Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

A Lightbox is out!

SetupAldus, dit is de setup. Ik vond via /toy/ de BUILDING PLANS voor een lightbox dus toen heb ik een groot genoege doos gevonden en aan alle kanten gaten erin gepeunt. Over de gaten zit een soort bakpapier dat m’n pa van Tetrapak heeft meegenomen. Het is het papier wat ze tussen de drukpersen leggen oid. In ieder geval, het papier is er om het licht difuus te maken zodat het er zachter uit ziet. In de haxe Ikea lamp zit een 100 watt daglicht lamp voor goed licht. In de voorste lamp zit een zachte spaarlamp om de schaduwen te verminderen. In de doos zelf heb ik 5 verschillende kleuren van backgrounds die er heel makkelijk uit te schuiven zijn, van de Lucas aan de overkant van de straat. All in all heeft het me ongeveer €19,- gekost. En m’n foto’s zijn er véél beter van geworden.

Aanschouw:

Ahrnold

Izzat sum Ahnold? Yes, yes it is! En nog wel gekocht in een NEDERLANDSE winkel! Wel voor €20 in plaats van $17 wat ‘ie eigenlijk zou moeten kosten, maargoed. Gelukkig issie goddamn awesome.

Alas_poor_yorick"Alas, poor Yorick. I knew him, Horatio."

Terminator_vs_predatorDeze foto wilde ik eigenlijk al heel lang maken (you know, arnold zat in Predator en in Terminator? HILARISCH!) maar helaas was de doos te klein…zul je altijd zien.

Arnold_for_presidentEn dit is wat Arnold for President was geweest, was Arnold daadwerkelijk een bandlid geweest. En..you know..Krauser en Jagi in plaats van mij en ghislaine.

Ari_and_roseDit zijn Ari en Rosalyn uit een game die jullie waarschijnlijk niet kennen maar eigenlijk zouden moeten kopen: Okage – Shadow King, een geweldige JRPG voor de PS2. Ik vond deze op abunai, en ik ging keihard ‘WTF!?’ omdat ik toen precies verslaafd aan die game was geworden en ik helemaal niet wist dat er figures van waren. Ze waren ook nogeens fucking goedkoop (€15 voor japanse import) omdat niemand ‘t spel kende. A winrar was me!

The_corpse_brideThe corpse bride. As you can see hebben de foto’s meteen ‘n heel andere sfeer wanneer je er een andere achtergrond achter stopt, which is cool.

FuuuuckMaar helaas bleek de Corpse Bride net zo brittle als een echte zombiebruid…want toen ik ‘r aan ‘t poseren was brak d’r armjoint opeens af! Woe is me ;_;

VictorDit is de bijbehorende Victor in een naar mijn mening erg haxe foto.

Victor_fullEn dit is Victor in z’n…volle glorie? Inclusief de weird-ass beentjes.

Lol_100_watt_2Ik móest gewoon een foto van de Daylight bulb maken. De meeste lampen hebben een ‘ecofriendly rating’ van A-D en zitten rond de B-C, maar deze gaat lekker door tot G. Made me lol for some reason. Hij fikt ook als a thousand suns dus na elke serie foto’s moest ik ‘m af zetten om de lampenkap te laten afkoelen. Overigens werd ‘t voor mijn hoofd ook vrij warm daar met drie bureaulampen erop =p

Space_channel_awesomeEn nu we toch met oranje bezig zijn.. Ik neem aan dat niemand Ulala kent, maar ze is van de geweldige Dreamcast game Space Channel Five en destroyt een alien invasion door ze dood te dansen! Overigens tripte ik ook hard toen ik deze vond, helemaal gecovered in dust met een prijskaartje van €17 eraan (en ze is ongeveer 10cm hoog), maar ik moest ‘m wel kopen.

This_is_fertilityEn dan nu op naar het Nippon segment. Ik denk dat deze foto de spirit of Nippon wel goed verwoordt.

SnorlaxIk was best onder de indruk van deze foto. Voor de duidelijkheid; die Munchlax op Snorlax’ buik is 1 cm groot. En toch zie je op de foto nog alle details enzo. Very neat. Dit figuurtje heb ik overigens van Solange gekregen =3

MatsuriEn deze ook, lolz. Het is Matsuri-chan van Ichigo Mashimaro en de best lijkende figure uit de serie. Helaas issie wel erg tweedehands en heeftie wat paint beschadigingen enzo. Maar ze is wel erg cute.

Matsuri_nekoEn er zit een neko hoedje bij! D’awwwww

Met_daglicht_lampEnnnn dat was ‘t dan! Dit is Arumi van de absurde anime Abenobashi, en voor zover ik weet de enige figure die van ‘r bestaat. Het is jammergenoeg een tiny little gashapon (hoe tiny kun je in de eerste foto zien, daar staat ze in de doos) maar hij is wel erg gedetailleerd voor zo’n klein figuurtje (ja, ook de pantsu).

Aldus, I hope you enjoyed the pictures, because I sure as fuck didn’t enjoy building that box!

12 comments on “A Lightbox is out!

 1. M'non
  28 November 2009

  Ik ken ulala!

 2. Greet
  29 November 2009

  Nice, very nice zelfs, maar ik zou ze toch echt nog wat postprocessen! Als ik wat tijd over had zou ik je tonen wat ik bedoelde. Ruis weg, curves aanpassen en zo :) Ook jammer dat een heleboel van de foto’s nogal wazig zijn, misschien een statiefje gebruiken?

 3. Greet
  29 November 2009

  Die eerste foto van Victor is echt mooi!

  Oh ja en op een paar foto’s zie je de rand van de fotobox in de achtergrond, dat kun je beter ook even wegwerken voor de netheid :)

 4. Greet
  29 November 2009

  Oh ja (dit is de laatste, promise), die lamp lijkt me toch echt te geel om daglicht te zijn. Maar dat kun je dus wegwerken bij het postprocessen. :)

 5. Harry d. Busdriver
  29 November 2009

  Manon! Extra winpunten! (Niet dat je die nog echt nodig had, want ik vond je al behoorlijk win, maargoed! =p)

  Greet, dank voor de comments =p Ik ben erg waus atm dus ik ga m’n best doen coherent te antwoorden. Wat de postprocessing betreft, van de meeste zijn de levels aangepast, de rest snap ik niet =p Possibly ga ik volgende keer wel wat fiddelen met de white balance op m’n camera. En ja die rand is fucking satan. Eigenlijk heb ik een KIST ofzo nodig zodat het gewoon groot genoeg is om whatever in te fotograferen >< Ennn de lamp is daglicht. Maar die spaarlamp die recht op de figures staat is dus geen daglicht (want spaarlamp) dus daar komt het gelige waarschijnlijk van. Het wazige komt door de niet-zo-hele-dure camera en gebrek aan statief idd, maar where do I buy a statief van onder de 30E?

 6. Harry d. Busdriver
  29 November 2009

  Overigens, over behoorlijk win gesproken; wat vond je eigenlijk van m’n zombieart idee? Want ik wilde wel nóg een mail sturen met LULZWATVONDJEERVAN maar dat vindik altijd zo opdringerig =p
  (En dit is dat niet idd want ‘t is immers /mijn/ website xD)

 7. Greet
  29 November 2009

  Als statief kun je echt om het even wat gebruiken hé. Gewoon iets dat stevig staat, een metalen doosje of zo … Ik bedoelde niet echt een statief-statief dus :D En ik had niet op het eerste zich gezien dat er drie lampen zijn, vandaar waarschijnlijk de gele kleur.
  Met dat postprocessen mag je echt nog veel meer overdrijven dan, durven kleuren aan te passen tot het geel wit is geworden bijvoorbeeld :)
  Enneh welk zombieart idee? XD

 8. Harry d. Busdriver
  29 November 2009

  Jamaar as you can see kan ik m’n toestel niet meer op het bureau zetten oid. Dus dan zou ik een stapel boeken hoger dan mijn bureau moeten maken om m’n camera op te zetten =p
  En ik heb wat meer Photosoep skillz nodig denkik om echt goed foto’s te tweaken. Ik was al vet blij dat ik de levels snapte toen jij ‘t had uitgelegd!

  Het zombieartidee was aan manon gericht. Of heb jij ook epic tekenskillz eigenlijk of alleen desiiiignskillz? Dan kan ik jou misschien er ook wel mee lastig vallen xD Hoe meer artists hoe meer hax en, you know, ik ken er maar twee.

 9. Roy
  5 December 2009

  Nice man die box ga ik ook is proberen kan ik eindelijk me marvel statues mooi op de foto knallen.

 10. Harry de B.
  5 December 2009

  Link je de foto’s als ze klaar zijn? Lijkt me wel cool om te zien =3

  Dit is de link naar de tutorial overigens:
  http://digital-photography-school.com/how-to-make-a-inexpensive-light-tent

  En de daglicht lamp kun je alleen bij speciaalzaken halen voor zover ik weet btw, maar je hebt er echt een nodig.
  En possibly beter toch cloth gebruiken ipv papier, volgens mij laat dit papier net iets te weinig licht door…

 11. Anonymous
  11 December 2009

  (Sorry van mn ,mogelijk sceptische, reacties) Mrr een naakt meisje op een goldeen.(pokemon) :P De andere beeltjes/actionfigures zijn wel vet :)

 12. H.de B
  11 December 2009

  ‘Tis geen goldeen opzich, maar ik vond ‘m inderdaad ook wel lijken op een Seaking oid =p Helaas is d’r haar een beetje afgebroken enzo dus ik ga op zoek naar ‘n nieuwe denkik, aangezien naakte loli op een vis toch wel een prachtig iets is om in je bezit te hebben. Als iemand ‘m wil hebben tegen verzendkosten, let me know.
  Ennuh, dank voor de rest, onbekende postpersoon ^^

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 28 November 2009 by in Original Content.

For e-mail updates!

Join 70 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

 • 26,488 Minds Expanded

Instagram

Korean food comes in many shapes and sizes, but one of the most famous and well liked among tourists must be the humble #Bibimbap.
Usually not much more than a bowl of rice into which you mix (bibida in Korean) various vegetables, topped off with some spicy gochujang, bibimbap is a staple food that can be found almost anywhere and at very reasonable prices.

There's also quite a few traditionally styled restaurants such as the one in the picture that serve a bit more 'up-scale' versions that resemble the food royalty used to eat many centuries ago.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Seoul #Korea #SouthKorea #Seoul_Korea #SeoulKorea #Namsan #MongmyeokSanbang #Restaurant #KoreanRestaurant #Gochujang #Traditional #Food #Foodstagram #Koreanfood #Hanok
#서울 #남산 #목멱산방 #비빔밥 #고추장 #밥 #먹스타그램 #푸드그램 #전통 #한옥 #맛집 #남산맛집 You couldn't tell from this picture, but spring has suddenly been unleashed in Korea! We went from actual snow not much more than a week ago to 6° and now 22° today.

Originally, Koreans were always very proud of their '사계절' - 4 seasons. In the past few years though, fall and spring have been reduced to mere weeks as golden brown leaves freeze off the trees in 'fall' and cherry blossoms bloom in tropic temperatures in 'spring'.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Korea #SouthKorea #Goyang #Spring #Seasons #4seasons #fall #landscape #traintracks #tracks
#4계절 #계절 #봄 #가을 #고양 #선로 대한민국 만세!
Today is a holiday in Korea; the remembrance of the March 1st movement, which marked the beginning of the Korean people standing up to their Japanese oppressors in the early 20th century.

Unfortunately, instead of celebrating this important day in Korea's history, some people use it as an excuse to push their pro-박근혜 agenda. Former president Park Geun-Hye has been incarcerated for months now while on trial on 18 charges, including bribery, coercion, abuse of power and the leakage of government secrets during her ill-fated presidency. In spite of the overwhelming evidence against her, there are still some (almost exclusively senior) citizens who believe she should be reinstated as the legal president of Korea.

In spite of the fact that I don't agree with their politics, seeing everyone singing and waving the 태극기 together did make me feel good, although being one of the only foreigners in a crowd of riled up Koreans also reminded me that I'll never truly be part of their society.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Seoul #Korea #SouthKorea #Seoul_Korea #March #Demonstration #Rally #Parade #Politics #Flag #Gwanghwamun #Taegukgi #Japan #Occupation #Independence #gyeongbokgung
#Optocht #ZuidKorea #Demonstratie
#서울 #삼일 #삼일절 #광화문 #태극기 #대한민국 #만세 #대한민국만세 #삼일운동 #3월1일 #경복궁 More pictures from the Line store in Itaewon. I love it when a brand sets up something as elaborate as this; I can't stop myself from wanting to take pictures. 
These are also the first post-LASEK pictures I'm in! It is extremely strange to see myself in pictures without glasses, and I still feel kind of 'naked' when I go out without them, but it's already something I know I'll never regret!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Seoul #Korea #SouthKorea #Seoul_Korea #Itaewon #Line #LineMessenger #LineStore #LineKorea #LineFriends #LineFriendsStore #LineFriendsItaewon #Store #Cute #Bear #Plush #Dollhouse #Emoticon #Emoji
#서울 #이태원 #라인 #라인프렌즈 #라인프렌즈스토어 #라인프렌즈샵 #라인프렌즈이태원 #외국인 #네덜란드 One of the many things I love about Korea is that it has way more 'themed stores' than my own country. For some reason, some companies or brands such as Ghibli, Gundam, Kakao or, as in these pictures, Line, decide to spend millions creating beautiful flagship locations that feel like a mix of an exhibition space and a regular store.

This was the first time I visited the Line store in Itaewon since I'm not very interested in either Line nor Itaewon, but it was definitely a really cute sight to behold.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Korea #SouthKorea #Seoul #Seoul_Korea #Line #Kakao #LineFriends #LineStore #Store #Shop #Shops #Stores #Brand #Messenger #LineMessenger #Itaewon #LineFriendsItaewon
#서울 #이태원 #라인 #라인프렌즈 #카카오 #가게 #스토어 #라인스토어 #브랜드 A Gangnam view from the offices of my eye clinic, which is incidentally the reason I haven't posted anything in a while; I've been "busy" recovering from LASEK!

If you're interested in the process of getting vision correction surgery in Korea, check out my latest blog post. There's a link in my bio, or you can Google 'Anonymous of Holland'.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Korea #SouthKorea #Seoul #Seoul_Korea #Gangnam #Sinnonhyeon #BGNEyeClinic #BGN #Eyeclinic #LASEK #LASIK #SMILE #Laservisioncorrection #Visioncorrection #Cityscape #City #Skyline #Simcity #visit_korea #ig_korea
#밝은눈안과 #강남 #신논현 #서울 #대한민국 #라섹 #라식 #스마일 #도시 #도시경관
%d bloggers like this: