Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

Interweb Reviews: Maiden United – 10 April 2011 – Mezz Breda

Iedereen kent Iron Maiden wel, toch?
En iedereen weet ook dat er tientallen Iron Maiden coverbands zijn hier in Nederland, toch?
Maar wisten jullie ook dat er een internationaal bekende Iron Maiden 'coverband' is die is ontstaan in Nederland en ondertussen onder leiding van een gerenommeerde metal zanger een album uit heeft gebracht waarop zij Iron Maiden nummers op een iets andere manier dan normaal brengen? En met 'iets anders dan normaal' bedoel ik een complete 360. Bekijk dit even:

Alright, zijn we bij? Je zou Maiden United dus technisch gezien een acoustic coverband kunnen noemen, maar dan doe je het talent waaruit deze band bestaat wel enorm tekort.
Joey Bruers van Up the Irons speelt de bas, Ruud Jolie van Within Temptation gitaar, Marco Kuijpers van Silkstone doet de piano en Mike Coolen van Medicamento zit achter de drums. Anneke van Giersbergen, natuurlijk bekend van The Gathering en Ayreon is gastzangeres en motherfucking Damian Wilson van Threshold (en ook Ayreon) neemt de lead vocals voor z'n rekening. Sinds ik zijn acoustische albums heb gehoord ben ik best 'n fan van Damian, dus 't was cool om 'm eens in het echt te zien. Bovendien heeftie ook echt een geweldige live stem.

Maargoed, laten we even bij 't begin beginnen. Zoals te verwachten was, was de zaal niet bijzonder groot. Ik was met de don, en net zoals hij was ik nog nooit in het Mezz geweest. Het stelde dus niet heel veel voor, maar het was wel 'n heel net en knus zaaltje. Het podium was overigens ook wel erg groot, which was neat. Maiden United had namelijk een soort huiskamertje op het podium gecreëerd, compleet met kleedje in het midden en kandelaars met brandende kaarsen aan de zijkanten. Het gaf al meteen een hele relaxte sfeer, en dat werd alleen nog maar groter toen de band op kwam en eerst even rustig een babbeltje maakte in het Nederlands. Iedereen in dit project is immers Nederlands, behalve Damian.
De sfeer was nog het beste te vergelijken met een huiskamerconcert, niet dat ik ooit bij zoiets ben geweest, maar ik denk dat het zo voelt. Het was namelijk helemaal niet druk (Maiden Utd. is niet zo heel erg bekend en er zijn waarschijnlijk sowieso al niet zoveel metalshjonnen die ook de acoustische versies van hun klassiekers kunnen apprecieren) dus het voelde al net alsof ze alleen voor ons stonden te zingen, maar doordat we vooraan stonden en Damian de hele tijd praktisch in ons gezicht stond (en meer dan een keer ook daadwerkelijk gewoon naast ons stond) was het net alsof het een bijeenkomst voor de open haard was of iets dergelijks. Het was echt heel speciaal, en ik ben super blij dat ik 't mee heb mogen maken want als de don me niet had herinnerd dat het dit weekend was, had ik 't waarschijnlijk gemist.

Het beste was dus wel de aanwezigheid van de band. Joey voelde zich duidelijk op z'n gemak in 'zijn' Brabant en lulde de nummers met veel plezier aan elkaar, en ook Damian schepte een sfeer die ik nog niet eerder heb ervaren op 'n concert. De meeste metalzangers willen nog wel wat interactie hebben met het publiek, maar veel verder dan de ene kant OOOO en de andere kant AAAA laten schreeuwen gaat 't vaak niet. Damian sprong however gewoon tussen het publiek in, stelde ze vragen, ging op dode momenten een gesprek met ze aan en gaf zelfs een serenade aan een enorm gegeneerde vrouwelijke bezoeker =p Achteraf ging 'ie ook gewoon het trapje af om zich onder het publiek te begeven in plaats van backstage te gaan, en dat is echt awesome. Ik had z'n mok gegapt (het was een Maiden Utd mok btw, niet like..DE MOK VAN DAMIAN WILSON OMGGG) en ik vroeg 'm of ik 'm mee mocht nemen, maar hij zei dat 't niet echt 'zijn' mok was en dat degenen die ervoor betaald hadden dan sad zouden zijn enzo maar dat ik 'm aan 't eind van de tour maar een bericht moest sturen op facebook en dattie dan 'n mok op zou sturen, lol. Oh, en OMIGAWD DAMIAN WILSON GAF ME EEN PAT ON THE BACK EN ZEI DAT 'T COOL WAS DAT IK ER WAS. Yes, I was impressed. Hij is echt huge, en hij kwam gewoon like…hangen. Awesome.

Hij is trouwens ook letterlijk wel 'n beetje huge, dus in plaats van pijn in m'n nek wegens headbangen heb ik pijn in m'n nek wegens omhoog kijken, lol. Hij houdt er ook nogal van om echt op het randje van het podium te gaan staan zodattie dicht bij het publiek is, maar helaas zat 'ie toen wel de helft van de tijd met z'n kruis in m'n gezicht, lol. Maar anyways, het was hax!
De muziek was natuurlijk ook win. Ik moet toegeven dat ik het Piece of Mind album niet zo heel goed ken, maar ze zongen ook klassiekers zoals Wasted Years (mijn lievelings Maiden nummer), 22 Acacia Avenue, The Evil That Men Do, The Trooper, etc. Het mooie aan Maiden Utd. is dat het ook mooie muziek is wanneer je de originele nummers niet kent. Persoonlijk vind ik dat elk nummer gewoon klinkt alsof het zo geschreven is, dus wanneer je een nummer niet kent, klinkt het gewoon als een mooi acoustisch nummer, which works pretty well.
En naast awesome zijn, kan Damian Wilson dus ook heel goed zingen, en het geluid was perfect (chapeau voor Mezz) dus al met al zat het serieus met alles goed. Goed geluid, goede band, goede interactie, goed gastoptreden van Anneke ook. Oh goh misschien zal ik dat nog even vertellen. Want er stond wel een cameraman om alle nummers op te nemen om op internet te zetten (toch even kijken of ik en de don daar niet op staan =p) maar ik denk niet dat dit er bij komt te staan. Of ze mochten ook aan bloopers doen. In ieder geval, Anneke en Damian gingen een duet zingen, maar de mic van Anneke was verkloot, en het waren mics met snoeren, dus telkens wanneer de een eigenlijk 'het hardst' zou moeten zingen moesten ze van microfoon wisselen, soms halverwege een zin. Dat was echt bijzonder stijvol.
En dat is een mooi eindbruggetje, want DE HELE AVOND WAS BIJZONDER STIJVOL.

Verdict: 9 out of 10

Advertisements

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 10 April 2011 by in Music, Reviews and tagged , , .

For e-mail updates!

Join 65 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

  • 25,081 Minds Expanded

Instagram

I had a great time working with #SBS on their new program #내방안내서 in the beautiful #Mihwangsa #temple. I'm sure that @zazimusic has made @haemin_sunim proud with their song based on his book, #멈추면비로소보이는것들.
며칠동안 #미황사 에서 시간을 보내는 게 큰 인상을 주었고 만난 사람들 너무 친절하게 챙겨서 감사하는 말 밖에 못 한다.
다들 #수고했어.

#Korea #SouthKorea #tv #filming #television #tvshow #Koreantv #Buddhism #Buddha #traditional #절 #불교 #텔레비전 #쇼 #촬영 #버라이어티 #발송 I came back to #Seoul yesterday. Waking up to the sound of cars passing under my window and people shouting instead of the sound of the waves rolling over the beach and bugs chirping, I realized again that a part of me hates this city, no matter how much I love it. Now I understand why #혜민스님 makes the trip back to #미황사 so often even though he lives in Seoul as well.

For people living in a big city like this, it's important to #slowdown and not get caught and lose yourself in the flow of things. Life in the #countryside and in a #temple is so different, so much more #empty, but so much more fulfilling.

#Korea #SouthKorea #Mihwangsa #color #peace #reflection #religion #Buddhism #Buddha #tranquility #traditional #절 #평화 #불교 #해남 #108배 #전통 #역사 #생각 #자성 #내이야기 #미황사 에서 사흘밖에 안 보냈는데, 그래도 #생각 을 많이 바뀌었다. #성찰 하면서 내 한국 생활도 생각하고 한국 사람들의 #촌 을 생각하면서 왜 한국이랑 사랑에 빠졌는지 다시 깨달았어요. 한국에서 사는 것이 선물이니까.. 잘 살아야지.

#절라도 #절라남도 #절 #평화 #불교 #해남 #혜민스님 #Korea #SouthKorea #Temple #Shrine #tranquility #peace #reflection #religion #Buddhism #Buddha #혜민스님 의 #미황사 에서 #멈추면비로소보이는것들 많다. #절 의 #평화 를 느끼고 마음을 비우면서 깊은 생각도 하고 한국 생활을 #감사 하는 생각도 많고.. 한국이 역시 #아름다운 나라입니다. 
Another gorgeous #sunset at #Mihwangsa #temple.
I am so thankful to #SBS and 혜민스님 for letting us stay here.
Just like the title of his book, there are many things you can only see when you #slow down. Staying at the temple and talking with the staff has taught me once again that Korea is an amazing country, and I couldn't be happier to be here. 
#nofilter #Korea #SouthKorea #island #traditional #tranquility #nature #wood #meditation Everything is more beautiful in #Jeollanamdo, even a #sunset.

#nature #Korea #SouthKorea #sea #island #절라도 #절라남도 #바다 #섬 #자연 #일몰 Away from the hectic Seoul life for a couple of days, enjoying clean #Jeollanamdo air and the #calm of the #Mihwangsa #temple.

#Buddhism #Buddhist #Zen #Relaxation #Balance #Nature #Korea #SouthKorea #미황사 #절라도 #절라남도 #절 #평화 #불교
%d bloggers like this: