Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

Iron Man

T22
[This is going to be the secondbest superhero movie you’ve ever seen]

Vanavond was ik met m’n broertje naar Iron Man. Ik had niet hele hoge verwachtingen, maar het feit dat reviewers én /co/ het er over eens waren dat het een goede film was beloofde toch wel wát.
En dear god was het een goede film. Het begin volgt het verhaal van de comics en de animated movie, daarna wijkt hij in ieder geval af van de animated movie (which isn’t a bad thing, aangezien die op kwam proppen met de fucking MANDARIN en die is echt zo fucking gay) maar de early comics heb ik niet gelezen dus ik weet niet of ‘t daarmee wel klopt.
IN IEDER GEVAL, het is een lange film. Ongeveer twee en ‘n half uur. Maar hij voelt niet lang, omdat er altijd iets aan de hand is en je geen moment wil missen. De "origin" stukjes zijn HUGE, je bent langer bezig met kijken naar Robert Downey Junior (die overigens BRILJANT gecast is) die bezig is z’n pak in elkaar te lassen dan dat je ziet hoe ‘ie dat pak gebruikt…en dat is precies wat comic book nerds als ik willen zien. Er zitten echter ook zeker goede action scenes in, persoonlijk vond ik het luchtgevecht echt briljant en heel spannend.

Om nog even terug te komen op Downey…fantastisch dat ze hem nadat ‘ie letterlijk jaren uit de media was verdwenen opnieuw op hebben gegraven. Hij acteert geweldig en is de perfecte man om hedonist Tony Stark te spelen. Wat ze wel fout hebben gedaan is Sam Jackson casten als Nick Fury. Okay, áls je perse ‘n neger wil, doe dan Samuel L. Jackson, maar NICK FURY IS NIET ZWART. Ultimate Nick Fury is zwart, dus je hebt inderdaad een excuus, maar nu heb je ELKE VOLGENDE FILM vernaaid door de ultimate Fury te gebruiken. En dat sux shit.

Het einde is overigens ook meesterlijk. Nouja, het einde na het einde, het na-de-credits-einde. "Nick Fury of S.H.I.E.L.D, and I’m here to talk to you about The Avengers Initiative."
Een Avengers film is like a wet fucking dream come true. Maarja, daarvoor komen nog de Captain America en Thor films, die hopelijk ook kont gaan schoppen.

In any event: you want to go see this movie.

Verdict: 8/10 because it’s the best superhero movie since X2.

Advertisements

5 comments on “Iron Man

 1. Zinzi
  5 May 2008

  Als je ‘m op dvd koopt wil ik ‘m wel eens zien.

 2. Badbadrubberpiggy
  6 May 2008

  Meh, ik ben net mee gevraagd naar die film en ik heb nee gezegd omdat ik het te druk heb 0_o vet balen! Robert Downey Junior is een vet lekker ding btw. Een van de belangrijkste redens om Ally Mcbeal weer eens te gaan kijken, mehehe.

 3. badbadrubberpiggy
  7 May 2008

  OMG OMG! Ik ben toch nog geweest ^_^ op het laatste moment omdat we toch al in de stad waren (maart en ik) en hij super vet!

 4. Ghislaine
  7 May 2008

  Meh meh meh! Nu wil ik m ook zien!!!!

 5. koen
  11 May 2008

  De slechterik is THE DUDE!!! Maar dan kaal :'(

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 5 May 2008 by in Film, Reviews and tagged , , .

For e-mail updates!

Join 64 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

 • 24,248 Minds Expanded

Instagram

I am an expert at mixing business with pleasure. 
#Torment #Planescape #Games #Videogames #RPG #Kpop #Hyori #Crayonpop #TaichiYamada #Strangers #Writing #OrsonScottCard #Card #Korean #Narrative #Study #TESOL #Books #Bookshelf #Guus #Hiddink is nogsteeds lekker aan het #bijverdienen in #Korea. 
#히딩크 #네덜란드 #약국 #약 #medicijnen #medication #Dutch #Football #Soccer #coach #GuusHiddink #Seoul #Nederland Recently, I've been worrying about whether my #Korean has been getting worse, but since I managed to make it through an entire #미용실 #대화 today without sounding like an idiot, I suppose it's not as bad as I feared! 
#haircut #hair #kapper #salon #conversation #foreigner #한국어 #외국인 #머리 #Dutch #네덜란드 Almost missed the #cheonggyecheon #lantern #festival at night, but managed to make it on the very last day with the very best company. 
It's quite nice when you pretend there aren't 8 million #tourists walking around. 
#Seoul #lanterns #Korea #Korean #서울 #청계천 #연등회 #연등 Where there is #esports, there is #이현경 @hk_leee. 
And where there is #LeeHyunKyeong, there is me fanboying. 
#이현경아나운서 #announcer #Starcraft2 #Starcraft #proleague #leagueoflegends #Starleague #스타2 #프로리그 #아나운서 #리그오브레전드 #스타리그 #스타크래프트 #스타크래프트2 Damn, aren't these #pokemon #subway cars a bit #overthetop? 
#Seoul #Line2 #2허선 #포켓몬 #pokémon #지하철 #Korea #Pikachu #피카츄
%d bloggers like this: