Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

Spotlight on: Marebito

Wat is er eigenlijk gebeurd met de director van Ju-On nadat Hollywood z'n film jatte en drie keer had verkracht? Nou, bijna gelijktijdig met de opnamen van Ju-On, had hij ook deze Marebito geschoten. Wat daarná met 'm is gebeurd weet ik ook niet, maar ik ga in ieder geval op zoek naar de rest van z'n films, want damn Marebito is awesome.

T23

Denk overigens niet dat Marebito op Ju-On lijkt. Je zou zelfs niet zeggen dat het van dezelfde maker was. Waar Ju-On een klassiek voorbeeld van de cliché Japanse horrorfilm is (albeit wel een goed voorbeeld) is Marebito meer een Lovecraftiaanse ervaring. And we all know how much I love Lovecraft, right?

T22

Deze film weet een stuk beter het Lovecraftiaanse gevoel te roepen dan films die dit daadwerkelijk proberen. Er is bijvoorbeeld geen enkele film die direct gebaseerd is op Lovecraft's werk die niet keihard zuigt. Marebito probéért dan ook niet Lovecraftiaans te zijn, maar ís het gewoon. Het is geen OMIGAWD, KIJK WAT ER ACHTER DIE GAST IN DE LIFT STAAT!!! of OMIGAWD, KLEIN WEERLOOS JAPANS MEISJE, ACHTER JE!! film. Er zitten zelfs weinig tot geen schrikeffecten in. Het is een film die je ongemakkelijk doet voelen, zonder dat je precies weet waarom.

 

Maargoed, ik zal eens wat over het plot vertellen zodat jullie er misschien een beeld bij kunnen vormen. Masuko is een wat sociaal afstandelijke cameraman die vooral carrière heeft gemaakt met zijn bizarre newsitems, waaronder beelden van dingen waar mensen het plakkertje 'bovennatuurlijk' op hebben gekleefd. Masuko begrijpt niet wat mensen tot angst van het bovennatuurlijke drijft, en begrijpt ook de angst in de ogen van een man die hij filmde terwijl hij in de metro zelfmoord pleegde niet. Hij raakt geobsedeerd door het gegeven 'angst' en vraagt zich af of hij iets dergelijks ooit zou kunnen voelen. Op zoek naar de doodsangst die de man in de metro had gedreven tot zelfmoord, daalt Masuko af in de donkere gangenstelsels onder Tokyo, waar hij, in een lang vergeten ondergrondse ruïne, een meisje vastgeketend vind. Hij neemt het meisje mee terug naar boven, en zoals je waarschijnlijk wel had verwacht wordt de shit dan pas echt real.

Door de WHAT A TWEEST tegen het einde vallen er wel een aantal gaten in het plot, maar het daadwerkelijke einde is dan weer vrij toepasselijk, dus we zullen het maar vergeven, zeker?

 

Marebito is zeker de moeite waard als je wel zin hebt in een spannende film met een constante creepy sfeer, maar geen zin hebt in flauwe hollywoodiaanse schrikeffecten. Bovendien duurt 'ie maar 90 minuten en eigenlijk mag je deze film voor zo'n kleine inspanning niet aan je voorbij laten gaan.

Torrent (incl. subs) hier.

Advertisements

3 comments on “Spotlight on: Marebito

 1. Ghislaine
  28 September 2010

  Mmh, ik heb één Lovecraftfilm gezien die echt nog lang in mn hoofd heeft gezeten. Ik ga m even opzoeken…

  Deze klinkt trouwens ook vrij naar:P

 2. Ghislaine
  28 September 2010

  Dreams in the witch house.
  Het is lang geleden dat ik m toen zag, ga m nu maar weer ns downloaden om te zien of ik m nog steeds zo vind als toen^^

 3. Harry d. Busdriver
  1 October 2010

  Die short story is in ieder geval vrij cool..maar ik kan me niet voorstellen dat ze daar een film van 90 minuten van hebben kunnen maken want het verhaal zelf is volgens mij maar like 20 pagina’s ofzo..

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 19 September 2010 by in Film, Reviews and tagged , , , .

For e-mail updates!

Join 64 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

 • 24,543 Minds Expanded

Instagram

Apparently, this passes for #art in #Korea. 
Eh, I'll take it. 
#StarWars #스타워즈 #Museum #미술관 #Stormtrooper #스톰트루퍼 #DarthVader #다스베이더 #LukeSkywalker #루크스카이워커 Final picture of the day:
A really, really #happy #Gumiho #고병재 after winning his first ever #GSL #Final. 
After the match, he said the first thing he's going to do is absolutely nothing for at least 5 days since getting this far in the GSL was a lot harder than he had imagined. 
Take a rest, 병재야, you deserved it. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #스타크래프트 #esports #gaming #progamer #Korea #Terran #SouthKorea #게임 #Gumiho #고병재 with his friends, celebrating his #GSL #Finals #victory over #soO. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #스타크래프트 #esports #gaming #progamer #Korea #Gumiho #고병재 asked me for a picture after I won the #GSL #final against #soO #어윤수 today. Thought I'd humor him. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #esports #gaming #progamer #Terran #스타크래프트 #테란 #파이널 And once again your #GSL #Final #winner is NOT #soO! 
Congratulations to #Gumiho #고병재 for his first win, and apologies for Instagram's focusing being so crap. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #esports #gaming #progamer #Zerg #Terran #어윤수 #테란 #저그 #videogames The #Alien #Anthology 35th #Anniversary Edition Bluray #Boxset is safely in my hands where #RidleyScott can't touch it. 
Now to find a #Bluray player so I can actually watch it.. #에이리언 #블루레이 #세트
%d bloggers like this: