Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

Review: James Cameron's Avatar

Was it the most breathtaking movie you’ve ever seen?
Yes.
Zat er ook maar één idee in wat écht origineel was?
Neen.
Dacht je daar tijdens het kijken ook maar één enkele seconde aan?
Fuck no.

Avatar_movie_poster_by_rushpoint691

James Cameron’s Avatar is alles wat ons beloofd werd en meer. Het is een revolutie in 3D filmtechniek, maar daarnaast is het ook nog een geweldige film. Op papier is het verhaal inderdaad cliché als wat; man werkt voor evil corporatie wat inheemse soort wil uitroeien om bij grondstoffen te komen; man neemt controle van een blauwe gigant; wordt verliefd op vrouwelijke blauwe gigant met delicious mond; vecht dan toch maar tegen de evil corporation; shit gets rusty en epic battles ensue. Het is inderdaad Pocahontas in space. Maar zoals ik hierboven al zei; terwijl je het zit te kijken denk je daar geen moment aan. Je bent te druk bezig met jezelf vergapen aan de prachtige omgevingen, flora en fauna, special effects en delicious Sigourney Weaver.

Overigens is het verhaal in grote lijnen misschien cliché, het is nog vrij origineel uitgewerkt. Het ‘OMIGAWD U CAN’T CUT DOWN TEH TREEZ~!’ stuk komt pas óver de helft van de film, en zelfs wanneer het komt is het nog niet zo IN UR FACE als bij bijv. Ferngully. Wat overigens ook niet IN UR FACE is; de 3D. Cameron heeft duidelijk doorgehad dat mensen thuis ook een prachtige film willen zien, en niet een piece of shit Shrek 3D die alleen in 3D leuk is, of een Coraline, wat inderdaad ook een hele leuke film is, maar waarin tientallen ‘lol, don’t you wish you went to see this shit in 3D?’ momenten zaten. Avatar gebruikt 3D op een volwassen en realistische wijze, als een extra ondersteuning voor het verhaal. Er zitten wel 1 of 2 ‘lol3D’ shots in, maar over het algemeen zorgt het er alleen voor dat je nog dieper in de wereld gezogen wordt.

En ja, dat wordt je écht. Ik loop niet graag mee met reviewers die uitspraken doen als ‘Avatar is geen film, het is een ervaring’, maar ergens op 3 kwart van de film kwam ik tot de pijnlijke conclusie dat ik het daarmee volledig eens ben. Op een gegeven moment verlies je het gevoel dat je een film zit te kijken en zuigt de prachtige wereld van Pandora je naar binnen en laat het je de volle 160minuten niet meer los.
Hij voelt bijgevolg ook helemaal niet als een ‘lange film’ want elk moment dat je ‘m zit te kijken wil je dat het nooit meer ophoudt.

Dat gevoel heb je het sterkst bij de nachtelijke scenes op de planeet van de Na’vi: Pandora. Elke rare plant en bloem gloeit en beweegt in de wind en elk diertje wat langs komt vliegen heeft een andere bioluminescent kleur. Voor iemand die op een kermis al eens zichzelf verliest in de wirwar van lichtjes was Pandora een soort eutopia. Ook overdag is de wereld overigens de moeite waard, al zou ik niet zo ver gaan als de meeste reviewers die zeggen dat Cameron ‘een fantastische wereld heeft geschapen van de grond af met enorm oog voor detail etc etc’. Ja, Pandora is prachtig, maar 5 diersoorten en een tiental plantensoorten vind ik niet van hetzelfde niveau als bijvoorbeeld Lucas zijn Star Wars universum. En voor de faggots die ervan houden Cameron te vergelijken met Jackson; jullie zijn faggots. Alles wat Jackson heeft ‘gecreerd’ was al 100x beschreven én getekend, Cameron heeft alles zelf verzonnen (of zelf gestolen, want ken ik die 4 vleugelige draken niet van de welbekende game Panzer Dragoon?). Ahem, in ieder geval, Pandora is mooi, maar ik wil Cameron er niet té veel credit voor geven.

Fapfapfap

Voor de effects kan ik however op geen enkele mogelijke wijze meer credit geven dan verdiend. Het is simpelweg fantastisch wat in deze film neergezet wordt. Ik zit nogsteeds met m’n vader in discussie over of de gezichten van de Na’vi nu CG of geschminkte mensen zijn. My guess would be CG, maar het is zo geweldig gedaan dat Star Wars verbleekt in hun aanwezigheid. De Na’vi zijn ook een stuk charismatischer dan verwacht was van ‘gigantische blauwe catgirls’ en zijn fantastische hoofdrolspelers, net als overigens de rest van de acteurs.

Oh, en voor ik dit afsluit en /toy/ een vrolijke kerst ga wensen (en jullie natuurlijk ook), wil ik ook nog even zeggen dat de muziek óók nogeens van een heel hoog niveau was en perfect paste bij elke scene.

If you go see just one movie this year, or the next, let it be Avatar, because you WILL be missing out if you don’t.

Verdict: 9/10 – Om het maar op z’n Veronica’s te zeggen: Het verhaal was misschien niet het toppunt van win, maar de film is fantastisch.

Advertisements

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 25 December 2009 by in Film, Reviews and tagged , , .

For e-mail updates!

Join 65 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

  • 25,410 Minds Expanded

Instagram

Let's move on to system. #System.
Feel that in your body. The system.
What does it feel like to be part of the system? System.
Is there anything in your body that wants to resist the system? System.
Do you get pleasure out of being a part of the system? System.
Have they created you to be a part of the system? System.
We're going to go on. #Cells.
Do they keep you in a cell? Cells.
When you're not performing your duties do they keep you in a little box? Cells.
#Interlinked.
What's it like to hold the hand of someone you love? Interlinked.
Do they teach you how to feel finger to finger? Interlinked.
Do you dream about being interlinked? Interlinked.
Do you feel that there's a part of you that's missing? Interlinked.
Do you like to connect to things? Interlinked.
What happens when that linkage is broken? Interlinked.
Have they let you feel heartbreak? Interlinked.
Did you buy a present for the person you love? Within cells interlinked.

#Bladerunner2049 #Bladerunner #BR2049 #블레이드러너2049 #블레이드러너 #Korea #SouthKorea #Seoul #LotteCinema #롯데시네마 #kino #키노 #withincellsinterlinked #baseline #영화 #영화스타그램 #무비스타그램 I just saw #Bladerunner #2049 on the biggest #IMAX screen in the world and I'm still kind of reeling from the experience.

It had been so long since I'd seen a genuinely good film that I almost forgot what kind of impact that can have on a person.
Stunning visuals, with every other frame worthy of being a wallpaper, a slow and emotional story that left most of the theater in awe on their way out and another amazing role for the #Goose.

This film singlehandedly saved my opinion on #Sony Pictures, showed that #retro #Scifi can still work in this day and age and clearly established that it is in fact #Villeneuve and not #Jones or #Blomkamp that will save the genre.

#Bladerunner2049 #BR2049 #kino #Seoul #Korea #Yongsan #CGV #용산 #블레이드러너2049 #블레이드러너 #키노 Nothin' but blue skies and red brick.

#Korea #SouthKorea #Seoul #Palace #Deoksugung #traditional #전통 #서울 #덕수궁 #궁전 I fell in love with the beautiful #colors of #Korean temples.

#Korea #SouthKorea #Seoul #Gangnam #Buddhism #Buddhist #Buddha #Monk #Monnik #Bongeunsa #traditional #Temple #religion #Bell #봉은사 #스님 #불교 #서울 #절 #전통 #Chuseok means time for #traditional #Korean #music and #dance #samulnori.
When I first got here, I thought of it as mostly noise, but I found I'm starting to enjoy it more and more.

#추석 #사물놀이 #전통 #남산골 #음악 #한국
#Seoul #Korea #SouthKorea #Namsangol #Holiday #performance #percussion The last #Starcraft of the year has become kind of an emotional moment for me since we found out last year that you can't just expect it to be there in the next.
Hopefully, 2018 will also bless us with an amazing #GSL, exciting #SSL and some smaller tournaments full of the best #competitive #game and #esport ever made: #스타크래프트.

Congratulations to #JinAir #Greenwings #Rogue #이병렬 on his #SuperTournament win, and thanks to #이신형 #INnoVation for looking right at my camera while making that face.
See you all next year!

#SC #SC2 #Korea #SouthKorea #Seoul #Gangnam #afreecatv #gaming #gamer #videogames #progamer #스타2 #스타크래프트2 #e스포츠 #아프리카 #프로게이머 @afreecatvglobal
%d bloggers like this: