Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

Spotlight on: Deserted House [KOR, 2010, Horror, 84min.]

De westerse wereld heeft al jaren zijn schoolvoorbeeld van het handheld horror genre, maar na het succes van Paranormal Activity lijkt het er op dat Azië er ook wel een graantje van mee wil pikken. Which is nice for me, want 'realistische' horror is mijn lievelingsgenre. En zoveel mockumentaries zijn er nu ook weer niet.

Zolang je van Deserted House (wie de fuck heeft die titel überhaupt bedacht? De alternatieve titel is "The Haunted House Project". Seriously?) niet het niveau of de vernieuwing die The Blair Witch Project naar het genre bracht verwacht, staat je een leuke anderhalf uur te wachten. Het plot is even simpel als dat van zijn grote boertje: een filmploeg van 3 man (waaronder een delicious geluidsvrouw) gaat samen met 3 leden van een occult club naar een oud fabriekspand wat volgens lokale legendes haunted is. Aldaar aangekomen vinden ze, na een langzame opbouw (zoals het hoort) precies waar ze voor gekomen waren. Maar zoals altijd het geval blijkt, zijn ze achteraf toch niet zo heel blij met wat ze hebben gekregen. Altijd moeilijk doen, die Koreanen.

Een van de beste dingen aan deze film is de locatie. Het fabriekspand en de nabij gelegen woningen zijn zo creepy dat ze zo uit een /x/ creepypasta thread lijken gecopypasta'd te zijn. Unlike wat je vaak in horrorfilms ziet, lijkt het erop of het daadwerkelijk is gefilmd in een oude verlaten fabriek in plaats van een woning die na het filmen weer teruggegeven moest worden aan de familie van de director. Omdat het om een mockumentary gaat, is ook de sfeer vanaf het begin al goed. De scenes in het verlaten gebouw diep in de nacht zijn extra eng omdat je alleen kunt zien wat degene die de camera vasthoudt ziet, en het geluid van brekende steentjes en borden onder de voeten van de acteurs zal je meer dan eens met het hart in de keel doen zitten.
Het is alleen jammer dat Deserted House niet kan incashen op de sfeer die gecreëerd wordt. De 'shock' scenes zijn, op de paar in het eerste deel van de film na, te over the top of gewoon niet goed genoeg om echt een indruk na te laten, en op enkele momenten zijn de filmmakers perongeluk net iets te veel in de traditionele horror sfeer blijven steken om nog passend van een mockumentary te spreken.

T22

Op deze foutjes na is dit ongetwijfeld het beste alternatief voor The Blair Witch Project though. Hij blijft altijd nog realistischer dan Rec (hoe awesome die ook is) en is overall ook beter dan Paranormal Activity. Bovendien zijn haunted houses echt cool, én zit je niet opgescheept met een lelijk wijf zoals Heather in The Blair Witch!

So check it out over here.

Advertisements

One comment on “Spotlight on: Deserted House [KOR, 2010, Horror, 84min.]

  1. Roy
    9 March 2011

    Ben Very Benieuwd.

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 7 March 2011 by in Film, Reviews and tagged , .

For e-mail updates!

Join 64 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

  • 24,527 Minds Expanded

Instagram

Final picture of the day:
A really, really #happy #Gumiho #고병재 after winning his first ever #GSL #Final. 
After the match, he said the first thing he's going to do is absolutely nothing for at least 5 days since getting this far in the GSL was a lot harder than he had imagined. 
Take a rest, 병재야, you deserved it. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #스타크래프트 #esports #gaming #progamer #Korea #Terran #SouthKorea #게임 #Gumiho #고병재 with his friends, celebrating his #GSL #Finals #victory over #soO. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #스타크래프트 #esports #gaming #progamer #Korea #Gumiho #고병재 asked me for a picture after I won the #GSL #final against #soO #어윤수 today. Thought I'd humor him. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #esports #gaming #progamer #Terran #스타크래프트 #테란 #파이널 And once again your #GSL #Final #winner is NOT #soO! 
Congratulations to #Gumiho #고병재 for his first win, and apologies for Instagram's focusing being so crap. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #esports #gaming #progamer #Zerg #Terran #어윤수 #테란 #저그 #videogames The #Alien #Anthology 35th #Anniversary Edition Bluray #Boxset is safely in my hands where #RidleyScott can't touch it. 
Now to find a #Bluray player so I can actually watch it.. #에이리언 #블루레이 #세트 Good #beer and #chill #jazz make for a very nice combination. 
#CrazyMountain #LavaLake #ilovethislabel #craftbeer #맥주 #크래프트비어 #후암시장 #SoundDog #atmosphere #분위기
%d bloggers like this: