Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

I choose to call them…Heaven's Mirror!

Na 31 uur, 25 minuten en precies 00 seconden heb ik vanacht de Xbox360 RPG Eternal Sonata uitgespeeld..28133_trusty_bell_f916_2r

Let me begin by saying: Dit spel heeft de mooiste graphics die ik ooit gezien heb. OOIT. En ik ben opzich best een graphicshoer. Aanschouw:

Eternalsonata61
Ss001
Eternalsonata55

De mooiste graphics én de beste art direction. Regelmatig is het net alsof je een animé zit te kijken, zo perfect zijn de cel-shaded graphics. Ze lijken totaal niet meer op monsterlijkheden zoals XIII of Zelda Wind Waker, ze lijken écht op een animé. Prachtige graphics zijn natuurlijk niets zonder goede art direction, en ook dat zit bij Eternal Sonata wel goed. Elk character ziet er prachtig uit, bijna elke omgeving is origineel en nog mooier dan de vorige (al wordt het tegen het einde wat minder) en elke plaats heeft zijn eigen ‘feel.’ Het enige minpunt aan de art direction zijn de monsters, die waren nogal bland en oninteressant at times, en de RECOLORS van al voorbij gekomen monsters hielpen daar niet mee.

Niet alleen de graphics zijn geweldig, ook het verhaal houdt je aan je scherm gekluisterd. Ik heb mensen horen zeggen dat ze vonden dat Eternal Sonata een kutverhaal had, maar ik zie niet in waarom íemand dat zou kunnen vinden. Het is origineel, interessant en het ontluikt precies snel genoeg om je geinteresseerd te houden. Elk character wordt goed uitgediept en je hebt echt het gevoel dat je een episch verhaal uit aan het spelen bent.

Eternalsonata62

Het einde (wat altijd even besproken moet worden) was nogal…dubieus.. Ik had er meer dan 30 uur naartoe gespeeld, om uiteindelijk met gemengde gevoelens m’n Xbox af te sluiten. Chopin wordt echt in the blink of an eye evil, nog sneller dan Anakin in StarWars, en dat sloeg echt nergens op. Verder moest ik een paar keer een traantje wegpinken tijdens de gigantisch lange eind-cinematic (ongeveer 50-60minuten, allemaal in-game) een paar keer kreeg ik kippenvel van de awesomeheid, en een paar keer zat ik van "….wtf?" Zo bij de 20minuten durende moralfagspeech van de characters over hoe we goede personen moeten zijn en goed voor onze wereld moeten zorgen..srsly, wut? Opeens gingen ze stuk voor stuk de onderliggende moraal van het verhaal uitleggen, en het voelde érg geforceerd en rondweg stom aan. Over geforceerd en stom gesproken, de engelse dub klonk precies zo…geforceerd en stom. Emotieloos lezen de voice actors hun lines voor… Ja, ik heb het einde 2x bekeken, omdat na de aftiteling van de aftiteling nog een niet-ondertitelt mini-filmpje kwam over ‘n slak en een rups =]

IN IEDER GEVAL, ik heb het nog niet gehad over de muziek, en dat is natuurlijk nogal belangrijk in een game over MOTHERFUCKING CHOPIN. Well: De muziek is fucking prachtig. Niet zomaar "goed", of zelfs "heel goed", de muziek is fuckwin. Ik heb meteen de 4cd OST gedownload. Chopin’s stukken, gespeeld door Stanislav Bunin, zetten de sfeer in de tussenstukjes en zijn geweldig uitgevoerd. De andere muziek, gecomponeerd door Motoi Sakuraba, is perfect als achtergrond muziek, stoort nooit, en weet de nodige sfeer precies over te brengen. Brilliant!

Al dat overblijft is de gameplay, en dat is waar Eternal Sonata nogal te kort schiet. Zoals alle JRPG’s bestaat de game uit: cinematic -> walking/buying/resting/talking in town -> battles, battles, battles, a bit of grindan -> cinematic -> walking/buying/etc. Nu is dat niet noodzakelijk iets slechts…ik bedoel bijna elke JRPG doet het zo, maar bleh..het werd soms een beetje saai. De gevechten in Eternal Sonata zijn btw wel een stuk beter dan zijn JRPG soortgenoten. In plaats van het simpele selecteren van de ATTACK of SPECIAL knop moet je lichtelijk skillz hebben en daardoor wordt de combat wel wat interessanter.

All in all is Eternal Sonata het beste spel wat ik in tijden heb gespeeld, en de enige JRPG sinds Okage die me tot het einde heeft kunnen boeien.

Eternalsonata59

Verdict: 9.0 / 10 Wegens iewat saaie gameplay

[Next games on the 360 TO PLAY list: 1. Assasin’s Creed 2. Jet Set Radio Future 3. Vampire Rain]

Advertisements

14 comments on “I choose to call them…Heaven's Mirror!

 1. Jarvey
  29 January 2008

  Nice review :)

  Mmmh klinkt op zich als best een goede game idd, maar volges mij is dit niet echt een game voor mij. Maar ja wie ben ik?
  Ga hem denk ik vast wel eens een keertje uitproberen (erges bij iemand die hem heeft) en dan eens kijken of ik tot hetzelfde oordeel kom.

 2. Maca
  29 January 2008

  Hmm, spel vond ik echt veel te donker.

 3. Zinzi
  29 January 2008

  Nu wil ik ook een Xbox360.

 4. Harry d. Busdriver
  29 January 2008

  In dit geval kín je nieteens ‘n punt hebben maca, maar leuk geprobeerd =p

  En Zinz, alleen is Eternal Sonata geen 360 aankoop waard…maar +JetSetRadioFuture +Mass Effect +Assasin’s Creed = KOPE KOPE KOPE
  Dusja, doemaar =]
  [En dan kunnen we ook multiplaajer Eternal Sonata en Gears of War spelen 0=]

 5. Jarvey
  30 January 2008

  Dan wil ik ook wel es een keertje tegen jou GoW spelen richard ;)
  wat is je Gamertag dan als ik vragen mag?

  (overigens moet ik wel eerst gold membership kopen voordat ik uberhaupt kan spelen maar maakt niet uit) (A)

 6. Jarvey
  30 January 2008

  O ja ff ter informatie zal me ff voorstellen want ben nog redelijk nieuw op je blog maar hij bevalt me wel ^^
  Ik ben Jarvey :P enne kom uit Rotterdam omstreken, enne ja als je meer wilt weten gwon ff vragen joh :P

 7. Harry d. Busdriver
  30 January 2008

  Hey Jarvey,
  Ik speel niet online omdat ik er niet voor wil betalen (wtf, srsly? PS3 en PC spelen toch ook FRRREE online?) dus aan m’n gamertag zul je ook niet veel hebben vrees ik. (Nu ik over m’n hierboven gepostte reactie nadenk, zinz heeft geen xdoos nodig..ik heb alleen ‘n tweede controller nodig =p Al is GoW wel een stuk beter speelbaar op 2 tv’s naast elkaar..)
  Also: Hai, welkom, en enjoy your stay ^^
  Al heb ik wel 1 vraagje: hoe kom je hier terecht? Is ‘t nog via B&N of gewoon random?

 8. Maca
  30 January 2008

  Yeah, Ik ben de laatste DieHard B&N fanboy stalker!

 9. Zinzi
  30 January 2008

  Ik ga voor geen enkel spel geld uitgeven aan een Xbox hoor. Ik ga gewoon mn broertje gek maken dat ie dit spel moet kopen en dan kan ik het eens in de zoveel tijd spelen als ik bij mn ouders ben, heb ik daar ook wat te doen. :P

 10. Harry d. Busdriver
  30 January 2008

  Jij bent inderdaad een van de weinigen die na B&N is blijven hangen maca =p Oh en over dat msn, opzich doe ik dat niet >.> Kheb genoeg mensen in m’n lijst enzo en meestal negeer ik mensen die ‘t vragen maarja jij bent ‘n trouwe bezoeker dus kan je moeilijk negeren natuurlijk =p

  En zinz dan moet je maareens bij mij Gears of War komen spelen =]
  En ik droomde vanacht over een rat zo groot als een fucking puppy en IK GOK DAT DAT JOUW SCHULD IS ;_;

 11. Jarvey
  30 January 2008

  Aah ok mja dan houdt et op natuurlijk ;)
  enne idd GoW is idd veel beter speelbaar op 2 tv’s dan op 1tje als je met zn 2en in een huis gaat spelen :P
  Ik zou dat eerst nog bijna op hoog niveau gaan spelen samen met een maat van me maar niet doorgezet dus ja niks geworden :P

  Het is idd via B&N, maar ook gedeelte via random :P kwam toevallig op deze site terecht en t bleek dat je van B&N was dus dat was wel grappig :) Vond het wel een leuke blog, aangezien ik ook gamer ben enzo :P en houd van films ;)

 12. Maca
  30 January 2008

  nEEN rICHARD, IK MSN HAAST NOOIT, MAAR (kut, capslock) ik moest je iets vragen. Maar ga maar lekker dood dan! (Muahahaha).

  Kusje,

 13. Zinzi
  31 January 2008

  Okay. :)

 14. Harry d. Busdriver
  31 January 2008

  Maca, je kan ook mailen?
  de.satan@gmail.com

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 29 January 2008 by in Games, Reviews and tagged , , , .

For e-mail updates!

Join 70 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

 • 26,391 Minds Expanded

Instagram

One of the many things I love about Korea is that it has way more 'themed stores' than my own country. For some reason, some companies or brands such as Ghibli, Gundam, Kakao or, as in these pictures, Line, decide to spend millions creating beautiful flagship locations that feel like a mix of an exhibition space and a regular store.

This was the first time I visited the Line store in Itaewon since I'm not very interested in either Line nor Itaewon, but it was definitely a really cute sight to behold.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Korea #SouthKorea #Seoul #Seoul_Korea #Line #Kakao #LineFriends #LineStore #Store #Shop #Shops #Stores #Brand #Messenger #LineMessenger #Itaewon #LineFriendsItaewon
#서울 #이태원 #라인 #라인프렌즈 #카카오 #가게 #스토어 #라인스토어 #브랜드 A Gangnam view from the offices of my eye clinic, which is incidentally the reason I haven't posted anything in a while; I've been "busy" recovering from LASEK!

If you're interested in the process of getting vision correction surgery in Korea, check out my latest blog post. There's a link in my bio, or you can Google 'Anonymous of Holland'.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Korea #SouthKorea #Seoul #Seoul_Korea #Gangnam #Sinnonhyeon #BGNEyeClinic #BGN #Eyeclinic #LASEK #LASIK #SMILE #Laservisioncorrection #Visioncorrection #Cityscape #City #Skyline #Simcity #visit_korea #ig_korea
#밝은눈안과 #강남 #신논현 #서울 #대한민국 #라섹 #라식 #스마일 #도시 #도시경관 While we were still huddled around campfires to keep warm, Koreans had already invented an ingenious system of stone passages beneath their homes that provided heating by redirecting warm smoke, and later water.

Now, ondol heating is a staple of any building, no matter how high or low the rent. As a Dutchman, floor heating has always been something associated with 'fancy people', so it's petty nice to be able to enjoy warm feet in cold winters like this one myself.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Korea #SouthKorea #Palace #fortress #Koreanpalace #traditional #ondol #heating #floorheating #history #Namhansanseong #Asia #snow #historical #kasteel #burcht #UploadKorea #geschiedenis #verwarming #vloerverwarming
#온돌 #대한민국 #남한산성 #요새 #전통 #역사 #한국 #눈 Buddhism has an ever increasing following in Korea, in spite of the extreme popularity of Christianity. As an outsider, it's strange to me how traditional Confucian values and Buddhist teachings can live hand in hand with a modernizing society and the vastly different beliefs of a Western religion, but somehow, people here make it work.

The atmosphere of a Korean temple couldn't be more different from that of a European church or cathedral. Whereas a church makes one feel close to God, a temple makes one feel close to nature.
Perhaps that's why I love them so much.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Korea #SouthKorea #Namhansanseong #Temple #Koreantemple #religion #Buddhism #Buddha #Buddhist #Buddhisttemple #Traditional #snow #Buddhisme #ZuidKorea #Confucius #Confucian #Christian #Christianity #Church #Cathedral
#대한민국 #남한산성 #불교 #절 #사찰 #석가모니 #전통 #종교 #기독 #기독교 There are lots of relics from the past strewn around all over the Korean peninsula, but I was really surprised when my 형 showed me Namhansan - a real (fake) traditional town that acted as an emergency palace for some time, surrounded by ancient walls and less ancient hiking trails.

It was probably my imagination, but the air did smell cleaner over there on the snow covered mountain where we found this small temple.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Korea #SouthKorea #Temple #Koreantemple #Namhansanseong #Traditional #architecture #Buddhism #Buddhist #Buddhisttemple #snow #ig_korea #ig_asia #mountain #tempel #Buddhisme #ZuidKorea
#대한민국 #절 #불교 #남한산성 #전통 #눈 #산 #외국인 #네덜란드 #사찰 It's a miracle that Dark made it through to the round of 16. Not because his play wasn't amazing (his hold against Trap's shield battery rush was simply phenomenal), but because it's like having me as a fan is like death's kiss; the players I love never seem to win anything when I'm there to cheer them on!

RIP Byun, please come back stronger and harder next season.
Congratulations Dark, for beating my curse! 계속계속 응원하겠습니다!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #GSL #esport #esports #progamer #gaming #Zerg #Protoss #Dark #Trap #Byun #interview
#스타크래프트 #스타크래프트2 #스타2 #e스포츠 #아프리카 #아프리카tv #프로게이머 #게임 #게이밍 #게이머 #변현우 #박령우 #조성호 #저그 #프로토스 #인터뷰
%d bloggers like this: