Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

Interweb Reviews: EELS, Paradiso Amsterdam, 30-8-2010

Aldus, vanavond was het EELS time yet again!


Het was alweer een tijdje geleden dat EELS heeft getourd, namelijk sinds..you know..voordat ze de afgelopen drie (!) albums hadden uitgebracht. En gelukkig besloten ze dit keer eens op normalere plekken op te treden dan alleen in Groningen, dus ik was er natuurlijk bij! (Ik was ook wel naar Groningen gegaan natuurlijk, maar that's beside the point)

Het voorprogramma was…tja..uh..I dunno. Het was zo'n singer/songwriter chick met een electrische gitaar die rare gezichten trok terwijl ze zong. Het was nietecht slecht ofzo, maar ook niet zo van 'goh, speel nog maar een uurtje door'. Gelukkig had ze maar 4 nummers though, dus dat scheelde.

Maar toen kwam E op in z'n witte Evel Knievel achtige outfit en was het volumineuze haar van zijn voorganger snel vergeten. Hij zag er nogal breekbaar uit met z'n uitgemergelde lichaampje, maar gelukkig maakte z'n mannelijke puntige baard, zonnebril en bandana 't wel weer goed. Zo zag 'ie er iig uit als een ondervoede zwerver in een witte overal die je in elkaar wilde slaan om een Iron Maiden cd te kopen.
De rest van de band was classy in smokings gehesen voor de gelegenheid. 'De rest van de band' being niemand minder dan THE MOTHERFUCKING CHET en HOOOOOOOOLY SHIT DAT DIE OOIT NOG IN NEDERLAND OP EEN PODIUM ZOU STAAN KOOOOOOOL G MURDER! En nog 'n gast op gitaar en op drums. Maar die kende ik niet. In ieder geval, Kool G Murder deed altijd de bass op de oudere EELS albums, maar kwam nooit mee op tour naar Europa, dus ik had 'm nog nooit gezien. Hij ziet eruit als een soort Huib met een baard, en zo speelt 'ie eigenlijk ook. Maar 't was dus wel awesome dat 'ie er was. En the Chet is altijd awesome natuurlijk. Hij is niet voor niets mijn lievelings bandlid.

Qua songs was het iets minder awesome gesteld helaas, want er zijn in de tussentijd drie nieuwe albums uit gekomen waarmee ze nog niet hadden getourd, dus daar waren 90% van de nummers van afkomstig. Dat is aan de ene kant jammer, want de oude nummers zijn beter en ik mis ze, maar aan de andere kant is het ook wel leuk, want het lijkt wel alsof de nieuwe albums geschreven zijn om goed in deze show te passen. Alle nummers passen goed bij elkaar en het jamt lekker weg. Ze hebben gelukkig wel een paar oude nummers 'verrockt' om er tussen te passen though. Aanvankelijk was ik bang dat het net zo slecht zou zijn als de 'Live and In Person' Tour, waarin ze enkele van hun beste nummers hadden verkracht en ondergespoten met cum om als 'garagerock' te klinken, maar gelukkig was het dit keer juist heel stijlvol en goed gedaan, waardoor ook de oudere nummers goed tussen deze rocknummers pasten.
Eindelijk heb ik eens 'Mr. E's Beautiful Blues' live kunnen horen (in de 6 keer dat ik EELS gezien heb, hebben ze dat nummer nog nooit gespeeld) en ook Dog Faced Boy door de amps van Paradiso horen galmen was heerlijk. Zoals ik zei waren er jammergenoeg niet genoeg van dit soort momenten wegens het hoge gehalte aan nieuwe songs, maar, well, gelukkig zijn die nieuwe songs ook helemaal zo slecht nog niet.

Uiteindelijk was 't een héél erg goed optreden, waar iewat een domper op gezet werd door de setlist.
Verdict: 8/10

Advertisements

8 comments on “Interweb Reviews: EELS, Paradiso Amsterdam, 30-8-2010

 1. joost
  31 August 2010

  hooguit een 5,5 eels is geen garage rockband helaas ben ik na 2005 voor de tweede maal zwaar teleurgesteld door een op cd zo mooi klinkende eels.

 2. Harry d. Busdriver
  31 August 2010

  Maar het mooie van dit concert is juist dat het helemaal niet garagerock-achtig was. Het was wel een straight-up rockshow inderdaad, maar geenszins in de stijl van Live and in Person (http://www.kickasstorrents.com/eels-live-and-in-person-london-2006-cd-dvd-t2909260.html voor als je ‘m eens wil aanhoren). Ik vond dat ze ‘t hier juist erg volwassen hadden aangepakt.
  Maar, you know, different strokes, I guess.
  En uiteindelijk is EELS with Strings nog altijd het ijkpunt waar ik alle andere concerten mee vergelijk omdat het gewoon de beste experience ooit was.

 3. Gem
  31 August 2010

  Jaloers!

 4. erik ronsdorf
  3 September 2010

  How about: She said Yea (Stones) Summer in the City( Lovin’Spoonful) en SummerTime (Billy Stewart, vooral die!), schitterende covers van mr.E en zijn band.
  Erik

 5. Harry d. Busdriver
  3 September 2010

  Truth. Ik wist de titel van de nummers niet (behalve dan Summer in the city) dus die heb ik er maar tactisch buiten gelaten zodat niemand mijn gebrekkige kennis van popmuziek kon achterhalen.
  Maar die covers waren inderdaad erg cool. Alleen jammer dat ze Get ur freak on niet eens live speelden =p

 6. Theo Puntman
  6 September 2010

  Was maandag ook in Paradiso en heb denk ik een andere band aan het werk gezien. Wat een fantastisch concert! Ik hoorde in de zaal ook wat gemopper over het ontbreken van oude Eels nummers. Triest te moeten constateren dat de fans dus blijkbaar de grootste belemmering zijn voor de ontwikkeling van een artiest of band. Naar een optreden gaan is niet hetzelde als een muntje in een jukebox werpen. E heeft in een jaar tijd drie albums uitgebracht die als prachtige trilogie laat zien dat de man nog steeds groeit. Daar kun je als fan alleen maar heel blij mee zijn.
  Theo

 7. Harry d. Busdriver
  11 September 2010

  Nouja, zo is het bij alle bands: de oude shit is altijd beter dan de nieuwe shit, en de hardcore fans willen dus liever de oude nummers horen. Zie ook U2, Iron Maiden, Sonata Arctica, Bon Jovi, etc. Het voordeel bij EELS is dat de nieuwe shit ook goed is, unlike bij de bands die ik net noemde, dus dan is het minder erg als er alleen maar nieuwe nummers gespeeld worden, maar het is voor de oudere fans altijd leuk om klassiekers te horen.
  De nieuwe fans (dat heb ik ook bij Iron Maiden gemerkt) zijn niet beter gewend, of vinden zelfs de nieuwere albums beter dan de oudere en die snappen dus niet waar je het over hebt. Maar dat is natuurlijk ook een goed ding: voor de ‘nieuwe generatie’ EELS fans is End Times waarschijnlijk wat Electroshock Blues voor mij was, en daar ben ik blij mee.

 8. E Schametovic
  7 November 2010

  Mja… baas boven baas wat ouwe lullen-trekjes betreft. Ik heb de ‘EELS Orchestra 2000’ tour nog meegekregen en die is voor mij altijd het summum gebleven. Ik vond de ‘with strings’ tour wel een goede tweede maar uiteindelijk een tikje gekunsteld… iets waar zijn live-shows naarmate de jaren vorderen steeds meer last van lijken te hebben.

  Really though, my point is this: als je het oude spul gewend bent, ga je niet tevreden naar huis als het er niet op lijkt. Voor het zusje van mijn vriendin waren dit haar eerste eels platen en haar eerste concert en ik denk niet dat zij problemen had met de set ;)

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 30 August 2010 by in Music, Reviews and tagged , , , .

For e-mail updates!

Join 72 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

 • 27,551 Minds Expanded

Instagram

논문을 드디어 다 완료되었으니까 석사 데이즈 이젠 거의 끝났다. 네덜란드보다 한국에서 논문을 쓰는 게 엄청 힘들었는데, 지도교수님이랑 학생들 덕분에 읽을 만한 글을 쓰게 되었다. 이 마지막 학기 동안 삶엔 뭘 하고 싶은지 알게 될 것 같고, 창조적 글쓰기 가르치는 것을 얼마나 재밌고 보람 있는 것인지 깨달았다. 내 미래가 아직도 확실하지 않은데, 이 하나의 장을 끝내고 다른 하나를 시작하는 것을 기대하고 있다. It was a long and difficult road, but my 석사 데이즈 are finally almost behind me. Yesterday, I received (and turned in) the finalized printed version of my thesis. It was a pretty big shock finding out just how much more difficult writing a thesis is in Korea compared to back in the Netherlands, but I am happy that, with the help of my 지도교수 and students, I managed to write something worth reading. In the past year or so, I found out how much I love teaching creative writing, and how happy it makes me to read my students' creations and knowing I helped them, even in some small way, to put them to the paper. My future in Korea is as uncertain as ever, courtesy of the difficult immigration laws, but as this chapter of my life here closes, I am looking forward to writing the next. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ══════════════════════ #Korea #SouthKorea #Seoul #hankukuniversityofforeignstudies #HUFS #thesis #EFL #English #TeachingEnglish #TESOL #Mentortexts #Graduation #EnglishEducation #한국외대 #외대 #한국외국어대학교 #논문 #졸업 #영어 #영어교육 #한국생활
#대#한#민#국! I thought I was cheering for Germany tonight, since Korea couldn't advance anyway, but when we scored that first goal I realized again that, actually, I really really love this country. Seeing 손흥민 at the end brought a manly tear to my eye. 꿈 같아, 진짜. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ══════════════════════ #Korea #SouthKorea #Worldcup #Football #Germany #KoreaGermany #대한민국 #한국 #한국독일 #월드컵 #러시아월드컵 #응원 #축구 #대한민국화이팅 #대한민국파이팅 #한국사랑 #2대0
👹🇰🇷 #대한민국화이팅 🇰🇷👹 오늘은 못 이겼는데, 끝까지 응원할게! Unlike my home country of the Netherlands, Korea actually qualified for the World Cup, so I thought it was only right for me to go show my love and 열 for my second-favorite country in the world. Gwanghwamun was packed to the brim with people, which made for a really great atmosphere in spite of the buses constantly blocking our view of the screens that had been erected (because closing off streets is WAY too European). Unfortunately, we didn't manage to win, but I think we played a pretty decent match tonight. No matter what the future holds for the Korean team, I'll always be cheering for them! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ══════════════════════ #Korea #SouthKorea #Seoul #Seoul_Korea #WorldCup #WorldCup2018 #SwedenKorea #KoreaSweden #Cheer #Football #Soccer #Voetbal #Gwanghwamun #대한민국 #월드컵 #월드컵2018 #축구 #한국스웨덴 #스웨덴한국 #거리응원 #응원 #광화문 #광화문광장
TY usually tries to slip out of the studio as quickly as possible, so I was surprised to see him having a small fan meeting after the matches today. He played some amazing games against GuMiho, and as a fan I couldn't be happier to see that his form has been improving again. He's always been my favorite Terran, so I hope he'll be continuing on this path to success. The rematch for the 2016 GSL Season 1 finals between TY and Zest is slated for coming Wednesday, so definitely come down to the AfreecaTV studio if you have the opportunity! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ══════════════════════ #Afreecatv #GSL #Starcraft #Starcraft2 #SC2 #Zest #Protoss #TY #Terran #Progamer #Progaming #Gamer #Gaming #eSports #Signature #스타 #스타크래프트 #스타2 #스타크래프트2 #전태양 #주성욱 #테란 #프로토스 #e스포츠 #게이밍 #프로게이머 #게이머 #아프리카tv #싸인
Thanks to my thesis taking up pretty much every waking hour of my time, I haven't been able to see any GSL matches this season. Thankfully, now that I successfully completed my defense, it is once again 스타크래프트 타임! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ══════════════════════ #Korea #Afreeca #Afreecatv #GSL #Starcraft #Starcraft2 #SC2 #Zest #Protoss #TY #Terran #Progamer #Progaming #Gamer #Gaming #eSports #스타 #스타크래프트 #스타2 #스타크래프트2 #전태양 #주성욱 #테란 #프로토스 #e스포츠 #게이밍 #프로게이머 #게이머 #아프리카tv #아프리카
"We laymen have always been intensely curious to know ... from what sources that styrene being, the creative writer, draws his material, and how he manages to make such an impression on us with it and to arouse emotions of which, perhaps, we had not even thought ourselves capable." - Freud, 1908 My thesis on the use of Mentor Texts to teach creative writing is finally done! I successfully completed my defense today, and will be making the final revisions in the next couple of days. It has been a long and exhausting ride from the drawing board to the final line of text, but I think I've come up with something to be proud of. A big thank you to my friends and family, who supported me throughout my two year academical adventure. And an even bigger thank you to my thesis advisor Dr. Lim Hyun Woo, without whom my thesis wouldn't have been possible, and to Lee Ji Yeon, without whom I might not have even made it this far. The road ahead is still long and full of difficulties, but at least the first big hurdle has been taken. Bring on the rest. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ══════════════════════ #Korea #SouthKorea #Seoul #Seoul_Korea #Thesis #Thesisdefense #Pass #Passed #HUFS #TESOL #Education #EnglishEducation #Hankukuniversityofforeignstudies #University #외대 #한국외국어대학교 #한국외대 #논문 #논문발표 #졸업 #합격 #영어교육
%d bloggers like this: