Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

Interweb Reviews: Predators

Dus na jaren wachten op een waardige Predator opvolger (de barslechte AVP en iets minder slechte AVP2 telden immers niet) kwam een of andere videoclip director waar je nog nooit van gehoord had (uitgebalanceerd door overal gewoon heel groot ROBERT RODRIGUEZ boven te zetten) dan eindelijk met de enige echte: Predators!

t22

Alleen de titel al deed natuurlijk meteen denken aan Aliens, de geliefde sequel van James Cameron op Riddley Scott’s meesterwerk. Was het videoclipdirector’s (die we vanaf nu maar Antal zullen noemen, want volgens IMDB is dat z’n naam) bedoeling om deze film te evenaren of zelfs te overtreffen? Of was het z’n bedoeling een sub-par actiefilm met een paar aliens te maken?
Het laatste is ‘m in ieder geval gelukt.

Want, nee, Predators is niet het vervolg waar fans van de franchise al jaren op zitten te wachten.
Het begint al met Adrien Brody, de hoofdrolspeler, die nog geen gat in een natte krant kan acteren. De rest van de cast lijkt ook rechtstreeks van het B-rek gevlogen te zijn, behalve dan de coole Japanner die amper text heeft.
Dat zal er echter veel mee te maken hebben, want zelfs een geweldige acteur kan de  stront die in deze film dialogen voor moeten stellen niet overtuigend brengen. Alsof het plot nog niet cliché genoeg was worden de acteurs geforceerd om oneliners als ‘I’m the one that got away. The one you don’t fuck with.’ en ‘So what are you? I’m alive!’ hun strot uit te duwen zonder in tranen uit te barsten (be it funny tears or just tears of sadness about the script).
Jammergenoeg is het verhaal zelf ook weinig beter dan de dialogen. Het ene cliché na het andere wordt afgewerkt, maar gelukkig zit er af en toe nog wel iets origineels in (de scene met de dode mexicaan, …euhm…er was nog iets wat niet cliché was, maar ik ben het even vergeten). Het plot zit ook vol duidelijke en minder duidelijke plotgaten (“We hoorden van een soldaat die door ze aangevallen was dat ze zien in infra-rood en je lichaamswarmte kunnen zien” … wait…what? Heeft die soldaat de data van de helm gedownload ofzo?) wat het ‘verhaal’ ook niet echt ten goede komt.
Nog een honorable mention in deze rubriek is voor de muziek: die is op momenten gewoon standaard Hollywood voer, maar wil ook regelmatig verzakken tot compleet misplaatste bagger. Cool job, bro!

Predators-07

‘Maar Richard, er moet toch wel iets goed zijn aan deze film?’
Ja, er zijn ook wel goede punten. De special effects van de Predators bijvoorbeeld. Als het geen mannen in pakken zijn, dan zien ze er in ieder geval zo uit, en dat zie ik graag. Dit gaat echter wel gepaard met een gigantisch minpunt wat ik nog niet heb aangesneden: het gruwelijke design van de predators. Want het is immers 2010 dus we moeten wel wat veranderen! Dus..weet je wat? We geven ze idioot grote hoofden, dát is pas eng hahaha!! Nee. Motherfuckers.
Maar het ging over goede dingen. Uhm. De actie-scenes waren wel goed. Ze waren wel cliché (omg het eindgevecht in een donkere jungle MET VUUR, radicaal man!) maar de choreografie en special effects waren best cool.
Een van de grotere pluspunten was dat de chick erg hax was. Ze leek op Zeva van NCIS. En Zeva is delicious.

Verder valt er weinig echt positiefs te melden. Het was niet gruwelijk, maar dat was ‘t wel zo’n beetje. Ik durf zelfs te zeggen dat Aliens VS Predator 2 beter was dan deze film. Hij miste gewoon iets. Zelfs goede dialogen hadden ‘m niet kunnen redden van de middelmatigheid, maar dan wassie in ieder geval middelmatig geweest in plaats van beneden de middenmaat.
Ik begin langzaam te vrezen voor de nieuwe Alien film. Maar ik heb vertrouwen in Scott.

Verdict: 5.8/10

Advertisements

2 comments on “Interweb Reviews: Predators

 1. Maudy
  5 August 2010

  Als je nou geen onwijze predators fan ben, is ie dan leuker? Zo van, dan kun je je minder aan de faal ergeren? Of is t dan nog steeds een prutactie film?

 2. Harry d. Busdriver
  5 August 2010

  Dunno, dan lijktie me hele-maaaaaal saai eigenlijk. Want dan ga je van ‘oh lol een groene alien met een vaginamond’. Dan erger je je wel minder aan de slechte designs waarschijnlijk though. Maar het acteerwerk wordt er zeker niet beter op.

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 3 August 2010 by in Film, Reviews and tagged , , , , .

For e-mail updates!

Join 64 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

 • 24,619 Minds Expanded

Instagram

Once upon a time in #Korea. 
#남산골 #namsangol #hanok #한옥 #traditional #전통 #Korean #hanokvillage #Seoul #서울 #history #historical #한옥마을 The #seoulillustrationfair was as wonderful as ever. I found loads of great #art, #illustrations and #cards and even asked for the #artist signature on some of them.

The #SIF is still on until this sunday at Hall D of #COEX in #Gangnam, #Seoul, so don't hesitate to stop by and see the work of some of #Korea's most amazing artists. 
#서울일러스트레이션페어 #일러스트
#일러스트레이션 #엽서 #작가 #아트

@grafolio @beuseful2013 @OUTER_UNIVERSE @parknyam @46_jihye @mingee_lee A very unpractical, but very beautiful, #library underneath #COEX in #Seoul. 
#별마당도서관 #StarfieldLibrary #도사관 #books #책 #reading #Korea I hope #Buddha doesn't mind I was taking pictures in his home #Bongeunsa. 
#Temple #Shrine #Korea #SouthKorea #Seoul #Gangnam #COEX #봉은사 #Buddhism #Harmony with #nature in Korean #architecture. 
#Tomb #Korea #Seoul #Ancient #Classical #Shrine #서울 I don't think I'll be getting tired of the #concretejungle that is #Seoul anytime soon. It has stolen my heart. 
#Korea #SouthKorea #서울 #ISeoulU #street #Gangnam #강남 #도시 #city
%d bloggers like this: