Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

W:O:A 2009

Hai gais,

P7310365_2

ik ben net een dag terug uit Wacken (omg wat heb ik heerlijk geslapenin dat fijne bed in die fijne niet -20 graden kamer die ook ‘s ochtendsom 9 uur niet opeens +30 graden wordt) en ik vond het wel eens tijdvoor een fotoreportage + kort verhaal onder elke foto (want ik ben telui om een echt verhaal te maken zoals in 2005 en 06). Er wordtbinnenkort ook een facebook aangemaakt waar alle foto’s op komen, hierkomen alleen de ‘highlights’.

***EDIT: Hier is de faasboek. Er komen ook nog foto’s van W:O:A 05 en 06 en wat andere evenementen and such op wanneer ik er zin in heb.***

Overigens was de web-log weer een teef qua lay-out, dus enjoy de kutheid.

Day 1

P7290315

De heenreis ging erg soepel, ik reed de helft en lwy reed de helft, erwas geen stau, en de auto was fucking awesome (een Ford Mondeo StationBROAAHHHH) dus iedereen was in een vrij goede mood toen we in Wackenaankwamen. Ook de wackenstau naar de campinggrounds was niet heel lang,maar dan stond je ook wel op MOTHERFUCKING AREA V.
(En nee dat is niet goed)

P7290317      P8010427      P7310375_2

De eerste foto zijn onze buren, de Friezen. Eigenlijk hebben we er niet echt tegen gepraat, maar ze waren wel awesome want ze hadden 3 fukken metalbusjes die zo opgesteld waren dat ze geen last hadden van de wind. Die andere twee pics zijn deel van de mensen-op-busjes-collectie van mij en Solange, die helaas niet echt van de grond is gekomen wegens gebrek aan mensen op busjes. De zus van Solange ging namelijk zo van OMGWTFBBQ toen we ‘n foto van een metalshjon op een busje lieten zien, dus vandaar dat ‘t nu een meme is =p

P7290321

De moederneukende WIKINGER bij de Wikingburger. Dat waren dus hueg hamburgers, die ook erg win waren. Al het kanen op Wacken is €5,- maar dan is het 9 van de 10 keer ook wel zoveel dat je meteen genoeg hebt voor de rest van de avond.

P7290323      P7300324      P7300325

De Biergarten! Toen ik nog nooit naar Wacken was geweest dacht ik letterlijk dat het een soort tuin was met boompjes en bierfontijnen >.> Het is dus eigenlijk een soort tuin zonder boompjes, met bankjes en tafels en dronken Duitsers (en 4 bierfontijnen, dat wel). Foto 2 en 3 zijn Gandalf the Gray die fucking waus z’n glas vol bier OP Z’N KOP op de tafel pleurde en toen "OH MY GOD WHAT THE FUCKING SHIT WHAT THE FUCK HAPPENED TO MY FUCKING BEER" ging. We hebben die avond ook nog goede en diepgaande gesprekken gehad, as can be seen here:
"Jij kleine klootzak!"
"Je moeder is een sloerie!"

Day 2

P7300329      P7300332

Het weer was nogal dubieus dit jaar. Het begon al lekker hax, met een superfel schijnende zon waar je niks van merkte omdat het redelijk lekker waaide, waardoor we allemaal episch verbrand waren (zometeen de lolfoto’s) en op de tweede dag werd ik wakker doordat een paar Duitsers "Hey Dutch guys, your tent is taking off, lolz" aan het schreeuwen waren. Ik dacht however dat ‘t over de tent van mij en Solange ging, want die was vrij kut opgesteld en we hadden de 100 haringen nog nietecht in de grond gedaan dus ‘t zeil ging alle kanten op. Maar toen ik uit de tent kwam omdat het te warm was (lol 9 uur ‘s ochtends) zag ik dat de party tent van de don compleet verwrongen half omgeflikkerd was. Hij was helaas niet meer te redden, en de eerste foto is dan ook de don die in de ruines van zijn leven nog enige troost hoopt te vinden. De tweede foto is er een van iemand anders die waarschijnlijk ook niet al te vrolijk wakker werd. Overal op het terrein waren overigens weggeblazen/kapotgeblazen (party)tenten te vinden, wat het leed wel wat dragelijker maakte.
"Epic winds" Een korte documentaire over ‘verdomde kutweer’.

De dagen daarna was het redelijk hax weer, met periodes van zon afgewisseld door random regenbuitjes (niet te veel gelukkig) en verkwikkende briesjes. All in all hebben we al het weer gehad wat er is, maar was het zeker niet slecht.

P7300333

‘Ausser Betrieb’ was deze dude zeker. Een van de vele mensen die random ergens neerploften om hun roes uit te slapen. En hier zie je waar de mensen die hun roes nog aan het opbouwen waren zich mee bezig hielden:
"Beer shower"

P7300335      P7300336

Toen we een tijdje uit bed waren besloten we het dorp in te gaan, aangezien de metalen toch pas aan het einde van de middag begonnen. Een van de leukste dingen is elk jaar weer het dorp ingaan om te zien hoe de bewoners en de metalheads samen coexisteren in een constante waas van bier en vreten. Nadat we een half uurtje in de rij hadden gestaan bij de Edeka voor 4 Wacken biri en een Punica (we hadden immers zelf al huge veel bier en kanen bij) besloten we het grootste gedeelte daarvan alzovast te nuttigen achter op de parkeerplaats, waar de vrolijke meneer die je op de 2de foto ziet vanuit z’n deuropening stond te kijken ‘wat al die vieze metalheads wel niet met z’n dorp aan het doen waren.’
Fun Fact: het dorp Wacken heeft 2.000 inwoners. Op W:O:A 2009 waren 77.000 bezoekers.

P7300338      P7300340

Een foto met een haxe shjon die een Wacken-bull-skull van bierblikjes in elkaar had gezet en een sfeerbeeld van de partystage. W:O:A had dit jaar 5 noteworthy stages, de gigantische True en Black Metal stages, de iets kleinere Party stage (die een geweldig geluid had, unlike de grotere stages), de kleine WET stage (die waarschijnlijk WET stage heet omdat je er constant in de modder staat) en de nog iets kleinere Medieval stage waar de medieval bands optraden.

P7300348      P7300351

De eerste band die ik op W:O:A 2009 zag was Lacuna Coil, which also was fucking awesome. De foto is inderdaad kut, maar we stonden redelijk goed en ze speelden echt geweldig. Ik moet toch eens naar een gewoon concert van ze gaan. De tweede band was Heaven & Hell, bestaande uit legendarische leden van Black Sabbath en de al even (al dan niet meer) legendarische Ronnie James Dio, degene die het m/ populair heeft gemaakt. Ik heb hem dan ook de metal groet gegeven voordat we terug naar onze tentjes gingen om te gaan slapen.

Day 3

P7310355      P7310360      P7310361

De dag zou beginnen met Endstille om 13u, omdat ik me dacht te herinneren dat die band hax was, maar eenmaal aangekomen bleek het keiharde dode metalen te zijn, which none of us liked, dus toen gingen we maar even naar de Party Stage waar de band Retrospect bezig was. Dat was een emoband uit Thailand, en ze waren echt heel schattig. Er stond maar ongeveer 50 man te kijken, maar ze waren zo blij dat ze in Wacken mochten spelen dat ze helemaal glunderden en ‘OMIGAWD WE LOVE YOU SO MUCH’ gingen. It was quite endearing, en de muziek was ook zo slecht nog niet. Daarna was het op de grond zitten en wachten op Gamma Ray.
De grond was overigens een stuk haxer dan afgelopen jaren, want waar ze eerst altijd sto gebruikten om over de modder te flikkeren, gooiden ze er nu preventief houtsnippers op, which actually REALLY helped! Je kon onderhand overal gaan zitten!

P7310362      P7310370      P7310372

Omdat we al redelijk vroeg bij Gamma Straal waren gaan zitten, stonden we vrij hax en konden we genieten van deze wereldberoemde band. Ik ken er persoonlijk niks van (ik kende één nummer, maar dat was een Helloween cover en die kende ik weer alleen omdat Sonata Arctica ‘m ook een keer gecovered had…lolz) maar ze speelden erg goed en ik weet hoe huge ze zijn in de metaalscene.
Meteen na Gamma Straal kwam Tristania, en aangezien die vorig jaar ook vrij win waren ben ik daar maar weer heengegaan. Ze waren minder goed dan de vorige keer, maar nogsteeds vrij hax, en we stonden wederom vrij goed, dus ik was tevreden.
De derde foto is overigens een haxe Nederlander die het een leuk idee vond om tussen de True Stage en de Party Stage een dorpje te bouwen van houtsnippers.


P7310373
      P7310374

Na Tristania gingen we even een ‘klein kaantje’ nemen, zoals je hier links ziet. Overigens waren we rond die tijd al allemaal verbrand (behalve Solange met haar indo-cheats) dus ik probeerde m’n kop af te schermen met m’n haar which turned out…pretty Bullet for my Valentine.

      P7310376     P7310378      P7310377      

Omdat Hammerfall pas om 19.15 begon zijn we tussendoor even naar de tent geweest om te zuuuiiiipen (neuk ja we hadden een koelbox!) en wat chipjes te kanen, en daar zijn deze mooie ‘kijk eens hoe neukend verbrand je bent’ foto’s gemaakt. I’m still very much enjoying the schilfers!

P7310379

Ennnn bij Hamerval was het natuurlijk insanely fucking druk. As always. We zijn nog een stukje naar voren gesneakt maar er was geen beginnen aan. Ze speelden best goed though, al ben ik ze eerlijk gezegd wel een beetje beu aan het worden. Vooral de nieuwe shit heeft gewoon de glans nietmeer die het vroeger had.

P7310381      P7310384

Na Hamerval weer even een kaantje genomen (Nüdeln mit Hünerfleisch natuurlijk, of REIFLEI, dat heb ik ook één dag op) en op de terugweg kwamen we deze meneer tegen die blijkbaar nogal zin had in een ijsje…zoveel zin dat ‘ie er wel mee zou willen..euh..ja.
Rechts de bar in het middeleeuwse dorpje wat dit jaar voor het eerst was gebouwd. Je had een Medieval Market waarin je Mead kon drinken, aan een kampvuur kon zitten, je geld kon verbrassen aan dierenpelzen en plastic zwaarden en waar je bijna constant geentertaind werd door LARP fags die gingen zwaardvechten of met fikkende stokken gingen gooien. Het was een klein gebiedje een stukje weg van het main veld, which was nice want je had er niet heel veel herrie.

P7310387      P7310392

De eerste foto is, zoals je ziet (hohoh) Motírhead. Het was zo moederneuking druk dat we letterlijk gewoon meteen aan de ingang van het terrein zijn blijven staan. En aan de andere kant, voor de Black Metal Stage, was het net zo druk (daar speelde geen andere band ofzo, die mensen waren er om naar Motírhead te kijken). Lemmy was however wel vrij win en net zo’n icoon als Dio, dus het was alsnog de moeite waard (ookal verstond je z’n dronken gemurmel niet echt goed).
Rechts is een foto van Eths, een Fransísischen death/goth metal band die ik vrij hax vind en waar ik Solange maar mee naar toe heb gesleept. Omdat er tussen Motírhead en Eths een half uur zat, en Eths op de WET Stage speelden, konden we helemaal vooraan staan (waar ik overigens nogsteeds ‘plezier’ aan heb in de vorm van een verkankerd linker oor) en heb ik een redelijk hax filmpje kunnen maken (disregard het stuk waar ik vergeet uit te zoomen wanneer ik het publiek film, het waren iig een hoop pittende Fransen):
"Eths"

Day 4

P8010413      P8010416

Een paar sfeershots van de Medieval Market. Links het kampvuur met tafels waar je kon gaan zitten (bijv. om je Nüdeln mit Hünerfleisch op te kanen) en rechts een haxe dude die bijlen gooit. Voor ‘n eypo kon je zelf lekker falen met bijlen of speren gooien.

P8010420      P8010417

Er was die dag ook een ‘martelshow’ maar het werd meer een ‘homo-erotisch BDSM festijn’ waarin uiteindelijk vrij weinig écht pijnlijks gebeurde. Al leek het ‘lol we draaien je nipples rond met een gigantische roestige tang’ wel vrij jammer. Hier steken ze overigens een smeulende stok in z’n broek. Je moet toch wat he?
Toen ik deze haxe tronen zat kon ik het niet laten de don erin te duwen voor een ‘DE DON IS YOUR KING NOW’ foto. Hij’s ook erg goed gelukt =p

P8010422

Omdat Anthrax (alweer een legendarische en fukken oude metalband) af had gezegd, kregen we een uurtje Onkel Tom (een buiten Duitsland compleet onbekende metalshjon) om van te genieten. En we hebben genoten, met briljante nummers als "AUF NACH WACKEN, KOPP IN NACKEN" en "BON SCOTT HAB’ ICH NOCH LIVE GESEHEN" en een enorm enthousiast publiek wat voor 90% uit Duitsers bestond. Onkel Tom Angelripper is hax bevonden!

P8010425      P8010426

De volgende metalen begonnen pas om 18.00, which meant eerst even kanen bij de Asia Wok (DOZE NüDELN!) en daarna terug richting tent. Toen ik de madammen van de Asia Wok
vroeg of ik met ze op de foto mocht,
gingen ze ‘oh dear’ maar ze vonden ‘t wel lollig geloof ik =3
De rechter foto is van een van de mooie tenten waar we langs kwamen op weg naar ons tentenkamp. Die gasten zaten dus letterlijk tenmidden van hun eigen rotzooi en lege flessen en verbrandde shit op een half gesloopte bank bier te drinken…’tis maar wat je leuk vind.

P8010430      P8010434

Vanaf 18.00 begon de haxe metalavond met als kick-off Axel Rudi Pell, de band gebouwd omheen de gitaarkunstenaar Pell, die echt ouderwets goede Heavy Metal speelt. Het geluid op de True Stage was dit keer ook epic, want je kon elk woord wat de zanger zong verstaan (en ja, dat komt idd erg weinig voor, zelfs in kleine zaaltjes). Het was overigens verrassend on-druk voor een zo bekende band als Axel Rudi Pell. Maar mij hoor je niet klagen.
PAIN was vervolgens op de Party Stage, en die Technotrash band was ook erg win. Het is opgericht voor Hypocrisy frontman Peter Tägtgren en het mixt dus metal met een soort techno deuntjes enzo. De texten zijn enorm kut en emo, maar de muziek zelf is erg cool.

P8010447      P8020453

En dan zijn we aangekomen bij de laatste twee bands van W:O:A 2009. Én we zijn aangekomen bij de meest moederneuking awesome performance van heel Wacken, namelijk: Feuerschwanz.
"FEUER!"
"SCHWANZ!"
"NEIN ES HEISST ‘PENIS’!"
"FEUER!"
"PENIS!"
"PENIS!"
"SCHWANZ!"
Feuerschwanz is een onbekende Duitse band die medieval achtige muziek maakt over ridders en saufen. Omdat ze zo onbekend zijn, speelden ze op het allerkleinste podium op Wacken, namelijk het Medieval Stage. Maar daar hadden de organisatoren even niet gelet op het feit dat de band ‘Vuurpenis’ heet (het feit dat schwanz ook staart kan betekenen vergeten we (net zoals de meeste metalheads daar) maar even) en dat veel dronken metalshjonnen dat wel lollig vinden klinken. Het was gigantisch druk en iedereen was bij de soundcheck al helemaal enthousiast:
"Feuerschwanz soundcheck"

Ook tijdens het concert zelf was iedereen natuurlijk nog vol energie, en iedereen was als een mongool aan het rondspringen. Het hielp dat Feuerschwanz een paar haxe dansjes had verzonnen voor het publiek om mee te doen, en dat ze tussendoor constant grapjes maakten. Ook de ‘ode aan de lintworm’ waarbij het hele publiek één gigantische slinger moest vormen was vrij cool, vooral omdat het gewoon zo gezellig voelde om in een grote metalpolonaise rond te springen. All in all was Feuerschwanz echt de gem van W:O:A 2009!
Hier nog een filmpje van Met und Mietzen:
"Met und Mietzen"

P8020453_2

Het laatste concert van Wacken Open Air 2009 was Korpiklaani, waar ik eigenlijk niet meer heen wilde omdat het pas om 1:45 afgelopen zou zijn en ik de volgende ochtend moest rijden en ik ze tóch al zou zien op Paganfest volgende maand, maar ik ben uiteindelijk toch maar gegaan omdat Solange dat graag had. Ze vielen helaas wel tegen, want het geluid op de Party Stage was even niet zo goed omdat Saxon ruim over hun tijd heen aan het neuken waren en omdat ik moederneukend moe was van het al 3 dagen slechts maximaal 6 uur slapen. Niet een heel haxe afsluiter dus, maar het had slechter gekund.

Day 5

P8020457

Weinig foto’s van dag 5, want dat was de dag dat we ‘s ochtends om 10 uur wegreden (nadat ik dus een WHOPPING 5 uur had geslapen) en pas om 22 uur ‘s avonds thuis aankwamen. Er was een GIGANTISCHE MOTHERFUCKING SCHEISSESTAU waarin we gelukkig nog wel wát plezier hebben beleefd met de megafoon die lwy mee had genomen (vooral in de tunnel), maar die other than that niet bepaald aangenaam was. Na de epic stau besloten we naar het eerste het beste parkeerplaats te gaan, en it looked like more metalheads had the same idea. De paar normalfags die daar waren gingen van ‘wat de fuuuuck’ en de kindjes keken hun ogen uit.
Een kort filmpje van een hoekje van de parking hier:
"Metalparking"

En dat was het voor mij, het is nu 2:10, ik ben hieraan begonnen om 23:45, en ik heb slaap.
Oh, en hier is nog de Running Order voor hen die willen zien wat ze gemist hebben (want zo lief ben ik nu eenmaal 0=3)

Running_order

 

Advertisements

5 comments on “W:O:A 2009

 1. niec
  4 August 2009

  cool story bro! But serious, ziet er vrij awesome uit! Doet me denken aan m’n graspop (2005 aight, heb het bandje nog steeds om) alleen ziet dit er veel epischer uit. Nu wil ik ook ;_;

 2. Harry d. Busdriver
  4 August 2009

  Coole geschichte, brüder!
  Je had nogthans meegekund (DAT WORD!) dit jaar, maar volgend jaar ga ik probably niemeer wegens epische centjes en bahtenten enzo. Ik val je anders nog wel een keer lastig als er weer iets hax is =3

 3. Zinzi
  7 August 2009

  =)

 4. Ghislaine
  24 August 2009

  Zo, ik ben weer terug in het land van de levenden (net terug uit lowlands, terug van vakantie x 2, terug van werchter een eeuw geleden en zal weer eens wat Richards lezen en jou eens wat laten horen:D
  nu eerst uurtje maffen…

  *gaapt*

  x

 5. Gem
  24 August 2009

  Richi, ik heb me dood zitten lachen om je WOA-verslag XD Tof dat het zo win was =)

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 3 August 2009 by in Music, Travel and tagged , , , , .

For e-mail updates!

Join 71 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

 • 26,646 Minds Expanded

Instagram

Finally, just for an instant, my life looked just like one of those Apple commercials. It's 시험기간 (test week) in Korea, so cafés are filled to the brim with students sighing profound sighs of despair as they stare blankly at a pile of books and printouts, hoping the knowledge contained within them will somehow seep into their brains if only they sigh loudly enough. It's extra fun to visit cafés around this time of the year, not just because it's infinitely fascinating to observe Korean study rituals, but also because you'll automatically feel great about the fact that you do NOT have any tests to study for and can instead sit back and go through the birthday cards your family sent you for a birthday you almost forgot is now dawning very, very near. Good luck, guys, good luck. 화이팅, 한국 학생들! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ══════════════════════ #Korea #SouthKorea #Seoul #Seoul_Korea #Cafe #Café #Seoulcafe #HUFS #Hankukuniversityofforeignstudies #Midterms #Testweek #Study #Studying #Studygram #Birthday #Birthdaycard #Sony #Tentamenweek #ZuidKorea #Verjaardag #시험기간 #공부 #공부스타그램 #카페 #외대 #외대앞 #외대카페 #생일 #생일카드 #화이팅
If you ever find yourself in Gangnam around dinner time, and, like me, worry about being too poor (or budget conscious!) to pay 'Gangnam prices' for dinner, give this little Japanese restaurant called 'MomoSara' a chance. They serve delicious handmade Japanese style 'Hambageu' for ₩9,500, which is about as cheap as you can hope for around Gangnam. They're located about a 5 minute walk from exit 2. Also, they (unfortunately) didn't pay me to write this ㅋㅋ But sometimes it's nice to write a more 'Korean Instagram'-style post. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ══════════════════════ #Korea #SouthKorea #Seoul #Seoul_Korea #Gangnam #Food #Foodstagram #Japanesefood #Hambagu #MomoSara #Gangnam #Gangnamfood #Japanese #서울 #강남 #강남맛집 #모모사라 #일본음식 #일본집 #맛집 #일본맛집 #함바그 #먹스타그램
In spring, locals and tourists alike can often be seen hunting for that perfect selca with a tree adorned with cherry blossoms in the background to let everyone on their instagram or facebook feed know that spring has started. Being from a country that I guess simply doesn't have any cherry trees, suddenly seeing the roads and campuses of Korea covered in a blanket of pink always brings a smile to my face. It's a shame there's only a limited time to enjoy them. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ══════════════════════ #Korea #SouthKorea #Seoul #Seoul_Korea #cherryblossom #sakura #blossom #spring #flowers #bloom #petals #lente #ZuidKorea #벗꽃 #봄 #서울 #피우다 #꽃 #사쿠라
Seoul, as well as other cities in Korea, has a lot of apartment complexes. This is something we're not really used to back in Europe, but such a large portion of Korean territory consists of mountainous areas that there's little choice but to build up towards the sky. Apartment complexes like this one in Goyang are generally kind of like a mini-village; housing their own supermarket, hairdresser, etc. and because a lot of families live there, restaurants and schools tend to pop up near them. I guess it's every poor student's dream to some day be able to afford to live in a place like this away from the busy city, but not so far away that you cut visit it whenever you feel like it. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ══════════════════════ #Korea #SouthKorea #Seoul #Goyang #Seoul_Korea #City #Spring #Apartmentbuilding #Apartments #Flat #Flats #Koreanliving #Citylife #고양시 #고양 #아파트 #봄
8 years since he debuted at only 13 years old, 조성주, or Maru, has finally managed to bag that prize he so thoroughly deserves. As a fan, I was pretty worried about his opponent being Stats, who is a force to be reckoned with when it comes to PvT, but thankfully Maru reminded me and everyone else who might have doubted him that his skill is second to no one. Incidentally, his father also made a big impression on the fans in the Afreeca studio, with his relentless and completely adorable show of support for his son. Congratulations, Maru, and see you again in Season 2! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ══════════════════════ #Korea #SouthKorea #Seoul #Starcraft #Starcraft2 #SC2 #GSL #GSLFinal #Maru #Stats #Terran #Protoss #JinAir #esports #esport #gaming #gamer #progamer #Afreecatv #스타크래프트 #스타크래프트2 #스타2 #조성주 #김대엽 #팬 #테란 #프로토스 #진에어 #진에어그린윙스 #아프리카tv
Jin Air Greenwings Maru finally overcame his GSL curse and advanced to the finals last Saturday! He played 6 nail-biting back and forth matches against Dark, one of the best Zerg players out there and my personal favorite Zerg, but as a huge Jin Air fan I'm really happy Maru managed to pull through. On to the finals this weekend! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ══════════════════════ #Korea #SouthKorea #Seoul #GSL #Starcraft #Starcraft2 #SC2 #Terran #Zerg #Maru #Dark #Progamer #Gamer #Gaming #JinAir #Blizzard #스타 #스타2 #스타크래프트 #스타크래프트2 #조성주 #박령우 #테란 #저그 #프로게이머 #게이밍 #블리자드 #아프리카 #아프리카tv #진에어
%d bloggers like this: