Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

Spotlight on: Nobody Knows

Are you ready for the most depressing movie you'll ever see?
Well, you'd better be, want deze bijna twee en een half uur lange Japanse dramafilm heeft ongeveer het zieligste scenario wat je maar kan verzinnen, met een einde wat je radeloos achter laat. Het helpt dan ook niet dat het daadwerkelijk op waargebeurde feiten is gebaseerd..

T22

En neen, dit is geen 'omigawd m'n vader krijgt kanker bawww' verhaal, maar nog maar eens een duidelijk voorbeeld van het feit dat Japan veel beter is in persoonlijke drama's in beeld brengen dan Amerika ooit zal hopen te worden. De hele film gaat namelijk over de 12 jarige Akira, zijn broertje en zijn twee zusjes die door hun onverantwoordelijke moeder alleen achter gelaten worden. Zonder enige volwassen hulp moeten ze maar te zien overleven. Juist omdat de pas van de film zo traag is, komt de boodschap des te duidelijker aan. Je ziet de kinderen langzaam verloederen terwijl hun elektriciteit, gas, en uiteindelijk ook water afgesloten worden en ze zich moeten verlagen tot het wassen van hun kleren in een openbaar park. De emoties lopen vanzelfsprekend hoog op wanneer Akira onder ogen ziet dat zijn moeder nooit meer terug zal komen en dat hij ofwel voor de rest van zijn leven in deze barre omstandigheden zal moeten leven, ofwel zijn broer en zusjes voor altijd gedag zal moeten zeggen omdat de kinderbescherming ze uit elkaar haalt. Nobody Knows brengt de radeloosheid, maar desondanks ook de standvastigheid, van Akira briljant in beeld door juist niet keihard door te drammen op hoe zielig alles wel is, maar juist aan de kijker de ruimte te bieden zelf over de situatie na te denken. Wanneer hij na maanden alleen voor zijn 'gezin' te hebben gezorgd uitgenodigd wordt deel te nemen aan een honkbalwedstrijd, wordt het schrille contrast tussen hoe zijn leven zou moeten zijn en hoe het in werkelijkheid is pas echt pijnlijk duidelijk.

Maar ik zal niet door blijven kleppen over de film. Je kan 'm zelf hier downloaden en zelf kijken wat je er van vindt. Maar kom achteraf niet klagen dat ik je niet gewaarschuwd heb!

Advertisements

3 comments on “Spotlight on: Nobody Knows

 1. Maudy
  11 October 2010

  Daremo shiranai is blijkbaar, aldus een vriendin die de disc met jouw films van mn bureau pakte, ook echt uber bekend en klassieker en alles;) maar gawd niet echt gezellig.

 2. Harry d. Busdriver
  11 October 2010

  Hmm, ik had er nog nooit van gehoord. Then again, als ik aan ‘Japanse klassieker’ denk, denk ik meteen aan Tokyo Gore Police… Maar als dit een klassieker is, dan is dat iig verdiend =p

 3. Ghislaine
  18 October 2010

  hij klinkt keimooi!
  nu nog tijd vinden om m te kijken…

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 10 October 2010 by in Film, Reviews and tagged , , .

For e-mail updates!

Join 64 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

 • 24,619 Minds Expanded

Instagram

Once upon a time in #Korea. 
#남산골 #namsangol #hanok #한옥 #traditional #전통 #Korean #hanokvillage #Seoul #서울 #history #historical #한옥마을 The #seoulillustrationfair was as wonderful as ever. I found loads of great #art, #illustrations and #cards and even asked for the #artist signature on some of them.

The #SIF is still on until this sunday at Hall D of #COEX in #Gangnam, #Seoul, so don't hesitate to stop by and see the work of some of #Korea's most amazing artists. 
#서울일러스트레이션페어 #일러스트
#일러스트레이션 #엽서 #작가 #아트

@grafolio @beuseful2013 @OUTER_UNIVERSE @parknyam @46_jihye @mingee_lee A very unpractical, but very beautiful, #library underneath #COEX in #Seoul. 
#별마당도서관 #StarfieldLibrary #도사관 #books #책 #reading #Korea I hope #Buddha doesn't mind I was taking pictures in his home #Bongeunsa. 
#Temple #Shrine #Korea #SouthKorea #Seoul #Gangnam #COEX #봉은사 #Buddhism #Harmony with #nature in Korean #architecture. 
#Tomb #Korea #Seoul #Ancient #Classical #Shrine #서울 I don't think I'll be getting tired of the #concretejungle that is #Seoul anytime soon. It has stolen my heart. 
#Korea #SouthKorea #서울 #ISeoulU #street #Gangnam #강남 #도시 #city
%d bloggers like this: