Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

Interweb Reviews: Maiden United – 10 April 2011 – Mezz Breda

Iedereen kent Iron Maiden wel, toch?
En iedereen weet ook dat er tientallen Iron Maiden coverbands zijn hier in Nederland, toch?
Maar wisten jullie ook dat er een internationaal bekende Iron Maiden 'coverband' is die is ontstaan in Nederland en ondertussen onder leiding van een gerenommeerde metal zanger een album uit heeft gebracht waarop zij Iron Maiden nummers op een iets andere manier dan normaal brengen? En met 'iets anders dan normaal' bedoel ik een complete 360. Bekijk dit even:

Alright, zijn we bij? Je zou Maiden United dus technisch gezien een acoustic coverband kunnen noemen, maar dan doe je het talent waaruit deze band bestaat wel enorm tekort.
Joey Bruers van Up the Irons speelt de bas, Ruud Jolie van Within Temptation gitaar, Marco Kuijpers van Silkstone doet de piano en Mike Coolen van Medicamento zit achter de drums. Anneke van Giersbergen, natuurlijk bekend van The Gathering en Ayreon is gastzangeres en motherfucking Damian Wilson van Threshold (en ook Ayreon) neemt de lead vocals voor z'n rekening. Sinds ik zijn acoustische albums heb gehoord ben ik best 'n fan van Damian, dus 't was cool om 'm eens in het echt te zien. Bovendien heeftie ook echt een geweldige live stem.

Maargoed, laten we even bij 't begin beginnen. Zoals te verwachten was, was de zaal niet bijzonder groot. Ik was met de don, en net zoals hij was ik nog nooit in het Mezz geweest. Het stelde dus niet heel veel voor, maar het was wel 'n heel net en knus zaaltje. Het podium was overigens ook wel erg groot, which was neat. Maiden United had namelijk een soort huiskamertje op het podium gecreëerd, compleet met kleedje in het midden en kandelaars met brandende kaarsen aan de zijkanten. Het gaf al meteen een hele relaxte sfeer, en dat werd alleen nog maar groter toen de band op kwam en eerst even rustig een babbeltje maakte in het Nederlands. Iedereen in dit project is immers Nederlands, behalve Damian.
De sfeer was nog het beste te vergelijken met een huiskamerconcert, niet dat ik ooit bij zoiets ben geweest, maar ik denk dat het zo voelt. Het was namelijk helemaal niet druk (Maiden Utd. is niet zo heel erg bekend en er zijn waarschijnlijk sowieso al niet zoveel metalshjonnen die ook de acoustische versies van hun klassiekers kunnen apprecieren) dus het voelde al net alsof ze alleen voor ons stonden te zingen, maar doordat we vooraan stonden en Damian de hele tijd praktisch in ons gezicht stond (en meer dan een keer ook daadwerkelijk gewoon naast ons stond) was het net alsof het een bijeenkomst voor de open haard was of iets dergelijks. Het was echt heel speciaal, en ik ben super blij dat ik 't mee heb mogen maken want als de don me niet had herinnerd dat het dit weekend was, had ik 't waarschijnlijk gemist.

Het beste was dus wel de aanwezigheid van de band. Joey voelde zich duidelijk op z'n gemak in 'zijn' Brabant en lulde de nummers met veel plezier aan elkaar, en ook Damian schepte een sfeer die ik nog niet eerder heb ervaren op 'n concert. De meeste metalzangers willen nog wel wat interactie hebben met het publiek, maar veel verder dan de ene kant OOOO en de andere kant AAAA laten schreeuwen gaat 't vaak niet. Damian sprong however gewoon tussen het publiek in, stelde ze vragen, ging op dode momenten een gesprek met ze aan en gaf zelfs een serenade aan een enorm gegeneerde vrouwelijke bezoeker =p Achteraf ging 'ie ook gewoon het trapje af om zich onder het publiek te begeven in plaats van backstage te gaan, en dat is echt awesome. Ik had z'n mok gegapt (het was een Maiden Utd mok btw, niet like..DE MOK VAN DAMIAN WILSON OMGGG) en ik vroeg 'm of ik 'm mee mocht nemen, maar hij zei dat 't niet echt 'zijn' mok was en dat degenen die ervoor betaald hadden dan sad zouden zijn enzo maar dat ik 'm aan 't eind van de tour maar een bericht moest sturen op facebook en dattie dan 'n mok op zou sturen, lol. Oh, en OMIGAWD DAMIAN WILSON GAF ME EEN PAT ON THE BACK EN ZEI DAT 'T COOL WAS DAT IK ER WAS. Yes, I was impressed. Hij is echt huge, en hij kwam gewoon like…hangen. Awesome.

Hij is trouwens ook letterlijk wel 'n beetje huge, dus in plaats van pijn in m'n nek wegens headbangen heb ik pijn in m'n nek wegens omhoog kijken, lol. Hij houdt er ook nogal van om echt op het randje van het podium te gaan staan zodattie dicht bij het publiek is, maar helaas zat 'ie toen wel de helft van de tijd met z'n kruis in m'n gezicht, lol. Maar anyways, het was hax!
De muziek was natuurlijk ook win. Ik moet toegeven dat ik het Piece of Mind album niet zo heel goed ken, maar ze zongen ook klassiekers zoals Wasted Years (mijn lievelings Maiden nummer), 22 Acacia Avenue, The Evil That Men Do, The Trooper, etc. Het mooie aan Maiden Utd. is dat het ook mooie muziek is wanneer je de originele nummers niet kent. Persoonlijk vind ik dat elk nummer gewoon klinkt alsof het zo geschreven is, dus wanneer je een nummer niet kent, klinkt het gewoon als een mooi acoustisch nummer, which works pretty well.
En naast awesome zijn, kan Damian Wilson dus ook heel goed zingen, en het geluid was perfect (chapeau voor Mezz) dus al met al zat het serieus met alles goed. Goed geluid, goede band, goede interactie, goed gastoptreden van Anneke ook. Oh goh misschien zal ik dat nog even vertellen. Want er stond wel een cameraman om alle nummers op te nemen om op internet te zetten (toch even kijken of ik en de don daar niet op staan =p) maar ik denk niet dat dit er bij komt te staan. Of ze mochten ook aan bloopers doen. In ieder geval, Anneke en Damian gingen een duet zingen, maar de mic van Anneke was verkloot, en het waren mics met snoeren, dus telkens wanneer de een eigenlijk 'het hardst' zou moeten zingen moesten ze van microfoon wisselen, soms halverwege een zin. Dat was echt bijzonder stijvol.
En dat is een mooi eindbruggetje, want DE HELE AVOND WAS BIJZONDER STIJVOL.

Verdict: 9 out of 10

Advertisements

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 10 April 2011 by in Music, Reviews and tagged , , .

For e-mail updates!

Join 68 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

  • 25,837 Minds Expanded

Instagram

Are you hyped for the #WinterOlympics yet?
Because the Korean government would really, really like you to be #hype!

I've never really been into the Olympics, except for that one time when the guy who was born in the same town I lived in (#GianniRomme) was raking in Gold Medals like it was one of those coin pusher games - and even then it was mostly because my school was making a big deal out of it.
As such, I'm not very interested in the Winter Olympics either, even though this is the first time I'd be able to attend the events myself and watch my country's athletes get burried in speed skating medals.

Still, I hope Korea will put on a show - and a performance - to be remembered for years to come.

________________________________________

#Olympics #Olympic #Korea #Seoul #Lotte #Departmentstore #SooHorang #Christmas #decoration #decorations #shopwindow #shop #pyeongchang2018 #pyeongchang #평창 #평창2018 #올림픽 #겨울 #수호랑 #스타크래프트 is love #Starcraft is life.

Being a Starcraft fan in Korea feels a lot like what I'd imagine being a rich acquaintance of Ronaldo would feel like for a football fan - you get front row seats to all the major games, get to meet legends like Messi, Robben or Buffon (in our case, Byun, SoO or Stats) and get to ask for their signature pretty much whenever you want - all without paying a single penny.

The professional scene has been taking hit after hit since I started getting interested in it, and I'm afraid it'll never be the same as it once was, but I'm glad that in 2018, as well, I'll be able to enjoy some of the best e-Sports the world has to offer.

#WingsOfLiberty down, #HeartOfTheSwarm and #LegacyOfTheVoid to go.

______________________________________

#스타2 #스타크래프트2 #Starcraft2 #Byun #TY #Maru #INnoVation #esports #gaming #progamer #Korean #Korea #e스포츠 #진에어 #진에어그린윙스 #SKT1 #Dark #collection #collector #PC #RTS #변현우 #이신형 #전태양 #조성주 처음 한국에서 @kim.minji.ki204 가 그린 책을 발견할 때부터 (그 #책 읽을 수 없어도, ㅎㅎ) 한 순간엔 큰 #팬 되었고 작년 #서울일러스트레이션페어 에서 직접 만날 수 있어서 너무 즐거웠다.

이제 인스타로 새 책을 받을 수 있는 이벤트가 있어서 당연히 참여해야지~

#kimminji #thejunglebook #정글북 #정글북리그램이벤트 #indigo 한국에서 역사랑 현대 항상 어떤 이상한 발렌스로 공존한다.

In Korea, the past and the present are always living together in some sort of awkward balance.
Traditional norms, values and traditions clash with the influence of a rapidly modernizing and developing society; pride in one's roots compete with a constant need to move forward, and historical buildings vie for room to breathe in the middle of a metropolis.
I hope Korea manages to move forward without forgetting the things that make it unique.

__________________________

#대한민국 #한국 #절 #불교 #봉은사 #역사 #현대 #발렌스 #서울 #Seoul #Korea #SouthKorea #Temple #Shrine #Buddhism #Buddha #traditional #Buddhist #history #present #balance #City #koreantemple #development #Metropolis #tranquility #modernization This is such an #unoriginal picture but..doesn't it look just like a #postcard?

#Seoul #Korea #SouthKorea #Namsan #NamsanTower #City #Road #Traffic #Korean #mountain #trees #green #NSeoulTower #Tower #서울 #도시 #남산 #남산탑 #산 #탑 #도로 #엽서 #그림엽서 #남산타워 On some nights, when I'm feeling all beat down by stress and worries about whether or not I'll be able to support myself over here or where my life is heading, and when I'm just drunk enough, when I see the second snow of the year coming down outside my window, I just can't help but go outside, play some music and dance in the snow like an idiot because for some reason it just reminds me of how much I love being in this country.
Fuck you, Korea. I love you.
.
.
. 
#secondsnow #firstsnow #둘째눈 #첫눈 #Seoul #서울 #snow #눈 #Korea #SouthKorea #Korean #Life #Street #KyungHeeUniversity #KyungHee #경희 #경희대 #dongdaemoon #동대문구 #이문동 #winter #겨울 #atmosphere #분위기 #reallylongsentence
%d bloggers like this: