Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

I Am Legend

T22_13
[The last man on earth makes for a fucking awesome movie]

Jullie weten dat ik niet snel zwicht voor de massa. Als er teveel mensen roepen hoe geweldig iets wel niet is, dan doe ik m’n uiterste best om het kut te vinden (en meestal is daar weinig moeite voor nodig, zie bijv. Halo, Tarantino, Lowlands muziek, etc.). I Am Legend is zo’n film die nogal in the spotlight stond en waar iedereen razend enthousiast over was. Vandaar dat ik het kijken ervan dan ook regelmatig heb uitgesteld. De trailers zorgden er echter voor dat de film steeds interessanter begon te lijken en toen Solange me vroeg om ‘m te gaan kijken kon ik natuurlijk niet weigeren..

Het begon al goed, lekker onduidelijk wat er precies aan de hand is. De hele opbouw van het verhaal vond ik overigens vrij goed, redelijk origineel én overzichtelijk. Veel mensen die gefragmenteerd een verhaal willen vertellen (ik heb het over jou, Quintin) vernaaiden dat en maken het overbodig ingewikkeld. Dat gebeurde hier dus gelukkig niet. Het verhaal werd goed en interessant verteld, door eerst goed de mood te zetten en vervolgens de wereld in te vullen. Ik heb van begin tot eind m’n uiterste concentratie erbij gehouden omdat ik wilde weten wat er zou gaan gebeuren.
Ik ben geen fan van Will Smith, maar hij deed het érg goed in I Am Legend. Z’n uitgemergelde, doch gespierde lichaam en grijze haren pasten goed bij het verhaal wat verteld werd, en zijn acteerprestaties maken veel van de scenes erg overtuigend. Het kon me zelfs iets boeien toen Sam doodging, en jeez ‘t was maar ‘n hond.
In ieder geval, alles was dus eigenlijk hax aan deze film…op één ding na…de special effects. De herten zagen er nog okay uit, maar jesus christ @ de ratten! De "zombies" zagen er gedetailleerd genoeg uit, maar door slechte belichting en gewoon rare kleuren of afwerking ofzo zagen ze er héél erg nep uit.. Het borbarderen van de brug was dan weer FUCKING AWESOME, dus dan doemt bij mij de vraag of ze gewoon geen zin meer hadden in de zombies, of dat ze ze zo wel goed genoeg vonden..

T22_14

En zoals altijd zal natuurlijk ook het einde even besproken moeten worden: Ik had het mooier gevonden als het gewoon eindigde met Will die zichzelf opblies. Dit einde laat echter ruimte over voor ‘n sequel, en was niet ál te slecht ofzo vondik, ookal zijn de meningen op het internet vrijwel unaniem in hun afkeuring.

Verdict: 8.7/10 omdat ik een 9 wel érg hoog vind, maar ik 1408 een 7.5 heb gegeven O=]

Advertisements

23 comments on “I Am Legend

 1. Maca
  27 January 2008

  Waarempel, geen ene fout!

  Ben het eens met je over het einde, maar je kan er natuurlijk donder op zeggen dat er een vervolg gaat komen, die gasten hebben geld geroken.

  Jammer dat alles een beetje.. grijzig overkomt, alhoewel de groene planten weer erg groen leken (Lol sin city any2?). Maar och, lekker mainstream.

 2. Harry d. Busdriver
  27 January 2008

  Ik vond niks mis met de kleuren (lol, dit gaan we voortaan bij elke film hebben of wat?) maar ik had een SECURE (lol) SCREENER van de interwebs. Perfecte kwaliteit, maar misschien niet 100% hetzelfde als de final version I guess?

  Ik hoor idd dat er al geluld wordt over ‘n sequel. Nja, dat zal wel een ordinaire zombiefilm worden, en aangezien ik daar wel van hou zeg ik daar geen neen tegen =]

 3. Maca
  27 January 2008

  Ja, de kleur discussie moeten we aanhouden.. Maarmbeh ik had een kem dus daar zal ‘t wel aangelegen hebben.. op mij kwam hij een beetje stoffig over.

 4. Harry d. Busdriver
  28 January 2008

  Haha, een camversie?
  Die zijn wel beroemd om hun verneukte kleuren/contrast/brightness etc he >.>

 5. Maca
  28 January 2008

  Jup, Cams zijn fail. Maar wilde toch de film asap gezien hebben..

  Maar ff offtopic, Jij woont dus in Brabant, En daar is carnaval, right? Wanneer begint dat dit jaar? Het lijkt me leuk om er is bij te zijn en me gans vol te gieten aan bier.

 6. Harry d. Busdriver
  28 January 2008

  Ik heb geen idee over de datum eigenlijk, ik wacht tot m’n vrienden beginnen te zeiken of ze bij me kunnen blijven maffen >.> ‘Tis ergens in de zéér nabije toekomst though..
  Ik háát carnaval, maar in Maastricht is het heel gaaf dus kben wel van plan ‘t te gaan vieren, ookal ben ik nogal arm deze maand..

 7. Maca
  28 January 2008

  Hmmkay, Ik kom uit ZuidHolland dus heb geen idee hoe het eraan toe gaat ofzo.. Zalwellis kijken ofk een motelletje oid kan huren daarzo.

 8. Zinzi
  28 January 2008

  Ik ben ook heel arm (niet alleen deze maand) en ik ga het ook vieren dus je moet wel!

  @ Maca: dat is dus juist niet de bedoeling hè, carnaval beschouwen als iets wat enkel draait om het zuipen van bier. Zonde als je ons volksfeest komt verpesten met die instelling. ;)

 9. Maca
  28 January 2008

  Ja wat is dan de bedoeling? Alles wat je erover hoort is ‘IK WAS KANKERLARIE!!!1!!’ en ‘OMAKAWD IK EB EEN KATURRRR’…

  Het is de bedoeling dat we mt zn alleen collectief het brabants historisch museum gaan bezoeken en er een 14 pagina’s lang essay over schrijven? xD Ik kan toch moeilijk 140 km met een praalwagen over de snelweg gaan

 10. Jarvey
  28 January 2008

  Dat hoor ik er nou ook altijd over :P Ben een paar keer gevraagd om ook carnaval te vieren maar tis niks voor mij :P al die hossende mensen en die snertmuziek… mnee misschien een ander keertje

 11. Harry d. Busdriver
  28 January 2008

  Het hele idee van carnaval in 4 stappen:
  1. Een excuus om BIER te drinken
  2. Een excuus om KUTMUZIEK te luisteren en het leuk te vinden
  3. ???
  4. Profit!

  En daarom zuigt het. En iedereen die zegt dat het om meer gaat LIEGT ALS DE TERING ZINZI. Er zit wel ‘n verhaal achter ofzo, maar no one knows it and no one cares.

 12. Maca
  28 January 2008

  In principe vind ik een Excuus om bier te zuipen niet erg.

  En polonaises zijn win.

 13. Zinzi
  29 January 2008

  Als het zonder verkleden, optochten, samba-bands, vreemde logeerpartijen, avond aan avond dansen en praalwagens zou zijn zou ik niet mee doen. Dat is carnaval voor mij namelijk. Ik drink bijna geen bier, afgelopen jaren althans niet en ik heb het wel ieder keer heel leuk gehad.

 14. bad bad rubber piggy
  29 January 2008

  In de making off van I am legend werd verteld dat ze symptomen van hondsdolheid, bloedarmoede en nog iets hadden gepakt om deze ziekte te maken en zo natuurgetrouw te laten lijken. Vandaar de rare kleuren. Blijft natuurlijk altijd nog wel die uncanny valley over >_< Ik vond hem super vet though, alleen het einde idd.
  En carnaval in maastricht kan niet falen. Was er vorig jaar ook, maar blijf dit jaar in breda *mehh*

 15. Harry d. Busdriver
  29 January 2008

  Ik was nogal voorzichtig met de “rare kleuren” want ik bedoelde dus niet het feit dat ze wit-ig waren enzo, dat werd in de film uitgelegd. Ik bedoelde meer het feit dat het overduidelijk was dat het CG was, het had gewoon een veel te duidelijke CG-gladheid en belichting om overtuigend te zijn.

  En wedden dat ‘t kan falen? =p Maar dat zien we over ‘n week (ofzo?) wel weer =]

 16. Jarvey
  29 January 2008

  Die 4 stappen ben ik het volledig mee eens! (vooral dat van die KUTMUZIEK) maar ja je moet toch een bepaalde sfeer aan dat carnaval geven dus ja doen ze het maar met praalwagens :P

  Btw moet ik I Am Legend nog zien maar ja ik ben benieuwd :)

 17. --
  29 January 2008

  Het boek is beter.
  Maar rici ga je mee carnavallen?

  Kusje,
  Je weet wel wie.
  EN Halo is niet kut.

 18. Harry d. Busdriver
  29 January 2008

  Durf je je naam niemeer in te vullen? =p
  Maar ik carnaval in Maastricht, met de don en lwy, dus neen, het spijt me.
  Ga maar kaartjes kopen voor EELS u!

  En dear fucking god Halo is kut (geen idee waar je dat vandaan haalt, maar toch).

 19. Maca
  29 January 2008

  Richard, voegt me is toe op msn

 20. M;;;non
  8 February 2008

  My god, gaat de hond dood? Wat is dit voor spoiler?

 21. Harry d. Busdriver
  8 February 2008

  DOG DIES.
  En in mijn reviews staan altijd spoilers, het is general knowledge dat ALTIJD het einde van een film besproken moet worden op mijn weblog 0=]
  Jammer dat er geen SNAPE KILLS DUMBLEDOOR te spoilen valt though ;_;
  En btw, je zus had dik de zombies voor me gespoiled -.-‘

 22. Harry d. Busdriver
  8 February 2008

  Oh wacht ik falsely accuse. Niec zei het juist heel erg subtiel zonder te spoileren (thanks niec =p) maar EVIL maudy verpestte de zombies én de hond ><

 23. Maudy
  8 February 2008

  …sou desu ne XD gomen ne, richard-kun. maar de zombies waren ook kut XP dat moet je gewoon vooraf weten >.>;; ik heb btw like geen internets meer in leiden dus meh heb je al te lang niet gesproken *hug*

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 27 January 2008 by in Film, Reviews and tagged , .

For e-mail updates!

Join 72 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

 • 27,241 Minds Expanded

Instagram

👹🇰🇷 #대한민국화이팅 🇰🇷👹 오늘은 못 이겼는데, 끝까지 응원할게! Unlike my home country of the Netherlands, Korea actually qualified for the World Cup, so I thought it was only right for me to go show my love and 열 for my second-favorite country in the world. Gwanghwamun was packed to the brim with people, which made for a really great atmosphere in spite of the buses constantly blocking our view of the screens that had been erected (because closing off streets is WAY too European). Unfortunately, we didn't manage to win, but I think we played a pretty decent match tonight. No matter what the future holds for the Korean team, I'll always be cheering for them! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ══════════════════════ #Korea #SouthKorea #Seoul #Seoul_Korea #WorldCup #WorldCup2018 #SwedenKorea #KoreaSweden #Cheer #Football #Soccer #Voetbal #Gwanghwamun #대한민국 #월드컵 #월드컵2018 #축구 #한국스웨덴 #스웨덴한국 #거리응원 #응원 #광화문 #광화문광장
TY usually tries to slip out of the studio as quickly as possible, so I was surprised to see him having a small fan meeting after the matches today. He played some amazing games against GuMiho, and as a fan I couldn't be happier to see that his form has been improving again. He's always been my favorite Terran, so I hope he'll be continuing on this path to success. The rematch for the 2016 GSL Season 1 finals between TY and Zest is slated for coming Wednesday, so definitely come down to the AfreecaTV studio if you have the opportunity! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ══════════════════════ #Afreecatv #GSL #Starcraft #Starcraft2 #SC2 #Zest #Protoss #TY #Terran #Progamer #Progaming #Gamer #Gaming #eSports #Signature #스타 #스타크래프트 #스타2 #스타크래프트2 #전태양 #주성욱 #테란 #프로토스 #e스포츠 #게이밍 #프로게이머 #게이머 #아프리카tv #싸인
Thanks to my thesis taking up pretty much every waking hour of my time, I haven't been able to see any GSL matches this season. Thankfully, now that I successfully completed my defense, it is once again 스타크래프트 타임! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ══════════════════════ #Korea #Afreeca #Afreecatv #GSL #Starcraft #Starcraft2 #SC2 #Zest #Protoss #TY #Terran #Progamer #Progaming #Gamer #Gaming #eSports #스타 #스타크래프트 #스타2 #스타크래프트2 #전태양 #주성욱 #테란 #프로토스 #e스포츠 #게이밍 #프로게이머 #게이머 #아프리카tv #아프리카
"We laymen have always been intensely curious to know ... from what sources that styrene being, the creative writer, draws his material, and how he manages to make such an impression on us with it and to arouse emotions of which, perhaps, we had not even thought ourselves capable." - Freud, 1908 My thesis on the use of Mentor Texts to teach creative writing is finally done! I successfully completed my defense today, and will be making the final revisions in the next couple of days. It has been a long and exhausting ride from the drawing board to the final line of text, but I think I've come up with something to be proud of. A big thank you to my friends and family, who supported me throughout my two year academical adventure. And an even bigger thank you to my thesis advisor Dr. Lim Hyun Woo, without whom my thesis wouldn't have been possible, and to Lee Ji Yeon, without whom I might not have even made it this far. The road ahead is still long and full of difficulties, but at least the first big hurdle has been taken. Bring on the rest. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ══════════════════════ #Korea #SouthKorea #Seoul #Seoul_Korea #Thesis #Thesisdefense #Pass #Passed #HUFS #TESOL #Education #EnglishEducation #Hankukuniversityofforeignstudies #University #외대 #한국외국어대학교 #한국외대 #논문 #논문발표 #졸업 #합격 #영어교육
There's a reason I haven't been posting much lately, and that reason is that it's thesis season in Korea right now. As a Master student in his last semester, I am very much feeling the pressure! I wrapped up the data collection for my thesis about a week ago, and the entire thing should be finished and submitted in...three days from now. So basically, all I've been doing for the past few weeks has been sitting in front of my computer, looking at data, listening to smooth jazz playlists on youtube and praying I somehow manage to get all of this stuff together in time to graduate. Let's hope I'll get a chance to shoot more interesting things than just this picture of some flowers I found on my 3AM life-contemplating walk very soon. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ══════════════════════ #Korea #SouthKorea #Seoul #Seoul_Korea #Thesis #thesisdefense #writing #homework #graduation #HUFS #TESOL #Education #university #flowers #midnight #night #painting #studentlife #한국외국어대학교 #한국외대 #외대 #논문 #논문발표 #논문준비 #연구 #졸업 #꽃 #학생생활
This weekend the 156th Seoul Comic World was hosted in SETEC in Gangnam. Comic World is a little like the Japanese Comiket: a large event where individual artists or art circles are given the chance to show off and hopefully sell their work to a huge community of anime and manga fans. Unlike Comiket though, Comic World is hosted at least once a month, either in Seoul or in Busan. And tickets are only ₩5000! One of the greatest things about this event is how all the goods are so cheap. Cards usually go for ₩800 or ₩1,000; posters for ₩3,000; key chains for ₩5,000 and you can even get little plastic cutouts of characters you can put on your desk for about ₩15,000. The other greatest thing are the cosplayers: people who worked for weeks or months on a costume to show off their love for a certain character. Unfortunately, the bad weather yesterday meant there weren't many opportunities for taking pictures, but when the weather's good you'd be in for a treat! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ══════════════════════ #Seoul #Korea #SouthKorea #Seoul_Korea #ComicWorld #SeoulComicWorld #Anime #Manga #Comics #Deadpool #Spiderman #Ash #EvilDead #Cosplay #Marvel #Avengers #Pokemon #서울코믹월드 #코믹월드 #아니메 #만화 #코믹 #데드풀 #스파이더맨 #애시 #이블데드 #코스플레이 #마블 #어벤져스 #포케몬
%d bloggers like this: