Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

Dir en Grey – Tivoli – 10-06-2009

Wegens vage twists of fate heb ik Dir en Grey tot vanavond toe nog geen enkele keer gezien, terwijl ik toch twee keer de kans heb gehad. Vanavond was het tijd om eens te zien of ik veel gemist heb..

T23_2

De heenreis was al veel belovend, file op file op file want LOLOL SPITS + UTRECHT. Na anderhalf uur was ik er dan eindelijk en escorteerde Gemma (dankjewel ^^) me richting Tivoli, wat overigens de éénatriestste zaal is waar ik ooit ben geweest. Ik ben ‘n keer voor Korpiklaani in ‘n zaaltje geweest wat ongeveer even groot was als mijn studentenkamer, maar Oudegracht is bíjna net zo triest.
Niet dat dat perse iets slechts is, een klein zaaltje kan altijd nog wel leuk zijn, maar vooral ‘t podium is zo zielig want ze proberen tóch alles er nog op te proppen. ‘T ziet er erg aandoenlijk uit.
Irgendwo, wat niet erg aandoenlijk was was het publiek. Althans..ligt eraan hoe schattig je 12 jarige weeaboo’s vind. Ik weet niet waarom JRock the scum of the world aantrekt, maar het is echt afschuwelijk, al was het publiek wel redelijk divers; van de dikste trol tot de heetste loli en van de stoerste (nouja..) metalman tot de grootste weeaboo faggot, ze waren er allemaal. Maar ze hadden allemaal één ding gemeen: ze waren allen niet oud genoeg om bier te mogen drinken.

T22

Dat verpest de avond redelijk, al kun je wel randomly delicious loli ass grabben omdat iedereen toch compleet op elkaar gestapeld staat =p
In ieder geval, het concert zelf zal ik niet al te veel woorden aan vuil maken; het was wel okay, ze speelden heel erg goed en hadden veel energie en ‘n goede stage presence, maar ze speelden alleen maar nummers van het nieuwe album dus ik kende GEEN ENKEL FUCKING NUMMER ;_; Which was fucking shitty want dan is ‘t meteen een stuk minder leuk. En nu is het niet alsof ik bijna geen Dir en Grey nummers ken, ik ken bijna alle oude albums en minialbums, maar LOLZ WE SPELEN ALLEEN DE NIEUWE SHIT HAHAHA. Dus Richard was niet bijzonder blij.
All in all was het wel beter dan ‘t vorige DeG concert waar ik ‘n kaartje voor had gekocht though…want toen was het 10E duurder en kwam ik de dag ná het concert pas erachter dat ‘t concert de dag daarvoor was…

Verdict: 6/10
, if you like touching 12 year old loli’s (and sweaty men) or watching pretty Japanese men with gorgeous bodies, Dir en Grey is for you!

Volgende concert: 65DaysofStatic, Tivoli
Volgende Jrock concert: Miyavi, Tivoli

Bij de weg, heeft iemand zin om mee te gaan naar Miyavi op 27 September in Utrag?

Advertisements

17 comments on “Dir en Grey – Tivoli – 10-06-2009

 1. Harry d. Busdriver
  11 June 2009

  WHOOPS NEVERMIND
  Miyavi is op de hiphoptour hoor en lees ik net, dus daar ga ik echt geen 24E aan besteden.

 2. Maudy
  11 June 2009

  ..XD braaf

 3. Nadinehine
  14 June 2009

  OMG… serieus… Waarom denk je dat ze op tour zijn?
  OM HUN NIEUWE ALBUM TE PROMOTEN!

  Serieus, hoeveel hersencellen heb jij in je kop zitten?!
  En ik weet niet of je het weet, maar Dir en grey was 16+ en alle VIPS (dus mensen die al in de zaal mochten voordat het eigenlijk openging) werden streng gecontroleerd daarop. Als je je ID ook niet bij je had, kon je er gewoon niet in.

  Dus niet lullen, en denk na voordat je een review maakt.

 4. Anonymous
  14 June 2009

  :’)
  Zo Nadinehine, met je verkeerde been uit bed gevallen?

 5. Wuzz
  14 June 2009

  Je komt toch voor de band, niet voor het publiek. Serieus, ik ben zelf 22, denk je dat t mij iets boeit dat er mensen van 16 zijn? Who gives a fuck, ik kom in eerste instantie toch echt voor Dir en grey. Jouw review is trouwens ook vrij kinderachtig voor iemand die over leeftijd loopt te klagen, om nog maar over je ‘schrijfstijl’ te zwijgen..

 6. Harry d. Busdriver LIVE FROM THE FIRST FLOOR
  14 June 2009

  @Nadine:
  iid, dat was nog het triestste, de 12 jarigen kregen een rood DIT KINDJE MAG GEEN BIER DRINKEN polsbandje en ik kreeg een GRIJZE WANT LOL JE BENT OUD. Dit is de eerste keer dat ik ‘n concert heb gezien waarbij zoiets nodig was, zelfs bij D’espairs Ray was ‘t niet zo erg en dat was ook bij OudeGracht.
  Ennuh, de meeste bands (het afschuwelijke voorlaatste optreden van Maiden niet meegerekend) touren idd om hun nieuwe cd te promoten, en spelen dus wat meer nummers van die cd, maar mixen er ook altijd oude nummers bij zodat de fans wat meer te horen krijgen dan alleen de laatste nummers. Which seems kinda logical to me.

  @ Wuzz:
  Ik mag altijd graag zeiken op m’n weblog over dingen die me irriteren, en de gemiddelde linkin park-heid van het publiek bij concerten tegenwoordig irriteert me redelijk veel. Het is idd triest dat het me stoort, maar het is nu eenmaal zo, dus ik zeik erover =p
  En het klopt, uiteindelijk kom je toch voor de band, vandaar dat er ook alleen over gezeken is. Jammergenoeg viel de band voor mij dus ook ‘n beetje tegen omdat ze alleen maar nummers speelden die ik niet kende, dus vandaar de iewat negatieve review. Dat andere mensen het naar hun zin hebben gehad betwijfel ik niet hoor, ik wou alleen dat ik de nieuwere albums van tevoren had geluisterd.

  Also, ik ben blij dat jullie gecomment hebben hoor, ook al wordt er gegooid met ‘LOL NIET LULLAHH’ en ‘LOL JE BENT KINDERACHTIG’. Feedback is altijd welkom, of ‘t nu positieve, negatieve of nergens op slaande is (en daarmee bedoel ik die van Nadine, niet die van Wuzz).

 7. N I C K Y
  14 June 2009

  Hier wat handige feedback voor je:
  – Ik vond je ‘review’ niet fijn om te lezen en je schrijft als een 14 jarige fan girl (ik wil niet gemeen zijn, alleen eerlijk.)
  – Je bent vrij om je eigen mening te geven, maar dat doe je in dit geval niet goed. Als je iets verschrikkelijk vindt zeg dan ook: “IK VIND het lala” inplaats van: “HET IS/WAS lala.”
  Zo beledig je andere mensen!

  Eigenlijk kan ik nog wel 10 dingen opnoemen die je niet echt handig aanpakt maar daar ga ik geen energie in steken.
  Dan wil ik nog zeggen dat ik het eens ben met Nadine. En dat Dir en grey niet alleen maar nieuwe nummers speelden. Als ik jou was zou ik nu alvast alle oude en nieuwe nummers van Miyavi uit je hoofd gaan leren, anders krijgen we weer zo’n slap ‘review’ van zijn concert.

  En ik ga meestal naar een concert voor de band, het kan me niet schelen hoe de andere fans eruit zien. Daar moet je maar respect voor hebben.
  En dat van die ‘drink/leeftijd’ bandjes maakt ook niks uit, dat doe je om je pols en klaar. Seriously, no big deal.

 8. Harry d. Busdriver
  14 June 2009

  Ach, ik heb me nooit zo druk gemaakt over mensen die zo makkelijk beledigd zijn. Bij de Iron Maiden review van die keer dat ze alleen dat ene afschuwelijke nieuwe album hadden gespeeld waren ook ‘n paar mensen van OHNOEZ JE BENT GAY WANT IK VOND ‘T ALBUM WEL HAX. Ahja >.> Maar als je link wordt over alles wat je op internet leest ben je ook lang bezig.

  Also, mijn schrijfstijl is informeel en misschien inderdaad kinderachtig. People seem to like it. Ik schrijf dan ook niet voor ‘n blad, dus ik heb het voordeel dat ik kan schrijven wat en hoe ik wil.

  Ennuh, ik heb al veel keer toegegeven dat het inderdaad triest is dat ik me zoveel aantrek van het publiek, daar kan ik helaas niks aan doen. VROEGAH waren metalconcerten nog zo van ‘lol 50 jarige dikzakken met baarden’ and I kinda like that, in plaats van dat ‘t nu allemaal met hippe kinderkes is. Maar bij m’n vorige Sonata review was er een ouder die z’n kind mee had genomen die z’n verhaal ‘n beetje kwam doen, waardoor ik me háást schuldig ging voelen.
  Maar helaas.

 9. Gem
  15 June 2009

  Wat is iedereen weer gemeen tegen onzen Rich =(
  Hoewel ik t ergens wel snap, want je moet m ooit hebben horen praten om zn schrijven te snappen XD pas DAN wordt het leven leuk, lol.

 10. Wuzz
  16 June 2009

  Ik dacht trouwens ook dat ik las dat het rode bandje betekende dat je juist alleen maar bier mocht halen en de grijze voor sterkere drank was. Maar daar kan ik me in vergissen. Overigens dat van de band zelf.. Ja de meeste bands doen dat toch echt, als ze een nieuw album hebben, dan spelen ze juist van dat album de meeste nummers. Don’t get me wrong, ik zou ook liever bepaalde oude nrs horen, maar ik weet gewoon dat t er niet in zit. Ten eerste omdat ze hun nieuwe album promoten en ten tweede omdat ze sowieso al willen laten blijken dat ze voorbij die visual kei periode zijn, dus de albums Gauze t/m Kisou kan je sowieso al vergeten..
  En dan nog één ding, dit is meer mijn persoonlijke mening, maar ik vind dat Dir en grey vergelijken met andere ‘metal’ bands een beetje gefaald. Voor mij is Dir en grey een genre opzich, ze mogen dan wat harder spelen op het nieuwe album, maar ik zou ze zeker nog steeds niet onder het kopje metal gooien. Dir en grey hoort onder het kopje Dir en grey, en dat is dan juist waar die diversiteit in de fanbase vandaan komt.

 11. Harry WORKING ON HIS SCRIPTIE
  16 June 2009

  Oh, that might be right met dat bier/sterke drank. In dat geval zou ‘t best kunnen dat iedereen inderdaad ouder dan 16 was…maar toch betwijfel ik het (getuige alleen al het gigantische aantal pappa’s en mamma’s die bij de uitgang stonden te wachten).

  Ik zat vooral te wachten op nummers van Six Ugly en Gauze, en had ook wel verwacht dat er daarvan wat gespeeld zou worden, gezien het feit dat ze niet heel lang geleden (of misschien was ‘t stiekem toch al 2000 ofzo) nog die hele six ugly tour hebben gedaan (dan zou je toch denken dat ze dat album iig belangrijk genoeg vinden om er tenminste een nummer van te spelen). Maar, zoals je hebt gelezen, heb ik de band zelf daar ook niet op afgerekend, ze speelden erg goed en ‘t was een plezier om naar te luisteren. Dat ik andere verwachtingen had, heeft echter natuurlijk wel invloed op de wijze waarop ik het concert heb beleefd.

  Oh, en dat stukje over ‘METALCONCERTEN VROEGAH’ was meer een voorbeeld over hoe ik me altijd al druk maak over het publiek. Dir en Grey valt bij mij inderdaad onder het kopje ‘JRock’ (bij gebrek aan het genre JMetal I guess) en ik verwacht daar dan ook wel ‘n ander soort publiek, want blijkbaar is Japan nogal hip onder de jeugd. Dus je hebt opzich wel gelijk als je zegt dat ik ook m’n verwachtingen qua publiek misschien had moeten bijstellen..maar bah, ik wil dat alleen mensen die onder mijn kopje van ‘cool’ naar mijn muziek luisteren, en vandaar is elk concert tegenwoordig weer een ontgoocheling =p

 12. Niec
  18 June 2009

  oh wauw, ik lach me een beer. Blijkbaar lezen mensen die je niet kennen ook je blog XD Het is waar wat Gem zegt; mensen moeten weten wie de schrijver is en dan is het vrij lol.
  *hug*

 13. Harry d. Busdriver
  19 June 2009

  Uiteindelijk komt het er wel verrassend vaak op neer dat ik over kom als een zeikende faggot met slechte argumenten…en dat dat 9 van de 10 keer ook zo is =p
  HELAAS.

 14. Hoekie
  19 June 2009

  Like Ik houd niet van de lente en de zomer :P. Maar je schrijfstijl maakt wel een beetje wie je bent :) Ens is zeker een boeiende afwisseling tussen het steeds slechtere fok nieuws en de serieuse “lees stugge” techniek zooi. Tijdens je studie is t al serieus genoeg. Maar was je zelf ook niet ooit 15/16?

 15. Harry d. Busdriver
  19 June 2009

  Maar als 15/16 jarige kun je nog niet inschatten hoe irritant en stom je bent =p Ik las gisteren toevallig wat shit terug van die tijd, en ‘t is echt om je voor te schaaaamen, de tering!
  Wijsheid komt met de jaren!

 16. Hoekie
  19 June 2009

  Ach ja. Die jeugt van tegenwoordig :P Vroeger :) Nuja. Ik was op mn eerste lowlands wss ook zeer irritant. Maar je moet ze igg meegeven dat ze een goede muzieksmaak hebben. Ik bedoel:Ze gaan niet naar sensation black om zich vol te spuiten. (Sorry als ik iemand over een kam strijk) Verders komt er geen wijsheid als je pas op je 28 naar n band gaat kijken :”) Ik ken iemand die nu zn 2e jeugd beleeft :S Ens wil soms dat ik hem niet ken.. Alsof ie voor t eerst dronken is en los gaat als ie n rockbandje ziet.

 17. Harry d. Busdriver
  19 June 2009

  Hihi. Tja, disgraces heb je van elke leeftijd =p
  Het is ook wel goed dat de kinderkes naar goede muziek luisteren natuurlijk…maar ik wou dat ‘t gewoon bij luisteren bleef en dat ik ze NOOIT hoefde te zien =p

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 10 June 2009 by in Music, Reviews and tagged , , , , , .

For e-mail updates!

Join 68 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

 • 25,836 Minds Expanded

Instagram

Are you hyped for the #WinterOlympics yet?
Because the Korean government would really, really like you to be #hype!

I've never really been into the Olympics, except for that one time when the guy who was born in the same town I lived in (#GianniRomme) was raking in Gold Medals like it was one of those coin pusher games - and even then it was mostly because my school was making a big deal out of it.
As such, I'm not very interested in the Winter Olympics either, even though this is the first time I'd be able to attend the events myself and watch my country's athletes get burried in speed skating medals.

Still, I hope Korea will put on a show - and a performance - to be remembered for years to come.

________________________________________

#Olympics #Olympic #Korea #Seoul #Lotte #Departmentstore #SooHorang #Christmas #decoration #decorations #shopwindow #shop #pyeongchang2018 #pyeongchang #평창 #평창2018 #올림픽 #겨울 #수호랑 #스타크래프트 is love #Starcraft is life.

Being a Starcraft fan in Korea feels a lot like what I'd imagine being a rich acquaintance of Ronaldo would feel like for a football fan - you get front row seats to all the major games, get to meet legends like Messi, Robben or Buffon (in our case, Byun, SoO or Stats) and get to ask for their signature pretty much whenever you want - all without paying a single penny.

The professional scene has been taking hit after hit since I started getting interested in it, and I'm afraid it'll never be the same as it once was, but I'm glad that in 2018, as well, I'll be able to enjoy some of the best e-Sports the world has to offer.

#WingsOfLiberty down, #HeartOfTheSwarm and #LegacyOfTheVoid to go.

______________________________________

#스타2 #스타크래프트2 #Starcraft2 #Byun #TY #Maru #INnoVation #esports #gaming #progamer #Korean #Korea #e스포츠 #진에어 #진에어그린윙스 #SKT1 #Dark #collection #collector #PC #RTS #변현우 #이신형 #전태양 #조성주 처음 한국에서 @kim.minji.ki204 가 그린 책을 발견할 때부터 (그 #책 읽을 수 없어도, ㅎㅎ) 한 순간엔 큰 #팬 되었고 작년 #서울일러스트레이션페어 에서 직접 만날 수 있어서 너무 즐거웠다.

이제 인스타로 새 책을 받을 수 있는 이벤트가 있어서 당연히 참여해야지~

#kimminji #thejunglebook #정글북 #정글북리그램이벤트 #indigo 한국에서 역사랑 현대 항상 어떤 이상한 발렌스로 공존한다.

In Korea, the past and the present are always living together in some sort of awkward balance.
Traditional norms, values and traditions clash with the influence of a rapidly modernizing and developing society; pride in one's roots compete with a constant need to move forward, and historical buildings vie for room to breathe in the middle of a metropolis.
I hope Korea manages to move forward without forgetting the things that make it unique.

__________________________

#대한민국 #한국 #절 #불교 #봉은사 #역사 #현대 #발렌스 #서울 #Seoul #Korea #SouthKorea #Temple #Shrine #Buddhism #Buddha #traditional #Buddhist #history #present #balance #City #koreantemple #development #Metropolis #tranquility #modernization This is such an #unoriginal picture but..doesn't it look just like a #postcard?

#Seoul #Korea #SouthKorea #Namsan #NamsanTower #City #Road #Traffic #Korean #mountain #trees #green #NSeoulTower #Tower #서울 #도시 #남산 #남산탑 #산 #탑 #도로 #엽서 #그림엽서 #남산타워 On some nights, when I'm feeling all beat down by stress and worries about whether or not I'll be able to support myself over here or where my life is heading, and when I'm just drunk enough, when I see the second snow of the year coming down outside my window, I just can't help but go outside, play some music and dance in the snow like an idiot because for some reason it just reminds me of how much I love being in this country.
Fuck you, Korea. I love you.
.
.
. 
#secondsnow #firstsnow #둘째눈 #첫눈 #Seoul #서울 #snow #눈 #Korea #SouthKorea #Korean #Life #Street #KyungHeeUniversity #KyungHee #경희 #경희대 #dongdaemoon #동대문구 #이문동 #winter #겨울 #atmosphere #분위기 #reallylongsentence
%d bloggers like this: