Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

Star Wars: The Force Unleashed mini-review

Crash_forceunleashed

Wegens de huge-heid van de Spore review en de generale desinteresse die de meesten van jullie waarschijnlijk hebben voor wat ik van een game vind, hou ik deze review kort. Ik moest toch echt iets zeggen over The Force Unleashed (TFU) omdat ik het op het moment al ‘n uur of 6 aan het spelen ben en ik er diep van onder de indruk ben.

Ik zal maar met de bottom line beginnen: de geweldigheid van TFU zit niet in de gameplay. Het is wat dat betreft een middelmatige StarWars game, met redelijke controls, enkele irritante nadelen (zoals niet normaal kunnen blokken terwijl je aangevallen wordt, niet meteen terug kunnen aanvallen en moeite met richten in veel situaties), en zeer standaard gameplay (loop hierheen, sloop een hoop dingen/mensen, spring wat rond). Voor de gameplay hoef je niet aan TFU te beginnen, al is de compleet nieuwe physics engine waardoor stormtroopers aan elkaar vastgrijpen als ze door de lucht gegooid worden en je ze als lappenloppen door een kamer kan gooien wel erg amusant en vernieuwend.

Pree32008starwarstheforceunleashedi

Wat wel de reden is dat je TFU zeker op moet nemen in je 360 collectie als je een Star Wars fan bent, is het verhaal. The Force Unleashed speelt zich af tussen Episode III en Episode IV, een tijd die voor fans van de films nog weinig uitgewerkt is en veel vragen open laat. Verder is niet alleen de periode waarin TFU zich afspeelt heel interessant, maar ook het verhaal zelf. Ik ben het al een tijdje aan het spelen en eigenlijk speel ik het meer voor de cutscenes dan voor de game zelf, omdat dit echt voelt als een Star Wars film. Vergeet die Clone Wars bioscoopfilm, voor de 7de Star Wars film hoef je niet eens met je luie aars de bank uit te komen.

Pree32008starwarstheforceunleashe_2

Wat nog aan dit epische Star Wars gevoel bijdraagt zijn de geweldige graphics. In de maanden naar aanloop van de release heb ik een hoop screenshots en video’s gezien, maar die leken in de verste verte niet op de pracht die je op je tv ziet zodra je de game begint. De details zijn enorm indrukwekkend. Op planeten kun je soms tot aan de horizon genieten van diepe bossen, rivieren, boten, huizen, gigantische flatgebouwen, rondvliegende speeders, fighters en andere schepen, etc. Dat maakt, wederom waarschijnlijk alleen als je een Star Wars fan bent, een echte indruk. Want dit is de eerste keer dat we een Star Wars game hebben die zulke graphics mogelijk maakt. En het is gewoon in 1 woord indrukwekkend. Met een grote I. Als je een fan bent van de Star Wars films kun je deze game gewoon niet laten liggen.

Pree32008starwarstheforceunleashe_3

Verdict: 9/10 als je een Star Wars fan bent, 7/10 als je dit niet bent

Advertisements

One comment on “Star Wars: The Force Unleashed mini-review

  1. Niec
    21 September 2008

    Je reviews zijn leuk. Kan ik ook als die chick vechten?
    Mijn huisgenoten en ik denken erover om een xbox te kopen want lolz een van mijn huisgenoten kent iemand die bij microsoft werkt en die krijgt huge discount! De huisgenoot heeft 20 euro betaald voor een officiele microsoft office pack ^_^ Dus een xbox moet voor ons ook nie zo duur zijn :p Wat jammer is though, dat mijn productiviteit NOG lager wordt dan nu -_-‘
    En ik heb vies avond eten gemaakt, ieuhw!

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 19 September 2008 by in Games, Reviews and tagged , , , , , .

For e-mail updates!

Join 64 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

  • 24,545 Minds Expanded

Instagram

Apparently, this passes for #art in #Korea. 
Eh, I'll take it. 
#StarWars #스타워즈 #Museum #미술관 #Stormtrooper #스톰트루퍼 #DarthVader #다스베이더 #LukeSkywalker #루크스카이워커 Final picture of the day:
A really, really #happy #Gumiho #고병재 after winning his first ever #GSL #Final. 
After the match, he said the first thing he's going to do is absolutely nothing for at least 5 days since getting this far in the GSL was a lot harder than he had imagined. 
Take a rest, 병재야, you deserved it. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #스타크래프트 #esports #gaming #progamer #Korea #Terran #SouthKorea #게임 #Gumiho #고병재 with his friends, celebrating his #GSL #Finals #victory over #soO. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #스타크래프트 #esports #gaming #progamer #Korea #Gumiho #고병재 asked me for a picture after I won the #GSL #final against #soO #어윤수 today. Thought I'd humor him. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #esports #gaming #progamer #Terran #스타크래프트 #테란 #파이널 And once again your #GSL #Final #winner is NOT #soO! 
Congratulations to #Gumiho #고병재 for his first win, and apologies for Instagram's focusing being so crap. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #esports #gaming #progamer #Zerg #Terran #어윤수 #테란 #저그 #videogames The #Alien #Anthology 35th #Anniversary Edition Bluray #Boxset is safely in my hands where #RidleyScott can't touch it. 
Now to find a #Bluray player so I can actually watch it.. #에이리언 #블루레이 #세트
%d bloggers like this: