Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

Spotlight on: Paco and the Magical Picture Book

Zoals de titel waarschijnlijk al deed vermoeden, is Paco and the Magical Picture Book een kinderfilm, en wel een bijzonder sentimentele. Het feit dat het om een kinderfilm gaat brengt natuurlijk mee dat het verhaal vol zit met cliché's, maar het is aan de andere kant ook zo vertederend dat het eigenlijk geen kwaad doet.
T22

Paco and the Magical Picture Book gaat over een meisje, Paco, wat in een auto-ongeluk haar ouders en haar geheugen heeft verloren. Sindsdien vergeet ze elke avond wat ze die dag gedaan heeft. Elke ochtend wordt ze wakker met een picture book, wat ze van haar moeder heeft gekregen, naast zich en elke ochtend vraagt ze zich af waar haar moeder eigenlijk is. Vol goede moed begeeft ze zich dag in dag uit in een soort gestoord ziekenhuis waar een aantal vreemde karakters hun residentie hebben. Een van deze karakters, een oude uitgebrande CEO van een groot bedrijf met haar als Heihachi van Tekken, gedraagt zich precies zoals je van een dergelijk persoon zou verwachten. Hij is haatvol, gemeen en ongeïnteresseerd in iedereen om zich heen. Want wacht maar tot ik weer aan het werk kan!

Natuurlijk warmt Paco met haar schattigheid en hoge zielig-kind-met-een-ziekte waarde Heihachi's hart, en samen proberen ze het beste te maken van hun korte leven in het ziekenhuis.

T23

Ik moet toegeven dat de eerste 20 minuten moeilijk door te komen zijn wegens enorm hoog 'wtf, japan?' gehalte en compleet random verhaalvertelling, maar it gets a lot better en als je na de beschrijving ook maar enigszins zin hebt gekregen om de film te kijken zul je zeker niet teleurgesteld worden. Sure, hij is met z'n 104 minuten een flinke kluif voor een kinderfilm, en het tempo ligt dan ook niet bepaald hoog, maar alleen de prachtige shots en art design zijn eigenlijk de moeite al waard. In deze tijd waarin grijs en donkerbruin de hipste kleuren lijken te zijn is het bijzonder verfrissend weer eens een film te zien die het gebruik van lemon-green en hot pink niet schuwt.

Dus hou je wel van een beetje sentimentaliteit en wordt je niet afgeschrokken door een beetje Japansheid in je films, check dan hier de film (met subs).

Advertisements

One comment on “Spotlight on: Paco and the Magical Picture Book

  1. Niec
    16 February 2010

    Apple green and Lush Pink is my favourite colour scheme ^_^

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 13 February 2010 by in Film, Reviews and tagged , , , .

For e-mail updates!

Join 64 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

  • 24,543 Minds Expanded

Instagram

Apparently, this passes for #art in #Korea. 
Eh, I'll take it. 
#StarWars #스타워즈 #Museum #미술관 #Stormtrooper #스톰트루퍼 #DarthVader #다스베이더 #LukeSkywalker #루크스카이워커 Final picture of the day:
A really, really #happy #Gumiho #고병재 after winning his first ever #GSL #Final. 
After the match, he said the first thing he's going to do is absolutely nothing for at least 5 days since getting this far in the GSL was a lot harder than he had imagined. 
Take a rest, 병재야, you deserved it. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #스타크래프트 #esports #gaming #progamer #Korea #Terran #SouthKorea #게임 #Gumiho #고병재 with his friends, celebrating his #GSL #Finals #victory over #soO. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #스타크래프트 #esports #gaming #progamer #Korea #Gumiho #고병재 asked me for a picture after I won the #GSL #final against #soO #어윤수 today. Thought I'd humor him. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #esports #gaming #progamer #Terran #스타크래프트 #테란 #파이널 And once again your #GSL #Final #winner is NOT #soO! 
Congratulations to #Gumiho #고병재 for his first win, and apologies for Instagram's focusing being so crap. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #esports #gaming #progamer #Zerg #Terran #어윤수 #테란 #저그 #videogames The #Alien #Anthology 35th #Anniversary Edition Bluray #Boxset is safely in my hands where #RidleyScott can't touch it. 
Now to find a #Bluray player so I can actually watch it.. #에이리언 #블루레이 #세트
%d bloggers like this: