Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

District 9 – A short review

So I just came back from watching District 9, and thought I’d tell you what I thought of it.

District9poster_2


What we liked (in order of awesome):

1. It’s an experimental movie
Je verwacht een film als District 9 in deze tijd niet. In een tijd van economische onrust waarin sequel na sequel en inhoudloze stervehikelen by the dozens uitgekotst worden, verwacht je een Transformers 3 of een nieuwe Tarantino film, maar geen film zonder sterrencast, zonder buzz (of die moet ik gemist hebben) en met erg onconventionele storytelling, editing en camerawerk. Alles aan District 9 voelt fresh: de setting, het plot, de aliens, je hebt nog nooit iets quite like it gezien en alleen al daarvoor zou ik iedereen aanraden erheen te gaan.

2. The Prawns
De aliens, ‘prawns’, zijn fucking awesome. Het zijn dus een soort garnalen, alleen dan in allerlei vreemde kleurencombinaties en met een stuk meer bewegende onderdelen. Uit de trailers dacht ik dat het mensen in rubber pakken waren; dat waren het helaas niet het geval (it’s a lost art, you wouldn’t understand) maar de special effects waren vrij realistisch. Bovendien zijn de Prawns al vanaf het begin van de film een stuk sympatieker dan de mensen; ze zitten op een vreemde planeet, afgescheiden van hun ras, in een sloppenwijk in Afrika gestauwd en moeten leven op kattenvoer en dierlijk afval. En dan worden ze na 20 jaar ook nogeens geweldadig uit hun sloppenwijken gegooid. Het is duidelijk dat de writers wilden dat je je met de aliens zou identificeren in plaats van met de mensen, en dat de Prawns in hun eigen taal tegen elkaar praten helpt daar enorm bij. Het wordt meteen akelig menselijk als er zo’n Prawn in rags op z’n knieën voor z’n huis zit, smekend voor zijn leven.

3. The gritty realism
Which brings me tot het derde grote goed van deze film: het realisme. De setting is enorm geloofwaardig, de wereld die eigenlijk slechts in de eerste 10 minuten wordt geschapen wordt op zo’n vanzelfsprekende wijze voorgesteld dat het bij de kijker nieteens op komt eraan te twijfelen. Dit realisme wordt door de gehele film doorgetrokken, door gebruik te maken van handycam beelden, stoffige omgevingen waarin je niet alles kan zien, camera’s die duidelijk gedragen worden en geloofwaardige special effects die op geen enkel moment in negatieve wijze opvallen tegen de rest van de wereld.

4. The Avatar trailer
Voordat de film begon, werden we getrakteerd op de trailer van James Cameron’s Avatar, een film waar ik al maanden enorm veel over aan het lezen en het hypen ben, maar waarvan ik op een of andere manier nog geen trailer had gezien. Wel, de trailer was fucking awesome. I had a huge grin on my face.

5. The weapons
De alien wapens, die overigens slechts spaarzaam worden gebruikt tot tegen het eind, zijn motherfucking awesome. HAI, WAZZAP, DIT IS EEN FUCKING HUGE WITTE GUN MET AAN DE VOORKANT ‘N SOORT MINIVULKAANTJE WAAR FUCKING AIR RIPPLES UIT KOMEN, WHATCHA GONNA DO NOW, PUNK!?

What we didn’t like (in order of awfulness):

1. The obvious sequel setup
Nu, ik zeg niet dat ik per se tegen een sequel ben (al vind ik wel dat het in dit geval beter bij één film kan blijven) maar ik ben wel tegen films die er vanaf ‘t begin al vanuit gaan dat er wel een sequel komt. Ten eerste omdat Sin Episodes dit ook deed AND LOOK WHAT HAPPENED THERE en ten tweede omdat het meestal betekent dat de eerste film met een kuteind opgescheept wordt. Bij District 9 is het einde niet heel kut, maar ze hadden ‘t beter af kunnen ronden.

2. The setup
Nu, de wereld en de sfeer enzo waren dus awesome, maar het begin is zo ongeloofwaardig. De aliens komen dus naar de aarde, blijven hangen boven Johannesburg, heel de wereld gaat OHMIGAAWWWDD ALIENS en wat doen de overheden van de wereld direct na first contact? Ze gooien alle aliens in een sloppenwijk in Afrika.
Wat?
Serieus, wat? Ik heb totaal geen problemen met mezelf op laten gaan in de meest idiote werelden en scenario’s, maar als je een alternatieve wereld schildert die precies hetzelfde is als deze met als enige verschil dat er aliens zijn, LAAT DE MENSHEID DAN REAGEREN ZOALS DE MENSHEID ZOU REAGEREN. Er is no fucking way dat we ooit een fucking master race met technologie waar we nieteens van kunnen dromen in krotten gooien en hun moederschip maar gewoon daarboven laten hangen gedurende 20 jaar. Come on.

3. The ADHD
Het gritty realism was nice, maar dat gecombineerd met de manier waarop het verhaal verteld werd, zorgde voor één grote, snel gecutte, rollercoaster ride. Sommige mensen mogen dat misschien erg hax vinden, en ja je zit er constant door op het puntje van je stoel, maar het wordt echt te veel op een gegeven moment.

4. The editing
Which brings me to my last point: het editen. De film duurt iets korter dan 2 uur, maar ergens in het midden zitten gewoon zoveel nutteloze en vooral veel te langzame scenes dat ik het gevoel heb dattie echt wel wat korter had kunnen zijn en daarmee ook een stuk beter. Nu ben ik zéker niet iemand die houdt van steven-seagal-sized films (van 80 minuten) maar ik hou er ook niet van als een film niet goed loopt, en daar heeft D9 toch een beetje last van.

5. Missing bits
Oeps, ik had nog een punt. Vanaf het begin van de film zat ik al te wachten op THE GREAT FUCKING REVOLT waarin de Prawns het eindelijk beu zouden zijn behandeld te worden als tuig en op zouden staan en wat fucking human ass zouden gaan kicken….but it didn’t happen. Als er één film vraagt om een revolt, dan is het deze wel. Dat had echt goddamn glorious kunnen zijn! Maar helaas.
Wat ook ontbrak was een paar interessante shots van de binnenkant van het Mothership. Het schip was zoals alles in de film erg cool en realistisch ontworpen van buiten, maar ik had het graag nog van binnen gezien.

District9

Goed, maar waar komt het dan op neer?
Het komt neer op; watch this movie, it’s awesome, even though it does have it’s flaws and I wasn’t completely blown away by it.

Verdict: 8.2/10

Advertisements

3 comments on “District 9 – A short review

 1. Niec
  12 October 2009

  Damn you for pro number 4 daaaaaaamn you!!!

  Maar D9 is leuk! Vond het juist goed dat de aliens niet in opstand kwamen want anders was het weer voorspelbaar geweest en zoals alle aliens film dat de aliens de slechterik zijn.

 2. Niec
  12 October 2009

  Avatar is de nieuwe Twilight voor guys XD Sorry die moest nog even :p

 3. Harry d. Busdriver WHY THE HELL IS EVERYTHING CENTERED!?
  14 October 2009

  Lol centering. Ik fucking haat web-log.

  Maarre, als Avatar uit is en hij attract idd ‘n schijtlading furries, DAN is het de Twilight voor mannen (dan trekken ze immers allebei ‘the lowest common demeanor’ aan) maar ik denk niet dat dat gaat gebeuren (anders had ik vast op 4chan al wel wat tekenen gezien =p).

  En ik zou de aliens niet als ‘slecht’ bestempelen als ze in zo’n geval zouden rioten hoor, ik vond juist dat de film daar helemaal naartoe aan ‘t bouwen was, you know, alzovast een justificatie aan ‘t geven VOOR WANNEER ‘T ZOU GEBEUREN >.>

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 10 October 2009 by in Film, Reviews and tagged , .

For e-mail updates!

Join 72 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

 • 27,386 Minds Expanded

Instagram

👹🇰🇷 #대한민국화이팅 🇰🇷👹 오늘은 못 이겼는데, 끝까지 응원할게! Unlike my home country of the Netherlands, Korea actually qualified for the World Cup, so I thought it was only right for me to go show my love and 열 for my second-favorite country in the world. Gwanghwamun was packed to the brim with people, which made for a really great atmosphere in spite of the buses constantly blocking our view of the screens that had been erected (because closing off streets is WAY too European). Unfortunately, we didn't manage to win, but I think we played a pretty decent match tonight. No matter what the future holds for the Korean team, I'll always be cheering for them! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ══════════════════════ #Korea #SouthKorea #Seoul #Seoul_Korea #WorldCup #WorldCup2018 #SwedenKorea #KoreaSweden #Cheer #Football #Soccer #Voetbal #Gwanghwamun #대한민국 #월드컵 #월드컵2018 #축구 #한국스웨덴 #스웨덴한국 #거리응원 #응원 #광화문 #광화문광장
TY usually tries to slip out of the studio as quickly as possible, so I was surprised to see him having a small fan meeting after the matches today. He played some amazing games against GuMiho, and as a fan I couldn't be happier to see that his form has been improving again. He's always been my favorite Terran, so I hope he'll be continuing on this path to success. The rematch for the 2016 GSL Season 1 finals between TY and Zest is slated for coming Wednesday, so definitely come down to the AfreecaTV studio if you have the opportunity! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ══════════════════════ #Afreecatv #GSL #Starcraft #Starcraft2 #SC2 #Zest #Protoss #TY #Terran #Progamer #Progaming #Gamer #Gaming #eSports #Signature #스타 #스타크래프트 #스타2 #스타크래프트2 #전태양 #주성욱 #테란 #프로토스 #e스포츠 #게이밍 #프로게이머 #게이머 #아프리카tv #싸인
Thanks to my thesis taking up pretty much every waking hour of my time, I haven't been able to see any GSL matches this season. Thankfully, now that I successfully completed my defense, it is once again 스타크래프트 타임! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ══════════════════════ #Korea #Afreeca #Afreecatv #GSL #Starcraft #Starcraft2 #SC2 #Zest #Protoss #TY #Terran #Progamer #Progaming #Gamer #Gaming #eSports #스타 #스타크래프트 #스타2 #스타크래프트2 #전태양 #주성욱 #테란 #프로토스 #e스포츠 #게이밍 #프로게이머 #게이머 #아프리카tv #아프리카
"We laymen have always been intensely curious to know ... from what sources that styrene being, the creative writer, draws his material, and how he manages to make such an impression on us with it and to arouse emotions of which, perhaps, we had not even thought ourselves capable." - Freud, 1908 My thesis on the use of Mentor Texts to teach creative writing is finally done! I successfully completed my defense today, and will be making the final revisions in the next couple of days. It has been a long and exhausting ride from the drawing board to the final line of text, but I think I've come up with something to be proud of. A big thank you to my friends and family, who supported me throughout my two year academical adventure. And an even bigger thank you to my thesis advisor Dr. Lim Hyun Woo, without whom my thesis wouldn't have been possible, and to Lee Ji Yeon, without whom I might not have even made it this far. The road ahead is still long and full of difficulties, but at least the first big hurdle has been taken. Bring on the rest. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ══════════════════════ #Korea #SouthKorea #Seoul #Seoul_Korea #Thesis #Thesisdefense #Pass #Passed #HUFS #TESOL #Education #EnglishEducation #Hankukuniversityofforeignstudies #University #외대 #한국외국어대학교 #한국외대 #논문 #논문발표 #졸업 #합격 #영어교육
There's a reason I haven't been posting much lately, and that reason is that it's thesis season in Korea right now. As a Master student in his last semester, I am very much feeling the pressure! I wrapped up the data collection for my thesis about a week ago, and the entire thing should be finished and submitted in...three days from now. So basically, all I've been doing for the past few weeks has been sitting in front of my computer, looking at data, listening to smooth jazz playlists on youtube and praying I somehow manage to get all of this stuff together in time to graduate. Let's hope I'll get a chance to shoot more interesting things than just this picture of some flowers I found on my 3AM life-contemplating walk very soon. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ══════════════════════ #Korea #SouthKorea #Seoul #Seoul_Korea #Thesis #thesisdefense #writing #homework #graduation #HUFS #TESOL #Education #university #flowers #midnight #night #painting #studentlife #한국외국어대학교 #한국외대 #외대 #논문 #논문발표 #논문준비 #연구 #졸업 #꽃 #학생생활
This weekend the 156th Seoul Comic World was hosted in SETEC in Gangnam. Comic World is a little like the Japanese Comiket: a large event where individual artists or art circles are given the chance to show off and hopefully sell their work to a huge community of anime and manga fans. Unlike Comiket though, Comic World is hosted at least once a month, either in Seoul or in Busan. And tickets are only ₩5000! One of the greatest things about this event is how all the goods are so cheap. Cards usually go for ₩800 or ₩1,000; posters for ₩3,000; key chains for ₩5,000 and you can even get little plastic cutouts of characters you can put on your desk for about ₩15,000. The other greatest thing are the cosplayers: people who worked for weeks or months on a costume to show off their love for a certain character. Unfortunately, the bad weather yesterday meant there weren't many opportunities for taking pictures, but when the weather's good you'd be in for a treat! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ══════════════════════ #Seoul #Korea #SouthKorea #Seoul_Korea #ComicWorld #SeoulComicWorld #Anime #Manga #Comics #Deadpool #Spiderman #Ash #EvilDead #Cosplay #Marvel #Avengers #Pokemon #서울코믹월드 #코믹월드 #아니메 #만화 #코믹 #데드풀 #스파이더맨 #애시 #이블데드 #코스플레이 #마블 #어벤져스 #포케몬
%d bloggers like this: