Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

District 9 – A short review

So I just came back from watching District 9, and thought I’d tell you what I thought of it.

District9poster_2


What we liked (in order of awesome):

1. It’s an experimental movie
Je verwacht een film als District 9 in deze tijd niet. In een tijd van economische onrust waarin sequel na sequel en inhoudloze stervehikelen by the dozens uitgekotst worden, verwacht je een Transformers 3 of een nieuwe Tarantino film, maar geen film zonder sterrencast, zonder buzz (of die moet ik gemist hebben) en met erg onconventionele storytelling, editing en camerawerk. Alles aan District 9 voelt fresh: de setting, het plot, de aliens, je hebt nog nooit iets quite like it gezien en alleen al daarvoor zou ik iedereen aanraden erheen te gaan.

2. The Prawns
De aliens, ‘prawns’, zijn fucking awesome. Het zijn dus een soort garnalen, alleen dan in allerlei vreemde kleurencombinaties en met een stuk meer bewegende onderdelen. Uit de trailers dacht ik dat het mensen in rubber pakken waren; dat waren het helaas niet het geval (it’s a lost art, you wouldn’t understand) maar de special effects waren vrij realistisch. Bovendien zijn de Prawns al vanaf het begin van de film een stuk sympatieker dan de mensen; ze zitten op een vreemde planeet, afgescheiden van hun ras, in een sloppenwijk in Afrika gestauwd en moeten leven op kattenvoer en dierlijk afval. En dan worden ze na 20 jaar ook nogeens geweldadig uit hun sloppenwijken gegooid. Het is duidelijk dat de writers wilden dat je je met de aliens zou identificeren in plaats van met de mensen, en dat de Prawns in hun eigen taal tegen elkaar praten helpt daar enorm bij. Het wordt meteen akelig menselijk als er zo’n Prawn in rags op z’n knieën voor z’n huis zit, smekend voor zijn leven.

3. The gritty realism
Which brings me tot het derde grote goed van deze film: het realisme. De setting is enorm geloofwaardig, de wereld die eigenlijk slechts in de eerste 10 minuten wordt geschapen wordt op zo’n vanzelfsprekende wijze voorgesteld dat het bij de kijker nieteens op komt eraan te twijfelen. Dit realisme wordt door de gehele film doorgetrokken, door gebruik te maken van handycam beelden, stoffige omgevingen waarin je niet alles kan zien, camera’s die duidelijk gedragen worden en geloofwaardige special effects die op geen enkel moment in negatieve wijze opvallen tegen de rest van de wereld.

4. The Avatar trailer
Voordat de film begon, werden we getrakteerd op de trailer van James Cameron’s Avatar, een film waar ik al maanden enorm veel over aan het lezen en het hypen ben, maar waarvan ik op een of andere manier nog geen trailer had gezien. Wel, de trailer was fucking awesome. I had a huge grin on my face.

5. The weapons
De alien wapens, die overigens slechts spaarzaam worden gebruikt tot tegen het eind, zijn motherfucking awesome. HAI, WAZZAP, DIT IS EEN FUCKING HUGE WITTE GUN MET AAN DE VOORKANT ‘N SOORT MINIVULKAANTJE WAAR FUCKING AIR RIPPLES UIT KOMEN, WHATCHA GONNA DO NOW, PUNK!?

What we didn’t like (in order of awfulness):

1. The obvious sequel setup
Nu, ik zeg niet dat ik per se tegen een sequel ben (al vind ik wel dat het in dit geval beter bij één film kan blijven) maar ik ben wel tegen films die er vanaf ‘t begin al vanuit gaan dat er wel een sequel komt. Ten eerste omdat Sin Episodes dit ook deed AND LOOK WHAT HAPPENED THERE en ten tweede omdat het meestal betekent dat de eerste film met een kuteind opgescheept wordt. Bij District 9 is het einde niet heel kut, maar ze hadden ‘t beter af kunnen ronden.

2. The setup
Nu, de wereld en de sfeer enzo waren dus awesome, maar het begin is zo ongeloofwaardig. De aliens komen dus naar de aarde, blijven hangen boven Johannesburg, heel de wereld gaat OHMIGAAWWWDD ALIENS en wat doen de overheden van de wereld direct na first contact? Ze gooien alle aliens in een sloppenwijk in Afrika.
Wat?
Serieus, wat? Ik heb totaal geen problemen met mezelf op laten gaan in de meest idiote werelden en scenario’s, maar als je een alternatieve wereld schildert die precies hetzelfde is als deze met als enige verschil dat er aliens zijn, LAAT DE MENSHEID DAN REAGEREN ZOALS DE MENSHEID ZOU REAGEREN. Er is no fucking way dat we ooit een fucking master race met technologie waar we nieteens van kunnen dromen in krotten gooien en hun moederschip maar gewoon daarboven laten hangen gedurende 20 jaar. Come on.

3. The ADHD
Het gritty realism was nice, maar dat gecombineerd met de manier waarop het verhaal verteld werd, zorgde voor één grote, snel gecutte, rollercoaster ride. Sommige mensen mogen dat misschien erg hax vinden, en ja je zit er constant door op het puntje van je stoel, maar het wordt echt te veel op een gegeven moment.

4. The editing
Which brings me to my last point: het editen. De film duurt iets korter dan 2 uur, maar ergens in het midden zitten gewoon zoveel nutteloze en vooral veel te langzame scenes dat ik het gevoel heb dattie echt wel wat korter had kunnen zijn en daarmee ook een stuk beter. Nu ben ik zéker niet iemand die houdt van steven-seagal-sized films (van 80 minuten) maar ik hou er ook niet van als een film niet goed loopt, en daar heeft D9 toch een beetje last van.

5. Missing bits
Oeps, ik had nog een punt. Vanaf het begin van de film zat ik al te wachten op THE GREAT FUCKING REVOLT waarin de Prawns het eindelijk beu zouden zijn behandeld te worden als tuig en op zouden staan en wat fucking human ass zouden gaan kicken….but it didn’t happen. Als er één film vraagt om een revolt, dan is het deze wel. Dat had echt goddamn glorious kunnen zijn! Maar helaas.
Wat ook ontbrak was een paar interessante shots van de binnenkant van het Mothership. Het schip was zoals alles in de film erg cool en realistisch ontworpen van buiten, maar ik had het graag nog van binnen gezien.

District9

Goed, maar waar komt het dan op neer?
Het komt neer op; watch this movie, it’s awesome, even though it does have it’s flaws and I wasn’t completely blown away by it.

Verdict: 8.2/10

Advertisements

3 comments on “District 9 – A short review

 1. Niec
  12 October 2009

  Damn you for pro number 4 daaaaaaamn you!!!

  Maar D9 is leuk! Vond het juist goed dat de aliens niet in opstand kwamen want anders was het weer voorspelbaar geweest en zoals alle aliens film dat de aliens de slechterik zijn.

 2. Niec
  12 October 2009

  Avatar is de nieuwe Twilight voor guys XD Sorry die moest nog even :p

 3. Harry d. Busdriver WHY THE HELL IS EVERYTHING CENTERED!?
  14 October 2009

  Lol centering. Ik fucking haat web-log.

  Maarre, als Avatar uit is en hij attract idd ‘n schijtlading furries, DAN is het de Twilight voor mannen (dan trekken ze immers allebei ‘the lowest common demeanor’ aan) maar ik denk niet dat dat gaat gebeuren (anders had ik vast op 4chan al wel wat tekenen gezien =p).

  En ik zou de aliens niet als ‘slecht’ bestempelen als ze in zo’n geval zouden rioten hoor, ik vond juist dat de film daar helemaal naartoe aan ‘t bouwen was, you know, alzovast een justificatie aan ‘t geven VOOR WANNEER ‘T ZOU GEBEUREN >.>

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 10 October 2009 by in Film, Reviews and tagged , .

For e-mail updates!

Join 70 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

 • 26,487 Minds Expanded

Instagram

Korean food comes in many shapes and sizes, but one of the most famous and well liked among tourists must be the humble #Bibimbap.
Usually not much more than a bowl of rice into which you mix (bibida in Korean) various vegetables, topped off with some spicy gochujang, bibimbap is a staple food that can be found almost anywhere and at very reasonable prices.

There's also quite a few traditionally styled restaurants such as the one in the picture that serve a bit more 'up-scale' versions that resemble the food royalty used to eat many centuries ago.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Seoul #Korea #SouthKorea #Seoul_Korea #SeoulKorea #Namsan #MongmyeokSanbang #Restaurant #KoreanRestaurant #Gochujang #Traditional #Food #Foodstagram #Koreanfood #Hanok
#서울 #남산 #목멱산방 #비빔밥 #고추장 #밥 #먹스타그램 #푸드그램 #전통 #한옥 #맛집 #남산맛집 You couldn't tell from this picture, but spring has suddenly been unleashed in Korea! We went from actual snow not much more than a week ago to 6° and now 22° today.

Originally, Koreans were always very proud of their '사계절' - 4 seasons. In the past few years though, fall and spring have been reduced to mere weeks as golden brown leaves freeze off the trees in 'fall' and cherry blossoms bloom in tropic temperatures in 'spring'.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Korea #SouthKorea #Goyang #Spring #Seasons #4seasons #fall #landscape #traintracks #tracks
#4계절 #계절 #봄 #가을 #고양 #선로 대한민국 만세!
Today is a holiday in Korea; the remembrance of the March 1st movement, which marked the beginning of the Korean people standing up to their Japanese oppressors in the early 20th century.

Unfortunately, instead of celebrating this important day in Korea's history, some people use it as an excuse to push their pro-박근혜 agenda. Former president Park Geun-Hye has been incarcerated for months now while on trial on 18 charges, including bribery, coercion, abuse of power and the leakage of government secrets during her ill-fated presidency. In spite of the overwhelming evidence against her, there are still some (almost exclusively senior) citizens who believe she should be reinstated as the legal president of Korea.

In spite of the fact that I don't agree with their politics, seeing everyone singing and waving the 태극기 together did make me feel good, although being one of the only foreigners in a crowd of riled up Koreans also reminded me that I'll never truly be part of their society.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Seoul #Korea #SouthKorea #Seoul_Korea #March #Demonstration #Rally #Parade #Politics #Flag #Gwanghwamun #Taegukgi #Japan #Occupation #Independence #gyeongbokgung
#Optocht #ZuidKorea #Demonstratie
#서울 #삼일 #삼일절 #광화문 #태극기 #대한민국 #만세 #대한민국만세 #삼일운동 #3월1일 #경복궁 More pictures from the Line store in Itaewon. I love it when a brand sets up something as elaborate as this; I can't stop myself from wanting to take pictures. 
These are also the first post-LASEK pictures I'm in! It is extremely strange to see myself in pictures without glasses, and I still feel kind of 'naked' when I go out without them, but it's already something I know I'll never regret!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Seoul #Korea #SouthKorea #Seoul_Korea #Itaewon #Line #LineMessenger #LineStore #LineKorea #LineFriends #LineFriendsStore #LineFriendsItaewon #Store #Cute #Bear #Plush #Dollhouse #Emoticon #Emoji
#서울 #이태원 #라인 #라인프렌즈 #라인프렌즈스토어 #라인프렌즈샵 #라인프렌즈이태원 #외국인 #네덜란드 One of the many things I love about Korea is that it has way more 'themed stores' than my own country. For some reason, some companies or brands such as Ghibli, Gundam, Kakao or, as in these pictures, Line, decide to spend millions creating beautiful flagship locations that feel like a mix of an exhibition space and a regular store.

This was the first time I visited the Line store in Itaewon since I'm not very interested in either Line nor Itaewon, but it was definitely a really cute sight to behold.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Korea #SouthKorea #Seoul #Seoul_Korea #Line #Kakao #LineFriends #LineStore #Store #Shop #Shops #Stores #Brand #Messenger #LineMessenger #Itaewon #LineFriendsItaewon
#서울 #이태원 #라인 #라인프렌즈 #카카오 #가게 #스토어 #라인스토어 #브랜드 A Gangnam view from the offices of my eye clinic, which is incidentally the reason I haven't posted anything in a while; I've been "busy" recovering from LASEK!

If you're interested in the process of getting vision correction surgery in Korea, check out my latest blog post. There's a link in my bio, or you can Google 'Anonymous of Holland'.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Korea #SouthKorea #Seoul #Seoul_Korea #Gangnam #Sinnonhyeon #BGNEyeClinic #BGN #Eyeclinic #LASEK #LASIK #SMILE #Laservisioncorrection #Visioncorrection #Cityscape #City #Skyline #Simcity #visit_korea #ig_korea
#밝은눈안과 #강남 #신논현 #서울 #대한민국 #라섹 #라식 #스마일 #도시 #도시경관
%d bloggers like this: