Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

Je laatste tentamen is er een om nooit te vergeten

Gentlemen, mijn allerlaatste tentamen ooit is een feit! En zoals het hoort bij mijlpalen lijkt het er niet op dat ik deze dag snel ga vergeten…

Laat ik beginnen met het feit dat ik me eerlijk gezegd de avond van te voren meer druk maakte over hoe ik ooit bij de toetslocatie ging komen dan over de toets zelf. Het nieuws stond bol van het falende openbaar vervoer en overlast in heel Nederland enzo, en in Limburg was het precies die Zaterdag en Zondag episch hard beginnen te sneeuwen, dus alles lag er buiten bijzonder onaangenaam bij. Ik kon eerder al geen boodschappen doen omdat de weg zo glad was, en toen ik bij allebei (!) de Chinezen in m'n straat aan klopte waren ze allebei dicht wegens 't slechte weer, dus dat was ook al lekker hax. Gelukkig was de Turk nog wel open though (en daar werd ik begroet met een 'hey jij bent toch die ene die in de zomer altijd ijsjes komt halen?' Ja, ja, dat ben ik :3). Anyways, ik was me dus helemaal druk aan het maken over of de treinen wel zouden rijden en of ik met de fiets wel naar 't station zou kunnen komen, etc.

Een slapeloze nacht later werd ik wakker met het bericht op de radio dat de bussen van de Lijn gewoon reden en dat er opzich niet meer sneeuw meer verwacht werd vandaag. Toen ik uit het raam keek zag het er ook wel doenbaar…ish…uit. Het fietspad was compleet verborgen onder een dikke laag sneeuw, maar dit is België dus ik ben niet anders gewend, en er fietsten mensen gewoon over de rijbaan dus ik vond dat ik dat ook wel zou mogen doen. Bovendien herinnerde ik me dat we vroegah, toen we nog jong en vitaal waren, toch echt every single day naar school moesten fietsen door weer en wind en dat toen een laagje ijs me ook nooit heeft tegengehouden, dus met m'n epische legerbodywarmer en jas aan ging ik vol goede moed (maar ook vooral met veel bezorgdheid) de straat op.
Het eerste stukje ging wel okay, want daar kon ik dus midden op de weg over de bandensporen van auto's rijden, dus de sneeuw was daar grotendeels weg. Maar helaas splitsen het fietspad en de weg zich op 'n gegeven moment wat af (precies waar de weg géén 80km/u meer is, want dat is urban planning blijkbaar) dus moest ik over 'n volgesneeuwd fietspad DE heuvel oprijden. Dat viel ook-nog-wel mee, zeker vergeleken met hoe het er uit zag toen ik eenmaal Maastricht binnen reed. Wat de crap? Je verwacht toch dat het er in de stad beter aan toe is dan buiten de bebouwde kom, maar helaas. Want strooien vonden ze blijkbaar maar overbodige luxe, dus hoihoihoi'de iedereen glijdend over de straat aangezien de weg letterlijk bedekt was in een laag ijs. Like, je kon de weg door het ijs heen zien onder je. Shit was fucked up. Als je toch wéét dat er zoveel sneeuw ligt ga je toch even wat zout strooien of op z'n minst met een sneeuwschuiver eroverheen? Maar helaas, blijkbaar hebben we belangrijkere dingen te doen zoals zorgen dat buitenlanders geen jointje meer kunnen roken. Of course, als ze in een bocht tegen een gebouw aanklappen kunnen ze óók geen jointje meer roken, dus misschien is dit het nieuwe beleid van de gemeente.

A-ny-ways, na een uur (normaal duurt het ongeveer 15-20 minuten) was ik eindelijk bij het station en de treinen reden zowaar! Want we hadden geen tentamen in het MECC (de evenementenhal van Maastricht) omdat dat te duur was (dat is alleen voor de bachelorstudentjes) maar in DE TENNISHAL VAN MEERSSEN. Nou, dan weet je 't wel. Nouja, eigenlijk is Meerssen best wel sweet, maar daarover hieronder meer.
De treinen reden dus in ieder geval gewoon normaal, of ten minste de trein naar Meerssen, maar dat ligt 5 minuten van Maastricht af dus misschien is dat niet echt een prestatie waar de NS trots op kan zijn. Maar voor mij was 't mooi meegenomen.
Gelukkig was ik op tijd weggegaan, want uiteindelijk was ik om 12:45 bij de tennishal, en om 13:00 zou het tentamen beginnen.

Het tentamen was..wel..enorm moeilijk. Het was een open boek tentamen, maar dat was ook echt wel nodig want ik heb nog nooit zoveel stof gehad voor een vak. Misschien wel handig als ik ook even vertel wat voor vak 't was: Intellectual Property Law. Dus like hoe dat werkt met copyright, en trademarks, en design rights en patents enzo (wist je trouwens dat de ™ toevoeging aan een merknaam helemaal niet betekent dat het een trademark is, maar juist dat ze het hebben geprobeerd te trademarken maar er niet in zijn geslaagd? I know, right? Madness!). Anyway, het hele blok was in het engels, en de toets ook, maar dat was natuurlijk niet echt een probleem. Het probleem was de sheer enormheid van de literatuur en de vaagheid van de vragen, die er basically telkens op neer kwamen dat je alles wat je wist over een onderwerp neer moest pennen. Met de eerste vraag was ik al 2 uur bezig, en toen moest ik de volgende twee nog. Uiteindelijk heb ik het wel af gekregen, sort of. Het is in ieder geval goed genoeg, want dit was maar 60% van je cijfer. De andere 40% bestond uit een paper (heb ik hier al geupload, over de Database Directive) waar ik een 9 voor had en een Mock Trial (heb ik hier gepost, over de 'Lego Concentration Camp Set') waar ik een 8.5 voor had, dus opzich was ik al vrij safe. Maar zelfs zonder dat vangnet is 't ook nog wel een voldoende hoor. Dus FUCK YEAR LAATSTE TENTAMEN OOIT.

De pret was echter natuurlijk nog niet voorbij…want ik moest ook nog terug. En dat wilde ik écht niet op de fiets doen want ik heb op de heenweg serieus meerdere keren bij mezelf gedacht 'Dear God this is not how I want to die'. Dus, ja, dat was nietecht 'n optie. Maar ik had nog wel eten nodig voor vandaag (maandag) en morgen, dus ik besloot even Meerssen in te lopen op zoek naar een supermarkt aangezien ik dus niet op de fiets langs de AH kon op de terugweg. Blij dat ik dat gedaan heb ook, want Meerssen was heel mooi zo gecovered in sneeuw. Het was eigenlijk best grappig om te merken hoe ik na 't tentamen metéén de OMGWINTERSNEEUW' sfeer verviel. Maar then again, wie zou dat niet doen als ze zoiets zagen:Ik liep, op weg naar de Super de Boer, toevallig langs een schoenenwinkel, en de schoenen die in de etalage stonden, stonden me wel aan. Ik heb al weken nieuwe schoenen nodig maar door de unistress heb ik nooit tijd gehad om echt te zoeken (en normaal moet ik echt véél zoeken voor ik iets vind wat ik goed genoeg vind) dus ik dacht 'why not?' En yes of course hadden ze AWESOME schoenen die ik maar meteen heb gekocht. Ze waren wel een beetje duur, maar gelukkig waren ze afgeprijsd (toen waren ze helaas nogsteeds 'n beetje duur), maar gelukkig2 had ik genoeg bij m'n ma gezeurd over hoe kut de uni was, dat ik ze toch volledig vergoed kreeg :3 Schoenenverzekering ftw!


Bij de Super de Boer heb ik even wat delicieuze kaantjes ingeslagen (want dat was wel verdiend natuurlijk) en daar viel 't me pas echt op hoe Meerssen echt super…dorpachtig…is. Like, nog meer dan Made! Overal op straat en in de Super hoorde je shit als: "Euh, wittegij eigelek wie da tege oe gezeejt hed?" en "Joah zeejtie, en die denke daggik da goa kopuh of wa? Da's tog vustuh veul gelt!", alleen dan op z'n Limburgs :3 Toen ik m'n tas vol had gestouwd met kaantjes ploeterde ik me weer een weg naar het station van Meerssen.

De treinreis terug ging ook verrassend vlot en zonder enige problemen, maar hurpadurpa er moest natuurlijk érgens iets fout gaan, en dat begon op het Belgische busstation, waar een hoop mensen stonden die er al sinds 16:30 stonden, terwijl het nu 17:22 was. (Een van hen was overigens een enorm cute moslimmeisje, waar ik DAADWERKELIJK TEGEN GEPRAAT HEB OMIGAWD) Elke keer als er een bus van de Lijn aan kwam, ging een ander iemand even vragen waar onze bus bleef, en telkens kregen we weer erg inspirerende antwoorden. Aanvankelijk was het nog 'Ja, hij komt over 15 minuten aan', toen was het 'De bus komt over 45 minuten!' en op 'n gegeven moment kwam het niet verder meer dan 'Ja sorry meneer maar u moet maar even geduld hebben'. De 16:30 mensen stonden
er op dat moment al 2 en een half uur. 'Even' duurt in België toch wat langer dan hier, blijkbaar. Ik was het wachten zo onderhand wel beu, en samen met het cute moslimmeisje, waarvan ik de naam niet weet, dus we noemen haar maar cute moslimmeisje, had ik besloten dat ik maar de bus naar Wolder zou nemen en van daar zou lopen. Wolder is een deel van Maastricht wat vrij dicht in de buurt van de grens ligt, dus van daar zou 't ongeveer 15 minuten lopen zijn naar Vroenhoven, en 25 naar waar cute moslimmeisje moest zijn. Op dat moment kwam dan FUCKING EINDELIJK de Lijn 62 (naar Vroenhoven) binnen rollen, om fucking 19:30! Ondertussen waren m'n voeten al compleet weggevroren want ik had die ochtend m'n jogging schoenen aangedaan omdat die profiel hadden, maar ze waren ook 'ademend' dus toen ik vol in een giant pile of snow stapte, waren meteen m'n sokken nat.

Jammergenoeg konden we niet boos zijn op onze chauffeur, want die zat, terwijl ze ons over de gladden wegen reed, huilend achter het stuur omdat een paar linke shjonnies haar op de heenweg in de bus hadden aangevallen. Ik heb me wel eens veiliger gevoeld dan in een volle bus op ijzige wegen met een chauffeur die door de tranen waarschijnlijk amper wat kon zien, maar vooruit!

Om de dag compleet te maken, scheurde bij het uitstappen het handvat van de tas waar de schoenen en de boodschappen in zaten er af, én zakte de bodem eruit omdat het een papieren tas was en hij nat was geworden van de natte vloer in de bus. Dus…al m'n boodschappen lagen all over de bus terwijl ik rare geluiden aan het maken was om maar niet in schelden uit te barsten. Hoe uncool tegenover cute moslimmeisje =[

Maar uiteindelijk is dit de perfecte afsluiting voor een periode die in de filmreeks van mijn leven het equivalent is geweest van een nieuwe Resident Evil: more of the same, maar zo, zo veel kutter.
Laten we hopen dat het hierna een andere, more awesome, kant op gaat.
Ik zal jullie over enkele dagen verblijden met een kerstverhaal, en als je gelukt hebt krijg je ook een van de SUPERLIMITED kerstkaarten (maar serieus ze zijn super limited dus je bent niet de enige als je er geen krijgt) al komen die waarschijnlijk te laat want ik kan ze morgen pas op de post doen HOHOHO!

Random foto's van de omgeving die ik heb gemaakt:Advertisements

One comment on “Je laatste tentamen is er een om nooit te vergeten

  1. Koen
    23 December 2010

    Leuk om te lezen baas!

    Groet de andere baas

    Ps en natuurlijk fijn dat je tentamen goed is gegaan!

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 22 December 2010 by in Studies and tagged , .

For e-mail updates!

Join 72 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

  • 27,386 Minds Expanded

Instagram

👹🇰🇷 #대한민국화이팅 🇰🇷👹 오늘은 못 이겼는데, 끝까지 응원할게! Unlike my home country of the Netherlands, Korea actually qualified for the World Cup, so I thought it was only right for me to go show my love and 열 for my second-favorite country in the world. Gwanghwamun was packed to the brim with people, which made for a really great atmosphere in spite of the buses constantly blocking our view of the screens that had been erected (because closing off streets is WAY too European). Unfortunately, we didn't manage to win, but I think we played a pretty decent match tonight. No matter what the future holds for the Korean team, I'll always be cheering for them! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ══════════════════════ #Korea #SouthKorea #Seoul #Seoul_Korea #WorldCup #WorldCup2018 #SwedenKorea #KoreaSweden #Cheer #Football #Soccer #Voetbal #Gwanghwamun #대한민국 #월드컵 #월드컵2018 #축구 #한국스웨덴 #스웨덴한국 #거리응원 #응원 #광화문 #광화문광장
TY usually tries to slip out of the studio as quickly as possible, so I was surprised to see him having a small fan meeting after the matches today. He played some amazing games against GuMiho, and as a fan I couldn't be happier to see that his form has been improving again. He's always been my favorite Terran, so I hope he'll be continuing on this path to success. The rematch for the 2016 GSL Season 1 finals between TY and Zest is slated for coming Wednesday, so definitely come down to the AfreecaTV studio if you have the opportunity! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ══════════════════════ #Afreecatv #GSL #Starcraft #Starcraft2 #SC2 #Zest #Protoss #TY #Terran #Progamer #Progaming #Gamer #Gaming #eSports #Signature #스타 #스타크래프트 #스타2 #스타크래프트2 #전태양 #주성욱 #테란 #프로토스 #e스포츠 #게이밍 #프로게이머 #게이머 #아프리카tv #싸인
Thanks to my thesis taking up pretty much every waking hour of my time, I haven't been able to see any GSL matches this season. Thankfully, now that I successfully completed my defense, it is once again 스타크래프트 타임! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ══════════════════════ #Korea #Afreeca #Afreecatv #GSL #Starcraft #Starcraft2 #SC2 #Zest #Protoss #TY #Terran #Progamer #Progaming #Gamer #Gaming #eSports #스타 #스타크래프트 #스타2 #스타크래프트2 #전태양 #주성욱 #테란 #프로토스 #e스포츠 #게이밍 #프로게이머 #게이머 #아프리카tv #아프리카
"We laymen have always been intensely curious to know ... from what sources that styrene being, the creative writer, draws his material, and how he manages to make such an impression on us with it and to arouse emotions of which, perhaps, we had not even thought ourselves capable." - Freud, 1908 My thesis on the use of Mentor Texts to teach creative writing is finally done! I successfully completed my defense today, and will be making the final revisions in the next couple of days. It has been a long and exhausting ride from the drawing board to the final line of text, but I think I've come up with something to be proud of. A big thank you to my friends and family, who supported me throughout my two year academical adventure. And an even bigger thank you to my thesis advisor Dr. Lim Hyun Woo, without whom my thesis wouldn't have been possible, and to Lee Ji Yeon, without whom I might not have even made it this far. The road ahead is still long and full of difficulties, but at least the first big hurdle has been taken. Bring on the rest. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ══════════════════════ #Korea #SouthKorea #Seoul #Seoul_Korea #Thesis #Thesisdefense #Pass #Passed #HUFS #TESOL #Education #EnglishEducation #Hankukuniversityofforeignstudies #University #외대 #한국외국어대학교 #한국외대 #논문 #논문발표 #졸업 #합격 #영어교육
There's a reason I haven't been posting much lately, and that reason is that it's thesis season in Korea right now. As a Master student in his last semester, I am very much feeling the pressure! I wrapped up the data collection for my thesis about a week ago, and the entire thing should be finished and submitted in...three days from now. So basically, all I've been doing for the past few weeks has been sitting in front of my computer, looking at data, listening to smooth jazz playlists on youtube and praying I somehow manage to get all of this stuff together in time to graduate. Let's hope I'll get a chance to shoot more interesting things than just this picture of some flowers I found on my 3AM life-contemplating walk very soon. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ══════════════════════ #Korea #SouthKorea #Seoul #Seoul_Korea #Thesis #thesisdefense #writing #homework #graduation #HUFS #TESOL #Education #university #flowers #midnight #night #painting #studentlife #한국외국어대학교 #한국외대 #외대 #논문 #논문발표 #논문준비 #연구 #졸업 #꽃 #학생생활
This weekend the 156th Seoul Comic World was hosted in SETEC in Gangnam. Comic World is a little like the Japanese Comiket: a large event where individual artists or art circles are given the chance to show off and hopefully sell their work to a huge community of anime and manga fans. Unlike Comiket though, Comic World is hosted at least once a month, either in Seoul or in Busan. And tickets are only ₩5000! One of the greatest things about this event is how all the goods are so cheap. Cards usually go for ₩800 or ₩1,000; posters for ₩3,000; key chains for ₩5,000 and you can even get little plastic cutouts of characters you can put on your desk for about ₩15,000. The other greatest thing are the cosplayers: people who worked for weeks or months on a costume to show off their love for a certain character. Unfortunately, the bad weather yesterday meant there weren't many opportunities for taking pictures, but when the weather's good you'd be in for a treat! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ══════════════════════ #Seoul #Korea #SouthKorea #Seoul_Korea #ComicWorld #SeoulComicWorld #Anime #Manga #Comics #Deadpool #Spiderman #Ash #EvilDead #Cosplay #Marvel #Avengers #Pokemon #서울코믹월드 #코믹월드 #아니메 #만화 #코믹 #데드풀 #스파이더맨 #애시 #이블데드 #코스플레이 #마블 #어벤져스 #포케몬
%d bloggers like this: