Anonymous of Holland            -A Dutchman in Korea-

    Helo welcom 2 my websight

Bierfestival 2011

Dus ik was afgelopen weekend met Huib en de Don naar het 8ste jaarlijkse bierfestival in Den Bosch.
De zon scheen volop, de markt was bomvol en het was midden op de dag: perfecte omstandigheden om het eens goed op 'n zuipen te zetten!

    

Het leuke aan het bierfestival is dat er eigenlijk geen enkele grote brouwerij aanwezig was, waardoor je kennis kon maken met allerlei awesome bieren die je nog nooit ergens bent tegengekomen. Wie heeft er bijvoorbeeld ooit gehoord van Reuzenbieren of de Muifelbrouwerij?
Het bierfestival is de perfecte manier om met dat soort lokale brouwerijen in aanraking te komen en te proeven van heerlijk bier wat je vervolgens nooit meer ergens te koop zal vinden.

We besloten maar licht te beginnen aangezien de lentezon en de mensenmassa alleen al wel genoeg waren om ons hoofd aan het draaien te maken, en kozen voor een Weissbier van een brouwerij waarvan ik de naam ben vergeten en aangezien de folder is weggegooid ondertussen kan ik het ook niet opzoeken maar mogelijk was het Kleinduimpje. Die was niet onaardig, maar echt opvallend was 'ie ook niet, which is possibly why ik de brouwerij niet heb onthouden. Toen we langs de stand van brouwerij de Pelgrim liepen, was iemand net bezig om een grote replica van een middeleeuws doek de markt op te zeulen. We waren natuurlijk met Huib 'Mr. Discovery' Nieuwenhuijsen en ik ben opzich ook niet vies van een beetje middeleeuwse geschiedenis -zolang het maar iets met geweld te maken heeft- dus we luisterden braaf terwijl de De Linie dude uitlegde hoe 's Hertogenbosch in de…16de?..eeuw werd bevrijd op de Spanjaarden. Een of andere generaal had het hele moeras rondom de stad drooggelegd zodat hij 6 aanvalspunten vrij kon maken in plaats van de goed verdedigde stadspoorten frontaal aan te vallen. En op die 6 punten had de brouwerij dan weer 6 bieren gebaseerd. Ik heb wel eens minder indrukwekkende achtergrond verhalen gehoord.

   

Op een gegeven moment vonden we het toch tijd om maar weer eens wat naar binnen te gieten, en ik had bij aankomst de stand van 'Ramses' gezien. Omdat hun logo helemaal oeh-yeah-Egypte was (met hieroglyphen) en hun beschrijvingen in het boekje zo lekker weinig zeggend ("Tarwebier voor dorstige mensen", "Gevaarlijk lekker") leek het me wel strak om hun Antenne bier te proberen; een 9,0% bier, aangemaakt met 'Springbalsemien honing uit de Biesbosch', wat ze volgens Mr. Discovery in het oude Egypte ook deden. Maar dan niet met honing uit de Biesbosch. Het bier was in ieder geval erg robuust van smaak en de hint van honing zorgde ervoor dat het niet te zwaar werd. We hadden eigenlijk besloten voor de 'Porto' te gaan, maar toen we dat eenmaal van de Don geproeft hadden waren we blij dat we toch voor de Antenne hadden gekozen. Dat was die ene waar alleen 'gevaarlijk lekker' bij stond, maar DAT WASSIE DUS NIET. Niet dattie super smerig was ofzo hoor, maar ik hou gewoon niet echt van bruin bier.

Anyway, de Antenne kickte redelijk hard in in combinatie met de warme zon, dus toen bleek dat ze in het midden van het plein heuse biersorbets verkochten, sprong ik er op als een dikke shjon met een uitkering op een pallet Schultenbräu. Ik heb zelf al wel eens bierijs gemaakt, maar dat was van het type 'bier in een plastic bakje gieten met een stokje erin en dan in de vriezer zetten' en was uiteindelijk compleet onverwacht toch niet zo'n succes. Dit ijs was gelukkig écht ijs waaraan ergens tijdens het productieproces speciaal bier was toegevoegd, maar echt sensationeel was het ook weer niet. Het was nogsteeds bierijs though, so fuck yeah!

   

Omdat ik een cheapo ben, had ik 1 muntje minder gekocht dan Huib en de Don, én we moesten er 1 bewaren voor het EPISCH PRIJSWINNEND BIER wat om 16u speciaal zou worden opengemaakt, dus ik moest met lede ogen toekijken hoe de Don bij de 7de Hemel een Avondrood bestelde en Huib geloof ik een of ander smerig chocoladebiertje. Want er werd natuurlijk ook zonder munt wel even geproefd, want daar zijn bros immers voor. De 7de Hemel was overigens awesome as fuck. Het bier dan, niet de stand. Die was 'n beetje pauper. Ze hadden zelfs geen tap, maar een koelkast waar hun cheap gelabelde flesjes in stonden. Maar goddamn wat waren hun biri's hax. Toegegeven, ik heb dus alleen Avondrood geproefd, maar ik besloot maar maar meteen een setje voor m'n pa mee te nemen. Die ze overigens zonder mij ook maar te laten proeven naar binnen heeft gewerkt. Het leven van een goede zoon is zwaar.

In ieder geval, na nog wat naar een erg kut bandje en een best wel cool bandje te hebben gekeken op het W2 podium was het bijna 16u en besloten we alvast in de rij te gaan staan voor het PRIJSWINNENDE EPISCH HAXE 100 JAAR GERIJPT IN DE DOODSKIST VAN GRAAF DRACULA bier van Pelgrim.
Mogelijk overdrijf ik hier lichtelijk, maar kom op, je verwacht tot wel wat als je dit leest:
"V.S.O.P. (very special old pilgrim – 9,5% PRIMEUR) vat
Het prijswinnende winterbier van de Pelgrim. Er is speciaal voor het KBC festival 1 vaatje apart gehouden, dit zal worden uitgeschonken. Vanaf 16.00 wordt dit vat aangesloten tot het leeg is, dit bier is dus beperkt verkrijgbaar! Dit bier heeft bijna 5 maanden gerijpt op eikenhout en vervolgens nog 3 maanden in het fust. Dit bier is heel zacht van smaak en wordt gedomineerd door vanille tonen van het hout en fruitige tonen uit de gist. Stamwortgehalte: 21% Kleur: 80 EBC Bitterheid: 25 IBU.
Omdat dit een heel exclusief bier is en zwaar van alcohol schenken wij geen volle glazen maar een iets kleinere hoeveelheid om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van dit bier."
Uiteindelijk bleek dat ze toch niet zó voorzichtig waren met het uitschenken, maar dat je inderdaad wel geen vol glas kon verwachten. Het vatje was namelijk een soort bierwaterval waar een paar pikken af en toe een glas onderschoven, waardoor je glas als je geluk had voor 50% was gevuld met schuim, en als je pech had voor 70. Je moet toch wat over hebben voor een prijswinnende ervaring!
Plakkende handen bijvoorbeeld. Maargoed, het bier zelf was toch wel vrij hax, al viel het door de hype toch 'n beetje tegen.

Na nog wat rondgedarteld te hebben (dat doen volwassen mannen nu eenmaal als ze voldoende alcohol achter de kiezen hebben) wilde de Don
nog even een biertje halen bij Huisbrouwerij Mieghelm, wiens stand behoorlijk op viel door de awesome houten tapkar waar hij achter stond.

    

Maar toen was het, nadat Huib nog 'n setje Discovery bier had gekocht, toch tijd om terug naar huis te gaan, alwaar mijn pa dus al mijn dure bier op zoop.
Maar ik had 't ook niet voor niets gekocht natuurlijk :3

Advertisements

2 comments on “Bierfestival 2011

 1. Hoekie
  9 May 2011

  Hoe wist je uberhaubt dat t bierfestival was?

 2. Harry d. Busdriver
  10 May 2011

  De Don kwam ermee. Dunno hoe die ‘t wist.

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 8 May 2011 by in Diary and tagged .

For e-mail updates!

Join 64 other followers

Forgotten Tomes

Statistics

 • 24,527 Minds Expanded

Instagram

Final picture of the day:
A really, really #happy #Gumiho #고병재 after winning his first ever #GSL #Final. 
After the match, he said the first thing he's going to do is absolutely nothing for at least 5 days since getting this far in the GSL was a lot harder than he had imagined. 
Take a rest, 병재야, you deserved it. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #스타크래프트 #esports #gaming #progamer #Korea #Terran #SouthKorea #게임 #Gumiho #고병재 with his friends, celebrating his #GSL #Finals #victory over #soO. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #스타크래프트 #esports #gaming #progamer #Korea #Gumiho #고병재 asked me for a picture after I won the #GSL #final against #soO #어윤수 today. Thought I'd humor him. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #esports #gaming #progamer #Terran #스타크래프트 #테란 #파이널 And once again your #GSL #Final #winner is NOT #soO! 
Congratulations to #Gumiho #고병재 for his first win, and apologies for Instagram's focusing being so crap. 
#Starcraft #Starcraft2 #SC2 #스타크래프트2 #스타2 #esports #gaming #progamer #Zerg #Terran #어윤수 #테란 #저그 #videogames The #Alien #Anthology 35th #Anniversary Edition Bluray #Boxset is safely in my hands where #RidleyScott can't touch it. 
Now to find a #Bluray player so I can actually watch it.. #에이리언 #블루레이 #세트 Good #beer and #chill #jazz make for a very nice combination. 
#CrazyMountain #LavaLake #ilovethislabel #craftbeer #맥주 #크래프트비어 #후암시장 #SoundDog #atmosphere #분위기
%d bloggers like this: