Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

X-Men Origins: Wolverine

[!!Warning: Nerdrage ahead!!]

X_men_origins_wolverine_movie_poste

Aldus, ik kom net terug van de nieuwe Wolverine film (zonder Koen helaas, want die zat opeens in Barcelona (wtf!?)) en ik had toch voldoende inclinatie om hier even wat erover te zeuren.
All in all vond ik ‘m overigens wel okay hoor, de actie was solid, de special effects voor het grootste gedeelte ook (behalve de klauwen af en toe, bijv. in de bathroom scene, LOL WE HERD U LEIK CLAWS SO WE PASTED SUM CLAWS ON YOUR CLAWS SO YOU CAN SNIKT WHILE YOU BUB) alleen het verhaal…HET VERHAAAAAALLLLL.

Want ik verwachtte, door het briljante Iron Man, een ECHT origins verhaal, en dan nog wel hét origins verhaal, want het Weapon X gebeuren heeft me jaren geleden (toen ik wolverine nog de allervetstuh x-man vond want OMG KLAUWEN EN BAKKEBAARDEN) enorm gefascineerd maar ik kon er nooit duidelijke verhaallijnen over vinden. Als gevolg is m’n origins kennis overigens nogal beperkt, dus gelukkig viel er niet teveel te nerdragen over die shit. Ik heb ook van de recente ORIGIN serie alleen de eerste TPB gelezen (die opzich wel cool was, maar er volgden er nog like 6 ofzo en dat zijn wel erg veel centjes) dus het laaste origins verhaal weet ik ook niet precies (want het blijft immers marvel, dus om de 2 jaar verzinnen ze weer een nieuwe canon origin). Maar in ieder geval, wat ik er wel van weet is allemaal fucking awesome met mindfuck experimenten en NEKKID LOGAN’S dus ik verwachtte er wel veel van in terms of verhaal, want dat hadden ze enorm uit kunnen diepen en interessant kunnen maken, al dan niet in overeenstemming met de comic.
But what I got was far from that. LOL 10 MINUTEN VERHAAL EN DE REST MUTHAFUGGEN HELIKOPTERS DOORMIDDEN HAKKEN. Nu is dat wel awesome, maar ik had stiekem dus echt verwacht dat ze wolvie’s achtergrond wat gingen uitdiepen. En hetgeen wát ze hebben geshowed klopte ook nogeens niet. Even nerdrage #1:

Nerdrage #1: The Weapon X Facility
Not only klopt het uiterlijk van de facility niet (het hoort in het koude canada (of noord-amerika) gebouwd te zijn, onder de grond), het ergste is nog wel dat ze de EPIC MOTHERFUCKING HELMET OF DOOM niet hebben gebruikt. De hele operatie was trouwens ook faggy en helemaal niet zoals ik het me had voorgesteld. In de comics wordtie helemaal gebrainwashed en mishandeld etc zodattie ‘n moordmachine wordt en hier is ‘t zo van LOL WE BOREN BLOEDLOZE GAATJES IN JE EN JE BEWEEGT ‘N BEETJE.

What it’s supposed to look like:
7582738095wolverine_super      Wolverine55

What it looked like:
Weapon_f_for_fail_get_it

In ieder geval, dat was dus eigenlijk de major letdown van de film, gewoon het feit dat er geen verhaal in zat. Verder nog even wat random nerdrage:

Nerdrage #2: Remy LeBeau/Gambit (needs more MON AMI)
Gambit heet niet voor niets Remy LeBeau. Dat is omdat ‘ie uit FUCKING FRANKRIJK komt. Daarom praattie dan ook niet zonder accent, maar met een hilarisch en over-the-top accent, without which je geen Gambit hebt, maar gewoon een faggot met kaarten. Overigens vond ik de acteur vrij goed gecast, gambit is nu eenmaal een cocky pretty boy. Ook de pimp-ass staf was redelijk in character. Waar ik wel ook nog fucking epic hard om ragede was het OHJA, LOL, EN HIJ KAN OOK OP MUREN LOPEN EN SUPERSNEL SPRINGEN, HAHAHA. I guess dat dat hip is sinds Watchmen ofzo? Maar bij marvel heeft niet iedereen dezelfde superkracht. Gambit kan dingen laden met kenetische energie en ze daarmee laten ontploffen. Wat hij niet kan is fucking tegen muren lopen etc, want hij heeft geen speciale training gehad of bepaalde krachten waardoor hij dat kan. GOOD JOB HOLLYWOOD.

What it’s supposed to look like:
Gambit      French_gambit

What it looked like:
American_gambit      American_gambit_2

 

Nerdrage #3 (and this is a big one): Wade Wilson/Deadpool
Wederom, kudo’s voor het kiezen van de goede acteur voor de rol. Once you get over the fact dat ‘t Dr. Berg van Two Guys, a Girl and a Pizza Place is, past hij erg goed bij het karakter van Deadpool. Maar dat is dan ook meteen het enige positieve wat gezegd kan worden over deze abominatie. ZWAARDEN UIT Z’N ARMEN!? WEAPON 11!? Ik ging serieus keihard FFFFFFF toen die kutzwaarden uit z’n armen kwamen en hield mezelf gelukkig in toen ‘ie EYELAZORZ gebruikte. WHAT-THE-FUCK!? ‘T begon goed, met wisecracking wade en z’n twee katana’s, maar somewhere, marvel fucked up. LOL HET WORDT ‘N SOORT SUPERSOLDAAT MET IEDEREENS POWAHZ! Dat strookt al totaal niet met de comic. LOL WE NAAIEN Z’N MOND DICHT! Wat? Why? Het haxe aan deadpool is dattie constant slechte grappen maakt. HAHA HIJ IS DE SUPERSTERKE MUTANTENKILLER MAAR HIJ GAAT NA ‘N GEVECHT VAN 7 MINUTEN LEKKER DOOD, NO VERVOLGFILM 4 U! Grrrrrrr. Also, Deadpool heeft overal lidtekens enzo, niet alleen op z’n hoofd, en dat is ook meteen de reden dattie z’n costuum draagt. Which eigenlijk weleens had kunnen werken, deadpool’s costuum heeft namelijk geen eng latex en is redelijk realistisch. DUS WAAROM HEB JE DAT NIET GEBRUIKT, STAN? WHY?

What it’s supposed to look like:
Deadpool_2      Deadpool2_2

 

What it looked like:
Epicnerdrage      Weapon_nerdrage

Overigens wilde ik BIJNA gaan nerdragen over het feit dat Wolvie’s tijd in japan niet in de film zat, maar hohoho na de creditzzzzz o/ Dus dat was wel okay dan. Nu maar hopen dat de volgende film over Itsu, Logan’s japanse vrouw, enzo gaat, en dan MET MEER VERHAAL GRAAG want de japanse periode is namelijk ook erg interessant.

Uhh, naast al deze fail waren er ook goede dingen op te merken. Zoals al gezegd waren de actiescenes goed, en er waren er ook zoveel dat je je niet ging vervelen. Daarnaast duurde de film maar 1.5 uur, wat zeker helpt als je zo weinig verhaal hebt om ‘m mee te vullen. Ook een positief punt was de acteur die Victor Creed/Sabertooth speelde, want die vervulde z’n rol perfect. Ook de dynamiek tussen Logan en Victor was goed in beeld gebracht (dan toch eindelijk iets goeds aan het verhaal!) en ik had nog één klein nerdgasmpje tegen het eind:
Fuckyesyouarethebestxavierever
[ahhh, delicious win]

All in all had ik veel meer verwacht van deze film, vooral omdat het om zulke interessante stof ging. Het zat er altijd al in dat ‘t een grote OMG WOLVERINE IS ZO COOL, SHIT BLOWS UP AND GETS RIPPED TO PIECES film ging worden, maar ik had gedacht dat ze daar ook wel wat verhaal bij konden stoppen.

Verdict: 6/10
  Laten we hopen dat de Thor en Captain America films beter worden, en de andere X-Men Origins films natuurlijk ook.

p.s. Despite all the hollywood rape, it’s good to be alive as a comic-book fan. G.I. JOE, Iron Man 2, Captain America, Thor, Avengers, X-Men Origins: Magneto, X-Men: First Class, etc. THESE ARE GLORIOUS TIMES MY FRIENDS!
p.p.s. Haha oh wow: LINK blijkbaar zijn er meerdere verschillende stukjes na de credits, hoe awesome! En een Deadpool einde, nog awesommer!
p.p.p.s. You know what would make any superhero movie at least twice as good? De originele costuums.
Bestmovieever
[Best.Movie.Ever.]

*UPDATE* *UPDATE* *UPDATE* *UPDATE*
X-Men Origins: Wolverine – Uncaged Edition

Xmenoriginswolverine

Aldus, zoals bij elke Hollywood BLOCKBUSTAHHH hoorde ook bij Wolverine een game. Met de herinnering aan de vorige wolverine games nog vers in het geheugen (oh god) en alle andere movie-tie-in games OOIT (I’m serious about this, they all fucking sucked monkey balls) begon ik er dan toch maar aan, nadat ik metacritic had gecheckt en versteld stond van de 70% gemiddelde score. I was not disappointed.

Firstly ziet de game er erg goed uit. Met de Unreal Engine 3 onder de moterkap is dat natuurlijk niet een heel moeilijke prestatie, maar die engine wil nogaleens buggen als een nikker en dat gebeurt hier zelden. Ook de afschuwelijke pop-in zoals in Mass Effect is gelukkig ontweken (wel ten koste van OMG graphics though, het is hier meer gewoon wel mooi, ipv dat je echt WTF gaat) waardoor een very nice beeld overblijft, iets wat je bij de meeste filmgames al niet hebt, omdat ze meestal ook op de PS2 en Wii uit moeten komen DUS DAN DOEN WE MAAR WAT MINDER.

Dem_grfx_2      Demribs
[Dem grfx!]

Irgendwo, met de graphics zit ‘t dus wel snor, en met het OVERDADIG GEWELD ook. Want goddamn wat is het geweld awesome. Mohoho srs. LOL IK SPRING OP JE HELIKOPTER, SLA JE RUIT IN, TREK JE ERUIT EN HOU JE KOP TEGEN DE ROTERS TOT JE GEEN KOP MEER HEBT EN RODE JAM IN HET ROND SPUIT. LOL IK TREK JE ARMEN VAN JE TORSO. LOL IK SNIKTBUBSNIKT TOT AL JE INGEWANDEN OP DE GROND LIGGEN. En oh delicious real-time healing factor! Oh this shit is awesome. Je kan Wolvie dus compleet naar de klote laten schieten, en dan over time healt ‘ie zoals in every other game ever created, MAAR hier kun je ook daadwerkelijk de kogelgaten weg zien trekken, de opengeschoten stukken huid terug zien groeien, etc. Shit’s so fucking awesome.
Wat ook awesome is, en laten we hier dankbaar voor zijn, dat onze gebeden zijn verhoord:

Cummin_buckets       Stan_lee_be_praised
[Raven Software be praised!]

Niet alleen kunnen we eindelijk een wolverine game spelen die hax is, mét een Wolverine die eruit ziet zoals ‘ie er uit hoort te zien, de game doet ook nogeens een hoop dingen beter die de film heeft gefaald. De weapon X facility bijvoorbeeld (inclusief de GODDAMN HELM FUCK YES I CREAMED MY PANTS) en referenties aan Senator Kelly enzo.
Daarnaast, and this is very important:
God_yes
[Oh dear God, pinch me, I’m dreaming!]

YOU SAW IT! MUTHAFUGGEN SENTINELS, IN MY MOVIE-TIE IN? IT’S MORE LIKELY THEN YOU THINK!

Irgendwo, shit fucking wins dus. En zelfs de gameplay is nieteens zo slecht. Wolvie kent een shitload aan combo’s en de enemies zijn veel en gevarieerd, het lunge-mechanisme is (en blijft) leuk en de actie wordt over het algemeen zonder camera-bugs in beeld gebracht.

All in all, this is so much better than the movie it seems like a fucking joke.
Y’all niggahs gotsta buy dis gaem.

Verdict: 8/10 This is what movie tie-ins should be

Advertisements

4 comments on “X-Men Origins: Wolverine

 1. Maudy
  2 May 2009

  nja k vond de film wel cool dus :P k had m toch wel een 7 gegeven XD want epic tempo+actie=win. Deadpool was erg prut, maar ach, drama de wa nai~

 2. Anonymous
  3 May 2009

  Hey man! Ja ik zit inderdaad in Baría! Kom dinsdag weer terug. Zit nu even in een internetcafe mail te checken.
  Als ik terug ben, en er draait iets leuks, gaan we naar de bios man!

  PS: Ik heb het stripboek van Watchmen gekocht. Vette shit ouwe!

 3. Cat
  15 May 2009

  JAAA Faka met die klauwen idd in die bathroom scene als die ze zeg maar net nieuw heeft :s kan echt niet hoor! (En ff tussendoor: ik snap die msn tori eigenlijk ook ni :p)
  Ik kende het verhaal van Wolverine nog niet echt en ben door deze film nog niet echt veel wijzer geworden… watchmen vond ik btw ook n beetje jammer. <3 Ironman & the Hulk <3<3<3

  x

 4. Harry d. Busdriver
  16 May 2009

  De Hulk was echt té erg! Al was die tweede wel een stuk minder kut. En IronMan was idd briljant!
  Als je de echte origin van wolverine wil weten moet je btw dit eens lezen: http://rapidshare.com/files/78750506/dcp_archive_edition_-_wolverine._the_origin__marvel__152p__compiled_by_kritter-dcp_.cbr

  (kzal ‘t ook even via dat rare msnding doen want waarsch lees je dit toch niemeer =p)

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 2 May 2009 by in Comics, Film, Reviews and tagged , , , , , .

For e-mail updates!

Join 71 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

 • 26,646 Minds Expanded

Instagram

Finally, just for an instant, my life looked just like one of those Apple commercials. It's 시험기간 (test week) in Korea, so cafés are filled to the brim with students sighing profound sighs of despair as they stare blankly at a pile of books and printouts, hoping the knowledge contained within them will somehow seep into their brains if only they sigh loudly enough. It's extra fun to visit cafés around this time of the year, not just because it's infinitely fascinating to observe Korean study rituals, but also because you'll automatically feel great about the fact that you do NOT have any tests to study for and can instead sit back and go through the birthday cards your family sent you for a birthday you almost forgot is now dawning very, very near. Good luck, guys, good luck. 화이팅, 한국 학생들! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ══════════════════════ #Korea #SouthKorea #Seoul #Seoul_Korea #Cafe #Café #Seoulcafe #HUFS #Hankukuniversityofforeignstudies #Midterms #Testweek #Study #Studying #Studygram #Birthday #Birthdaycard #Sony #Tentamenweek #ZuidKorea #Verjaardag #시험기간 #공부 #공부스타그램 #카페 #외대 #외대앞 #외대카페 #생일 #생일카드 #화이팅
If you ever find yourself in Gangnam around dinner time, and, like me, worry about being too poor (or budget conscious!) to pay 'Gangnam prices' for dinner, give this little Japanese restaurant called 'MomoSara' a chance. They serve delicious handmade Japanese style 'Hambageu' for ₩9,500, which is about as cheap as you can hope for around Gangnam. They're located about a 5 minute walk from exit 2. Also, they (unfortunately) didn't pay me to write this ㅋㅋ But sometimes it's nice to write a more 'Korean Instagram'-style post. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ══════════════════════ #Korea #SouthKorea #Seoul #Seoul_Korea #Gangnam #Food #Foodstagram #Japanesefood #Hambagu #MomoSara #Gangnam #Gangnamfood #Japanese #서울 #강남 #강남맛집 #모모사라 #일본음식 #일본집 #맛집 #일본맛집 #함바그 #먹스타그램
In spring, locals and tourists alike can often be seen hunting for that perfect selca with a tree adorned with cherry blossoms in the background to let everyone on their instagram or facebook feed know that spring has started. Being from a country that I guess simply doesn't have any cherry trees, suddenly seeing the roads and campuses of Korea covered in a blanket of pink always brings a smile to my face. It's a shame there's only a limited time to enjoy them. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ══════════════════════ #Korea #SouthKorea #Seoul #Seoul_Korea #cherryblossom #sakura #blossom #spring #flowers #bloom #petals #lente #ZuidKorea #벗꽃 #봄 #서울 #피우다 #꽃 #사쿠라
Seoul, as well as other cities in Korea, has a lot of apartment complexes. This is something we're not really used to back in Europe, but such a large portion of Korean territory consists of mountainous areas that there's little choice but to build up towards the sky. Apartment complexes like this one in Goyang are generally kind of like a mini-village; housing their own supermarket, hairdresser, etc. and because a lot of families live there, restaurants and schools tend to pop up near them. I guess it's every poor student's dream to some day be able to afford to live in a place like this away from the busy city, but not so far away that you cut visit it whenever you feel like it. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ══════════════════════ #Korea #SouthKorea #Seoul #Goyang #Seoul_Korea #City #Spring #Apartmentbuilding #Apartments #Flat #Flats #Koreanliving #Citylife #고양시 #고양 #아파트 #봄
8 years since he debuted at only 13 years old, 조성주, or Maru, has finally managed to bag that prize he so thoroughly deserves. As a fan, I was pretty worried about his opponent being Stats, who is a force to be reckoned with when it comes to PvT, but thankfully Maru reminded me and everyone else who might have doubted him that his skill is second to no one. Incidentally, his father also made a big impression on the fans in the Afreeca studio, with his relentless and completely adorable show of support for his son. Congratulations, Maru, and see you again in Season 2! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ══════════════════════ #Korea #SouthKorea #Seoul #Starcraft #Starcraft2 #SC2 #GSL #GSLFinal #Maru #Stats #Terran #Protoss #JinAir #esports #esport #gaming #gamer #progamer #Afreecatv #스타크래프트 #스타크래프트2 #스타2 #조성주 #김대엽 #팬 #테란 #프로토스 #진에어 #진에어그린윙스 #아프리카tv
Jin Air Greenwings Maru finally overcame his GSL curse and advanced to the finals last Saturday! He played 6 nail-biting back and forth matches against Dark, one of the best Zerg players out there and my personal favorite Zerg, but as a huge Jin Air fan I'm really happy Maru managed to pull through. On to the finals this weekend! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ══════════════════════ #Korea #SouthKorea #Seoul #GSL #Starcraft #Starcraft2 #SC2 #Terran #Zerg #Maru #Dark #Progamer #Gamer #Gaming #JinAir #Blizzard #스타 #스타2 #스타크래프트 #스타크래프트2 #조성주 #박령우 #테란 #저그 #프로게이머 #게이밍 #블리자드 #아프리카 #아프리카tv #진에어
%d bloggers like this: