Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

X-Men Origins: Wolverine

[!!Warning: Nerdrage ahead!!]

X_men_origins_wolverine_movie_poste

Aldus, ik kom net terug van de nieuwe Wolverine film (zonder Koen helaas, want die zat opeens in Barcelona (wtf!?)) en ik had toch voldoende inclinatie om hier even wat erover te zeuren.
All in all vond ik ‘m overigens wel okay hoor, de actie was solid, de special effects voor het grootste gedeelte ook (behalve de klauwen af en toe, bijv. in de bathroom scene, LOL WE HERD U LEIK CLAWS SO WE PASTED SUM CLAWS ON YOUR CLAWS SO YOU CAN SNIKT WHILE YOU BUB) alleen het verhaal…HET VERHAAAAAALLLLL.

Want ik verwachtte, door het briljante Iron Man, een ECHT origins verhaal, en dan nog wel hét origins verhaal, want het Weapon X gebeuren heeft me jaren geleden (toen ik wolverine nog de allervetstuh x-man vond want OMG KLAUWEN EN BAKKEBAARDEN) enorm gefascineerd maar ik kon er nooit duidelijke verhaallijnen over vinden. Als gevolg is m’n origins kennis overigens nogal beperkt, dus gelukkig viel er niet teveel te nerdragen over die shit. Ik heb ook van de recente ORIGIN serie alleen de eerste TPB gelezen (die opzich wel cool was, maar er volgden er nog like 6 ofzo en dat zijn wel erg veel centjes) dus het laaste origins verhaal weet ik ook niet precies (want het blijft immers marvel, dus om de 2 jaar verzinnen ze weer een nieuwe canon origin). Maar in ieder geval, wat ik er wel van weet is allemaal fucking awesome met mindfuck experimenten en NEKKID LOGAN’S dus ik verwachtte er wel veel van in terms of verhaal, want dat hadden ze enorm uit kunnen diepen en interessant kunnen maken, al dan niet in overeenstemming met de comic.
But what I got was far from that. LOL 10 MINUTEN VERHAAL EN DE REST MUTHAFUGGEN HELIKOPTERS DOORMIDDEN HAKKEN. Nu is dat wel awesome, maar ik had stiekem dus echt verwacht dat ze wolvie’s achtergrond wat gingen uitdiepen. En hetgeen wát ze hebben geshowed klopte ook nogeens niet. Even nerdrage #1:

Nerdrage #1: The Weapon X Facility
Not only klopt het uiterlijk van de facility niet (het hoort in het koude canada (of noord-amerika) gebouwd te zijn, onder de grond), het ergste is nog wel dat ze de EPIC MOTHERFUCKING HELMET OF DOOM niet hebben gebruikt. De hele operatie was trouwens ook faggy en helemaal niet zoals ik het me had voorgesteld. In de comics wordtie helemaal gebrainwashed en mishandeld etc zodattie ‘n moordmachine wordt en hier is ‘t zo van LOL WE BOREN BLOEDLOZE GAATJES IN JE EN JE BEWEEGT ‘N BEETJE.

What it’s supposed to look like:
7582738095wolverine_super      Wolverine55

What it looked like:
Weapon_f_for_fail_get_it

In ieder geval, dat was dus eigenlijk de major letdown van de film, gewoon het feit dat er geen verhaal in zat. Verder nog even wat random nerdrage:

Nerdrage #2: Remy LeBeau/Gambit (needs more MON AMI)
Gambit heet niet voor niets Remy LeBeau. Dat is omdat ‘ie uit FUCKING FRANKRIJK komt. Daarom praattie dan ook niet zonder accent, maar met een hilarisch en over-the-top accent, without which je geen Gambit hebt, maar gewoon een faggot met kaarten. Overigens vond ik de acteur vrij goed gecast, gambit is nu eenmaal een cocky pretty boy. Ook de pimp-ass staf was redelijk in character. Waar ik wel ook nog fucking epic hard om ragede was het OHJA, LOL, EN HIJ KAN OOK OP MUREN LOPEN EN SUPERSNEL SPRINGEN, HAHAHA. I guess dat dat hip is sinds Watchmen ofzo? Maar bij marvel heeft niet iedereen dezelfde superkracht. Gambit kan dingen laden met kenetische energie en ze daarmee laten ontploffen. Wat hij niet kan is fucking tegen muren lopen etc, want hij heeft geen speciale training gehad of bepaalde krachten waardoor hij dat kan. GOOD JOB HOLLYWOOD.

What it’s supposed to look like:
Gambit      French_gambit

What it looked like:
American_gambit      American_gambit_2

 

Nerdrage #3 (and this is a big one): Wade Wilson/Deadpool
Wederom, kudo’s voor het kiezen van de goede acteur voor de rol. Once you get over the fact dat ‘t Dr. Berg van Two Guys, a Girl and a Pizza Place is, past hij erg goed bij het karakter van Deadpool. Maar dat is dan ook meteen het enige positieve wat gezegd kan worden over deze abominatie. ZWAARDEN UIT Z’N ARMEN!? WEAPON 11!? Ik ging serieus keihard FFFFFFF toen die kutzwaarden uit z’n armen kwamen en hield mezelf gelukkig in toen ‘ie EYELAZORZ gebruikte. WHAT-THE-FUCK!? ‘T begon goed, met wisecracking wade en z’n twee katana’s, maar somewhere, marvel fucked up. LOL HET WORDT ‘N SOORT SUPERSOLDAAT MET IEDEREENS POWAHZ! Dat strookt al totaal niet met de comic. LOL WE NAAIEN Z’N MOND DICHT! Wat? Why? Het haxe aan deadpool is dattie constant slechte grappen maakt. HAHA HIJ IS DE SUPERSTERKE MUTANTENKILLER MAAR HIJ GAAT NA ‘N GEVECHT VAN 7 MINUTEN LEKKER DOOD, NO VERVOLGFILM 4 U! Grrrrrrr. Also, Deadpool heeft overal lidtekens enzo, niet alleen op z’n hoofd, en dat is ook meteen de reden dattie z’n costuum draagt. Which eigenlijk weleens had kunnen werken, deadpool’s costuum heeft namelijk geen eng latex en is redelijk realistisch. DUS WAAROM HEB JE DAT NIET GEBRUIKT, STAN? WHY?

What it’s supposed to look like:
Deadpool_2      Deadpool2_2

 

What it looked like:
Epicnerdrage      Weapon_nerdrage

Overigens wilde ik BIJNA gaan nerdragen over het feit dat Wolvie’s tijd in japan niet in de film zat, maar hohoho na de creditzzzzz o/ Dus dat was wel okay dan. Nu maar hopen dat de volgende film over Itsu, Logan’s japanse vrouw, enzo gaat, en dan MET MEER VERHAAL GRAAG want de japanse periode is namelijk ook erg interessant.

Uhh, naast al deze fail waren er ook goede dingen op te merken. Zoals al gezegd waren de actiescenes goed, en er waren er ook zoveel dat je je niet ging vervelen. Daarnaast duurde de film maar 1.5 uur, wat zeker helpt als je zo weinig verhaal hebt om ‘m mee te vullen. Ook een positief punt was de acteur die Victor Creed/Sabertooth speelde, want die vervulde z’n rol perfect. Ook de dynamiek tussen Logan en Victor was goed in beeld gebracht (dan toch eindelijk iets goeds aan het verhaal!) en ik had nog één klein nerdgasmpje tegen het eind:
Fuckyesyouarethebestxavierever
[ahhh, delicious win]

All in all had ik veel meer verwacht van deze film, vooral omdat het om zulke interessante stof ging. Het zat er altijd al in dat ‘t een grote OMG WOLVERINE IS ZO COOL, SHIT BLOWS UP AND GETS RIPPED TO PIECES film ging worden, maar ik had gedacht dat ze daar ook wel wat verhaal bij konden stoppen.

Verdict: 6/10
  Laten we hopen dat de Thor en Captain America films beter worden, en de andere X-Men Origins films natuurlijk ook.

p.s. Despite all the hollywood rape, it’s good to be alive as a comic-book fan. G.I. JOE, Iron Man 2, Captain America, Thor, Avengers, X-Men Origins: Magneto, X-Men: First Class, etc. THESE ARE GLORIOUS TIMES MY FRIENDS!
p.p.s. Haha oh wow: LINK blijkbaar zijn er meerdere verschillende stukjes na de credits, hoe awesome! En een Deadpool einde, nog awesommer!
p.p.p.s. You know what would make any superhero movie at least twice as good? De originele costuums.
Bestmovieever
[Best.Movie.Ever.]

*UPDATE* *UPDATE* *UPDATE* *UPDATE*
X-Men Origins: Wolverine – Uncaged Edition

Xmenoriginswolverine

Aldus, zoals bij elke Hollywood BLOCKBUSTAHHH hoorde ook bij Wolverine een game. Met de herinnering aan de vorige wolverine games nog vers in het geheugen (oh god) en alle andere movie-tie-in games OOIT (I’m serious about this, they all fucking sucked monkey balls) begon ik er dan toch maar aan, nadat ik metacritic had gecheckt en versteld stond van de 70% gemiddelde score. I was not disappointed.

Firstly ziet de game er erg goed uit. Met de Unreal Engine 3 onder de moterkap is dat natuurlijk niet een heel moeilijke prestatie, maar die engine wil nogaleens buggen als een nikker en dat gebeurt hier zelden. Ook de afschuwelijke pop-in zoals in Mass Effect is gelukkig ontweken (wel ten koste van OMG graphics though, het is hier meer gewoon wel mooi, ipv dat je echt WTF gaat) waardoor een very nice beeld overblijft, iets wat je bij de meeste filmgames al niet hebt, omdat ze meestal ook op de PS2 en Wii uit moeten komen DUS DAN DOEN WE MAAR WAT MINDER.

Dem_grfx_2      Demribs
[Dem grfx!]

Irgendwo, met de graphics zit ‘t dus wel snor, en met het OVERDADIG GEWELD ook. Want goddamn wat is het geweld awesome. Mohoho srs. LOL IK SPRING OP JE HELIKOPTER, SLA JE RUIT IN, TREK JE ERUIT EN HOU JE KOP TEGEN DE ROTERS TOT JE GEEN KOP MEER HEBT EN RODE JAM IN HET ROND SPUIT. LOL IK TREK JE ARMEN VAN JE TORSO. LOL IK SNIKTBUBSNIKT TOT AL JE INGEWANDEN OP DE GROND LIGGEN. En oh delicious real-time healing factor! Oh this shit is awesome. Je kan Wolvie dus compleet naar de klote laten schieten, en dan over time healt ‘ie zoals in every other game ever created, MAAR hier kun je ook daadwerkelijk de kogelgaten weg zien trekken, de opengeschoten stukken huid terug zien groeien, etc. Shit’s so fucking awesome.
Wat ook awesome is, en laten we hier dankbaar voor zijn, dat onze gebeden zijn verhoord:

Cummin_buckets       Stan_lee_be_praised
[Raven Software be praised!]

Niet alleen kunnen we eindelijk een wolverine game spelen die hax is, mét een Wolverine die eruit ziet zoals ‘ie er uit hoort te zien, de game doet ook nogeens een hoop dingen beter die de film heeft gefaald. De weapon X facility bijvoorbeeld (inclusief de GODDAMN HELM FUCK YES I CREAMED MY PANTS) en referenties aan Senator Kelly enzo.
Daarnaast, and this is very important:
God_yes
[Oh dear God, pinch me, I’m dreaming!]

YOU SAW IT! MUTHAFUGGEN SENTINELS, IN MY MOVIE-TIE IN? IT’S MORE LIKELY THEN YOU THINK!

Irgendwo, shit fucking wins dus. En zelfs de gameplay is nieteens zo slecht. Wolvie kent een shitload aan combo’s en de enemies zijn veel en gevarieerd, het lunge-mechanisme is (en blijft) leuk en de actie wordt over het algemeen zonder camera-bugs in beeld gebracht.

All in all, this is so much better than the movie it seems like a fucking joke.
Y’all niggahs gotsta buy dis gaem.

Verdict: 8/10 This is what movie tie-ins should be

Advertisements

4 comments on “X-Men Origins: Wolverine

 1. Maudy
  2 May 2009

  nja k vond de film wel cool dus :P k had m toch wel een 7 gegeven XD want epic tempo+actie=win. Deadpool was erg prut, maar ach, drama de wa nai~

 2. Anonymous
  3 May 2009

  Hey man! Ja ik zit inderdaad in Baría! Kom dinsdag weer terug. Zit nu even in een internetcafe mail te checken.
  Als ik terug ben, en er draait iets leuks, gaan we naar de bios man!

  PS: Ik heb het stripboek van Watchmen gekocht. Vette shit ouwe!

 3. Cat
  15 May 2009

  JAAA Faka met die klauwen idd in die bathroom scene als die ze zeg maar net nieuw heeft :s kan echt niet hoor! (En ff tussendoor: ik snap die msn tori eigenlijk ook ni :p)
  Ik kende het verhaal van Wolverine nog niet echt en ben door deze film nog niet echt veel wijzer geworden… watchmen vond ik btw ook n beetje jammer. <3 Ironman & the Hulk <3<3<3

  x

 4. Harry d. Busdriver
  16 May 2009

  De Hulk was echt té erg! Al was die tweede wel een stuk minder kut. En IronMan was idd briljant!
  Als je de echte origin van wolverine wil weten moet je btw dit eens lezen: http://rapidshare.com/files/78750506/dcp_archive_edition_-_wolverine._the_origin__marvel__152p__compiled_by_kritter-dcp_.cbr

  (kzal ‘t ook even via dat rare msnding doen want waarsch lees je dit toch niemeer =p)

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 2 May 2009 by in Comics, Film, Reviews and tagged , , , , , .

For e-mail updates!

Join 69 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

 • 26,068 Minds Expanded

Instagram

One of the things I love about Korea compared to the Netherlands is how people still visit actual, physical stores here. While in my country, cities struggle keeping their downtown shopping areas from looking like ghost towns, here there is a healthy variety in both local mom and pop stores, big franchise chains and everything in between.

There's even megamalls like this one, called #Garden5, that we couldn't even imagine finding back at home. 4 huge buildings with 14 floors of shopping each, in an area that doesn't even come close to the foot traffic that regular downtown areas see - I don't know how places like this stay in business, but I'm very happy they do.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Korea #SouthKorea #Seoul #Seoul_Korea #discoversouthkorea #GardenFive #Mall #Megamall #Shoppingcenter #HappyNewYear #NewYear #Store #Shopping #서울 #가든5 #가든파이브 #리차드 #백화점 #쇼핑 #네덜란드 #외국인 #유럽 #새해 #새해복많이받으세요 #가게 아휴~ teaching is hard work, but (although I'm well aware of how cheesy this sounds) seeing my students have fun with what we've come up with and enjoy themselves makes it all worth it, and because I was doing it together with my close 형, I even had a lot of fun.

The best thing about teaching in Korea is how adorable the kids are, even though they can also be little demons, and how surprised they get when they find out you speak Korean.

쌤, 한국말 아세요?
- Me? No way! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Korea #SouthKorea #Seoul #English #Englishteaching #Teaching #EFL #TESOL #Korean #Kids #Students #EnglishCamp #languagelearning #영어 #영어공부 #영어수업 #외국인 #네덜란드 #영어캠프 #언어 #선생님 #쌤 #Engels #Les #Lesgeven Today, I found this picture that I took about 3 years ago in a toy store here in Korea.

I don't want to sound like an old fart, but I sure do wish we'd have had books like this when I was studying English - it certainly beats the 800th 'Trip to London' practice dialogue.

P.s. Nightcrawler is the best X-Man
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Korea #SouthKorea #Seoul #Toystore #XMen #Nightcrawler #Superhero #Superheroes #Marvel #Book #Comics #Comicbook #English #LearningEnglish #StudyingEnglish #Kids #서울 #토이저러스 #엑스맨 #나이트크롤러 #히로 #슈퍼히어로 #마블 #영어 #영어공부 #코믹 #공부 #언어 #연습 It has been snowing remarkably often this year. Winters in Korea are always cold, but since there generally isn't much precipitation, it doesn't usually snow all that often. This year, however, has seen about 7 days of snow already and with all these cold snaps, we can probably look forward to a couple more before the winter finally gives up.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#nofilter #winter #snow #white #Korea #SouthKorea #Seoul #KyungHee #kyungheeuniversity #University #ig_korea #ig_asia #노필터 #겨울 #눈 #화이트 #서울 #seoul_korea #경희대 #경희대학교 #경희 #외국인 #네덜란드 #대학교 #대학원 #대학 #춥다 @seoul_official 완벽한 오늘.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Korea #SouthKorea #Seoul #Food #Koreanfood #Guksu #Gogiguksu #Present #Gift #Newyear #Perfect #foodstagram
#완벽한 #오늘 #완벽한오늘 #국수 #고기국수 #먹스타그램 #음식 #서울 After 3 months of no Starcraft, the first match of the year is always something I look forward to. I guess I now understand how sports fans feel when it's off season.

This is the third year that I've been in Seoul enough to closely follow all the major Starcraft tournaments, and although I still really miss Proleague I guess it is better for my productivity that we've only got two major tournaments going on these days. If February rolls around without any SSL announcements, I might get antsy though..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #GSL #GlobalStarCraftLeague #esports #gaming #progamer #gamer #Korean #Seoul #Korea #esport #INnoVation #Leenock #Creator #Solar #tournament #Proleague #SSL #스타크래프트 #스타2 #스타크래프트2 #외국인 #이신형 #문규리 #e스포츠 #경기 #프로게이머 #게이머
%d bloggers like this: