Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

Goodnight, sweet prince

Anonymous 05/09/09(Sat) 18:45

1241909135939

Things that have been accomplished between Duke Nukem Forever’s announcement on April 28th, 1997 and its death on May 6th, 2009:
* Final Fantasy VII – XII
* Every single GTA game
* Every Pixar movie after Toy Story
* Every Lord of the Rings and Matrix movie and the Star Wars prequels
* The entire Harry Potter series was written and the first 5 turned into movies.
* The entirety of South Park was written and animated
* Joss Whedon created and ended Buffy, Firefly and Angel plus his new Dollhouse         series
* The two Mars rovers, Spirit and Opportunity were proposed,authorized, announced, designed, launched and successfully landed uponMars where they have been exploring the surface for over 2.5 years.
* The International Space Station was assembled and has been orbiting Earth for over 8 years.
* NASA has launched 30 manned space shuttle missions, Russia has launched 17.

Things that have taken less time than Duke Nukem Forever’s Development:

* The Beatles formed, released every single one of their albums, toured the world several times and broke up.
* Led Zeppelin released 7 albums, 9 singles, and toured around theworld, crossing international borders 27 times (not counting mainlandEurope.)
* The Wright brothers designed and flew the first airplane.
* The theory of General Relativity.
* The United States’ entire program to put a man on the moon, from Kennedy’s challenge to the landing.
* The United States Civil War
* World War I
* World War II and the entire Manhattan Project. Yes, even the complete development of the atomic bomb took less time.

And they still couldn’t get it finished.

Advertisements

4 comments on “Goodnight, sweet prince

 1. Koen
  10 May 2009

  Er is nog hoop:

  http://www.gametrailers.com/player/usermovies/316675.html?playlist=featured

  Nog een gerucht:
  Voor iedereen die het grote nieuws van gisteren nog aan het verwerken is, niet getreurd! Er is nog hoop! Op zijn persoonlijke blog beweert Charlie Wiederhold, een oud-werknemer van 3D Realms, namelijk dat Duke Nukem Forever één grote marketingstunt is, dat het de bedoeling was dat de game zo lang in ontwikkeling zou zijn en dat hoge piefen van 3D Realms en Epic erg ver zouden gaan om dit geheim te forceren…

  Het begon allemaal tijdens de E3 van 2001, Duke Nukem Forever had toen al de reputatie van nooit-komend spel, had al twee keer de Vaporware-awards gewonnen en iedereen dacht dat 3D Realms enorm aan het falen was. Totdat de E3 dus kwam met de welbekende trailer die iedereen op hun kop deed zetten. De hype was eigenlijk nog nooit zo groot geweest, sterker nog: des te meer de game werd uitgesteld, des te populairder hij werd! Dit hadden de hoge mannen van 3D Realms zelf ook door, en ze besloten om samen met het Duke Nukem Forever-team en de mannen van Epic een plan te smeden.

  Het plan was om van Duke Nukem Forever een daadwerkelijk legendarische game te maken, een game waar men over 100 jaar nog over zou praten omdat hij zo legendarisch zou zijn. Om dit te doen werd het idee geopperd om een volledig abnormaal development-patroon te volgen: totaal geen deadlines en totaal geen druk om het meest perfecte spel ooit te maken, ongeacht hoelang dit zou duren. Sterker nog, des te langer het zou duren des te legendarische het eindproduct uiteindelijk zou worden!

  Grote vraag is natuurlijk waarom de mannen van Epic (Tim Sweeney, Mark Rein en Cliffy B) aanwezig waren. Dit had twee redenen, aan de ene kant hadden zij ook aan de voet gestaan van Das Duke, maar belangrijker nog is dat Duke Nukem Forever gebruik zou gaan maken van de Unreal-engine en daardoor continu als grote titel op hun lijst van gelicenseerde games zou staan. Gek genoeg werkte dit positief voor Epic, er zijn een hoop meer licenties voor de Unreal-engine verkocht omdat 3D Realms op het lijstje met developers stond. Daarnaast had het Forever-team totaal geen tijdsdruk, dus konden ze met gemak onderzoek plegen naar de Unreal-engine en er toffe dingen mee uitspoken, die daarna weer doorgespeeld zouden worden naar Epic en hun licentie-houders.

  Maargoed, een beslissing om hieraan mee te werken was natuurlijk niet in één dag genomen dus de volgende dag kwam iedereen weer samen en hadden George Broussard en Scott Miller (de bazen van 3D Realms) contracten meegenomen, het enige wat ooit op papier heeft gestaan over deze geheime afspraak. Iedereen moest het contract ondertekenen, anders zou het natuurlijk niets waar zijn en zou iedereen altijd ontkennen dat het gesprek plaats had gevonden, maar Charlie (de blogger dankzij wie we dit verhaal nu kennen) wilde per se dat zijn contract door een advocaat werd nagelopen. Na dit maar lang genoeg volgehouden te hebben werd hij door Tim Sweeney tegen de grond aan gemept, daar vastgehouden door Mike Wilson en Cliffy B terwijl George Broussard druk bezig is de stoelpoot van een stoel te verwijderen. Het volgende moment is de bewust stoelpoot met zijn splinterige onderkant een paar centimeter van zijn gezicht verwijderd en wordt hem nogmaals gevraagd of hij mee wil werken….

  Dus als dit hele verhaal geen onzin is, dan zijn er nu twee dingen aan de hand: allereerst is ons respect voor de mannen van Epic en 3D Realms enorm gegroeid wegens de maffia-praktijken waar ze schuldig aan zijn, en zou het ook zomaar kunnen betekenen dat het failliet gaan van 3D Realms helemaal niet het einde is van Duke Nukem Forever maar slechts weer een stap in het legendarisch maken van de game! Wie weet komen we er nooit achter, maar hou dit verhaal in ieder geval in je achterhoofd mocht er ooit weer iets over de game bekend worden! (maar vergeet niet dit verhaal met een grote korrel zout te nemen)

 2. Harry d. Busdriver
  10 May 2009

  Dat verhaaltje was fucking nep =p
  Zoals ik het van de don begreep was er een stuk waarin Cliffy B een stoelpoot afbreekt en die gast ermee bedreigt om door te gaan oid.
  Ofwel: bullshit.

  Al heb ik eigenlijk alsnog wel hoop, want hij was bijna af (naar het schijnt) dus ze kunnen ‘t misschien wel door ‘n andere studio af laten maken ofzo…misschien?

 3. Koen
  11 May 2009

  maar Charlie (de blogger dankzij wie we dit verhaal nu kennen) wilde per se dat zijn contract door een advocaat werd nagelopen. Na dit maar lang genoeg volgehouden te hebben werd hij door Tim Sweeney tegen de grond aan gemept, daar vastgehouden door Mike Wilson en Cliffy B terwijl George Broussard druk bezig is de stoelpoot van een stoel te verwijderen. Het volgende moment is de bewust stoelpoot met zijn splinterige onderkant een paar centimeter van zijn gezicht verwijderd en wordt hem nogmaals gevraagd of hij mee wil werken….

  :P

 4. Harry d. Busdriver
  11 May 2009

  Ja, dat dus =p
  Zelfs Cliffy B is daar niet XTREEEEEEME genoeg voor denkik. Of hij mocht zich opeens in Gears of War wanen >.>

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 9 May 2009 by in Games.

For e-mail updates!

Join 64 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

 • 24,527 Minds Expanded

Instagram

Final picture of the day:
A really, really #happy #Gumiho #고병재 after winning his first ever #GSL #Final. 
After the match, he said the first thing he's going to do is absolutely nothing for at least 5 days since getting this far in the GSL was a lot harder than he had imagined. 
Take a rest, 병재야, you deserved it. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #스타크래프트 #esports #gaming #progamer #Korea #Terran #SouthKorea #게임 #Gumiho #고병재 with his friends, celebrating his #GSL #Finals #victory over #soO. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #스타크래프트 #esports #gaming #progamer #Korea #Gumiho #고병재 asked me for a picture after I won the #GSL #final against #soO #어윤수 today. Thought I'd humor him. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #esports #gaming #progamer #Terran #스타크래프트 #테란 #파이널 And once again your #GSL #Final #winner is NOT #soO! 
Congratulations to #Gumiho #고병재 for his first win, and apologies for Instagram's focusing being so crap. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #esports #gaming #progamer #Zerg #Terran #어윤수 #테란 #저그 #videogames The #Alien #Anthology 35th #Anniversary Edition Bluray #Boxset is safely in my hands where #RidleyScott can't touch it. 
Now to find a #Bluray player so I can actually watch it.. #에이리언 #블루레이 #세트 Good #beer and #chill #jazz make for a very nice combination. 
#CrazyMountain #LavaLake #ilovethislabel #craftbeer #맥주 #크래프트비어 #후암시장 #SoundDog #atmosphere #분위기
%d bloggers like this: