January 2008

  Dat hoor ik er nou ook altijd over :P Ben een paar keer gevraagd om ook carnaval te vieren maar tis niks voor mij :P al die hossende mensen en die snertmuziek… mnee misschien een ander keertje

 11. Harry d. Busdriver
  28 January 2008

  Het hele idee van carnaval in 4 stappen:
  1. Een excuus om BIER te drinken
  2. Een excuus om KUTMUZIEK te luisteren en het leuk te vinden
  3. ???
  4. Profit!

  En daarom zuigt het. En iedereen die zegt dat het om meer gaat LIEGT ALS DE TERING ZINZI. Er zit wel ‘n verhaal achter ofzo, maar no one knows it and no one cares.

 12. Maca
  28 January 2008

  In principe vind ik een Excuus om bier te zuipen niet erg.

  En polonaises zijn win.

 13. Zinzi
  29 January 2008

  Als het zonder verkleden, optochten, samba-bands, vreemde logeerpartijen, avond aan avond dansen en praalwagens zou zijn zou ik niet mee doen. Dat is carnaval voor mij namelijk. Ik drink bijna geen bier, afgelopen jaren althans niet en ik heb het wel ieder keer heel leuk gehad.

 14. bad bad rubber piggy
  29 January 2008

  In de making off van I am legend werd verteld dat ze symptomen van hondsdolheid, bloedarmoede en nog iets hadden gepakt om deze ziekte te maken en zo natuurgetrouw te laten lijken. Vandaar de rare kleuren. Blijft natuurlijk altijd nog wel die uncanny valley over >_< Ik vond hem super vet though, alleen het einde idd.
  En carnaval in maastricht kan niet falen. Was er vorig jaar ook, maar blijf dit jaar in breda *mehh*

 15. Harry d. Busdriver
  29 January 2008

  Ik was nogal voorzichtig met de “rare kleuren” want ik bedoelde dus niet het feit dat ze wit-ig waren enzo, dat werd in de film uitgelegd. Ik bedoelde meer het feit dat het overduidelijk was dat het CG was, het had gewoon een veel te duidelijke CG-gladheid en belichting om overtuigend te zijn.

  En wedden dat ‘t kan falen? =p Maar dat zien we over ‘n week (ofzo?) wel weer =]

 16. Jarvey
  29 January 2008

  Die 4 stappen ben ik het volledig mee eens! (vooral dat van die KUTMUZIEK) maar ja je moet toch een bepaalde sfeer aan dat carnaval geven dus ja doen ze het maar met praalwagens :P

  Btw moet ik I Am Legend nog zien maar ja ik ben benieuwd :)

 17. --
  29 January 2008

  Het boek is beter.
  Maar rici ga je mee carnavallen?

  Kusje,
  Je weet wel wie.
  EN Halo is niet kut.

 18. Harry d. Busdriver
  29 January 2008

  Durf je je naam niemeer in te vullen? =p
  Maar ik carnaval in Maastricht, met de don en lwy, dus neen, het spijt me.
  Ga maar kaartjes kopen voor EELS u!

  En dear fucking god Halo is kut (geen idee waar je dat vandaan haalt, maar toch).

 19. Maca
  29 January 2008

  Richard, voegt me is toe op msn

 20. M;;;non
  8 February 2008

  My god, gaat de hond dood? Wat is dit voor spoiler?

 21. Harry d. Busdriver
  8 February 2008

  DOG DIES.
  En in mijn reviews staan altijd spoilers, het is general knowledge dat ALTIJD het einde van een film besproken moet worden op mijn weblog 0=]
  Jammer dat er geen SNAPE KILLS DUMBLEDOOR te spoilen valt though ;_;
  En btw, je zus had dik de zombies voor me gespoiled -.-‘

 22. Harry d. Busdriver
  8 February 2008

  Oh wacht ik falsely accuse. Niec zei het juist heel erg subtiel zonder te spoileren (thanks niec =p) maar EVIL maudy verpestte de zombies én de hond ><

 23. Maudy
  8 February 2008

  …sou desu ne XD gomen ne, richard-kun. maar de zombies waren ook kut XP dat moet je gewoon vooraf weten >.>;; ik heb btw like geen internets meer in leiden dus meh heb je al te lang niet gesproken *hug*

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 27 January 2008 by in Film, Reviews and tagged , .

For e-mail updates!

Join 65 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

 • 25,084 Minds Expanded

Instagram

From #temples to #churches.

#church #Korea #SouthKorea #Seoul #religion #Christian #Christianity #cross #Korean #spooky #spoopy #filter #woods #교회 #무서워 #서울 #기독교 I had a great time working with #SBS on their new program #내방안내서 in the beautiful #Mihwangsa #temple. I'm sure that @zazimusic has made @haemin_sunim proud with their song based on his book, #멈추면비로소보이는것들.
며칠동안 #미황사 에서 시간을 보내는 게 큰 인상을 주었고 만난 사람들 너무 친절하게 챙겨서 감사하는 말 밖에 못 한다.
다들 #수고했어.

#Korea #SouthKorea #tv #filming #television #tvshow #Koreantv #Buddhism #Buddha #traditional #절 #불교 #텔레비전 #쇼 #촬영 #버라이어티 #발송 I came back to #Seoul yesterday. Waking up to the sound of cars passing under my window and people shouting instead of the sound of the waves rolling over the beach and bugs chirping, I realized again that a part of me hates this city, no matter how much I love it. Now I understand why #혜민스님 makes the trip back to #미황사 so often even though he lives in Seoul as well.

For people living in a big city like this, it's important to #slowdown and not get caught and lose yourself in the flow of things. Life in the #countryside and in a #temple is so different, so much more #empty, but so much more fulfilling.

#Korea #SouthKorea #Mihwangsa #color #peace #reflection #religion #Buddhism #Buddha #tranquility #traditional #절 #평화 #불교 #해남 #108배 #전통 #역사 #생각 #자성 #내이야기 #미황사 에서 사흘밖에 안 보냈는데, 그래도 #생각 을 많이 바뀌었다. #성찰 하면서 내 한국 생활도 생각하고 한국 사람들의 #촌 을 생각하면서 왜 한국이랑 사랑에 빠졌는지 다시 깨달았어요. 한국에서 사는 것이 선물이니까.. 잘 살아야지.

#절라도 #절라남도 #절 #평화 #불교 #해남 #혜민스님 #Korea #SouthKorea #Temple #Shrine #tranquility #peace #reflection #religion #Buddhism #Buddha #혜민스님 의 #미황사 에서 #멈추면비로소보이는것들 많다. #절 의 #평화 를 느끼고 마음을 비우면서 깊은 생각도 하고 한국 생활을 #감사 하는 생각도 많고.. 한국이 역시 #아름다운 나라입니다. 
Another gorgeous #sunset at #Mihwangsa #temple.
I am so thankful to #SBS and 혜민스님 for letting us stay here.
Just like the title of his book, there are many things you can only see when you #slow down. Staying at the temple and talking with the staff has taught me once again that Korea is an amazing country, and I couldn't be happier to be here. 
#nofilter #Korea #SouthKorea #island #traditional #tranquility #nature #wood #meditation Everything is more beautiful in #Jeollanamdo, even a #sunset.

#nature #Korea #SouthKorea #sea #island #절라도 #절라남도 #바다 #섬 #자연 #일몰
%d bloggers like this: