Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

Spotlight on: Kick-Ass

Kick-Ass is suddenly all the rage, dus ik kon natuurlijk niet achterblijven…overigens, voor ik begin: kan iemand mij uitleggen hoe het komt dat er zoveel normalfags naar deze film gaan? Bijna niemand heeft de comics gelezen, maar toch gaat idereen FUCK YES KICK-ASS KICKS ASS!!! Hoe..hoe? Hoe wordt je gehyped voor een verfilming van een comic die je nog nooit gelezen hebt? It boggles the mind.

02      01_2

Anyway, de comic dus. Die is awesome. Mark Millar heeft ‘m geschreven, en ookal schrijft ‘ie normaal generic Marvel troep zoals X-Men, Fantastic Four, en Civil War tie-ins, in deze comic heeftie gelukkig een meer eigen stijl. Dat is natuurlijk ook een van de voordelen als je je niet aan een pre-gedefinieerd universe hoeft te houden. De art, uit de pen van ‘generic Marvel troep’ en ‘The Eternals’ tekenaar John Romita Jr, is ook van niveau en alles is lekker smerig. Want Kick-Ass is behoorlijk grafisch als je niets gewend bent. Bij Marvel komt het niet vaak voor dat iemand even netjes door een 11 jarige in stukjes gehakt wordt, maar hier kun je het zien! Eindelijk!

De comic vertelt basically het verhaal van Dave Lizewski, die op een dag besluit een real life hero te worden. Dat blijkt natuurlijk moeilijker dan verwacht, en meteen bij z’n eerste heldendaad wordtie al grondig in elkaar geschopt door een paar negers. Na drie maanden revalideren zou je denken dattie het wel gehad zou hebben, maar blijkbaar werkt het heldenwerk nogal verslavend en in no time is Dave weer terug op straat, waar ‘ie op een gegeven moment op het nippertje een paar man in elkaar slaat, wat dan weer gefilmd wordt door een dude met een camera, welk filmpje dan uiteindelijk op Youtube belandt en de superheldenbal aan het rollen krijgt.
Het is duidelijk dat Millar zin had om de comic zo realistisch en hip mogelijk te maken door veel referenties aan de huidige cultuur en de internet’beweging’ in de comic te werken, om zo een wat hedendaagser beeld neer te zetten.
En dat vonden de lezers blijkbaar wel hip. Zo hip zelfs dat men het blijkbaar na 3 (DRIE!!) issues al tijd vond voor een film. Good job, Millar!

Kickassmovieposter

De film was…minder awesome dan de comic. En gelukkig ook maar, want waar zou ik anders over kunnen zeiken!
Maar serieus, het scheelt eigenlijk heel weinig. De comic heeft een betere opbouw, waardoor je wat meer over Kick-Ass te weten komt en het verhaal is daar ook een stuk logischer, maar ik vraag me af of je dat zou merken als je de comic niet hebt gelezen. Iets anders waar ik wel ‘n beetje mee zat was de relatieve ‘tamheid’ van de gevechten en eigenlijk de film in z’n algemeenheid. De comic was een stuk brutaler en in-your-face’er en had ook meer referenties aan popular culture. Nu waren de gevechten nogsteeds vrij awesome, maar de introductiescene van Hit-Girl maakte in de comic toch meer indruk.
Laatste puntje van critiek voor de lofzang begint; ik…had niet verwacht dat ik dit ooit nog zou zeggen (want hoeveel ik ook van ‘m hou, afgelopen tijd heeftie weinig anders meer gedaan dan episch falen) maar Nicolas Cage droeg qua acteerprestaties deze film op z’n schouders. Sure, Chloe Mortez (de 13 jarige die Hit-Girl speelt) is behoorlijk awesome en het is logisch dat iedereen het over haar heeft, maar uiteindelijk heeft ze niet een heel erg moeilijke rol. Cage speelt de rol van de tormented vader echter met veel gevoel en flaire, en ‘t is goed dattie de kans nog heeft gekregen om in een succesvolle film te spelen zodat we binnenkort hopelijk weer wat meer van m gaan horen.

On the good side is dat de film zich lekker dicht bij de comic houdt. Zoals ik al zei zijn er wat dingen in een andere volgoorde verteld, wat in mijn mening het verhaal niet ten goede kwam, maar overall verschilt het niet veel van de funny pages. Which is good. Very good. De kleine aanpassingen die ze in het daadwerkelijke verhaal hebben gemaakt waren overigens zowaar béter dan de comic (HO-LEE-SHIT!!) bijv. de uitleg over hoe ‘ie z’n pak niet aan had na het ongeluk. Daartegenover staat dan weer wel dat ze de complete revalidatie, die juist heel belangrijk is voor z’n character development weglaten en de origins van Big Daddy veranderd van realistisch naar generic, maargoed!
Daarnaast waren alle actie-scenes qua choreografie ook dik in orde, en het was vooral zeer win om een geharde maffiabaas een meisje van 13 in elkaar te zien slaan.
De designs en alles waren re-de-lijk gebaseerd op die van de comic, I guess…Big Daddy vond ik in de film een stuk cooler met z’n rare Batman-achtige samenraapsel, en het costuum van Hit-Girl was in de comic misschien wat theatraler…maar DAT WIG MAN!! Red Mist was qua costuum redelijk verneukt, maar I guess dat dat nog wel te overzien valt aangezien ‘ie in de film sowieso een stuk gayer is dan in de comic.
En, uh, ja, de muziek was echt moederneuking awesome.
En dat is eigenlijk pretty much alles wat over de film gezegd kan worden; hij doet z’n werk zeer goed en vooral de rol van Cage als Big Daddy beklijft. Het is een heel interessante film om te kijken en het is zeker je 9 euro waard.

p.s. The actor who plays Red Mist looks like a 3D Jughead (from the Archie comics) CANNOT UNSEE!!

Advertisements

2 comments on “Spotlight on: Kick-Ass

 1. Karen
  18 April 2010

  Ha! dat van die ownende muziek was ik idd vergeten te vermelden ^^ maar gutt that u liked it *nod*

 2. Ghislaine
  25 April 2010

  Bij zeer epische en toevallige toeval zijn Lerem en ik afgelopen woensdag GRATIZZZZ naar Kick-ass gegaan en ik vond m LEUK (al had ik er echt nog nooit van gehoord voor ik er heen ging^^)

  ^^x

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 17 April 2010 by in Comics, Reviews and tagged , , .

For e-mail updates!

Join 65 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

 • 25,091 Minds Expanded

Instagram

There's just no stopping this guy!
Season 2 #GSL champion #김대엽 #Stats is also your Season 2 #SSL champion!
In an amazing back and forth, the #Protoss ultimately managed to defeat his #Zerg rival #박령우 #Dark.
As the #Starcraft season is coming to a close, I can only look forward to more of the same next year.

#Seoul #Korea #SouthKorea #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #Starcraft2 #esports #gaming #progamer #Korean #gamer #videogames #tournament #저그 #프로토스 #경기 #게임 #프로게이머 #champion #Splyce From #temples to #churches.

#church #Korea #SouthKorea #Seoul #religion #Christian #Christianity #cross #Korean #spooky #spoopy #filter #woods #교회 #무서워 #서울 #기독교 I had a great time working with #SBS on their new program #내방안내서 in the beautiful #Mihwangsa #temple. I'm sure that @zazimusic has made @haemin_sunim proud with their song based on his book, #멈추면비로소보이는것들.
며칠동안 #미황사 에서 시간을 보내는 게 큰 인상을 주었고 만난 사람들 너무 친절하게 챙겨서 감사하는 말 밖에 못 한다.
다들 #수고했어.

#Korea #SouthKorea #tv #filming #television #tvshow #Koreantv #Buddhism #Buddha #traditional #절 #불교 #텔레비전 #쇼 #촬영 #버라이어티 #발송 I came back to #Seoul yesterday. Waking up to the sound of cars passing under my window and people shouting instead of the sound of the waves rolling over the beach and bugs chirping, I realized again that a part of me hates this city, no matter how much I love it. Now I understand why #혜민스님 makes the trip back to #미황사 so often even though he lives in Seoul as well.

For people living in a big city like this, it's important to #slowdown and not get caught and lose yourself in the flow of things. Life in the #countryside and in a #temple is so different, so much more #empty, but so much more fulfilling.

#Korea #SouthKorea #Mihwangsa #color #peace #reflection #religion #Buddhism #Buddha #tranquility #traditional #절 #평화 #불교 #해남 #108배 #전통 #역사 #생각 #자성 #내이야기 #미황사 에서 사흘밖에 안 보냈는데, 그래도 #생각 을 많이 바뀌었다. #성찰 하면서 내 한국 생활도 생각하고 한국 사람들의 #촌 을 생각하면서 왜 한국이랑 사랑에 빠졌는지 다시 깨달았어요. 한국에서 사는 것이 선물이니까.. 잘 살아야지.

#절라도 #절라남도 #절 #평화 #불교 #해남 #혜민스님 #Korea #SouthKorea #Temple #Shrine #tranquility #peace #reflection #religion #Buddhism #Buddha #혜민스님 의 #미황사 에서 #멈추면비로소보이는것들 많다. #절 의 #평화 를 느끼고 마음을 비우면서 깊은 생각도 하고 한국 생활을 #감사 하는 생각도 많고.. 한국이 역시 #아름다운 나라입니다. 
Another gorgeous #sunset at #Mihwangsa #temple.
I am so thankful to #SBS and 혜민스님 for letting us stay here.
Just like the title of his book, there are many things you can only see when you #slow down. Staying at the temple and talking with the staff has taught me once again that Korea is an amazing country, and I couldn't be happier to be here. 
#nofilter #Korea #SouthKorea #island #traditional #tranquility #nature #wood #meditation
%d bloggers like this: