Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

Interweb’s Top 5 of 2011

Je weet dat je in een mager gamejaar zit als je in het Oktober al moet gaan hebben over de games van volgend jaar, but let's face it: 2010 was een schijtjaar wanneer het op games aan komt en dat komt voor het eind van het jaar niet meer goed. Dat is inderdaad jammer, maar gezien de prachtige titels die voor volgend jaar op stapel staan misschien toch te vergeven:

5. Batman: Arkham City

Batman

Rocksteady Studios verraste in 2009 vriend en vijand met de eerste goede superhelden game in jaren (sommigen zouden zelfs zeggen: decennia). Zoals het er op het moment uit ziet, lijkt het vervolg zijn illustere voorganger op alle vlakken te gaan overtreffen. De detective mode is verbeterd en aangevuld, de combat wordt uitgebreider, de speeltuin wordt groter, wat wil je nog meer? Een goed verhaal zou mijn eerste antwoord zijn, maar gezien Arkham Asylum lijkt dat wel goed te zitten. Met de introductie van Harvey Dent, Catwoman en ongetwijfeld een aantal nog niet bekend gemaakte superschurken lijkt er in ieder geval voldoende stof om een comic accuraat verhaaltje in elkaar te boksen.
Het enige negatieve wat ik op het moment over Arkham City te zeggen heb, is dat ze het design van Bruce 'de lederen kledingkast' Wayne niet hebben aangepast en dat het gezicht van Catwoman echt afschuwelijk is.
Maar daar staat dan weer tegenover dat het slechte design van Harley uit Arkham Asylum gefixt is en dat Miss Quinn nu eindelijk zo delicious is als ze altijd al verdiende. Thanks, Rocksteady!

4. Alice: Madness Returns

Alice

Niet ieder van jullie zal zich waarschijnlijk American McGee's Alice uit 2000 herinneren. Degenen die dat wel doen, zullen zich ongetwijfeld nog de fucked up wereld van McGee voor ogen kunnen halen en mogelijkerwijs herinneren hoeveel ze gefapt hebben op de wat volwassenere versie van Alice die hij heeft neergezet. Voor die laatste groep mensen: zoek een hobby. Of better yet, ga wat screenshots van de nieuwe Alice game downloaden want de gestreepte sokken zijn weer eens delicieus. Maar waar was ik? Madness Returns dus..Het is vrij opmerkelijk (zeg maar gerust: haast onvoorstelbaar) dat American McGee na 10 jaar besloot toch nog maar eens terug te keren naar zijn upside-down Alice universum. Lange tijd leek het erop dat hij zich helemaal niet meer bezig wilde houden met games, en toen gelukkig eenmaal het tegendeel waar bleek te zijn (toen hij in 2005 Spicy Horse oprichtte) had nogsteeds niemand verwacht dat zij ooit nog een sequel op Alice zouden spelen. Maar the time is nigh, my friends! In 2011 zullen we weer met een bloeddoordrenkte Alice konijnen en vooral ook kaarten mogen slachten in het grimmige Wonderland van American McGee! En met de komst van 'next-gen' graphics kunnen we er nu op vertrouwen dat hij kan doen wat hij maar wil. Dat móet haast wel een geweldige game worden.

3. Warhammer 40,000: Spess Muhrine

Warhammer


Maar Richard, ben jij die constante stroom van Imperium of Man games dan niet beu? Ja, eigenlijk wel. Ik zou liever eens een Dawn of War vanuit het standpunt van de Tau ofzo spelen en niet constant die fucking Humans VS Orks bullshit, maar what are you gonna do, right? Wat echter aan Space Marine interessant is, is dat dit de eerste Third Person shooter is die plaats vind in het W40k universum, waar ik (zoals waarschijnlijk bekend is) enorm van hou. In 2003 kregen we de enige andere W40k shooter voorgeschoteld, Firewarrior, en dit was een piece of shit met graphics die slechter waren dan die van Daikatana, dus om die nou nog eens terug te gaan spelen is niet echt een optie. Dus, ja, ik stond inderdaad te springen toen ik hoorde dat er een Gears of War-achtige Warhammer 40k game gereleased zou worden! Na een preview te hebben gelezen sta ik iets minder te springen (alweer die orks, alweer die repetitieve gameplay), maar 'iets minder springen' is springen nonetheless!

2. Deus Ex: Human Revolution

Deus Ex


Eerlijk gezegd vond ik Deus Ex niets bijzonders. En Deus Ex 2 vond niemand wat bijzonders, dus waarom zit ik dan te wachten op Deus Ex 3? Wel, het belooft pretty much Ghost in the Shell: The Roleplaying Game te worden. De setting van Deus Ex (een futuristisch Shanghai wat enorm doet denken aan Blade Runner, maar dan met nog meer coole gadgets) is er een die je, ondanks het feit dat hij bepaald niet origineel is, amper tegen komt in games, laat staan in goede games. Nu ben ik normaliter niet echt een fan van action RPG's, al is het alleen maar omdat de nadruk meestal op action ligt en men het RPG gedeelte laat aankomen op het aanpassen van een paar statjes, maar Human Revolution geef ik graag het voordeel van de twijfel. Alles wat ik erover heb gelezen duidt er op dat de RPG elementen niet uit het oog zijn verloren en dat deze game een ervaring gaat worden die niet onder zal doen voor een bezoekje aan de bioscoop (en dan wel naar een goede film, niet Resident Evil 3D). I can't wait to play it!

1. The Witcher 2

Witcher 2

Maar er zal in elk tijdperk een koning zijn onder de RPG's. In het Nintendo tijdperk was dit Final Fantasy, in de hoogtijdagen was dit Baldur's Gate, en in de 'next gen' was het ongetwijfeld.. Mass Effect. Maar The Witcher van het Poolse CDProjekt is zondermeer de perfecte titelopvolger. Dragon Age is het spuug van Geralt of Rivia niet eens waard en de concurrentie van andere games in het genre is verwaarloosbaar. The Witcher was op ongeveer elk vlak awesome. Het verhaal was spannend, de wereld was authentiek en geloofwaardig, de graphics waren prachtig, evenals de designs en de persoonlijkheid van het hoofdpersonage. Geralt is gewoon een fucking pimp. En dat mag je vrij letterlijk nemen. Net zoals Arkham City, belooft ook The Witcher: Assassins of Kings op elke mogelijke manier op zijn voorganger te verbeteren. Het gevechtssysteem is enorm verbeterd, wat erg fijn is in een RPG die toch voornamelijk gericht is op actie, maar ook de dialogen zijn eindeloos verfijnd en uitgebreid, wat voor mij echt hét bewijs is dat The Witcher 2 Game of the Year 2011 wordt. Het enige wat echt ontbrak aan The Witcher was een uitgebreid dialoogsysteem. Er was wel wat, maar uiteindelijk stelde het niet echt veel voor. Blij dus dat dit ene minpunt weggewerkt wordt en er van een volwaardige Roleplaying Game gesproken mag worden. Ik kijk al naar The Witcher 2 uit sinds ik The Witcher heb uitgespeeld, dus wat mij betreft kan hij niet vroeg genoeg komen. Ik neem alvast een week of twee vrij.

Het smerige van jezelf een limiet van 5 opleggen is dat je niet alle games kan bespreken. Deze games grepen er net naast, maar zijn toch een vermelding waard:
Dea
d Space 2
(Ongetwijfeld fucking awesome, maar geen top 5 plaats waard omdat het weinig vernieuwend belooft te zijn.)
Fallout: New Vegas (Fallout 3 was schijt, maar Obsidian zal de naysayers ongetwijfeld nog even bewijzen dat ze honderd maal beter zijn dan Bethesda. Het blijft echter Fallout, dus geen top 5 plaats.)
Dungeon Siege 3 (Dungeon Siege was een grap. Dungeon Seige 2 was een piece of shit. Waarom dan toch vooruit kijken naar Dungeon Siege 3? Obsidian werkt er aan. That's why.)
Star Wars: The Old Republic (Als een KotOR fan kon ik het moeilijk aanzien hoe mijn geliefde franchise tot een MMO verkracht werd. Maar nu het zo ver is, wil ik toch wel eens weten of Bioware zijn torenhoge beloften kan waar maken.)
Dragon Age 2 (En over Bioware gesproken: de compleet andere aanpak van Dragon Age 2 kan de faal van Dragon Age Origins misschien weg wassen! De talloze beloofde verbeteringen in de formule en totaal veranderde aanpak hebben mij in ieder geval weer geïnteresseerd gemaakt.)

En last but not least:
Duke Nukem Forever. Ze zeiden je nog zo: Always Bet On Duke. And did you? Hell no you didn't. Hope you got 50 bux.

Betonduke

Advertisements

4 comments on “Interweb’s Top 5 of 2011

 1. Maudy
  10 October 2010

  Must…have..new…arkham game… gawd ik zit er echt op te w8en XD Alice ben k ook wel benieuwd naar, want American Mcgee’s alice was cool, maar al wel like, oud, en k denk dat er nu echt veel uit te halen valt. Misschien dat k de games nu zelfs koop ipv download :P

 2. Rob
  17 October 2010

  Ik had Duke Nukem ook wel in je rijtje verwacht. ”It’s time to kick ass and chew bubble gum… and I’m all outta gum”

 3. Rob
  17 October 2010

  Of je leest nu pas dat hij op de val reep toch word genoemd!

 4. Harry d. Busdriver
  17 October 2010

  Hahaha.
  Ja, hij staat er wel op natuurlijk…maar eerlijk gezegd verwacht ik er niet heel veel van. Like, ik ga ‘m wel kopen, want het is nu eenmaal Duke Nukem Forever, maar, you know…wat ik ervan heb gezien is gewoon generic 1st person shooter.

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 8 October 2010 by in Games and tagged , , .

For e-mail updates!

Join 65 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

 • 25,410 Minds Expanded

Instagram

Let's move on to system. #System.
Feel that in your body. The system.
What does it feel like to be part of the system? System.
Is there anything in your body that wants to resist the system? System.
Do you get pleasure out of being a part of the system? System.
Have they created you to be a part of the system? System.
We're going to go on. #Cells.
Do they keep you in a cell? Cells.
When you're not performing your duties do they keep you in a little box? Cells.
#Interlinked.
What's it like to hold the hand of someone you love? Interlinked.
Do they teach you how to feel finger to finger? Interlinked.
Do you dream about being interlinked? Interlinked.
Do you feel that there's a part of you that's missing? Interlinked.
Do you like to connect to things? Interlinked.
What happens when that linkage is broken? Interlinked.
Have they let you feel heartbreak? Interlinked.
Did you buy a present for the person you love? Within cells interlinked.

#Bladerunner2049 #Bladerunner #BR2049 #블레이드러너2049 #블레이드러너 #Korea #SouthKorea #Seoul #LotteCinema #롯데시네마 #kino #키노 #withincellsinterlinked #baseline #영화 #영화스타그램 #무비스타그램 I just saw #Bladerunner #2049 on the biggest #IMAX screen in the world and I'm still kind of reeling from the experience.

It had been so long since I'd seen a genuinely good film that I almost forgot what kind of impact that can have on a person.
Stunning visuals, with every other frame worthy of being a wallpaper, a slow and emotional story that left most of the theater in awe on their way out and another amazing role for the #Goose.

This film singlehandedly saved my opinion on #Sony Pictures, showed that #retro #Scifi can still work in this day and age and clearly established that it is in fact #Villeneuve and not #Jones or #Blomkamp that will save the genre.

#Bladerunner2049 #BR2049 #kino #Seoul #Korea #Yongsan #CGV #용산 #블레이드러너2049 #블레이드러너 #키노 Nothin' but blue skies and red brick.

#Korea #SouthKorea #Seoul #Palace #Deoksugung #traditional #전통 #서울 #덕수궁 #궁전 I fell in love with the beautiful #colors of #Korean temples.

#Korea #SouthKorea #Seoul #Gangnam #Buddhism #Buddhist #Buddha #Monk #Monnik #Bongeunsa #traditional #Temple #religion #Bell #봉은사 #스님 #불교 #서울 #절 #전통 #Chuseok means time for #traditional #Korean #music and #dance #samulnori.
When I first got here, I thought of it as mostly noise, but I found I'm starting to enjoy it more and more.

#추석 #사물놀이 #전통 #남산골 #음악 #한국
#Seoul #Korea #SouthKorea #Namsangol #Holiday #performance #percussion The last #Starcraft of the year has become kind of an emotional moment for me since we found out last year that you can't just expect it to be there in the next.
Hopefully, 2018 will also bless us with an amazing #GSL, exciting #SSL and some smaller tournaments full of the best #competitive #game and #esport ever made: #스타크래프트.

Congratulations to #JinAir #Greenwings #Rogue #이병렬 on his #SuperTournament win, and thanks to #이신형 #INnoVation for looking right at my camera while making that face.
See you all next year!

#SC #SC2 #Korea #SouthKorea #Seoul #Gangnam #afreecatv #gaming #gamer #videogames #progamer #스타2 #스타크래프트2 #e스포츠 #아프리카 #프로게이머 @afreecatvglobal
%d bloggers like this: