Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

Spotlight on: Mammoth (2006)

"Today, we pray to nike"
Mammoth


Mammoth kan in een notendop als volgt worden omschreven: een zombie mammoet wordt door aliens geactiveerd en gaat los in een klein dorp.
Zoals was te verwachten waren de 4 star (out of 10) reviews op IMDB niet van de lucht, "Bad writing; bad special effects; bad acting; bad movie", maar I, accustomed to the finer things in life, keek (zoals gewoonlijk) door deze reviews van gevoelloze mensen heen en vond een film die voor liefhebbers van B-horrorfilms (en als je daar niet van houdt, waarom lees je dit dan nog?) alles in zich heeft om een regelrechte 'topper' te zijn.

Ten eerste is het duidelijk dat de makers hun klassiekers kennen, en dat de film met veel liefde voor het genre is gemaakt. Sure, de CG mammoet is inderdaad epische faal, maar het design van het beest zelf is vrij cool (met loshangende stukken vlees, uitstekend bot en rare kwijlmond) en de manier waarop 'ie slechts spaarzaam gebruikt wordt maar toch een constante dreiging blijft is erg goed gedaan.
De hoofdrol wordt in deze film gespeeld door Summer Glau (inderdaad de reden dat ik 'm in the first place heb gedownload) die aanvankelijk een zeer sterke rol neerzet als cliché slachtoffertje; een rol die in de loop van de film een stuk origineler wordt, en dan vooral vanwege de relatie met haar vader (gespeeld door 'die gast die ook in The Invisible Man (de serie) zat') die goed uitgediept wordt (iets waar zelfs de grootste triple A horrorfilms nog een puntje aan kunnen zuigen). Ook de opa van Summer wordt erg hax neergezet, en het feit dat hij een filmgek is laat ook weer duidelijk zien dat de makers zich enorm hebben vermaakt bij het produceren van deze film.

Large_mammothscene

Ik zei eerder dat alle ingrediënten voor een goede B-horrorfilm in Mammoth aanwezig waren; we hebben dus een zombie (een zombie dier zelfs, en eentje van huge proporties), aliens, tieners in de problemen, én "Men in Black". Ik verwachtte half dat ze hun 'flashie thingies' naar boven zouden halen toen ze bij de opa van Summer aanbelden. Het hele OMG DE OVERHEID NUKET JE STAD ALS JE NIET MEEHELPT is ook weer een voorbeeld van een heerlijke genreklassieker en als je dat af wil schrijven als "bad writing", ga je gang, maar iedereen weet dat dit soort films niet serieus bedoeld zijn.

 

In ieder geval, Mammoth is dus fucking awesome, so you should download it here (mediafire) (de download links staan onderdaan, in de comments) or here (megaupload). Hij was helaas niet als torrent te vinden, maar deze shit werkt ook en mediafire is nog sneller dan torrents soms.
Hier zijn de subs.
Deze subs zijn ook weer een prize op zich, want as usual is het door een tweetal braindead monkeys getypt, die van "The Empire Strikes Back (Star Wars) always was his favorite movie", "When Paris Strikes Back was altijd al zijn favoriete film" kunnen maken. Only in dutch subtitling can you find craftsmanship like this! But alas, er zijn geen engelse subs en ook geen betere Nederlandse, so it'll have to do. Je kan altijd nog een drinking game spelen elke keer als je een gigantische fout in de vertaling ziet, drunkness guaranteed!

Advertisements

5 comments on “Spotlight on: Mammoth (2006)

 1. Niec
  10 October 2009

  whohoho deze gaat gekeken worden! En waarom heb je lame slechte ondertitels nodig als ze in het engels zijn? Behalve als ze zo slecht zijn dat er idd erop gedronken wordt, which is a good idea btw.
  Heb al lang geen B’s meer gezien maar dit x wel Up van Pixar en eindelijk een kinderfilm die weer goed bezig is in mijn mening (en ik heb een moeilijke mening :p). Er kwam zelfs bloed in beeld! En had ik al verteld dat ik al een jaar in het bezit ben van dr Horrible and it’s awesome!

  Hopelijk tot snel!

 2. Harry d. Busdriver
  11 October 2009

  Ik kijk altijd alles met ondertitels, want ik heb regelmatig dat er ‘n ontploffing is ofzo, of de muziek is te hard, of de sound effects, en dan krijg ik niet goed mee wat er gezegd wordt. Dus ik gebruik altijd engelse ondertitels (de Nederlandse kloppen meestal NIET PRECIES HOLY SHIT) maar als ‘t niet kan, dan moet ‘t maar in ‘t gebrekkig Nederlands.
  Over kinderfilms die de goede kant op gaan gesproken; de nieuwe Disney film, The Princess and the Frog, is eindelijk weer handgetekend! o/

  “And I won’t feel…a thing…”

 3. Niec
  12 October 2009

  Princes and the frog -_-‘ pluspunt dat t getekend is maar daar is alles mee gezegd. Een hele nare blackedy (black comedy) van disney, een verschrikkelijke keus; laten we voor de correctheid deze keer een film maken met alleen maar afro americans. En hoe ze worden neer gezet vind ik al helemaal beschamend, dat accent, dat overdreven acteren. Weet niet of iemand daar überhaupt trots op moet zijn…
  Nee dan kijk ik meer uit naar Rapunzel van disney. De concept art is echt prachtig en hoop dat ze dat beter aan gaan pakken. http://animatie.blog.nl/disney/2009/10/12/knappe-concept-art-en-stem-voor-rapunzel#more-2515

  en ik zal zeggen wat ik van mammoth vind :)

 4. Harry de B. SHOULD BE STUDYING
  14 October 2009

  >zal de stem van Rapunzel vertolkt worden door Mandy Moore
  Hohoho kwaliteit.

  Maar je hebt gelijk, al die personages in Princess and the Frog zijn fukken Chris Rock! Maarja, handgetekend is handgetekend, beter dan nóg een CG pixar film.
  Als Rapunzel ook gewoon getekend is ziet dat er inderdaad interessanter uit. Al zal ik voor allebei niet staan te trappelen =p

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 8 October 2009 by in Film, Reviews and tagged , , , .

For e-mail updates!

Join 63 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

 • 24,761 Minds Expanded

Instagram

It feels like only yesterday when we all arrived in #Korea 3 years ago on the first day of our #KGSP #scholarship, but now it has already become time to say goodbye to many of you. Congratulations on your #graduation, and all the best in the rest of your lives ㅜ.ㅜ If I don't post anything for a long time...
Please call the police. 
#Annabelle #애나벨 #doll #인형 #creepy #무서워 #ComicCon #Seoul #SeoulComicCon #Korea #코믹콘 #서울코믹콘 #코엑스 These guys are so good they deserve their own post. Amazing #Rey and #KyloRen #cosplay at #SeoulComicCon in #COEX.

There were lots of great cosplayers, but these guys put so much thought and work in their #costume that they felt like the real deal. 
#StarWars #ComicCon #Korea #스타워즈 #카일로렌 #레이 #코스프레 #서울코믹콘 #코믹콘 #코엑스 Once upon a time in #Korea. 
#남산골 #namsangol #hanok #한옥 #traditional #전통 #Korean #hanokvillage #Seoul #서울 #history #historical #한옥마을 The #seoulillustrationfair was as wonderful as ever. I found loads of great #art, #illustrations and #cards and even asked for the #artist signature on some of them.

The #SIF is still on until this sunday at Hall D of #COEX in #Gangnam, #Seoul, so don't hesitate to stop by and see the work of some of #Korea's most amazing artists. 
#서울일러스트레이션페어 #일러스트
#일러스트레이션 #엽서 #작가 #아트

@grafolio @beuseful2013 @OUTER_UNIVERSE @parknyam @46_jihye @mingee_lee
%d bloggers like this: