Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

They drained my soul and made it theirs. I drained my body to show you where I saw it.

[Als u of een van de mensen in uw kamer Koen zijn, lees dan niet verder]
Okay, dus eigenlijk moet ik nog m’n verhaal over carnaval posten (as it is very interesting and lulzworthy) maar omdat ik net Assassin’s Creed heb uitgespeeld en wat stuff heb opgezocht over het einde (zoals altijd gaan hier weer epic spoilers in zitten) zal ik die maar eerst even reviewen.

T22_15

Laten we beginnen met het eerste wat je gaat merken zodra je de game in je 360/PS3/binnenkort PC stopt: JESUS CHRIST WTF THE SHIT THESE GRAPHICS ARE FUCKING AWESOME. Ja, de graphics zijn fucking awesome. De gezichten van iedereen (behalve Lucy en Doc, why is that?) zijn zeer realistisch, net zoals de bewegingen en, vreemd genoeg, de handen (dat vind ik belangrijk want in bijna elke game zijn handen vernaaid). Het enige jammerlijke zijn de schaduwen van personen, die nogal blokkerig zijn (en toch zeikt iedereen over de schaduwen in Killzone2, terwijl die nog nieteens uit is). In ieder geval: gorgeous. Complete steden zijn nagebouwd en na de 10 minuten (ik overdrijf, maar het is wel lang) laden heb je dan ook meteen compleet Jerusalem of Damascus om doorheen te rennen. De gebouwen zijn prachtig en realstisch, en the best of all: EVERYTHING is climable.

Men kan beter nieteens probéren om nog ‘n freerunning game te maken (ik doel op Mirror’s Edge, currently late in development) want Assassin’s Creed is probably de beste freerunner die je tegen zal komen. Sprinten over daken, kleine hekjes, marktstallen, gigantische torens, paleizen, gewone gebouwen, you name it. Bij het hoogste gebouw in de game kun je jezelf in een "leap of faith" naar beneden gooien en toen ik dat deed had ik zoiets van "LOLZ WHERE IS MAH GROUND NOW!?" Het voelt ook zo lekker epic om als een soort spiderman een cathedraal te beklimmen. Eigenlijk was dat ‘t leukste van de game.

Dat zegt misschien ook wat voor de rest van het spel..Dat is namelijk…niet zo goed. Het eerste uur zit je "WOW, FUCK, DEZE SHIT IS HAX" en het tweede uur zit je "Jezus, dit heb ik al 10x gedaan en het wordt er niet spannender op." Het enige wat na ‘n uur nog redelijk origineel is zijn de assassinations zelf, maar die zijn maar een klein deel van het al kleine spel. Ik zeg klein, want meer dan 15uur ga je er never aan besteden, en dat is als je niet alleen het nodige doet, maar ook het onnodige zoals het redden van civilians en het ontdekken van alle viewpoints etc. En dat is nogal weinig voor een so called AAA title. Dat is nogal weinig voor welke title dan ook.
De gameplay is, zoals ik al zei, nogal saai en repeditive. "Save civilians (optioneel)" "Get to viewpoints (grotendeels optioneel)" "Eavesdrop" "Pickpocket" en "Interrogate" zijn de enige afwisseling van mensen in elkaar slaan omdat je per ongeluk te hard reed op je paard (dat deed namelijk niemand in de middeleeuwen en betekent automatisch dat je een assassin bent). Ze zijn overigens ook allemaal zo saai als ze klinken. Bij Eavesdrop moet je bijvoorbeeld op ‘n bankje gaan zitten en, jawel, LUISTEREN. Bij pickpocket moet je achter iemand aanlopen en op B drukken. FUCK YEAH. Deze kleine afwisselingetjes zijn okay, maar had er wat meer verzonnen en had ze wat interessanter gemaakt.
Zo ook de hiding places, als je achterna gezeten wordt kun je je verstoppen in/op: een bankje, een daktuin, een berg hooi en rondlopende priesteradjes. NOU DAT IS FLINK WAT VARIATIE ZEG. Openbare ramen waren leuk geweest, of hopen kleding ofzo, of ECHT kunnen blenden zoals ze in de trailer lieten zien ipv fucking scripted.
Anyways, om nog wat meer te zeiken: het spel is niet echt moeilijk. Elke target valt zonder voorbereiding of tactiek te assassinaten als je het vaak genoeg probeert en elke keer als je ontdekt wordt is het gewoon RENNEN RENNEN RENNEN tot de dichtsbijzijnde hooiberg en je bent weer klaar. Tegen het einde proberen ze met gaye poep zoals je combo’s te vernaaien en je counters af te zwakken de gevechten wat moeilijker te maken, maar dat is gewoon flauw. De AI is best okay (soldaten rennen at superhuman speed achter je aan en zien je zelfs kilometers ver weg en worden GEK als je op je paard langsrijdt (behalve als je stapvoets gaat) en lopen gewoon langs je roepende "WHERE ARE YOU? YOU CANNOT HIDE FOREVER!" terwijl je met je zwaard en throwing knives op straat staat) maar niet bepaald wereldschokkend. Iedere persoon zegt ongeveer hetzelfde (sommige adjes doen speeches op straat, opzich vet, maar niet als 24 adjes in 1 stad allemaal dezelfde speech van 4 regels staan te geven). De gevechten, die ‘n aardig groot deel van het spel vormen, zijn overigens ook nogal matig. Je hebt 3 wapens, waarvan je er 1 veel gebruikt (zwaard), 1 heel af en toe (je assassin’s polszwaardje) en 1 bijna nooit (throwing knives). 3 wapens is al fucking weinig, maar in gevechten heb je ook nogeens heel weinig variatie. Je hebt zo’n 4 counter moves en 5 combo moves ofzo, dus elk gevecht is ongeveer ‘tzelfde als het vorige. *yawn*

De geluiden zijn dan however weer heel erg goed. EINDELIJK eens realistisch klinkende zwaarden en vechtgeluiden! Realistische paarden en voetstappen! Hoezee!
De muziek is ‘n ander verhaal. Die is niet slecht, maar ook niet goed. Nogal…"meh"

LEKKER BOEIEND ALLEMAAL ON TO THE STORY. Assassins Creed heeft ‘n hoop verhaal, maar daar moet je wel moeilijk voor doen. E-mails lezen zodra je uit de Animus bent bijvoorbeeld. Tijdens het spelen zit er weinig verhaal in, maar het verhaal dat er is is wel vrij cool. Sommige plottwists zie je al uren aankomen, maar toch is het ‘n interessant verhaal wat de game goed draagt. Jammer dus dat het zo weinig is. What really blew me away waren de laatste 20minuten van het spel.. Opeens komt ‘t verhaal in ‘n stroomversnelling en dan LOLZ…..is ‘t afgelopen. Dikke vette en vooral ook flauwe cliffhanger voor de volgende game. Maar dan wel een die enorm interessant is. Als je alles wat het einde biedt onderzoekt op het internet (heb ik gedaan, want ik wilde meer weten) merk je dat er een hoop werk in is gegaan en wil je écht weten wat er gaat gebeuren in AC2.. Nja, enjoy ur wachten.

T22_16          T22_17

Verdict: 7.8/10 Op gameplay alleen is het een 5/10, maar de graphics, realisme en het KAN NOG INTERESSANT WORDEN verhaal halen de score omhoog.

tl; dr version: Deze game is al zijn hoge reviewscores niet waard

[Next games on the 360 TO PLAY list: 1. Kane & Lynch: Dead Men 2. Kingdom Under Fire: Circle of Doom 3. Vampire Rain]

Advertisements

3 comments on “They drained my soul and made it theirs. I drained my body to show you where I saw it.

 1. Zinzi
  10 February 2008

  Over spellen gesproken, mijn broertje was niet kapot van Eternal Sonata en gaat m niet kopen… :(

 2. Harry d. Busdriver
  10 February 2008

  Waarschijnlijk omdat ‘ie een gaye SHOOTAN Gaylo3 fag is >_<

 3. Jarvey
  10 February 2008

  HEY! hier nog 1 :P

  enne MMORPG / RPG natuurlijk :P

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 7 February 2008 by in Games.

For e-mail updates!

Join 63 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

 • 24,761 Minds Expanded

Instagram

It feels like only yesterday when we all arrived in #Korea 3 years ago on the first day of our #KGSP #scholarship, but now it has already become time to say goodbye to many of you. Congratulations on your #graduation, and all the best in the rest of your lives ㅜ.ㅜ If I don't post anything for a long time...
Please call the police. 
#Annabelle #애나벨 #doll #인형 #creepy #무서워 #ComicCon #Seoul #SeoulComicCon #Korea #코믹콘 #서울코믹콘 #코엑스 These guys are so good they deserve their own post. Amazing #Rey and #KyloRen #cosplay at #SeoulComicCon in #COEX.

There were lots of great cosplayers, but these guys put so much thought and work in their #costume that they felt like the real deal. 
#StarWars #ComicCon #Korea #스타워즈 #카일로렌 #레이 #코스프레 #서울코믹콘 #코믹콘 #코엑스 Once upon a time in #Korea. 
#남산골 #namsangol #hanok #한옥 #traditional #전통 #Korean #hanokvillage #Seoul #서울 #history #historical #한옥마을 The #seoulillustrationfair was as wonderful as ever. I found loads of great #art, #illustrations and #cards and even asked for the #artist signature on some of them.

The #SIF is still on until this sunday at Hall D of #COEX in #Gangnam, #Seoul, so don't hesitate to stop by and see the work of some of #Korea's most amazing artists. 
#서울일러스트레이션페어 #일러스트
#일러스트레이션 #엽서 #작가 #아트

@grafolio @beuseful2013 @OUTER_UNIVERSE @parknyam @46_jihye @mingee_lee
%d bloggers like this: