Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

Spotlight on: Bestseller [KOR, 2010, Horror, 117 min.]

Als je de kans zou hebben Alan Wake met The Sixth Sense te combineren en er een film van te maken, zou je het dan doen?

T22

Gelukkig heeft iemand in Korea deze vraag met 'Neuk ja!' beantwoord, want anders was ik nu geen halfreview/halfaanprijzing van Bestseller aan het schrijven.
De film begint wanneer schrijfster Baek Hee-Soo, auteur van enkele best selling novels, beschuldigd wordt van plagiaat. Haar carrière wordt met de grond gelijk gemaakt en ook haar sociaal leven lijdt onder de aantijgingen die ze zelf glashard blijft ontkennen. Enkele jaren later krijgt ze echter een verzoek van haar agent om het nog één keer te proberen. Het hele plagiaat verhaal is al een tijdje over gevlogen, en Baek voelt ook aan dat het tijd is om met een nieuw boek op de markt te komen voordat iedereen haar helemaal vergeten is. Haar manager overtuigt haar dat ze nog genoeg fans heeft, en biedt aan voor haar en haar dochtertje een korte vakantie te organiseren in een afgelegen dorp, in een oude woning naast het water waar schrijvers al tijden heen gaan om inspiratie op te doen.
Eenmaal daar aangekomen begint de film enorm op het begin van Alan Wake te lijken; de dorpsbewoners zijn stuk voor stuk goedaardige dommeriken en de schrijfster wil het liefst alleen gelaten worden in haar afgelegen woning. Vooral de korte scène met Baek en haar dochter op de kleine pier naast hun vakantiehuis lijkt zo uit het art book van Alan Wake te komen.
Het verhaal slaat echter een andere weg in wanneer Baek's dochter, Yeun-Hee, een wel erg onzichtbaar vriendje maakt in het oude, krakende huis. Vanaf dat moment volgen een aantal geweldige twists elkaar op, wat ervoor zorgt dat de film geen enkel moment de kant in gaat waarvan je nu misschien denkt dat 'ie zal gaan.

Best_seller_still09
Bestseller is namelijk geen ordinaire horrorfilm. Waar de makers enkele momenten duidelijk de kans hadden om het klassieke meisje-met-lang-zwart-haar uit de kast te trekken (meer dan eens letterlijk) is er gelukkig voor gekozen om dit niet te doen. Dat maakt de film des te enger, omdat het niet echt duidelijk is wie nu de slechterik is. Alle horror komt in deze film van binnenin de personages, en dat is iets wat veel filmmakers van tegenwoordig schijnbaar niet meer op kunnen brengen.
Het verhaal maakt, ondanks zijn gigantische tweest al halverwege de film (dat ze dat aandurfden is al een stevige pat on the back waard) en nog een aantal andere opmerkelijke plotwendingen een coherente indruk, in tegenstelling tot de afgelopen 12 Aziatische horrorfilms die ik heb gezien. In plaats van constant naar de 'it's the ghosts, stupid!' plotgenerator te grijpen, rijgen de schrijvers van Bestseller een aangrijpend plot aan elkaar wat ook daadwerkelijk ergens op slaat. Dit is duidelijk een film met klasse. Okay, de sneeuw in de laatste paar scènes is de nepste die ik in tijden nog gezien heb, maar dat is zo ongeveer de enige fout in een verder geniale film.

Het plot is geweldig; de sfeer is geweldig; de muziek is geweldig; de acteurs zijn geweldig; deze hele film is geweldig.

 You'd be a fool to pass this up.
Check out the torrent here.

Advertisements

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 31 March 2011 by in Film, Reviews and tagged , .

For e-mail updates!

Join 64 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

  • 24,543 Minds Expanded

Instagram

Apparently, this passes for #art in #Korea. 
Eh, I'll take it. 
#StarWars #스타워즈 #Museum #미술관 #Stormtrooper #스톰트루퍼 #DarthVader #다스베이더 #LukeSkywalker #루크스카이워커 Final picture of the day:
A really, really #happy #Gumiho #고병재 after winning his first ever #GSL #Final. 
After the match, he said the first thing he's going to do is absolutely nothing for at least 5 days since getting this far in the GSL was a lot harder than he had imagined. 
Take a rest, 병재야, you deserved it. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #스타크래프트 #esports #gaming #progamer #Korea #Terran #SouthKorea #게임 #Gumiho #고병재 with his friends, celebrating his #GSL #Finals #victory over #soO. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #스타크래프트 #esports #gaming #progamer #Korea #Gumiho #고병재 asked me for a picture after I won the #GSL #final against #soO #어윤수 today. Thought I'd humor him. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #esports #gaming #progamer #Terran #스타크래프트 #테란 #파이널 And once again your #GSL #Final #winner is NOT #soO! 
Congratulations to #Gumiho #고병재 for his first win, and apologies for Instagram's focusing being so crap. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #esports #gaming #progamer #Zerg #Terran #어윤수 #테란 #저그 #videogames The #Alien #Anthology 35th #Anniversary Edition Bluray #Boxset is safely in my hands where #RidleyScott can't touch it. 
Now to find a #Bluray player so I can actually watch it.. #에이리언 #블루레이 #세트
%d bloggers like this: