Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

Interweb Reviews: Maiden United – 10 April 2011 – Mezz Breda

Iedereen kent Iron Maiden wel, toch?
En iedereen weet ook dat er tientallen Iron Maiden coverbands zijn hier in Nederland, toch?
Maar wisten jullie ook dat er een internationaal bekende Iron Maiden 'coverband' is die is ontstaan in Nederland en ondertussen onder leiding van een gerenommeerde metal zanger een album uit heeft gebracht waarop zij Iron Maiden nummers op een iets andere manier dan normaal brengen? En met 'iets anders dan normaal' bedoel ik een complete 360. Bekijk dit even:

Alright, zijn we bij? Je zou Maiden United dus technisch gezien een acoustic coverband kunnen noemen, maar dan doe je het talent waaruit deze band bestaat wel enorm tekort.
Joey Bruers van Up the Irons speelt de bas, Ruud Jolie van Within Temptation gitaar, Marco Kuijpers van Silkstone doet de piano en Mike Coolen van Medicamento zit achter de drums. Anneke van Giersbergen, natuurlijk bekend van The Gathering en Ayreon is gastzangeres en motherfucking Damian Wilson van Threshold (en ook Ayreon) neemt de lead vocals voor z'n rekening. Sinds ik zijn acoustische albums heb gehoord ben ik best 'n fan van Damian, dus 't was cool om 'm eens in het echt te zien. Bovendien heeftie ook echt een geweldige live stem.

Maargoed, laten we even bij 't begin beginnen. Zoals te verwachten was, was de zaal niet bijzonder groot. Ik was met de don, en net zoals hij was ik nog nooit in het Mezz geweest. Het stelde dus niet heel veel voor, maar het was wel 'n heel net en knus zaaltje. Het podium was overigens ook wel erg groot, which was neat. Maiden United had namelijk een soort huiskamertje op het podium gecreëerd, compleet met kleedje in het midden en kandelaars met brandende kaarsen aan de zijkanten. Het gaf al meteen een hele relaxte sfeer, en dat werd alleen nog maar groter toen de band op kwam en eerst even rustig een babbeltje maakte in het Nederlands. Iedereen in dit project is immers Nederlands, behalve Damian.
De sfeer was nog het beste te vergelijken met een huiskamerconcert, niet dat ik ooit bij zoiets ben geweest, maar ik denk dat het zo voelt. Het was namelijk helemaal niet druk (Maiden Utd. is niet zo heel erg bekend en er zijn waarschijnlijk sowieso al niet zoveel metalshjonnen die ook de acoustische versies van hun klassiekers kunnen apprecieren) dus het voelde al net alsof ze alleen voor ons stonden te zingen, maar doordat we vooraan stonden en Damian de hele tijd praktisch in ons gezicht stond (en meer dan een keer ook daadwerkelijk gewoon naast ons stond) was het net alsof het een bijeenkomst voor de open haard was of iets dergelijks. Het was echt heel speciaal, en ik ben super blij dat ik 't mee heb mogen maken want als de don me niet had herinnerd dat het dit weekend was, had ik 't waarschijnlijk gemist.

Het beste was dus wel de aanwezigheid van de band. Joey voelde zich duidelijk op z'n gemak in 'zijn' Brabant en lulde de nummers met veel plezier aan elkaar, en ook Damian schepte een sfeer die ik nog niet eerder heb ervaren op 'n concert. De meeste metalzangers willen nog wel wat interactie hebben met het publiek, maar veel verder dan de ene kant OOOO en de andere kant AAAA laten schreeuwen gaat 't vaak niet. Damian sprong however gewoon tussen het publiek in, stelde ze vragen, ging op dode momenten een gesprek met ze aan en gaf zelfs een serenade aan een enorm gegeneerde vrouwelijke bezoeker =p Achteraf ging 'ie ook gewoon het trapje af om zich onder het publiek te begeven in plaats van backstage te gaan, en dat is echt awesome. Ik had z'n mok gegapt (het was een Maiden Utd mok btw, niet like..DE MOK VAN DAMIAN WILSON OMGGG) en ik vroeg 'm of ik 'm mee mocht nemen, maar hij zei dat 't niet echt 'zijn' mok was en dat degenen die ervoor betaald hadden dan sad zouden zijn enzo maar dat ik 'm aan 't eind van de tour maar een bericht moest sturen op facebook en dattie dan 'n mok op zou sturen, lol. Oh, en OMIGAWD DAMIAN WILSON GAF ME EEN PAT ON THE BACK EN ZEI DAT 'T COOL WAS DAT IK ER WAS. Yes, I was impressed. Hij is echt huge, en hij kwam gewoon like…hangen. Awesome.

Hij is trouwens ook letterlijk wel 'n beetje huge, dus in plaats van pijn in m'n nek wegens headbangen heb ik pijn in m'n nek wegens omhoog kijken, lol. Hij houdt er ook nogal van om echt op het randje van het podium te gaan staan zodattie dicht bij het publiek is, maar helaas zat 'ie toen wel de helft van de tijd met z'n kruis in m'n gezicht, lol. Maar anyways, het was hax!
De muziek was natuurlijk ook win. Ik moet toegeven dat ik het Piece of Mind album niet zo heel goed ken, maar ze zongen ook klassiekers zoals Wasted Years (mijn lievelings Maiden nummer), 22 Acacia Avenue, The Evil That Men Do, The Trooper, etc. Het mooie aan Maiden Utd. is dat het ook mooie muziek is wanneer je de originele nummers niet kent. Persoonlijk vind ik dat elk nummer gewoon klinkt alsof het zo geschreven is, dus wanneer je een nummer niet kent, klinkt het gewoon als een mooi acoustisch nummer, which works pretty well.
En naast awesome zijn, kan Damian Wilson dus ook heel goed zingen, en het geluid was perfect (chapeau voor Mezz) dus al met al zat het serieus met alles goed. Goed geluid, goede band, goede interactie, goed gastoptreden van Anneke ook. Oh goh misschien zal ik dat nog even vertellen. Want er stond wel een cameraman om alle nummers op te nemen om op internet te zetten (toch even kijken of ik en de don daar niet op staan =p) maar ik denk niet dat dit er bij komt te staan. Of ze mochten ook aan bloopers doen. In ieder geval, Anneke en Damian gingen een duet zingen, maar de mic van Anneke was verkloot, en het waren mics met snoeren, dus telkens wanneer de een eigenlijk 'het hardst' zou moeten zingen moesten ze van microfoon wisselen, soms halverwege een zin. Dat was echt bijzonder stijvol.
En dat is een mooi eindbruggetje, want DE HELE AVOND WAS BIJZONDER STIJVOL.

Verdict: 9 out of 10

Advertisements

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 10 April 2011 by in Music, Reviews and tagged , , .

For e-mail updates!

Join 70 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

  • 26,487 Minds Expanded

Instagram

Korean food comes in many shapes and sizes, but one of the most famous and well liked among tourists must be the humble #Bibimbap.
Usually not much more than a bowl of rice into which you mix (bibida in Korean) various vegetables, topped off with some spicy gochujang, bibimbap is a staple food that can be found almost anywhere and at very reasonable prices.

There's also quite a few traditionally styled restaurants such as the one in the picture that serve a bit more 'up-scale' versions that resemble the food royalty used to eat many centuries ago.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Seoul #Korea #SouthKorea #Seoul_Korea #SeoulKorea #Namsan #MongmyeokSanbang #Restaurant #KoreanRestaurant #Gochujang #Traditional #Food #Foodstagram #Koreanfood #Hanok
#서울 #남산 #목멱산방 #비빔밥 #고추장 #밥 #먹스타그램 #푸드그램 #전통 #한옥 #맛집 #남산맛집 You couldn't tell from this picture, but spring has suddenly been unleashed in Korea! We went from actual snow not much more than a week ago to 6° and now 22° today.

Originally, Koreans were always very proud of their '사계절' - 4 seasons. In the past few years though, fall and spring have been reduced to mere weeks as golden brown leaves freeze off the trees in 'fall' and cherry blossoms bloom in tropic temperatures in 'spring'.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Korea #SouthKorea #Goyang #Spring #Seasons #4seasons #fall #landscape #traintracks #tracks
#4계절 #계절 #봄 #가을 #고양 #선로 대한민국 만세!
Today is a holiday in Korea; the remembrance of the March 1st movement, which marked the beginning of the Korean people standing up to their Japanese oppressors in the early 20th century.

Unfortunately, instead of celebrating this important day in Korea's history, some people use it as an excuse to push their pro-박근혜 agenda. Former president Park Geun-Hye has been incarcerated for months now while on trial on 18 charges, including bribery, coercion, abuse of power and the leakage of government secrets during her ill-fated presidency. In spite of the overwhelming evidence against her, there are still some (almost exclusively senior) citizens who believe she should be reinstated as the legal president of Korea.

In spite of the fact that I don't agree with their politics, seeing everyone singing and waving the 태극기 together did make me feel good, although being one of the only foreigners in a crowd of riled up Koreans also reminded me that I'll never truly be part of their society.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Seoul #Korea #SouthKorea #Seoul_Korea #March #Demonstration #Rally #Parade #Politics #Flag #Gwanghwamun #Taegukgi #Japan #Occupation #Independence #gyeongbokgung
#Optocht #ZuidKorea #Demonstratie
#서울 #삼일 #삼일절 #광화문 #태극기 #대한민국 #만세 #대한민국만세 #삼일운동 #3월1일 #경복궁 More pictures from the Line store in Itaewon. I love it when a brand sets up something as elaborate as this; I can't stop myself from wanting to take pictures. 
These are also the first post-LASEK pictures I'm in! It is extremely strange to see myself in pictures without glasses, and I still feel kind of 'naked' when I go out without them, but it's already something I know I'll never regret!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Seoul #Korea #SouthKorea #Seoul_Korea #Itaewon #Line #LineMessenger #LineStore #LineKorea #LineFriends #LineFriendsStore #LineFriendsItaewon #Store #Cute #Bear #Plush #Dollhouse #Emoticon #Emoji
#서울 #이태원 #라인 #라인프렌즈 #라인프렌즈스토어 #라인프렌즈샵 #라인프렌즈이태원 #외국인 #네덜란드 One of the many things I love about Korea is that it has way more 'themed stores' than my own country. For some reason, some companies or brands such as Ghibli, Gundam, Kakao or, as in these pictures, Line, decide to spend millions creating beautiful flagship locations that feel like a mix of an exhibition space and a regular store.

This was the first time I visited the Line store in Itaewon since I'm not very interested in either Line nor Itaewon, but it was definitely a really cute sight to behold.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Korea #SouthKorea #Seoul #Seoul_Korea #Line #Kakao #LineFriends #LineStore #Store #Shop #Shops #Stores #Brand #Messenger #LineMessenger #Itaewon #LineFriendsItaewon
#서울 #이태원 #라인 #라인프렌즈 #카카오 #가게 #스토어 #라인스토어 #브랜드 A Gangnam view from the offices of my eye clinic, which is incidentally the reason I haven't posted anything in a while; I've been "busy" recovering from LASEK!

If you're interested in the process of getting vision correction surgery in Korea, check out my latest blog post. There's a link in my bio, or you can Google 'Anonymous of Holland'.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
══════════════════════
#Korea #SouthKorea #Seoul #Seoul_Korea #Gangnam #Sinnonhyeon #BGNEyeClinic #BGN #Eyeclinic #LASEK #LASIK #SMILE #Laservisioncorrection #Visioncorrection #Cityscape #City #Skyline #Simcity #visit_korea #ig_korea
#밝은눈안과 #강남 #신논현 #서울 #대한민국 #라섹 #라식 #스마일 #도시 #도시경관
%d bloggers like this: