Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

Rec 2 – Also known as: How to ruin not only the sequel, but also the original!

Rec2

Recentelijk is het vervolg op de horrorklassieker (mag ik dat nu al zeggen? Ja, dat mag ik zeggen) REC uitgekomen, origineel genoeg REC2 genaamd. De film is gemaakt door dezelfde directors als deel 1, dus ik verwachtte geen Hollywood-rape of verkrachtingen door ‘verschillende artistieke opvattingen’ en all that crap. Ik vroeg me echter wel af hoe ze een vervolg konden maken op REC, wiens einde zich nou niet bepaald leende voor een follow-up.

M’n vragen werden echter al snel beantwoord; aan het begin van de film volgen we een Spaans SWAT team wat het huis uit deel 1 binnen moet gaan om nog onbekende redenen. De premise is dus vrij veelbelovend, want in plaats van een compleet nieuw verhaal in ‘n nieuw huis enzo op te voeren, breiden ze gewoon het verhaal van deel 1 uit, zonder het te recycleren.

Helaas is dat het enige positieve wat ik over deze film te melden heb. Binnen een half uur is de sequel al een lachertje geworden en heeft het ook nog voor elkaar gekregen het origineel te verneuken. Want waar het origineel een enorm sfeervolle zombiefilm was, wordt het in deel 2 verlaagd tot een slechte exorcist-wannabe door de gruwelijkste faal ooit; We leggen de zombies uit deel 1 retroactively uit als zijnde POSSESSED PEOPLE. En niet alleen zijn ze possessed door EL DIABLO, ze zijn possessed VIA EEN VIRUS WAT HET VATICAAN HEEFT ONTWORPEN. Je leest het goed. Het vaticaan heeft een virus ontwikkeld waarmee demonen bezit kunnen nemen van iedereen die ermee in aanraking komt.
Mag ik van u een "WAT?" astublieft?

En zoals te verwachten valt wordt het gaanderweg niet veel beter meer. De CDC gast die met de SWAT members mee naar binnen ging blijkt een (omg, WHAT A TWEEST!) priester te zijn die de zombi–oh sorry, ik bedoel ‘demonen’ (die overigens stuk voor stuk without fail hun hoofd eerst 4x tegen de camera rammen zodra ze in beeld komen, WANT DAT IS ENG) te lijf gaat met kruizen en heilige woorden en op zoek is naar ‘het bloed van het eerste experiment, want daarmee kunnen we een antidote maken voor deze HUMAN ENGINEERED POSSESSIONS’. I shit you not.

Het eerste flesje bloed van de chick gaat verloren (lees; de oh-zo-slimme priester moet perse ‘checken of het wel het echte is, want het zat verstopt in het plafond en d’r naam staat erop en het was eigenlijk het enige flesje met bloed daar, maar FFF’ en besluit daarom een Gristelijk Pandecho ritueel uit te voeren waarbij het bloed in brand vliegt. OEPS) dus ze besluiten eerst wat random rond te rennen door het gebouw (waar ze in de slechtste en onorigineelste exposition ooit enkele jongeren tegen komen die geen enkele rol spelen behalve de lengte van de film wat op te rekken) tot ze, na het in Exorcist-style interogaten van een zomb–demon (EL POWERO DEL CHRISTI COMPELOSOS TU!!) erachter komen dat…are you sitting down? You should sit down for this.

Ze komen erachter….dat ‘de eerste chick’ (wiens bloed ze dus nodig hebben om hun eigen virus tegen te gaan) een gevallen engel is en dus leeft IN EEN WERELD WAARIN HET LICHT NIET REFLECTEERT, EN JE KAN HAAR DUS SLECHTS ZIEN IN DE DONKERTE MET DE NIGHTVISION VAN JE CAMERA. Dat is nog niet het meest absurde, maar ik zal eerst even de rest spoilen; die chick blijkt dus natuurlijk dat gefreakte monster uit het einde van deel 1 te zijn wat slechts te verwoorden viel als ‘Nightmare Fuel’ en by some freak twist of fate klopt het opzich wel dat we die alleen in het donker hebben gezien. De chick die aan ‘t eind van deel 1 dood ging leeft overigens nog, en gaat met de mannen mee de EVIL KAMER DIE JE IN HET LICHT NIET KON ZIEN MAAR MET NIGHTVISION WEL in, waar, I shit you not, alles verandert zodra het licht uit gaat. En met ‘alles’ bedoel ik eigenlijk dat er alleen opeens ‘n gigantisch bad in staat. En daar gaat de laatst overgebleven SWAT lid even met z’n gun in roeren. Want…you know…er zit vast niks in, toch?

To everyone’s surprise (behalve die van de kijker) zit HET MONSTER er natuurlijk in en sleept mr. SWAT de bodemloze diepte van de badkuip in terwijl mr Priester huilt als een speenvarkentje. Dan volgt ‘n hoop onlogischheid, waaronder de priester die het bloed van het monster NIET UIT HET ONTHOOFDE LIJK ERVAN KAN HALEN (de chick had d’r kop eraf geschoten met een shotgun), WANT UHHHH I DUNNO LULZ. En dan, sarpries sarpries, blijkt dat het monster al eeuwen geleden ZIJN ESSENTIE (in de vorm van een soort naaktslak, want het is SATAN we’re talking about here!) heeft overgezet in de chick en die is dus EZIL nu en opent de deur voor deel 3 wanneer ze de priester vermoordt en met zijn stem roept dat ze geëvacueerd moet worden.

So now you know.
We shall never speak of this movie again.

Advertisements

5 comments on “Rec 2 – Also known as: How to ruin not only the sequel, but also the original!

 1. Koen
  28 February 2010

  Dus dat kind wat in het plafon zat in deel 1 is een gevallen engel?

 2. Harry d. Busdriver
  28 February 2010

  Yup. Soort van. Ze was ‘evil incarnate’. Geen gefaald science expermiment. Je weet.

 3. Niec
  2 March 2010

  oh wauw! Dit is echt geweldig random, ik wil ook zo films maken, en zo te horen kan iedereen zo films maken.

 4. Maudy
  26 March 2010

  right. k d8, k zal dit nog s lezen XD want gister dus 1 gezien. Die was leuk, btw ^^alleen nu, na t verhaal van twee, wel een beetje minder XD meh

 5. Mobile H de B
  27 March 2010

  Mja, typisch geval van ‘deel 2 never happened’ =[

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 28 February 2010 by in Film, Reviews and tagged , , .

For e-mail updates!

Join 64 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

 • 24,543 Minds Expanded

Instagram

Apparently, this passes for #art in #Korea. 
Eh, I'll take it. 
#StarWars #스타워즈 #Museum #미술관 #Stormtrooper #스톰트루퍼 #DarthVader #다스베이더 #LukeSkywalker #루크스카이워커 Final picture of the day:
A really, really #happy #Gumiho #고병재 after winning his first ever #GSL #Final. 
After the match, he said the first thing he's going to do is absolutely nothing for at least 5 days since getting this far in the GSL was a lot harder than he had imagined. 
Take a rest, 병재야, you deserved it. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #스타크래프트 #esports #gaming #progamer #Korea #Terran #SouthKorea #게임 #Gumiho #고병재 with his friends, celebrating his #GSL #Finals #victory over #soO. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #스타크래프트 #esports #gaming #progamer #Korea #Gumiho #고병재 asked me for a picture after I won the #GSL #final against #soO #어윤수 today. Thought I'd humor him. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #esports #gaming #progamer #Terran #스타크래프트 #테란 #파이널 And once again your #GSL #Final #winner is NOT #soO! 
Congratulations to #Gumiho #고병재 for his first win, and apologies for Instagram's focusing being so crap. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #esports #gaming #progamer #Zerg #Terran #어윤수 #테란 #저그 #videogames The #Alien #Anthology 35th #Anniversary Edition Bluray #Boxset is safely in my hands where #RidleyScott can't touch it. 
Now to find a #Bluray player so I can actually watch it.. #에이리언 #블루레이 #세트
%d bloggers like this: