Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

Spotlight on: Deserted House [KOR, 2010, Horror, 84min.]

De westerse wereld heeft al jaren zijn schoolvoorbeeld van het handheld horror genre, maar na het succes van Paranormal Activity lijkt het er op dat Azië er ook wel een graantje van mee wil pikken. Which is nice for me, want 'realistische' horror is mijn lievelingsgenre. En zoveel mockumentaries zijn er nu ook weer niet.

Zolang je van Deserted House (wie de fuck heeft die titel überhaupt bedacht? De alternatieve titel is "The Haunted House Project". Seriously?) niet het niveau of de vernieuwing die The Blair Witch Project naar het genre bracht verwacht, staat je een leuke anderhalf uur te wachten. Het plot is even simpel als dat van zijn grote boertje: een filmploeg van 3 man (waaronder een delicious geluidsvrouw) gaat samen met 3 leden van een occult club naar een oud fabriekspand wat volgens lokale legendes haunted is. Aldaar aangekomen vinden ze, na een langzame opbouw (zoals het hoort) precies waar ze voor gekomen waren. Maar zoals altijd het geval blijkt, zijn ze achteraf toch niet zo heel blij met wat ze hebben gekregen. Altijd moeilijk doen, die Koreanen.

Een van de beste dingen aan deze film is de locatie. Het fabriekspand en de nabij gelegen woningen zijn zo creepy dat ze zo uit een /x/ creepypasta thread lijken gecopypasta'd te zijn. Unlike wat je vaak in horrorfilms ziet, lijkt het erop of het daadwerkelijk is gefilmd in een oude verlaten fabriek in plaats van een woning die na het filmen weer teruggegeven moest worden aan de familie van de director. Omdat het om een mockumentary gaat, is ook de sfeer vanaf het begin al goed. De scenes in het verlaten gebouw diep in de nacht zijn extra eng omdat je alleen kunt zien wat degene die de camera vasthoudt ziet, en het geluid van brekende steentjes en borden onder de voeten van de acteurs zal je meer dan eens met het hart in de keel doen zitten.
Het is alleen jammer dat Deserted House niet kan incashen op de sfeer die gecreëerd wordt. De 'shock' scenes zijn, op de paar in het eerste deel van de film na, te over the top of gewoon niet goed genoeg om echt een indruk na te laten, en op enkele momenten zijn de filmmakers perongeluk net iets te veel in de traditionele horror sfeer blijven steken om nog passend van een mockumentary te spreken.

T22

Op deze foutjes na is dit ongetwijfeld het beste alternatief voor The Blair Witch Project though. Hij blijft altijd nog realistischer dan Rec (hoe awesome die ook is) en is overall ook beter dan Paranormal Activity. Bovendien zijn haunted houses echt cool, én zit je niet opgescheept met een lelijk wijf zoals Heather in The Blair Witch!

So check it out over here.

Advertisements

One comment on “Spotlight on: Deserted House [KOR, 2010, Horror, 84min.]

  1. Roy
    9 March 2011

    Ben Very Benieuwd.

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 7 March 2011 by in Film, Reviews and tagged , .

For e-mail updates!

Join 63 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

  • 24,761 Minds Expanded

Instagram

It feels like only yesterday when we all arrived in #Korea 3 years ago on the first day of our #KGSP #scholarship, but now it has already become time to say goodbye to many of you. Congratulations on your #graduation, and all the best in the rest of your lives ㅜ.ㅜ If I don't post anything for a long time...
Please call the police. 
#Annabelle #애나벨 #doll #인형 #creepy #무서워 #ComicCon #Seoul #SeoulComicCon #Korea #코믹콘 #서울코믹콘 #코엑스 These guys are so good they deserve their own post. Amazing #Rey and #KyloRen #cosplay at #SeoulComicCon in #COEX.

There were lots of great cosplayers, but these guys put so much thought and work in their #costume that they felt like the real deal. 
#StarWars #ComicCon #Korea #스타워즈 #카일로렌 #레이 #코스프레 #서울코믹콘 #코믹콘 #코엑스 Once upon a time in #Korea. 
#남산골 #namsangol #hanok #한옥 #traditional #전통 #Korean #hanokvillage #Seoul #서울 #history #historical #한옥마을 The #seoulillustrationfair was as wonderful as ever. I found loads of great #art, #illustrations and #cards and even asked for the #artist signature on some of them.

The #SIF is still on until this sunday at Hall D of #COEX in #Gangnam, #Seoul, so don't hesitate to stop by and see the work of some of #Korea's most amazing artists. 
#서울일러스트레이션페어 #일러스트
#일러스트레이션 #엽서 #작가 #아트

@grafolio @beuseful2013 @OUTER_UNIVERSE @parknyam @46_jihye @mingee_lee
%d bloggers like this: