Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

Jurist zijn is fijn

Dus mogelijk weten jullie al af van mijn 'probleempje' met Fedex: Ik had voor €57 goederen (dat is een mooi woord voor SPEELGOED EN EEN T-SHIRT) uit Japan besteld en 2 maanden nadat ik dat pakketje binnen kreeg, lag er opeens een rekening van Fedex op de deurmat ter hoogte van €52,94. Vanwege 'voorgeschoten invoerrechten'. 93% invoerkosten? Cool story, bro!
Aanvankelijk heb ik die brief gewoon laten liggen, omdat ik er eigenlijk geen wijs uit kon. Het waren 3 pagina's met wat leek op shipping manifests met overal verschillende bedragen en er stond voor zover ik kon zien nergens een rekeningnummer. Toen kreeg ik een tijdje later een normale brief waar gewoon in stond "Maak zoveel over naar deze rekening". Toen heb ik contact opgenomen met de Acounting department van Fedex met de vraag waarom ik geen keuze heb gehad in het wel of niet accepteren van die invoerkosten, aangezien je die normaliter aan de deur moet betalen en dan gewoon kan zeggen "fuck dit, dit is bijna 100% van het aankoopbedrag, laat die shit maar lekker op het postkantoor wegrotten, ik betaal er niet voor." Terwijl ik 2 weken later nogsteeds wacht op een antwoord valt er een ingebrekestelling binnen waardoor ik opeens €63,94 moet betalen omdat er 'Rappelkosten' bij komen. Dus ik dacht ik stuur ze eens een mailtje.

"Beste Suzy,

ik krijg vandaag opeens een ingebrekestelling van Fedex binnen. Dat vind ik nogal vreemd aangezien wij nog in gesprek waren mbt het Fedex beleid om alle kosten maar zonder vragen 'voor te schieten'. Ik mail u dan ook bij deze dat ik bereid ben om de €52,94 vanavond over te maken, maar de €11,00 'Rappelkosten' weiger te betalen als zijnde onrechtmatig gevorderd. Het mocht u duidelijk zijn dat de betaling wel was gekomen, had u tijdig terug gemaild.

Mocht Fedex echt zin hebben om voor die €11 een zaak aan te spannen, gaat u dan vooral uw gang. Het lijkt mij van mijn kant geenszins onredelijk om te wachten met betaling tot ik een reactie op mijn vraag heb gehad en de rechter zal het daar (als de zaak überhaupt al ontvankelijk wordt verklaard, daar het om een zo klein bedrag gaat) ongetwijfeld mee eens zijn, zeker gezien het korte tijdsbestek tussen mijn e-mail en de ingebrekestelling.
Als Fedex zo met al zijn klanten om gaat mag u van geluk spreken dat iemand er nog gebruik van maakt. Ik zal in ieder geval voortaan voor EMS opteren.

Met vriendelijke groet,
Richard Luijten"

MORE LIKE ONVRIENDELIJKE GROET, AMIRITE?
Maargoed, die invoerkosten had ik uiteindelijk toch wel moeten betalen, dus daar moeilijk over doen heeft geen zin, maar die rappelkosten weiger ik. Alsof het schrijven van die brief €11 kostte.
NOOIT MEER FEDEX!

Advertisements

2 comments on “Jurist zijn is fijn

 1. Koen
  22 August 2010

  Nu al met de rechter dreigen? :p

 2. Harry d. Busdriver
  22 August 2010

  Ja Fedex deed dat in z’n ingebrekestellingsbrief. Dus ik dacht ik ga er even op in =p

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 21 August 2010 by in Diary, Studies and tagged , .

For e-mail updates!

Join 63 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

 • 24,761 Minds Expanded

Instagram

It feels like only yesterday when we all arrived in #Korea 3 years ago on the first day of our #KGSP #scholarship, but now it has already become time to say goodbye to many of you. Congratulations on your #graduation, and all the best in the rest of your lives ㅜ.ㅜ If I don't post anything for a long time...
Please call the police. 
#Annabelle #애나벨 #doll #인형 #creepy #무서워 #ComicCon #Seoul #SeoulComicCon #Korea #코믹콘 #서울코믹콘 #코엑스 These guys are so good they deserve their own post. Amazing #Rey and #KyloRen #cosplay at #SeoulComicCon in #COEX.

There were lots of great cosplayers, but these guys put so much thought and work in their #costume that they felt like the real deal. 
#StarWars #ComicCon #Korea #스타워즈 #카일로렌 #레이 #코스프레 #서울코믹콘 #코믹콘 #코엑스 Once upon a time in #Korea. 
#남산골 #namsangol #hanok #한옥 #traditional #전통 #Korean #hanokvillage #Seoul #서울 #history #historical #한옥마을 The #seoulillustrationfair was as wonderful as ever. I found loads of great #art, #illustrations and #cards and even asked for the #artist signature on some of them.

The #SIF is still on until this sunday at Hall D of #COEX in #Gangnam, #Seoul, so don't hesitate to stop by and see the work of some of #Korea's most amazing artists. 
#서울일러스트레이션페어 #일러스트
#일러스트레이션 #엽서 #작가 #아트

@grafolio @beuseful2013 @OUTER_UNIVERSE @parknyam @46_jihye @mingee_lee
%d bloggers like this: