Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

Spotlight on: Solanin [JP, Drama, 125 min]

Toen ik de screenshots van Solanin zag, had ik er al een goed gevoel over. Waarschijnlijk omdat ik de titel van de manga meerdere keren in m'n collectie voorbij heb zien komen, zonder 'm daadwerkelijk te lezen. Nu ik er zo doorheen blader, zie ik dat de film een haast letterlijke adaption van de manga is. Dat zie ik graag. Ik wou dat ze dat bij comics ook eens deden.

T22
Maar los van de manga is Solanin gewoon een geweldige film. Ik wist eerlijk gezegd niet eens dat de film dezelfde Solanin was als die manga die al maanden op mijn HD aan het verstoffen was, dus je hoeft echt de manga niet te hebben gelezen om van de film te houden. Want zo'n film is het: je houdt er van, of je haat 'm. Ofwel je zit 2 uur lekker warm in de bank weggedoken met je hoofd in de film zonder überhaupt te merken dat het langzaam later aan het worden is, ofwel je zit al na de eerste 10 minuten te kijken hoe lang hij nog duurt.

Want Solanin mag dan wel rond muziek draaien, het is geen Scott Pilgrim. Het is een emotionele rollercoaster ride waarmee mensen van onze leeftijd zich waarschijnlijk maar al te goed zullen kunnen identificeren. Dat had ik, in ieder geval. Inoue, een meisje wat net afgestudeerd is, woont samen met haar boyfriend, Taneda, in een klein appartement in Tokyo. De film gaat basically over hoe moeilijk het is om je jeugd achter je te laten en de echte wereld in te stappen, hoe ingewikkeld het is om 'volwassen' te worden. Wij staan op het moment allemaal op het punt om af te studeren, en de wereld die voor ons ligt is eng en onzeker. Solanin laat zien wat je zou kunnen doen als je maar je hart volgt.
Zowel Inoue als Taneda nemen ontslag van hun doodlopende baantjes en proberen zich volledig te storten op de laatste restanten van hun jeugdige leven. Inoue doet dit voornamelijk door thuis te zitten en niets te doen, terwijl Taneda alles opgeeft in de hoop dat zijn highschool band eindelijk zijn grote doorbraak zal maken.
Maar, net als in het echte leven, werken zulke sprongen in het diepe natuurlijk niet, en als gevolg hangt de situatie constant als een schaduw over de relatie van de twee. Wanneer halverwege de film iets gebeurt wat je echt niet aan zag komen, begin je pas echt in de film opgeslokt te worden en zal hij je niet meer loslaten tot de credits over het scherm rollen. Of, in mijn geval, zelfs daarna niet.

T23
Solanin heeft op mij een diepe indruk achter gelaten. Niet alleen omdat het me herinnert aan hoe ik me voel, maar ook omdat de film niet probeert een groots en ongeloofwaardig verhaal op te voeren. Het is gewoon een film over een meisje en een jongen die moeten roeien met de riemen die ze hebben. En het is een prachtige film geworden.

Download de torrent hier.

Advertisements

7 comments on “Spotlight on: Solanin [JP, Drama, 125 min]

 1. Gemma
  14 December 2010

  Mooi geschreven:) Nu wil ik m zien.

 2. Ghislaine
  14 December 2010

  Ja dat had ik ook, maar krijg m niet gedownload:(

 3. Harry de B. IS TE LAAT VOOR ZIJN LAATSTE IP LAW LES
  14 December 2010

  Als die niet lukt kun je eventueel ook deze proberen:
  http://www.bakabt.com/155466-solanin-h-264-rdfg.html

  Mogelijk moet je bij Nyaa torrents (en misschien ook wel bij BakaBT?) registreren voor je kunt downloaden, maar volgens mij moet ‘t gewoon lukken hoor.

 4. Ghislaine
  17 December 2010

  Nou:( hij doet geen fuck. staat al dagen te downloaden en heb nog nul procent. Beter maak je een dropbox aan en plemp je m daarin? *nodigt je uit voor dropbox*

 5. Maudy
  18 December 2010

  Nyaaaaaaa torrents XD

 6. Harry d. Busdriver
  22 December 2010

  NUL PROZENT?
  Ik zal ‘m maar uploaden naar mediafire dan? Of zal ik toch dat dropbox maar een kans geven? Ik scheep niet graag mensen op met shitty software die ze moeten downloaden voor ze die film kunnen downloaden opzich >.>

 7. Harry d. Busdriver
  22 December 2010

  Oh, wel, iemand anders had ‘m gelukkig al geupload naar Mediafire voor jullie:
  http://www.mediafire.com/?ne95c0o6u9ft7

  Je kan ‘m pas unrarren als je alle 4 de delen binnen hebt!

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 12 December 2010 by in Film, Reviews and tagged , , .

For e-mail updates!

Join 64 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

 • 24,543 Minds Expanded

Instagram

Apparently, this passes for #art in #Korea. 
Eh, I'll take it. 
#StarWars #스타워즈 #Museum #미술관 #Stormtrooper #스톰트루퍼 #DarthVader #다스베이더 #LukeSkywalker #루크스카이워커 Final picture of the day:
A really, really #happy #Gumiho #고병재 after winning his first ever #GSL #Final. 
After the match, he said the first thing he's going to do is absolutely nothing for at least 5 days since getting this far in the GSL was a lot harder than he had imagined. 
Take a rest, 병재야, you deserved it. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #스타크래프트 #esports #gaming #progamer #Korea #Terran #SouthKorea #게임 #Gumiho #고병재 with his friends, celebrating his #GSL #Finals #victory over #soO. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #스타크래프트 #esports #gaming #progamer #Korea #Gumiho #고병재 asked me for a picture after I won the #GSL #final against #soO #어윤수 today. Thought I'd humor him. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #esports #gaming #progamer #Terran #스타크래프트 #테란 #파이널 And once again your #GSL #Final #winner is NOT #soO! 
Congratulations to #Gumiho #고병재 for his first win, and apologies for Instagram's focusing being so crap. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #esports #gaming #progamer #Zerg #Terran #어윤수 #테란 #저그 #videogames The #Alien #Anthology 35th #Anniversary Edition Bluray #Boxset is safely in my hands where #RidleyScott can't touch it. 
Now to find a #Bluray player so I can actually watch it.. #에이리언 #블루레이 #세트
%d bloggers like this: