Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

Een gewone Vrijdagochtend

Vanochtend werd ik wakker met de ruwe klanken van een van de vele radio inzamelingsacties voor Haïti in m’n oor. Terwijl m’n Darth Vader wekker enthousiast met zijn lichtjes knippert, draai ik me om. Het was koud buiten mijn bed. Na anderhalve minuut stopte Vader met knipperen en drukte ik op de knop om de radio terug aan te zetten. Ik wilde nog niet opstaan. M’n ogen waren nog zwaar van de 5 uur slaap van de vorige nacht en het was koud buiten mijn bed.

Toen ‘Dolphin’s Cry’ van Live begon te spelen stond ik met de nodige inspanning op. Het was immers al half 2. Zingend opende ik de lamellen en draaide ik de kleine elektrische verwarming naar zijn hoogste stand. Hij had ‘s nachts uit gestaan en het was koud buiten mijn bed.
Zoals elke ochtend drukte ik de oude CRT-tv aan en met een knetterend geluid verscheen een tekenfilm op het scherm. Ondertussen had ik de elektrische kookplaat al aangezet en gooide ik m’n placemat op het ikea-bureau wat diende als eettafel, werktafel, computertafel en knutselhoek. Een blik naar buiten trakteerde me op het bekende uitzicht: het grove Lucas Art Supplies gebouw, met daarachter een eindeloze lucht en zich uitstrekkende landbouwgronden. De straat was leeg en er was geen enkele auto om de rust te verstoren.
"Gelukkig hebben we daar tv voor," dacht ik bij mezelf en ik drukte het volume van de televisie omhoog.
Met de intromuziek van Monster Buster Club op de achtergrond pak ik een pakje noedels uit de kast onder de kookplaatjes. Er was wel brood, maar dat lag er al een tijdje en ik zou vandaag terug naar huis gaan, dus een heel blik soep klaarmaken was de moeite niet. Ik brak de noedels en opende de verpakking nadat ik een pannetje water op het nu gloeiend hete plaatje had gezet. De noedels gingen het pannetje in en kookten lekker mee terwijl ik de kruiden in een soepkom uitschudde. Drie minuten later goot ik de noedels af en gooide ik ze bij de kruiden in de soepkom. Even goed roeren en mijn middageten was klaar. Met de kom in m’n ene hand en een beker Ice-Tea in de andere loop ik naar m’n bureau.

Weer valt het op hoe rustig het buiten is. Tien minuten zonder langsrazende auto’s is hier zo ongewoon dat ik het haast verdacht begin te vinden. Ik richt mijn aandacht echter op de tv die ondertussen is begonnen met het tonen van Shuriken School. Weinig geïnteresseerd eet ik mijn noedels op. Ik had er teveel chilipoeder bij gedaan, m’n mond brandt onderhand weg. Maar ik heb geen zin een nieuw pakje klaar te maken, dus ik werk de inhoud van de soepkom snel naar binnen. Omdat ik iets te regelen had voor mijn moeder’s verjaardag besloot ik mijn broertje even te bellen. Hij was immers al thuis en kon het cadeau makkelijker ophalen dan ik gezien ik nogsteeds in België zit.
Ik pak mijn nieuwe telefoon en druk op het ‘kiezer’ icoon. In een layout van een oude telefoon druk ik de getallen een voor een langzaam in, dit keer zelfs zonder een fout te maken. "Thuis wordt gebeld," geeft een handig schermpje aan. Maar ik krijg geen toon. Gefrustreerd druk ik op de cancel knop en probeer ik het via ‘contactpersonen’; weer geen succes. Dan haal ik het op de terugweg zelf wel op.

Met tegenzin loop ik de badkamer binnen en til ik de wasman naar de kamer. Ik trek m’n koffer van de kast en leg hem open op de grond. Met het nummer ‘telescope eyes’ van Eisley op de achtergrond begin ik de opgevouwen was in de koffer te leggen. Ik zet de tv uit, trek de stekkers uit de stopcontacten en trek mijn jas aan. Ik stop m’n iPod, telefoon en portemonnee in de zakken en gooi m’n rugzak over mijn schouder. Met de koffer op sleeptouw verlaat ik mijn kamer op weg naar Maastricht.

Buiten is het nog stiller dan ik binnen kon verwachten: nogsteeds geen enkele auto op de weg en zelfs geen tsjilpende vogels in de enige boom die mijn straat rijk is. Het asfalt ligt als een vervloekte slang voor me wanneer ik op mijn fiets stap, de koffer stevig onder de snelbinders bevestigd. Ik druk de iPod aan en terwijl ‘Sirens’ van Savatage in mijn oren galmt, duw ik het pedaal met mijn voet naar beneden.
"Nogsteeds vast in zijn 3," zeur ik tegen mezelf terwijl ik de tweede en derde trap met veel inspanning maak.
Gelukkig worden ze steeds lichter.
Nadat ik de tweede heuvel over ben en het Tongerse plein kan zien, bedenk ik me hoe abnormaal stil het ook hier is. Normaliter ziet het hier zwart van de auto’s, stuk voor stuk te beroerd om een fietser de rotonde op te laten. Dit keer rijd ik zonder enige tegenstand de rode cirkel op. Net als ik eraf wil rijden moet ik vol op de rem voor een of andere maniak die met 80 door de bebouwde kom scheurt, alsof hij overal wil zijn behalve hier. Ik steek mijn middelvinger op en wens hem een ernstige ziekte toe.

Een bocht naar rechts en ik rij het centrum van de stad binnen. Hier staan tot mijn verbazing de wegen vol met auto’s. Het duurt een tijdje voordat ik zie dat elke wagen op de weg leeg is.
"Zou er een of ander speciaal concert op het Vrijthof zijn ofzo?" denk ik bij mezelf terwijl ik m’n fiets in de volle stalling van de faculteit zet en m’n koffer losmaak.
Ik sleep hem de trap op en open de antieke houten deuren. Als het goed is ligt het vonnis van de OefenRechtbank klaar. Lopende door de lege gangen valt het me op hoe de meeste lokalen bedekt zijn met rondgestrooid papier.
"Mis ik een soort regionale feestdag ofzo?"
Ik pak de geopende enveloppe uit de kast en lees het vonnis: Verloren, en dat zonder enige opgave van redenen en zonder in te gaan op de eis in reconventie. De mensen van de OefenRechtbank verstaan hun vak!
Ik loop terug naar m’n fiets, denkend aan wat ik mijn cliënt ga vertellen. "Sorry mevrouw, maar de rechtbank heeft de vordering in één zin toegewezen, zonder enige redenen te geven en zonder in te gaan op de kwestie van uw laptop. Als u het mij vraagt gaan we zo snel mogelijk in hoger beroep. Ik ben er nogsteeds van overtuigd dat u erg sterk staat en dat uw laptop niet geretourneerd is, is je reinste rechtsfalen." Zoiets. Misschien iets anders in plaats van ‘rechtsfalen’, dat klinkt stom.
Ik laat de snelbinders weer met een knal op de koffer schieten en fiets de heuvel af richting het Vrijthof. Al snel is de straat volledig geblokkeerd met lege auto’s en moet ik dus te voet verder met mijn koffer in de hand.

Ik sla de hoek om en het circus op het Vrijthof is omringd door hekken en flitsende rode en blauwe lichten. Achter een van de hekken zie ik iets bewegen, maar voor ik kan zien wat het is, verdwijnt het achter een van de circusvrachtwagens.
De politiewagens zijn leeg, er is geen spoor van menselijk leven. Paniekerig kijk ik rond en zie in de verte, bij de McDonalds, een groep mensen staan. Terwijl ik er naartoe loop, voel ik hoe mijn rustige wandelgang verandert in een paniekerige stormloop; tussen de stalen hekken zie ik de restanten van een bloedbad, afgehakte hoofden en armen vertellen het verhaal van een circusvoorstelling die enorm verkeerd afgelopen moet zijn.
"Zijn de leeuwen doorgeslagen en ontsnapt?" gaat er door mijn hoofd terwijl ik naar de eerste mensen die ik de hele ochtend heb gezien toe ren. Maar dan zie ik iets wat mogelijk nog gruwelijker is dan wat ik al had gezien..de leeuwen hebben dit niet aangericht…

Twee mannen, van top tot teen besmeurd met bloed en ingewanden, trekken langzaam aan de darmen van een van de Afrikaanse leeuwen. Hun smerige monden openen zich en met schokkende bewegingen brengen ze het vlees naar hun groteske lippen. Dan ontneemt een andere vrachtwagen gelukkig mijn zicht.
"Help!" schreeuw ik, in de hoop dat de groep me kan horen, "Help!"
Ik had geluk. Met het horen van mijn stem draait de groep in één ruk hun hoofd in mijn richting.

Ik ben eindelijk veilig…

Advertisements

9 comments on “Een gewone Vrijdagochtend

 1. Zinzi
  1 February 2010

  Hoezo “eindelijk?”
  Leuk om te lezen, al is het me iets te gedetailleerd op momenten. En vouw je je vuile was echt op?

 2. Portable Harry de B
  2 February 2010

  Hoezo niet eindelijk? Hij loopt al n paar uur rond in n lege stad en kwam er pas net achter dattie die hele tijd in gevaar was.
  Ennuh, ja, anders past t niet in de koffer..

 3. Zinzi
  2 February 2010

  Mja, maar juist omdat ‘ie er pas nét achter komt is het misplaatst. Eindelijk zeg je als ie al uren aan het vluchten is.

 4. Harry de B.
  2 February 2010

  Ik bedoel als je al ‘n uur oid in een lege stad rondloopt zonder te weten wat er aan de hand is en er dan vervolgens achterkomt dat je die gehele tijd in een zombie-infested stad aan het rondlopen was, dat je dan wel een ‘eindelijk’ gevoel zou hebben. Like, je voelt je met terugwerkende kracht al een uur niet meer veilig omdat je nu pas weet in hoeveel gevaar je eigenlijk was.
  I dunno, ik wilde gewoon ‘n goed einde waarvan ‘t duidelijk genoeg was dat de hoofdpersoon niet door had dattie rechtstreeks de dood tegemoet loopt met een gevoel van veiligheid in z’n hart.

 5. Zinzi
  3 February 2010

  Ik snap je redenering, maar zo leest ‘t niet zegmaar. Juist omdat ‘ie het niet doorhad of zo. En dat je je met terugwerkende kracht onveilig kan voelen klopt wel I guess, maar dat terugwerkende komt niet echt tot uiting in eindelijk, m.i.

 6. Harry de B. now with NO THUMB ACTION
  3 February 2010

  Alright. Als ik ooit ‘n boek uitgeef zal ik ‘t herschrijven =p

 7. Zinzi
  4 February 2010

  =D

 8. Koen
  5 February 2010

  k vond het wel leuk! Hoe gaat het met de gezondheid?

 9. Harry d. Busdriver
  5 February 2010

  M’n keel is nogsteeds vrij kut en ik stootte dinsdag met m’n nagel tegen de rand van m’n kast dus toen kon ik m’n duim nietmeer gebruiken (dat is nogsteeds nietecht hax) en daardoor fuckte ik weer m’n linkerhand (omdat ik die moest gebruiken ipv m’n rechterhand) dussss tja.
  On the plus side; SUMMER GLAU

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 31 January 2010 by in Original Content, Stories.

For e-mail updates!

Join 70 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

 • 26,487 Minds Expanded

Instagram

Korean food comes in many shapes and sizes, but one of the most famous and well liked among tourists must be the humble #Bibimbap.
Usually not much more than a bowl of rice into which you mix (bibida in Korean) various vegetables, topped off with some spicy gochujang, bibimbap is a staple food that can be found almost anywhere and at very reasonable prices.

There's also quite a few traditionally styled restaurants such as the one in the picture that serve a bit more 'up-scale' versions that resemble the food royalty used to eat many centuries ago.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Seoul #Korea #SouthKorea #Seoul_Korea #SeoulKorea #Namsan #MongmyeokSanbang #Restaurant #KoreanRestaurant #Gochujang #Traditional #Food #Foodstagram #Koreanfood #Hanok
#서울 #남산 #목멱산방 #비빔밥 #고추장 #밥 #먹스타그램 #푸드그램 #전통 #한옥 #맛집 #남산맛집 You couldn't tell from this picture, but spring has suddenly been unleashed in Korea! We went from actual snow not much more than a week ago to 6° and now 22° today.

Originally, Koreans were always very proud of their '사계절' - 4 seasons. In the past few years though, fall and spring have been reduced to mere weeks as golden brown leaves freeze off the trees in 'fall' and cherry blossoms bloom in tropic temperatures in 'spring'.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Korea #SouthKorea #Goyang #Spring #Seasons #4seasons #fall #landscape #traintracks #tracks
#4계절 #계절 #봄 #가을 #고양 #선로 대한민국 만세!
Today is a holiday in Korea; the remembrance of the March 1st movement, which marked the beginning of the Korean people standing up to their Japanese oppressors in the early 20th century.

Unfortunately, instead of celebrating this important day in Korea's history, some people use it as an excuse to push their pro-박근혜 agenda. Former president Park Geun-Hye has been incarcerated for months now while on trial on 18 charges, including bribery, coercion, abuse of power and the leakage of government secrets during her ill-fated presidency. In spite of the overwhelming evidence against her, there are still some (almost exclusively senior) citizens who believe she should be reinstated as the legal president of Korea.

In spite of the fact that I don't agree with their politics, seeing everyone singing and waving the 태극기 together did make me feel good, although being one of the only foreigners in a crowd of riled up Koreans also reminded me that I'll never truly be part of their society.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Seoul #Korea #SouthKorea #Seoul_Korea #March #Demonstration #Rally #Parade #Politics #Flag #Gwanghwamun #Taegukgi #Japan #Occupation #Independence #gyeongbokgung
#Optocht #ZuidKorea #Demonstratie
#서울 #삼일 #삼일절 #광화문 #태극기 #대한민국 #만세 #대한민국만세 #삼일운동 #3월1일 #경복궁 More pictures from the Line store in Itaewon. I love it when a brand sets up something as elaborate as this; I can't stop myself from wanting to take pictures. 
These are also the first post-LASEK pictures I'm in! It is extremely strange to see myself in pictures without glasses, and I still feel kind of 'naked' when I go out without them, but it's already something I know I'll never regret!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Seoul #Korea #SouthKorea #Seoul_Korea #Itaewon #Line #LineMessenger #LineStore #LineKorea #LineFriends #LineFriendsStore #LineFriendsItaewon #Store #Cute #Bear #Plush #Dollhouse #Emoticon #Emoji
#서울 #이태원 #라인 #라인프렌즈 #라인프렌즈스토어 #라인프렌즈샵 #라인프렌즈이태원 #외국인 #네덜란드 One of the many things I love about Korea is that it has way more 'themed stores' than my own country. For some reason, some companies or brands such as Ghibli, Gundam, Kakao or, as in these pictures, Line, decide to spend millions creating beautiful flagship locations that feel like a mix of an exhibition space and a regular store.

This was the first time I visited the Line store in Itaewon since I'm not very interested in either Line nor Itaewon, but it was definitely a really cute sight to behold.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Korea #SouthKorea #Seoul #Seoul_Korea #Line #Kakao #LineFriends #LineStore #Store #Shop #Shops #Stores #Brand #Messenger #LineMessenger #Itaewon #LineFriendsItaewon
#서울 #이태원 #라인 #라인프렌즈 #카카오 #가게 #스토어 #라인스토어 #브랜드 A Gangnam view from the offices of my eye clinic, which is incidentally the reason I haven't posted anything in a while; I've been "busy" recovering from LASEK!

If you're interested in the process of getting vision correction surgery in Korea, check out my latest blog post. There's a link in my bio, or you can Google 'Anonymous of Holland'.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Korea #SouthKorea #Seoul #Seoul_Korea #Gangnam #Sinnonhyeon #BGNEyeClinic #BGN #Eyeclinic #LASEK #LASIK #SMILE #Laservisioncorrection #Visioncorrection #Cityscape #City #Skyline #Simcity #visit_korea #ig_korea
#밝은눈안과 #강남 #신논현 #서울 #대한민국 #라섹 #라식 #스마일 #도시 #도시경관
%d bloggers like this: