Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

From Nippon, with love

Heb ik jullie al verteld over m'n penpal in Japan? If not, dan bij deze. Ik heb dus 'n awesome penpal in Japan, en omdat ik met m'n vorige penpal na 4 weken al niets meer had om over te mailen, besloot ik dit keer maar voor echte post te gaan. En dat was een heel goed idee, want naast het feit dat alles lang duurt en je zo dus ook meestal wel wat te vertellen hebt tegen de tijd dat 't jouw beurt is om te schrijven, is het ook mogelijk om coole dingen mee te sturen. Aanschouw!
[Click pictures for full size]

Het begon al met de awesomeheid van de enveloppe. Chizu (zo heet ze) had gevraagd of het niet te embarrassing zou zijn als ze anime postzegels op de brief zou plakken. … En dat vroeg ze nádat ze m'n kamer had gezien! Nee hoor, don't worry, ik draag ergere dingen op m'n t-shirt.

En dat niet alleen, op de achterkant had ze 'n Danbo getekend :3


Je weet dat je een weeaboo bent wanneer je half overweegt om de krant waar het mee ingepakt was te bewaren. Er stond wel heel misc tussen alle foto's van oude Japanse politici opeens een pikachu, dat was wel lol.

Jullie weten hoeveel ik hou van het open maken van pakjes, en deze was nog leuker omdat ik geen idee had wat er precies in zat <3 Ik vond 'n tasje met spullen er in en twee dikke enveloppen.

De foto's waren van de omgeving waar Chizu woont, including een paar hele mooie tempels en standbeelden. Op de achterkant zaten plakkertjes met daarop een beschrijving van wat er op de foto staat. Had ik dat maar verzonnen. Mijn foto's hadden alleen een naam van wat het was op de achterkant.. En mijn handschrift is ook 12 x zo lelijk ;_; Maar gelukkig is m'n Engels wel beter :3 Overigens is Chizu's Engels ook heel goed, which is nice, and de meeste Japanners op die penpal website schrijven letterlijk alsof ze af kijken bij Babelfish. En met afkijken bedoel ik gewoon letterlijk overschrijven natuurlijk. Chizu heeft een tijdje in Amerika gestudeerd en geeft Engels les, dus ze kan zelfs mijn lelijk geschreven en veel te lange zinnen met 24 komma's lezen.

Ze had een paar dingetjes opgestuurd die ze had gekocht toen ze op vakantie was in Hawaii: BURT'S BEES handcreme en lipcreme (omdat ze had gehoord dat 't weer hier zo onaangenaam kon zijn) (moe~), buttons van het hardrock café (omdat ze had gezien dat ik fukken metal was xD) en Macadamia noten die echt heel bah zijn.

En het (voor een weeaboo als ik) beste cadeautje: een Omamori. Dat is een Japans amulet met daarin een door shinto priesters gezegende tekst, wat je geluk brengt. Er zijn Omamori voor allerlei verschillende soorten geluk, van Omamori die je in je auto op hangt om niet te verongelukken tot die je thuis ophangt om te zorgen dat er niemand inbreekt. (Als hier iets niet van klopt, komt Maudy me vast wel verbeteren =p) Deze is gekocht bij een tempel bij Chizu in de buurt en heeft als functie 'to make your dreams come true.' Omdat 'ie dus zo algemeen is, heb ik 'm maar aan m'n telefoon gehangen zodattie constant z'n shinto haxheid in m'n leven kan stralen.

All in all is de conclusie dus dat penpals echt fucking awesome zijn :3
Nu moet ik alleen wel iets net zo leuks verzinnen om terug te sturen… Voorstellen zijn welkom.

Advertisements

9 comments on “From Nippon, with love

 1. Koen
  28 February 2011

  Hoe ziet ze eruit? :P

 2. Maudy
  1 March 2011

  Omamori zijn awesome ;) en ze zijn inderdaad te verkrijgen voor ALLES. Ze werken officieel maar een jaar ook, geloof ik, dus dan moet je nieuwe kopen/krijgen ;) en als je ze openmaakt om de spreuk er in te bekijken dan zijn ze ook officieel ongeldig. Ik heb er hier ondertussen een voor het halen van je rijbewijs (hoho), een om goed te kunnen studeren en een voor goede gezondheid :P

 3. Harry d. Busdriver (is eigenlijk mensen aan het e-mailen voor z'n scriptie)
  1 March 2011

  @Koen: Verrassend goed voor een Japanse :o Ze is 27, maar ze ziet er uit als 18, lol.

  @Maudy: Officieel werken ze je hele lifetime, maar ik las dat veel Japanners ze elk jaar vernieuwen om het ongeluk van het afgelopen jaar te vergeten en een fresh start te maken.
  Hoeist met je rijbewijs eigenlijk? =p

 4. Ghislaine
  1 March 2011

  ik wil er ook zo een! Aaaaaw <3

 5. Hoekie
  2 March 2011

  Zolang t maar geen tulpen klompen en molens zijn? :p In Den Bosch zitten trouwens ook twee stripwinkels met leuke etalage vulling waar jij eens zou moeten kijken.

 6. Harry d. Busdriver
  3 March 2011

  @Ghis: Wel, mocht je serieus ooit ‘n penpal uit Azië willen, kun je ‘ns kijken op http://www.japan-guide.com/local/ . De helft spreekt babelfish Engels, maar die kun je er wel uit pikken =p Plus het is echt hilarisch om de babelfish penpal ads te lezen.

  “Hello!

  Nice to meet you Ladies and gentlemen.
  I want to make friends with the person who lives beyond the sea :)
  I want to become your enjoyment ;)
  I want to hear your talk!
  My hobby practices a song and Human beat box.

  Please contact me when it is good!”

  Yeah, I’m sure you would like to become my enjoyment, creep.

  @Lennert: Haha, toevallig dat je dat zegt, want ik kocht ‘n armbandje voor ‘r met delftsblauwe kraaltjes en klopjes en tulpen en dat kussende jongen en meisje eraan xD Volgens mij ken ik in Den Bosch geen comic winkels.. Heb je adressen toevallig? =p

 7. Harry d. Busdriver
  6 March 2011

  “I want to do English speech.
  The a theme is nationalit or Doomsday clock .(If you are European , you think is youself the EU each person ? and Do you think the EU is your nationality? ï¼−
  In your country how do many people think about those?”

  WACHT WAT DE FUCK DOET DIE DOOMSDAY CLOCK DAAR TUSSEN?

 8. Solange
  13 March 2011

  Ziet de omgeving waar Chizu woont er nu nogsteeds zo uit? =S

 9. Harry d. Busdriver
  13 March 2011

  Gelukkig wel, ja. Ze woont helemaal in ‘t Zuiden van Japan en ze had ook geen familie ten Noorden van Tokyo gelukkig. Ze vond ‘t heel lief dat ik meteen zo’n bezorgd mailtje stuurde, maar ze zal wel pretty shook up zijn..

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 27 February 2011 by in Diary, Stuff and tagged .

For e-mail updates!

Join 64 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

 • 24,543 Minds Expanded

Instagram

Apparently, this passes for #art in #Korea. 
Eh, I'll take it. 
#StarWars #스타워즈 #Museum #미술관 #Stormtrooper #스톰트루퍼 #DarthVader #다스베이더 #LukeSkywalker #루크스카이워커 Final picture of the day:
A really, really #happy #Gumiho #고병재 after winning his first ever #GSL #Final. 
After the match, he said the first thing he's going to do is absolutely nothing for at least 5 days since getting this far in the GSL was a lot harder than he had imagined. 
Take a rest, 병재야, you deserved it. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #스타크래프트 #esports #gaming #progamer #Korea #Terran #SouthKorea #게임 #Gumiho #고병재 with his friends, celebrating his #GSL #Finals #victory over #soO. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #스타크래프트 #esports #gaming #progamer #Korea #Gumiho #고병재 asked me for a picture after I won the #GSL #final against #soO #어윤수 today. Thought I'd humor him. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #esports #gaming #progamer #Terran #스타크래프트 #테란 #파이널 And once again your #GSL #Final #winner is NOT #soO! 
Congratulations to #Gumiho #고병재 for his first win, and apologies for Instagram's focusing being so crap. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #esports #gaming #progamer #Zerg #Terran #어윤수 #테란 #저그 #videogames The #Alien #Anthology 35th #Anniversary Edition Bluray #Boxset is safely in my hands where #RidleyScott can't touch it. 
Now to find a #Bluray player so I can actually watch it.. #에이리언 #블루레이 #세트
%d bloggers like this: