Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

Interweb Reviews: EELS, Paradiso Amsterdam, 30-8-2010

Aldus, vanavond was het EELS time yet again!


Het was alweer een tijdje geleden dat EELS heeft getourd, namelijk sinds..you know..voordat ze de afgelopen drie (!) albums hadden uitgebracht. En gelukkig besloten ze dit keer eens op normalere plekken op te treden dan alleen in Groningen, dus ik was er natuurlijk bij! (Ik was ook wel naar Groningen gegaan natuurlijk, maar that's beside the point)

Het voorprogramma was…tja..uh..I dunno. Het was zo'n singer/songwriter chick met een electrische gitaar die rare gezichten trok terwijl ze zong. Het was nietecht slecht ofzo, maar ook niet zo van 'goh, speel nog maar een uurtje door'. Gelukkig had ze maar 4 nummers though, dus dat scheelde.

Maar toen kwam E op in z'n witte Evel Knievel achtige outfit en was het volumineuze haar van zijn voorganger snel vergeten. Hij zag er nogal breekbaar uit met z'n uitgemergelde lichaampje, maar gelukkig maakte z'n mannelijke puntige baard, zonnebril en bandana 't wel weer goed. Zo zag 'ie er iig uit als een ondervoede zwerver in een witte overal die je in elkaar wilde slaan om een Iron Maiden cd te kopen.
De rest van de band was classy in smokings gehesen voor de gelegenheid. 'De rest van de band' being niemand minder dan THE MOTHERFUCKING CHET en HOOOOOOOOLY SHIT DAT DIE OOIT NOG IN NEDERLAND OP EEN PODIUM ZOU STAAN KOOOOOOOL G MURDER! En nog 'n gast op gitaar en op drums. Maar die kende ik niet. In ieder geval, Kool G Murder deed altijd de bass op de oudere EELS albums, maar kwam nooit mee op tour naar Europa, dus ik had 'm nog nooit gezien. Hij ziet eruit als een soort Huib met een baard, en zo speelt 'ie eigenlijk ook. Maar 't was dus wel awesome dat 'ie er was. En the Chet is altijd awesome natuurlijk. Hij is niet voor niets mijn lievelings bandlid.

Qua songs was het iets minder awesome gesteld helaas, want er zijn in de tussentijd drie nieuwe albums uit gekomen waarmee ze nog niet hadden getourd, dus daar waren 90% van de nummers van afkomstig. Dat is aan de ene kant jammer, want de oude nummers zijn beter en ik mis ze, maar aan de andere kant is het ook wel leuk, want het lijkt wel alsof de nieuwe albums geschreven zijn om goed in deze show te passen. Alle nummers passen goed bij elkaar en het jamt lekker weg. Ze hebben gelukkig wel een paar oude nummers 'verrockt' om er tussen te passen though. Aanvankelijk was ik bang dat het net zo slecht zou zijn als de 'Live and In Person' Tour, waarin ze enkele van hun beste nummers hadden verkracht en ondergespoten met cum om als 'garagerock' te klinken, maar gelukkig was het dit keer juist heel stijlvol en goed gedaan, waardoor ook de oudere nummers goed tussen deze rocknummers pasten.
Eindelijk heb ik eens 'Mr. E's Beautiful Blues' live kunnen horen (in de 6 keer dat ik EELS gezien heb, hebben ze dat nummer nog nooit gespeeld) en ook Dog Faced Boy door de amps van Paradiso horen galmen was heerlijk. Zoals ik zei waren er jammergenoeg niet genoeg van dit soort momenten wegens het hoge gehalte aan nieuwe songs, maar, well, gelukkig zijn die nieuwe songs ook helemaal zo slecht nog niet.

Uiteindelijk was 't een héél erg goed optreden, waar iewat een domper op gezet werd door de setlist.
Verdict: 8/10

Advertisements

8 comments on “Interweb Reviews: EELS, Paradiso Amsterdam, 30-8-2010

 1. joost
  31 August 2010

  hooguit een 5,5 eels is geen garage rockband helaas ben ik na 2005 voor de tweede maal zwaar teleurgesteld door een op cd zo mooi klinkende eels.

 2. Harry d. Busdriver
  31 August 2010

  Maar het mooie van dit concert is juist dat het helemaal niet garagerock-achtig was. Het was wel een straight-up rockshow inderdaad, maar geenszins in de stijl van Live and in Person (http://www.kickasstorrents.com/eels-live-and-in-person-london-2006-cd-dvd-t2909260.html voor als je ‘m eens wil aanhoren). Ik vond dat ze ‘t hier juist erg volwassen hadden aangepakt.
  Maar, you know, different strokes, I guess.
  En uiteindelijk is EELS with Strings nog altijd het ijkpunt waar ik alle andere concerten mee vergelijk omdat het gewoon de beste experience ooit was.

 3. Gem
  31 August 2010

  Jaloers!

 4. erik ronsdorf
  3 September 2010

  How about: She said Yea (Stones) Summer in the City( Lovin’Spoonful) en SummerTime (Billy Stewart, vooral die!), schitterende covers van mr.E en zijn band.
  Erik

 5. Harry d. Busdriver
  3 September 2010

  Truth. Ik wist de titel van de nummers niet (behalve dan Summer in the city) dus die heb ik er maar tactisch buiten gelaten zodat niemand mijn gebrekkige kennis van popmuziek kon achterhalen.
  Maar die covers waren inderdaad erg cool. Alleen jammer dat ze Get ur freak on niet eens live speelden =p

 6. Theo Puntman
  6 September 2010

  Was maandag ook in Paradiso en heb denk ik een andere band aan het werk gezien. Wat een fantastisch concert! Ik hoorde in de zaal ook wat gemopper over het ontbreken van oude Eels nummers. Triest te moeten constateren dat de fans dus blijkbaar de grootste belemmering zijn voor de ontwikkeling van een artiest of band. Naar een optreden gaan is niet hetzelde als een muntje in een jukebox werpen. E heeft in een jaar tijd drie albums uitgebracht die als prachtige trilogie laat zien dat de man nog steeds groeit. Daar kun je als fan alleen maar heel blij mee zijn.
  Theo

 7. Harry d. Busdriver
  11 September 2010

  Nouja, zo is het bij alle bands: de oude shit is altijd beter dan de nieuwe shit, en de hardcore fans willen dus liever de oude nummers horen. Zie ook U2, Iron Maiden, Sonata Arctica, Bon Jovi, etc. Het voordeel bij EELS is dat de nieuwe shit ook goed is, unlike bij de bands die ik net noemde, dus dan is het minder erg als er alleen maar nieuwe nummers gespeeld worden, maar het is voor de oudere fans altijd leuk om klassiekers te horen.
  De nieuwe fans (dat heb ik ook bij Iron Maiden gemerkt) zijn niet beter gewend, of vinden zelfs de nieuwere albums beter dan de oudere en die snappen dus niet waar je het over hebt. Maar dat is natuurlijk ook een goed ding: voor de ‘nieuwe generatie’ EELS fans is End Times waarschijnlijk wat Electroshock Blues voor mij was, en daar ben ik blij mee.

 8. E Schametovic
  7 November 2010

  Mja… baas boven baas wat ouwe lullen-trekjes betreft. Ik heb de ‘EELS Orchestra 2000’ tour nog meegekregen en die is voor mij altijd het summum gebleven. Ik vond de ‘with strings’ tour wel een goede tweede maar uiteindelijk een tikje gekunsteld… iets waar zijn live-shows naarmate de jaren vorderen steeds meer last van lijken te hebben.

  Really though, my point is this: als je het oude spul gewend bent, ga je niet tevreden naar huis als het er niet op lijkt. Voor het zusje van mijn vriendin waren dit haar eerste eels platen en haar eerste concert en ik denk niet dat zij problemen had met de set ;)

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 30 August 2010 by in Music, Reviews and tagged , , , .

For e-mail updates!

Join 65 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

 • 25,629 Minds Expanded

Instagram

#가을 인데 왜 #겨울 느낌 밖에 안 나?

It's supposedly #fall in #Korea but...it feels a lot like #winter.

#창덕궁 #Changdeokgung #Palace #서울 #옛날 #전통 #역사 #한국 #Korean #KoreanPalace #Seoul #traditional #history #autumn You know, when it comes to the '#audiophile' #earbuds market, a lot of recommended #headphones are actually from China. The reason is that most Western companies have given up on earbuds in favor of #IEM, so basically it's either cheap no-brand crap or apple #earphones.

Thankfully, some of the Chinese offerings are actually just as great as people's online raving suggests; The #Yuin #PK3 is almost decade old now, but still delivers the best #audio quality I've heard in an earbud for under $50, and the #Edifier #P180 is seriously such a giant step up from your garden variety earbuds at a price of only 12 bucks that I can't understand why they aren't more popular.

The #Auglamour #RX1 was a complete and utter disappointment with tinny #sound I never expected after all the positive talk about it on #Headfi though. Seems like most of the budget from the $22 price went into the packaging, which is admittedly quite pretty.

Of course my main pair of headphones, the #Koss #Portapro - which hasn't changed at all in design since 1984 because they are just THAT good - isn't Chinese but good ol' Murrikan, and I always love taking them out even though they make my head look huge in compassion to their small footprint.

The #JVC #HAFXC51 were tauted as amazing IEMs back when I got them but although they don't sound bad, I just can't get used to having those little pieces of plastic lodged so deeply into my ear canal.. So..thank God for #China, I guess. 
For helping old-fashioned men like me find ways to still comfortably enjoy their #music.

#headphone #review #earphone #earbud #oortelefoon #koptelefoon #muziek #collection #sound #이어폰 #해드폰 The lure of #nature.

#Korea #SouthKorea #Seoul #traditional #wood #ZuidKorea #Namsangol #Hanok #ancient #trees #green #home #서울 #남산골 #한옥 #자연 #전통 #나무 #한국 So glad I finally stopped wondering why I never go to any #concerts in #Korea and just got up and went to one.

@emuartspace was probably the most 'homely' (#gezellig) venue I've ever visited, @bowhang_smacksoft was as impressive as expected, @imhyeonjeong enchanted me with her beautiful voice and the duet of @musicsollee (거꾸로도 #이솔이) and #조현정 made me wish they'd spend more time together.

It might be a bit more work trying to find concerts here, but it's definitely worth it. 
#Korean #Seoul #concert #Koreanindie #acoustic #band #guitar #indie #music #indiemusic #Emu #emuartspace #PantaGarage #콘서트 #서울 #황보령 #임현정 #인디 #인디음악 #어쿠스틱 #에무 #에무팡타개라지 #음악 I once heard a tale of a man
who split himself in two.
The one part never changed at all;
the other grew and grew.

The changeless part was always true,
The growing part was always new,
And I wondered, when the tale was through,
Which part was me, and which was you.

#Korea #SouthKorea #Seoul #traditional #religion #shamanism #grave #gravemarker #stone #statue #Asia #Asian #벅수 #장승 #돌 #표석 #샤머니즘 #한국 #서울 I know I use the phrase #concretejungle to describe #Seoul a lot but..man. 
#Korea #SouthKorea #City #Citylife #Buildings #Apartment #birdseyeview #panorama #Metropolis #서울 #도시 #건물 #파노라마 #도시생활
%d bloggers like this: