Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

HAFF HAFF HAFF!

Afgelopen Zaterdag was ik met m’n favoriete Nicole naar het Holland Animated Film Festival in Utrecht. Dat is dus pretty much een bunch of bioscopen die 3 dagen alleen maar tekenfilms en cgi stuff draaien. Heaven for nerds! Helaas zijn de kaartjes tijdens zo’n festival even duur als normaal (dur hur) dus ik ben maar naar drie films geweest; Gurren Lagann the Movie, Astroboy, en 9.

Maar voor ik lekker relaxt in een bioscoopstoel kon gaan zitten was er al een hoop gebeurd, want ik kwam er pas op ‘t laatste moment achter dat m’n OV niet geldig is in ‘t weekend en ik dus een nieuwe buskaart moest kopen (ik parkeer de auto altijd bij Gem voor de deur, want daar is ‘t gratis =p), toen ik dat gedaan had bleek dat de kabel van de TomTom nog thuis lag en moest ik dus weer terug en toen ik eindelijk op weg was begon het te regenen alsof de tranen van God de wereld overspoelden nadat hij te horen heeft gekregen dat SBS een programma over de bijbel gaat maken met als presentatoren Henk-Jan Smits en Tooske.
Dus toen ik uiteindelijk bijna een uur te laat in Utrag aankwam (en na tot 3x toe lastig gevallen te worden door Gristen fundamentalisten die blijkbaar keihard aan het partyen waren daar om al die animatoren van hun satanaanbidderij af te helpen) was ik blij dat Nicole wat had gevonden om in de tussentijd te doen en dat we toch nog wat tijd hadden om nog even rustig door de stad te slenteren en de comicwinkels te checken.

T23

Helaas was dat ‘rustig’ snel voorbij, want 10min voor aanvang bleek dat de bios waar we Gurren Lagann gingen zien nog een flink eind lopen was. We waren gelukkig maar ‘n beetje te laat en misten alleen een stukje van de intro. Ik heb de Gurren Lagann anime wel gedeund wegens all the praise die het op /a/ en zelfs op /toy/ kreeg, maar ik heb ‘m nog niet gekeken omdat ik eigenlijk helemaal niet van die actie/mecha anime houd. Elke aflevering is zo van DUR HUR VECHTEN en de karakters zijn meestal zo 2dimensionaal als de pest. Geef mij dan maar zo’n "anime waarin niks gebeurt" (famous words van Solange) waar elke aflevering eigenlijk een character building aflevering is en er altijd minstens één beach scene in de serie zit!
Maargoed, ik dwaal af. Ik had Gurren Lagann dus nog nooit gezien en ik moet zeggen dat ‘t wel aan m’n verwachtingen voldeed. De actie was lekker over de top en de karakters waren verrassend interessant. De muziek ws overigens ook geweldig. De enige nadelen waren dattie eigenlijk te lang duurde (like 2 uur ofzo?) en dat ‘the movie’ niets anders was dan een aaneenschakeling (en dus samenvatting) van scenes uit de anime. Dus geen nieuw verhaal, en nog erger; geen nieuwe tekeningen. Het waren gewoon letterlijk de scenes uit de anime op een andere manier aan elkaar geedit. Ik zei eerder nog tegen Nicole dat ik films haat waarin ze gewoon nog een keer het verhaal van de serie vertellen, maar dit is nog erger! Het enige wat er is gebeurd isdat iemand een blik film heeft opengetrokken en het aan elkaar heeft geplakt en PRESTO een film!
Omdat ik de anime niet had gezien (en nu dus ook niet meer hoef te zien, thanks!) was ‘ie voor mij zeer cool though, dus ik zou ‘m een 8/10 geven, ware het niet dattie te lang was en alles rechtstreeks uit de anime kwam. As it stands is het meer een 3/10.

De volgende film begon pas om 20.30 dus we zijn nog even de stad in gegaan, waar ik de nieuwe Sam Kieth (LOBO – highway to hell) en zijn My Inner Bimbo (die ik om niet nader verklaarbare redenen nog niet had) heb gekocht; dit terwijl Nicole degene was die eigenlijk ‘n hoop geld wilde gaan uitgeven!
Overigens is Nicole heel gaaf, mocht dat nog niet duidelijk zijn =p Je kan met iedereen naar 3 animatiefilms gaan, maar je kan niet met iedereen zeuren over de designs, zeiken over de horrors van dubbing en ook nogeens praten over comics en B-films! (En dat zijn inderdaad al mijn favoriete onderwerpen, dus het is ook een wonder dat ze zo’n dag overleeft xD)

T22

Irgendwo, nadat ik Gemma had lastig gevallen met betrekking tot de locatie van de dichstbijzijnde Burger King en aldaar een menu + klein kaantje naar binnen had gewerkt, gingen we naar Astroboy. We hadden ook naar Ponyo kunnen gaan maar neeeeee, mevrouw Volbeda had die al gezien! Ik wilde Astroboy ook wel zien trouwens hoor, al was het alleen maar omdat ik nog nooit iets heb gezien van deze ware klassieker.
En met enig geluk hoef ik er ook nooit meer wat van te zien, de tering! Niet alleen waren de voice actors afschuwelijk, de Amerikaansheid droop er met bakken van af! Dat was voornamelijk te merken aan de afschuwelijke designs, de half-assed cgi animation (de hele film was cgi, joy oh joy) en de werkelijk tenenkrommende pogingen tot ‘humor’.
Het hoofdverhaal was opzich niet oninteressant, wat de film nog een beetje de moeite waard maakte, maar ik kan moeilijk geloven dat deze film van Japanse makelij is. Ik heb het overigens nogsteeds niet opgezocht, maar ‘t zijn vast die vieze Amerikanen weer!
In een dieptepuntje dacht ik even dat ze het kind waar de film over gaat Toei genoemd hadden (de animatiestudio die Astroboy heeft gemaakt), maar dat bleek Nicholas Cage zijn uitspraak van Toby te zijn.
5/10!

T24

Daarna (eigenlijk nog tijdens; het programma was niet heel goed op elkaar afgesteld) was het tijd voor 9, een film die ik al een tijdje wilde zien, maar die niet in Nederland draaide.
9 speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waarin machines de mens hebben uitgeroeid. Een oude dude heeft voor ‘ie de pijp uit ging snel zijn ziel in een paar leuk gedesignde maar ultimately kinda boring lappenpoppen gestopt en die moeten DE MACHINES (waar er op magische wijze nog maar 1 van over is) gaan verslaan door een voor een dood te gaan.
De setting is leuk en het verhaal is origineler dan verwacht na het lezen van de blurb (die neer kwam op ‘er is een held, en die moet de wereld redden’) maar uiteindelijk was ‘ie weinig beklijvend. De cgi was wel heel gaaf, als je die van de paar mensen die erin zitten niet meerekent, en de sfeer was ook best cool. Maar uiteindelijk gaat het verhaal nergens heen en het in 2 minuten op het toilet geschreven einde laat je ook met een grote ‘wtf?’ zitten.
6.5/10

All in all waren de films dus niet echt geweldig, maar was ‘t wel een erg gezellige dag, en daar doen we ‘t natuurlijk voor =]

Ondertussen ben ik btw net terug van Paradise Lost in Utrecht. Enkele punten:
1. DUR HUR WE VERPLAATSEN ‘T CONCERT OPEENS VAN DE HELLING NAAR OUDE GRACHT, ENJOY UR LOPEN
2. Dankjewel Gemma voor de live routebeschrijving
3. Nieuw op de lijst van concertirritaties: fotograven. LOL WE ZIJN MET 5 EN GAAN VOOR JE HOOFD SPRINGEN EN ELLEBOGEN
4. Paradise Lost kickte ass, ookal speelden ze helaas maar 4 nummers die ik kende

3 comments on “HAFF HAFF HAFF!

 1. Gem
  11 November 2009

  who nees tomtom when there is gemgem
  (met google maps, dat wel. tering wat zijn er veel sporen, bruggen en waters tussen de helling en oudegracht, maar ben blij dat je t gevonden hebt =) volgende keer ga ik wel écht mee dan!)

 2. Niec
  11 November 2009

  thx dude, ik vond het ook echt kei gaaf :D Ik was zo moe na dat weekend! Moet mijn verslag over het Haff nog schrijven. Ik ben zo blij met mijn deurknoppen en DVD haha!
  Volgende x neem ik je mee naar een ander festival en dan kunnen we gewoon een dag passepartout kopen. Snap ook niet waarom het Haff nou ineens zo moeilijk doet :s Mijn top 3 was 9, gurren laggan, astroboy. Over astroboy kan ik nog steeds ragen btw, the fuck.
  Als ik m’n nieuwe woning heb zal ik eens film avonden in het leven roepen zodat we ons eigen kleine festivalletje hebben muha!
  Ik ga weer aan het werk ladida

 3. Harry d. Busdriver
  11 November 2009

  Ik lees net dat er welgeteld 2 japanners mee werkten aan AstroBoy en dat waren de schrijvers. AMERICAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
  Ennuh, ik ben pro filmavonden =3

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 11 November 2009 by in Diary.

For e-mail updates!

Join 70 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

 • 26,491 Minds Expanded

Instagram

Korean food comes in many shapes and sizes, but one of the most famous and well liked among tourists must be the humble #Bibimbap.
Usually not much more than a bowl of rice into which you mix (bibida in Korean) various vegetables, topped off with some spicy gochujang, bibimbap is a staple food that can be found almost anywhere and at very reasonable prices.

There's also quite a few traditionally styled restaurants such as the one in the picture that serve a bit more 'up-scale' versions that resemble the food royalty used to eat many centuries ago.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Seoul #Korea #SouthKorea #Seoul_Korea #SeoulKorea #Namsan #MongmyeokSanbang #Restaurant #KoreanRestaurant #Gochujang #Traditional #Food #Foodstagram #Koreanfood #Hanok
#서울 #남산 #목멱산방 #비빔밥 #고추장 #밥 #먹스타그램 #푸드그램 #전통 #한옥 #맛집 #남산맛집 You couldn't tell from this picture, but spring has suddenly been unleashed in Korea! We went from actual snow not much more than a week ago to 6° and now 22° today.

Originally, Koreans were always very proud of their '사계절' - 4 seasons. In the past few years though, fall and spring have been reduced to mere weeks as golden brown leaves freeze off the trees in 'fall' and cherry blossoms bloom in tropic temperatures in 'spring'.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Korea #SouthKorea #Goyang #Spring #Seasons #4seasons #fall #landscape #traintracks #tracks
#4계절 #계절 #봄 #가을 #고양 #선로 대한민국 만세!
Today is a holiday in Korea; the remembrance of the March 1st movement, which marked the beginning of the Korean people standing up to their Japanese oppressors in the early 20th century.

Unfortunately, instead of celebrating this important day in Korea's history, some people use it as an excuse to push their pro-박근혜 agenda. Former president Park Geun-Hye has been incarcerated for months now while on trial on 18 charges, including bribery, coercion, abuse of power and the leakage of government secrets during her ill-fated presidency. In spite of the overwhelming evidence against her, there are still some (almost exclusively senior) citizens who believe she should be reinstated as the legal president of Korea.

In spite of the fact that I don't agree with their politics, seeing everyone singing and waving the 태극기 together did make me feel good, although being one of the only foreigners in a crowd of riled up Koreans also reminded me that I'll never truly be part of their society.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Seoul #Korea #SouthKorea #Seoul_Korea #March #Demonstration #Rally #Parade #Politics #Flag #Gwanghwamun #Taegukgi #Japan #Occupation #Independence #gyeongbokgung
#Optocht #ZuidKorea #Demonstratie
#서울 #삼일 #삼일절 #광화문 #태극기 #대한민국 #만세 #대한민국만세 #삼일운동 #3월1일 #경복궁 More pictures from the Line store in Itaewon. I love it when a brand sets up something as elaborate as this; I can't stop myself from wanting to take pictures. 
These are also the first post-LASEK pictures I'm in! It is extremely strange to see myself in pictures without glasses, and I still feel kind of 'naked' when I go out without them, but it's already something I know I'll never regret!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Seoul #Korea #SouthKorea #Seoul_Korea #Itaewon #Line #LineMessenger #LineStore #LineKorea #LineFriends #LineFriendsStore #LineFriendsItaewon #Store #Cute #Bear #Plush #Dollhouse #Emoticon #Emoji
#서울 #이태원 #라인 #라인프렌즈 #라인프렌즈스토어 #라인프렌즈샵 #라인프렌즈이태원 #외국인 #네덜란드 One of the many things I love about Korea is that it has way more 'themed stores' than my own country. For some reason, some companies or brands such as Ghibli, Gundam, Kakao or, as in these pictures, Line, decide to spend millions creating beautiful flagship locations that feel like a mix of an exhibition space and a regular store.

This was the first time I visited the Line store in Itaewon since I'm not very interested in either Line nor Itaewon, but it was definitely a really cute sight to behold.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Korea #SouthKorea #Seoul #Seoul_Korea #Line #Kakao #LineFriends #LineStore #Store #Shop #Shops #Stores #Brand #Messenger #LineMessenger #Itaewon #LineFriendsItaewon
#서울 #이태원 #라인 #라인프렌즈 #카카오 #가게 #스토어 #라인스토어 #브랜드 A Gangnam view from the offices of my eye clinic, which is incidentally the reason I haven't posted anything in a while; I've been "busy" recovering from LASEK!

If you're interested in the process of getting vision correction surgery in Korea, check out my latest blog post. There's a link in my bio, or you can Google 'Anonymous of Holland'.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Korea #SouthKorea #Seoul #Seoul_Korea #Gangnam #Sinnonhyeon #BGNEyeClinic #BGN #Eyeclinic #LASEK #LASIK #SMILE #Laservisioncorrection #Visioncorrection #Cityscape #City #Skyline #Simcity #visit_korea #ig_korea
#밝은눈안과 #강남 #신논현 #서울 #대한민국 #라섹 #라식 #스마일 #도시 #도시경관
%d bloggers like this: