Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

65DaysofStatic – 10-07-2009 Tivoli Utrecht. Beter bekend als: Best. Concert. Ever.

Image1

Aldus, gisteren was ik dus naar 65DaysofStatic in Tivoli de helling in Utrag.
Ik was redelijk vroeg weggereden, omdat ik de vorige keer ook al anderhalf uur deed over die 60 kilometer, en ik hoorde dat er dit keer ook weer ‘n hoop files aan zaten te komen. Uiteindelijk viel het nog redelijk mee met het verkeer, ‘t was wel druk, maar nergens was het echt stilstaand (behalve voor het infamous STOPLICHT MIDDEN OP DE SNELWEG in Raamsdonk) en uiteindelijk was ik ver voor schema in Utrecht aangekomen. Ik zeg overigens schema, want als ik ergens heen moet waar ik niet vaak kom, dan print ik epische hoeveelheden aan kaartjes en vertrektijden etc uit zodat ik niet verdwaald raak (en dan raak ik vervolgens alsnog verdwaald omdat ik geen kaart kan lezen -.-‘).
Irgendwo, 2 bussen en 20 minuten later stond ik om 18.00 voor Tivoli. Het gebouw was echt insane klein, en er was nietecht ‘n duidelijke ingang, dus ik maakte eerst nog een rondje om het gebouw heen om te zien of de ingang misschien aan de andere kant was, maar helaas, daar was alles kanaal dus het zal dan toch wel deze kant geweest zijn. Toen heb ik nog even een random roadie lastiggevallen met "Hi, do you know where the entrance is?" en werd ik vriendelijk begroet met een "Oi mate, I havv no clue mate, we’re still jus’ soundchackin’ so you mite be a bit urly mate." (lol australische roadies). Hij vertelde me however wel dat de deuren waarschijnlijk pas rond 19.30 open zouden gaan, en dat bleek uiteindelijk (na anderhalf uur wachten) ook het geval te zijn.

Nu had ik m’n kaartje via de intranets gekocht, alleen er was iets fout mee gegaan want LOL DEM GMAILS dus ik had uiteindelijk geen kaartje, dus ik stond ‘op de lijst’. Dat klinkt inderdaad vrij pimp, maar uiteindelijk kwam het erop neer dat ik me bij de kassa mocht gaan melden (overigens zou de kassachick d’r eigen fanclub moeten hebben) en na wat gewauwel zónder gay grijs polsbandje naar binnen mocht o/ VIP Victory! Ze moeten vaker m’n kaartje kwijt maken.

Gastenlijstvoordewin

Irgendwo, eenmaal binnen bleken de t-shirts maar 12E te kosten (terwijl ik uit ging van 20E want dat is ‘t tegenwoordig overal ><) dus toen kon ik er 2 kopen, aanschouw:

Delicious_tshirt      Ohshitsaspider

Het zaaltje zelf was niet bijzonder hax, maar omdat ik er zo vroeg bij was (en omdat de meeste mensen in het ‘hanggedeelte’ bleven hangen) kon ik delicious helemaal vooraan in het midden gaan staan dus of de rest van de zaal kut was heb ik niet meegekregen =3

Het concert begon met een optreden van de Brabantse (FUCK YEAR m/) post-rock band Atlantis, die (voor een Nederlandse band) nog behoorlijk cool waren. ‘T is jammer dat ze stage presence lackten, want tussen de XTREME hakkende gitarist en "Hey Utrecht…uhhh…hoi!" charismatische lead-guitarist en de epic fail van die eerstgenoemde waarbij constant z’n guitar strap los schoot was de muziek echt wel te pruimen. Een beetje veel van hetzelfde misschien, maar zeker niet onaardig voor ‘n voorprogramma.

Bij 65Days stond ik nogsteeds vooraan (obviously, ik ging m’n hardverdiende plek echt niet opgeven om naar de wc te gaan) en het was in 2 woorden FUKKEN WIN.

65daysofstaticdottodotnotts2009gs5

De drummer kwam op, zette z’n gigantische pauk (denkik? ‘n hoge trommel met hoge randen iig) in ‘t midden van het podium, rochelde erin, en begon als ‘n bezetene te rammen, terwijl bij elke klap z’n rochel als ‘n fonteintje van het leder omhoog schoot. Sure, ‘n beetje ranzig, maar ‘t zag er wel erg cool uit =p
De drummer is overigens zeer win, ik heb nog nooit iemand zo snel zien drummen (zelfs niet bij metaalconcerten) en zulke insane koppen zien trekken xD De rest van de band was overigens ook zeer cool ("Hey, een drumstokje, IK ZAL ER EENS MEE OP M’N BAS SLAAN"), met de gitarist die voor me stond (Paul Wolinski) op kop, met z’n rare dansjes en insane coole manier van spelen. I might’ve just found my new favorite guitarist. Want sinds Jani niemeer in Sonata speelt telt hij natuurlijk niemeer.

65_3_2      65daysofstaticdottodotnotts2009gs7

In ieder geval, ook de lead-dude was erg cool en alle bandleden gingen volledig op in hun muziek en stonden tegen het eind helemaal uitgeput op het podium. Ze straalden gewoon terwijl ze aan het spelen waren en dat enthousiasme vond z’n weerslag in het publiek, waaronder ik zelf, dat helemaal los ging. Ik kan niet zeggen dat ik ooit tijdens een concert gedanst heb, maar eens moet de eerste keer zijn. Shit was so awesome!

65daysofstaticdottodotnotts2009gs1

In de tussentijd heb ik ook nog ‘n plectrum gesnaaid, en na ‘t optreden heeft een van de overigens erg vriendelijke roadies me nog een half kapotgeramd drumstokje gegeven, dus ook wat de loot betreft was de avond een succes!

Datssumwhackstuffbro      Thisstickhaspiercedtheheavens

Verdict: 9.5/10, it’s not EELS with strings, maar daarmee is het ook wel gezegd.
Hier
een utuub filmpje van een live optreden met redelijke kwaliteit geluid.

Overigens heb ik nog niet gezeken over het publiek. Mja, het waren voornamelijk hipsters, maar iedereen was iig boven de 18 dus eigenlijk was er niet zoveel mis mee, en ik stond vooraan naast ‘n coole bebaarde dude die helemaal uit z’n dak ging, dus ik heb niets te zeuren dit keer ^^

And also: Maudy en Karen’s party was meteen daarna! Dat was natuurlijk erg haxe planning, want tegen de tijd dat ik daar aan kwam (rond 1 uur oid?) stond iedereen al op ‘t punt om te vertrekken -.-‘ ‘T was nog wel gezellig, en k was blij dat ze blij waren met hun cadeautjes, maar ‘t was toch haxer geweest als ik er vanaf 20u ofzo bij had kunnen zijn =p
Uiteindelijk ben ik nog asociaal lang blijven hangen omdat ik geen zin had om naar huis te gaan (khad epische energie over van al het vrolijk zijn en rondhopsen bij 65Days) en toen ik rond 4 uur thuis was heb ik nog een aflevering van K-On! gekeken en daarna ben ik dan toch eindelijk maareens naar bedje gegaan.
All in all was vrijdag een zeer haxe dag =3

p.s. Ik lees net dat 65DaysofStatic ook op het GRATIS Bruis! festival in Maastricht komt op Zondag 6 September! Dus als iemand zin heeft om daar mee naar toe te gaa
n?
(Limited tot 2 personen want lol slaapplekken/uberhaupt kamerplek enzo >.>)
(Doch als je dezelfde dag weer teruggaat is ‘t geen probleem natuurlijk =p)
(Informeren aan de kassa (hier of op mijn e-mail dus))

Advertisements

3 comments on “65DaysofStatic – 10-07-2009 Tivoli Utrecht. Beter bekend als: Best. Concert. Ever.

 1. Greet
  11 July 2009

  Damnit, ik heb toch echt iets gemist! Ok ik claim al meteen een plekje voor september! :D

 2. Harry d. Busdriver
  11 July 2009

  De kans dat we daar vooraan komen is nietecht hoog though, ik zag wat foto’s van vorig jaar en ‘t was episch druk. Maar no doubt is ‘t alsnog cool ^^ En free is free =p

 3. Zinzi
  12 July 2009

  Fijn dat je ‘t zo leuk had. Ik zag ‘t youtubefilmpje en vond er niet zo veel aan dus maar goed dat ik niet mee was want dan had ik het vast voor je verpest. ;)

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 11 July 2009 by in Music, Reviews and tagged , , , , , , .

For e-mail updates!

Join 65 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

 • 25,410 Minds Expanded

Instagram

Let's move on to system. #System.
Feel that in your body. The system.
What does it feel like to be part of the system? System.
Is there anything in your body that wants to resist the system? System.
Do you get pleasure out of being a part of the system? System.
Have they created you to be a part of the system? System.
We're going to go on. #Cells.
Do they keep you in a cell? Cells.
When you're not performing your duties do they keep you in a little box? Cells.
#Interlinked.
What's it like to hold the hand of someone you love? Interlinked.
Do they teach you how to feel finger to finger? Interlinked.
Do you dream about being interlinked? Interlinked.
Do you feel that there's a part of you that's missing? Interlinked.
Do you like to connect to things? Interlinked.
What happens when that linkage is broken? Interlinked.
Have they let you feel heartbreak? Interlinked.
Did you buy a present for the person you love? Within cells interlinked.

#Bladerunner2049 #Bladerunner #BR2049 #블레이드러너2049 #블레이드러너 #Korea #SouthKorea #Seoul #LotteCinema #롯데시네마 #kino #키노 #withincellsinterlinked #baseline #영화 #영화스타그램 #무비스타그램 I just saw #Bladerunner #2049 on the biggest #IMAX screen in the world and I'm still kind of reeling from the experience.

It had been so long since I'd seen a genuinely good film that I almost forgot what kind of impact that can have on a person.
Stunning visuals, with every other frame worthy of being a wallpaper, a slow and emotional story that left most of the theater in awe on their way out and another amazing role for the #Goose.

This film singlehandedly saved my opinion on #Sony Pictures, showed that #retro #Scifi can still work in this day and age and clearly established that it is in fact #Villeneuve and not #Jones or #Blomkamp that will save the genre.

#Bladerunner2049 #BR2049 #kino #Seoul #Korea #Yongsan #CGV #용산 #블레이드러너2049 #블레이드러너 #키노 Nothin' but blue skies and red brick.

#Korea #SouthKorea #Seoul #Palace #Deoksugung #traditional #전통 #서울 #덕수궁 #궁전 I fell in love with the beautiful #colors of #Korean temples.

#Korea #SouthKorea #Seoul #Gangnam #Buddhism #Buddhist #Buddha #Monk #Monnik #Bongeunsa #traditional #Temple #religion #Bell #봉은사 #스님 #불교 #서울 #절 #전통 #Chuseok means time for #traditional #Korean #music and #dance #samulnori.
When I first got here, I thought of it as mostly noise, but I found I'm starting to enjoy it more and more.

#추석 #사물놀이 #전통 #남산골 #음악 #한국
#Seoul #Korea #SouthKorea #Namsangol #Holiday #performance #percussion The last #Starcraft of the year has become kind of an emotional moment for me since we found out last year that you can't just expect it to be there in the next.
Hopefully, 2018 will also bless us with an amazing #GSL, exciting #SSL and some smaller tournaments full of the best #competitive #game and #esport ever made: #스타크래프트.

Congratulations to #JinAir #Greenwings #Rogue #이병렬 on his #SuperTournament win, and thanks to #이신형 #INnoVation for looking right at my camera while making that face.
See you all next year!

#SC #SC2 #Korea #SouthKorea #Seoul #Gangnam #afreecatv #gaming #gamer #videogames #progamer #스타2 #스타크래프트2 #e스포츠 #아프리카 #프로게이머 @afreecatvglobal
%d bloggers like this: