Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

Dir en Grey – Tivoli – 10-06-2009

Wegens vage twists of fate heb ik Dir en Grey tot vanavond toe nog geen enkele keer gezien, terwijl ik toch twee keer de kans heb gehad. Vanavond was het tijd om eens te zien of ik veel gemist heb..

T23_2

De heenreis was al veel belovend, file op file op file want LOLOL SPITS + UTRECHT. Na anderhalf uur was ik er dan eindelijk en escorteerde Gemma (dankjewel ^^) me richting Tivoli, wat overigens de éénatriestste zaal is waar ik ooit ben geweest. Ik ben ‘n keer voor Korpiklaani in ‘n zaaltje geweest wat ongeveer even groot was als mijn studentenkamer, maar Oudegracht is bíjna net zo triest.
Niet dat dat perse iets slechts is, een klein zaaltje kan altijd nog wel leuk zijn, maar vooral ‘t podium is zo zielig want ze proberen tóch alles er nog op te proppen. ‘T ziet er erg aandoenlijk uit.
Irgendwo, wat niet erg aandoenlijk was was het publiek. Althans..ligt eraan hoe schattig je 12 jarige weeaboo’s vind. Ik weet niet waarom JRock the scum of the world aantrekt, maar het is echt afschuwelijk, al was het publiek wel redelijk divers; van de dikste trol tot de heetste loli en van de stoerste (nouja..) metalman tot de grootste weeaboo faggot, ze waren er allemaal. Maar ze hadden allemaal één ding gemeen: ze waren allen niet oud genoeg om bier te mogen drinken.

T22

Dat verpest de avond redelijk, al kun je wel randomly delicious loli ass grabben omdat iedereen toch compleet op elkaar gestapeld staat =p
In ieder geval, het concert zelf zal ik niet al te veel woorden aan vuil maken; het was wel okay, ze speelden heel erg goed en hadden veel energie en ‘n goede stage presence, maar ze speelden alleen maar nummers van het nieuwe album dus ik kende GEEN ENKEL FUCKING NUMMER ;_; Which was fucking shitty want dan is ‘t meteen een stuk minder leuk. En nu is het niet alsof ik bijna geen Dir en Grey nummers ken, ik ken bijna alle oude albums en minialbums, maar LOLZ WE SPELEN ALLEEN DE NIEUWE SHIT HAHAHA. Dus Richard was niet bijzonder blij.
All in all was het wel beter dan ‘t vorige DeG concert waar ik ‘n kaartje voor had gekocht though…want toen was het 10E duurder en kwam ik de dag ná het concert pas erachter dat ‘t concert de dag daarvoor was…

Verdict: 6/10
, if you like touching 12 year old loli’s (and sweaty men) or watching pretty Japanese men with gorgeous bodies, Dir en Grey is for you!

Volgende concert: 65DaysofStatic, Tivoli
Volgende Jrock concert: Miyavi, Tivoli

Bij de weg, heeft iemand zin om mee te gaan naar Miyavi op 27 September in Utrag?

17 comments on “Dir en Grey – Tivoli – 10-06-2009

 1. Harry d. Busdriver
  11 June 2009

  WHOOPS NEVERMIND
  Miyavi is op de hiphoptour hoor en lees ik net, dus daar ga ik echt geen 24E aan besteden.

 2. Maudy
  11 June 2009

  ..XD braaf

 3. Nadinehine
  14 June 2009

  OMG… serieus… Waarom denk je dat ze op tour zijn?
  OM HUN NIEUWE ALBUM TE PROMOTEN!

  Serieus, hoeveel hersencellen heb jij in je kop zitten?!
  En ik weet niet of je het weet, maar Dir en grey was 16+ en alle VIPS (dus mensen die al in de zaal mochten voordat het eigenlijk openging) werden streng gecontroleerd daarop. Als je je ID ook niet bij je had, kon je er gewoon niet in.

  Dus niet lullen, en denk na voordat je een review maakt.

 4. Anonymous
  14 June 2009

  :’)
  Zo Nadinehine, met je verkeerde been uit bed gevallen?

 5. Wuzz
  14 June 2009

  Je komt toch voor de band, niet voor het publiek. Serieus, ik ben zelf 22, denk je dat t mij iets boeit dat er mensen van 16 zijn? Who gives a fuck, ik kom in eerste instantie toch echt voor Dir en grey. Jouw review is trouwens ook vrij kinderachtig voor iemand die over leeftijd loopt te klagen, om nog maar over je ‘schrijfstijl’ te zwijgen..

 6. Harry d. Busdriver LIVE FROM THE FIRST FLOOR
  14 June 2009

  @Nadine:
  iid, dat was nog het triestste, de 12 jarigen kregen een rood DIT KINDJE MAG GEEN BIER DRINKEN polsbandje en ik kreeg een GRIJZE WANT LOL JE BENT OUD. Dit is de eerste keer dat ik ‘n concert heb gezien waarbij zoiets nodig was, zelfs bij D’espairs Ray was ‘t niet zo erg en dat was ook bij OudeGracht.
  Ennuh, de meeste bands (het afschuwelijke voorlaatste optreden van Maiden niet meegerekend) touren idd om hun nieuwe cd te promoten, en spelen dus wat meer nummers van die cd, maar mixen er ook altijd oude nummers bij zodat de fans wat meer te horen krijgen dan alleen de laatste nummers. Which seems kinda logical to me.

  @ Wuzz:
  Ik mag altijd graag zeiken op m’n weblog over dingen die me irriteren, en de gemiddelde linkin park-heid van het publiek bij concerten tegenwoordig irriteert me redelijk veel. Het is idd triest dat het me stoort, maar het is nu eenmaal zo, dus ik zeik erover =p
  En het klopt, uiteindelijk kom je toch voor de band, vandaar dat er ook alleen over gezeken is. Jammergenoeg viel de band voor mij dus ook ‘n beetje tegen omdat ze alleen maar nummers speelden die ik niet kende, dus vandaar de iewat negatieve review. Dat andere mensen het naar hun zin hebben gehad betwijfel ik niet hoor, ik wou alleen dat ik de nieuwere albums van tevoren had geluisterd.

  Also, ik ben blij dat jullie gecomment hebben hoor, ook al wordt er gegooid met ‘LOL NIET LULLAHH’ en ‘LOL JE BENT KINDERACHTIG’. Feedback is altijd welkom, of ‘t nu positieve, negatieve of nergens op slaande is (en daarmee bedoel ik die van Nadine, niet die van Wuzz).

 7. N I C K Y
  14 June 2009

  Hier wat handige feedback voor je:
  – Ik vond je ‘review’ niet fijn om te lezen en je schrijft als een 14 jarige fan girl (ik wil niet gemeen zijn, alleen eerlijk.)
  – Je bent vrij om je eigen mening te geven, maar dat doe je in dit geval niet goed. Als je iets verschrikkelijk vindt zeg dan ook: “IK VIND het lala” inplaats van: “HET IS/WAS lala.”
  Zo beledig je andere mensen!

  Eigenlijk kan ik nog wel 10 dingen opnoemen die je niet echt handig aanpakt maar daar ga ik geen energie in steken.
  Dan wil ik nog zeggen dat ik het eens ben met Nadine. En dat Dir en grey niet alleen maar nieuwe nummers speelden. Als ik jou was zou ik nu alvast alle oude en nieuwe nummers van Miyavi uit je hoofd gaan leren, anders krijgen we weer zo’n slap ‘review’ van zijn concert.

  En ik ga meestal naar een concert voor de band, het kan me niet schelen hoe de andere fans eruit zien. Daar moet je maar respect voor hebben.
  En dat van die ‘drink/leeftijd’ bandjes maakt ook niks uit, dat doe je om je pols en klaar. Seriously, no big deal.

 8. Harry d. Busdriver
  14 June 2009

  Ach, ik heb me nooit zo druk gemaakt over mensen die zo makkelijk beledigd zijn. Bij de Iron Maiden review van die keer dat ze alleen dat ene afschuwelijke nieuwe album hadden gespeeld waren ook ‘n paar mensen van OHNOEZ JE BENT GAY WANT IK VOND ‘T ALBUM WEL HAX. Ahja >.> Maar als je link wordt over alles wat je op internet leest ben je ook lang bezig.

  Also, mijn schrijfstijl is informeel en misschien inderdaad kinderachtig. People seem to like it. Ik schrijf dan ook niet voor ‘n blad, dus ik heb het voordeel dat ik kan schrijven wat en hoe ik wil.

  Ennuh, ik heb al veel keer toegegeven dat het inderdaad triest is dat ik me zoveel aantrek van het publiek, daar kan ik helaas niks aan doen. VROEGAH waren metalconcerten nog zo van ‘lol 50 jarige dikzakken met baarden’ and I kinda like that, in plaats van dat ‘t nu allemaal met hippe kinderkes is. Maar bij m’n vorige Sonata review was er een ouder die z’n kind mee had genomen die z’n verhaal ‘n beetje kwam doen, waardoor ik me háást schuldig ging voelen.
  Maar helaas.

 9. Gem
  15 June 2009

  Wat is iedereen weer gemeen tegen onzen Rich =(
  Hoewel ik t ergens wel snap, want je moet m ooit hebben horen praten om zn schrijven te snappen XD pas DAN wordt het leven leuk, lol.

 10. Wuzz
  16 June 2009

  Ik dacht trouwens ook dat ik las dat het rode bandje betekende dat je juist alleen maar bier mocht halen en de grijze voor sterkere drank was. Maar daar kan ik me in vergissen. Overigens dat van de band zelf.. Ja de meeste bands doen dat toch echt, als ze een nieuw album hebben, dan spelen ze juist van dat album de meeste nummers. Don’t get me wrong, ik zou ook liever bepaalde oude nrs horen, maar ik weet gewoon dat t er niet in zit. Ten eerste omdat ze hun nieuwe album promoten en ten tweede omdat ze sowieso al willen laten blijken dat ze voorbij die visual kei periode zijn, dus de albums Gauze t/m Kisou kan je sowieso al vergeten..
  En dan nog één ding, dit is meer mijn persoonlijke mening, maar ik vind dat Dir en grey vergelijken met andere ‘metal’ bands een beetje gefaald. Voor mij is Dir en grey een genre opzich, ze mogen dan wat harder spelen op het nieuwe album, maar ik zou ze zeker nog steeds niet onder het kopje metal gooien. Dir en grey hoort onder het kopje Dir en grey, en dat is dan juist waar die diversiteit in de fanbase vandaan komt.

 11. Harry WORKING ON HIS SCRIPTIE
  16 June 2009

  Oh, that might be right met dat bier/sterke drank. In dat geval zou ‘t best kunnen dat iedereen inderdaad ouder dan 16 was…maar toch betwijfel ik het (getuige alleen al het gigantische aantal pappa’s en mamma’s die bij de uitgang stonden te wachten).

  Ik zat vooral te wachten op nummers van Six Ugly en Gauze, en had ook wel verwacht dat er daarvan wat gespeeld zou worden, gezien het feit dat ze niet heel lang geleden (of misschien was ‘t stiekem toch al 2000 ofzo) nog die hele six ugly tour hebben gedaan (dan zou je toch denken dat ze dat album iig belangrijk genoeg vinden om er tenminste een nummer van te spelen). Maar, zoals je hebt gelezen, heb ik de band zelf daar ook niet op afgerekend, ze speelden erg goed en ‘t was een plezier om naar te luisteren. Dat ik andere verwachtingen had, heeft echter natuurlijk wel invloed op de wijze waarop ik het concert heb beleefd.

  Oh, en dat stukje over ‘METALCONCERTEN VROEGAH’ was meer een voorbeeld over hoe ik me altijd al druk maak over het publiek. Dir en Grey valt bij mij inderdaad onder het kopje ‘JRock’ (bij gebrek aan het genre JMetal I guess) en ik verwacht daar dan ook wel ‘n ander soort publiek, want blijkbaar is Japan nogal hip onder de jeugd. Dus je hebt opzich wel gelijk als je zegt dat ik ook m’n verwachtingen qua publiek misschien had moeten bijstellen..maar bah, ik wil dat alleen mensen die onder mijn kopje van ‘cool’ naar mijn muziek luisteren, en vandaar is elk concert tegenwoordig weer een ontgoocheling =p

 12. Niec
  18 June 2009

  oh wauw, ik lach me een beer. Blijkbaar lezen mensen die je niet kennen ook je blog XD Het is waar wat Gem zegt; mensen moeten weten wie de schrijver is en dan is het vrij lol.
  *hug*

 13. Harry d. Busdriver
  19 June 2009

  Uiteindelijk komt het er wel verrassend vaak op neer dat ik over kom als een zeikende faggot met slechte argumenten…en dat dat 9 van de 10 keer ook zo is =p
  HELAAS.

 14. Hoekie
  19 June 2009

  Like Ik houd niet van de lente en de zomer :P. Maar je schrijfstijl maakt wel een beetje wie je bent :) Ens is zeker een boeiende afwisseling tussen het steeds slechtere fok nieuws en de serieuse “lees stugge” techniek zooi. Tijdens je studie is t al serieus genoeg. Maar was je zelf ook niet ooit 15/16?

 15. Harry d. Busdriver
  19 June 2009

  Maar als 15/16 jarige kun je nog niet inschatten hoe irritant en stom je bent =p Ik las gisteren toevallig wat shit terug van die tijd, en ‘t is echt om je voor te schaaaamen, de tering!
  Wijsheid komt met de jaren!

 16. Hoekie
  19 June 2009

  Ach ja. Die jeugt van tegenwoordig :P Vroeger :) Nuja. Ik was op mn eerste lowlands wss ook zeer irritant. Maar je moet ze igg meegeven dat ze een goede muzieksmaak hebben. Ik bedoel:Ze gaan niet naar sensation black om zich vol te spuiten. (Sorry als ik iemand over een kam strijk) Verders komt er geen wijsheid als je pas op je 28 naar n band gaat kijken :”) Ik ken iemand die nu zn 2e jeugd beleeft :S Ens wil soms dat ik hem niet ken.. Alsof ie voor t eerst dronken is en los gaat als ie n rockbandje ziet.

 17. Harry d. Busdriver
  19 June 2009

  Hihi. Tja, disgraces heb je van elke leeftijd =p
  Het is ook wel goed dat de kinderkes naar goede muziek luisteren natuurlijk…maar ik wou dat ‘t gewoon bij luisteren bleef en dat ik ze NOOIT hoefde te zien =p

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 10 June 2009 by in Music, Reviews and tagged , , , , , .

For e-mail updates!

Join 70 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

 • 26,491 Minds Expanded

Instagram

Korean food comes in many shapes and sizes, but one of the most famous and well liked among tourists must be the humble #Bibimbap.
Usually not much more than a bowl of rice into which you mix (bibida in Korean) various vegetables, topped off with some spicy gochujang, bibimbap is a staple food that can be found almost anywhere and at very reasonable prices.

There's also quite a few traditionally styled restaurants such as the one in the picture that serve a bit more 'up-scale' versions that resemble the food royalty used to eat many centuries ago.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Seoul #Korea #SouthKorea #Seoul_Korea #SeoulKorea #Namsan #MongmyeokSanbang #Restaurant #KoreanRestaurant #Gochujang #Traditional #Food #Foodstagram #Koreanfood #Hanok
#서울 #남산 #목멱산방 #비빔밥 #고추장 #밥 #먹스타그램 #푸드그램 #전통 #한옥 #맛집 #남산맛집 You couldn't tell from this picture, but spring has suddenly been unleashed in Korea! We went from actual snow not much more than a week ago to 6° and now 22° today.

Originally, Koreans were always very proud of their '사계절' - 4 seasons. In the past few years though, fall and spring have been reduced to mere weeks as golden brown leaves freeze off the trees in 'fall' and cherry blossoms bloom in tropic temperatures in 'spring'.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Korea #SouthKorea #Goyang #Spring #Seasons #4seasons #fall #landscape #traintracks #tracks
#4계절 #계절 #봄 #가을 #고양 #선로 대한민국 만세!
Today is a holiday in Korea; the remembrance of the March 1st movement, which marked the beginning of the Korean people standing up to their Japanese oppressors in the early 20th century.

Unfortunately, instead of celebrating this important day in Korea's history, some people use it as an excuse to push their pro-박근혜 agenda. Former president Park Geun-Hye has been incarcerated for months now while on trial on 18 charges, including bribery, coercion, abuse of power and the leakage of government secrets during her ill-fated presidency. In spite of the overwhelming evidence against her, there are still some (almost exclusively senior) citizens who believe she should be reinstated as the legal president of Korea.

In spite of the fact that I don't agree with their politics, seeing everyone singing and waving the 태극기 together did make me feel good, although being one of the only foreigners in a crowd of riled up Koreans also reminded me that I'll never truly be part of their society.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Seoul #Korea #SouthKorea #Seoul_Korea #March #Demonstration #Rally #Parade #Politics #Flag #Gwanghwamun #Taegukgi #Japan #Occupation #Independence #gyeongbokgung
#Optocht #ZuidKorea #Demonstratie
#서울 #삼일 #삼일절 #광화문 #태극기 #대한민국 #만세 #대한민국만세 #삼일운동 #3월1일 #경복궁 More pictures from the Line store in Itaewon. I love it when a brand sets up something as elaborate as this; I can't stop myself from wanting to take pictures. 
These are also the first post-LASEK pictures I'm in! It is extremely strange to see myself in pictures without glasses, and I still feel kind of 'naked' when I go out without them, but it's already something I know I'll never regret!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Seoul #Korea #SouthKorea #Seoul_Korea #Itaewon #Line #LineMessenger #LineStore #LineKorea #LineFriends #LineFriendsStore #LineFriendsItaewon #Store #Cute #Bear #Plush #Dollhouse #Emoticon #Emoji
#서울 #이태원 #라인 #라인프렌즈 #라인프렌즈스토어 #라인프렌즈샵 #라인프렌즈이태원 #외국인 #네덜란드 One of the many things I love about Korea is that it has way more 'themed stores' than my own country. For some reason, some companies or brands such as Ghibli, Gundam, Kakao or, as in these pictures, Line, decide to spend millions creating beautiful flagship locations that feel like a mix of an exhibition space and a regular store.

This was the first time I visited the Line store in Itaewon since I'm not very interested in either Line nor Itaewon, but it was definitely a really cute sight to behold.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Korea #SouthKorea #Seoul #Seoul_Korea #Line #Kakao #LineFriends #LineStore #Store #Shop #Shops #Stores #Brand #Messenger #LineMessenger #Itaewon #LineFriendsItaewon
#서울 #이태원 #라인 #라인프렌즈 #카카오 #가게 #스토어 #라인스토어 #브랜드 A Gangnam view from the offices of my eye clinic, which is incidentally the reason I haven't posted anything in a while; I've been "busy" recovering from LASEK!

If you're interested in the process of getting vision correction surgery in Korea, check out my latest blog post. There's a link in my bio, or you can Google 'Anonymous of Holland'.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Korea #SouthKorea #Seoul #Seoul_Korea #Gangnam #Sinnonhyeon #BGNEyeClinic #BGN #Eyeclinic #LASEK #LASIK #SMILE #Laservisioncorrection #Visioncorrection #Cityscape #City #Skyline #Simcity #visit_korea #ig_korea
#밝은눈안과 #강남 #신논현 #서울 #대한민국 #라섹 #라식 #스마일 #도시 #도시경관
%d bloggers like this: